כולנו מכירים את הוודקות דגמאת חורטיצה פרפקט אלסקה ודומיהם, וכולנו מכירים את הדרגה הטובה יותר של הוודוקת כמו רוסקי סטאנדרט, פינלנדיה ואבסולוט. אבל כמה מאיתנו מכירים את ה-וודקות? ואני מדבר על הטופ קלאס.
הנה סקירה קצרה על אלו שיצא לי להכיר, את שלוש הראשונות.. להכיר אישית.
וודוקת הפרימיום היותר מוכרות שאולי לחלקנו יצא לשתות.
ואן גוך(205 שקלים ל750 מ"ל)
ניתן למצוא בטעמים שונים.
גריי גוס(245 שקלים ל750 מ"ל)
ניתן למצוא בטעמים שונים.
אבסולוט לבל(290 שקל ל750 מ"ל)
וודקות סופר פרימיום! שרק בעלי המזל או הטחונים בנינו שתו. (אני אישית לא)
וודקה בלוגה (530 שקל ל700 מ"ל)
וודקה בלוגה מיוצרת בסיביר, באחד האזורים הנקיים והירוקים ביותר. הוודקה עוברת תהליכי סינון מיוחדים ביניהם סינון באמצעות חול קוורץ. התסיסה מתרחשת הודות לחומרי התססה טבעיים, ללא תוספת מרכיבים סינתטיים. כתוצאה מכך משיגים מוצר הטבעי, שאינו מכיל תוספים מלאכותיים כלשהם.
תהליך הייצור של וודקה בלוגה אורך שלושה חודשים לפחות, במנות קטנות של 900 בקבוקים ביום. כל בקבוק נושא מספר זיהוי יחודי.
על הבקבוקים מודבקים דגי חדקן קטנים, בהדבקה ידנית, אלה הם הדגים מהם מפיקים את קוויאר בלוגה המפורסם.
וודקה בלוגה גולד (1,390 שקל ל700 מ"ל)
כל מה שכתבתי לגבי הקודמת נכון גם לגבי זאת, רק שהיא הרבה יותר מזוככת ומובחרת, הפקקים של וודקה בלוגה זהב חתומים בשעווה, למניעת זיופים. (כידוע מזייפים וודקה ע"י לקיחת בקבוקים מקוריים וממלואם מחדש, בוודקה אחרת או באותה וודקה מדוללת באחרות.)
הבקבוקים כבדים במיוחד ועשויים מזכוכית אופטית, נקיה במיוחד, שמקורה בצרפת. הסגר הוא פקק Camus איטלקי, מעליו רשת מתכת עדינה וסביבו שעווה. כדי לנקות את שאריות השעווה לאחר הפתיחה, מסופק פטיש קטן, שבצידו האחר מברשת.
שאלת הדיון:
האם לדעתכם מחירי הוודקה פרימיום (ה3 הראשונות ואן גוך, גריי גוס, אבסולוט לבל) מצדיקים את עצמם? ומה דעתכם על שתי הוודקות סופר פרימיום? נראה לכם שהם שוות את סכומי הכסף העצומים האלה? כמובן שיחסית לוודקה.

)

ציטוט ההודעה