מי לא מכיר את אלמה? ילדה קטנה בעלת שמלה אדומה שהפחידה כמעט את כולנו במשחק הראשון,שבאותו הזמן היה הצלחה גדולה ונחשב לאחד ממשחקי האימה הטובים ביותר,אלמה הזכירה מאוד את הסרט הצלצול וזה היה הסמל שלה במשחק שגרם לנו כל כך לפחד.
F.E.A.R 2 משנה את כל מה שהיה במשחק הראשון והופך אותו למשופר יותר מכל בחינה,בF.E.A.R הראשון תמיד היה את הבעיה שרוב המשחק היו רק קטעי פעולה ורק פעם ב.. ראו את אלמה מופיע פתאום,אך במשחק השני יהיו קטעי אימה רבים יותר ומפחידים הרבה יותר! בחלק מהשלבים תראו את אלמה אפילו גדולה יותר,ערומה עם שיער פזור ופנים מטרידות עם גוף רזה,בהחלט מראה מטריד שיפחיד במיוחד את הילדים שמפחדים בקלות!
הסאונד של המשחק ללא ספק מטריד,במיוחד בקטעים בהם אלמה תופיע,כמו במשחק הראשון כאשר עומד להתרחש משהו על טבעי תשמעו פתאום את המוזיקה,שתשאיר אותכם בפה פעור וציפייה לראות שוב פעם את הפנים של אלמה המפחידה.
האוייבים במשחק גם שופרו מאוד! למשל האוייבים הבלתי נראים,מן יצורים עם חליפות מיוחדות שיתקפו אותכם בלי תשימו לב,או יצורים מוזרים שמטפסים על הקירות,חיילים,רובוטים ענקיים.
הAI במשחק שופר בצורה משמעותית במיוחד,החיילים שיתקפו אותכם יתנהגו ממש כמו אנשים אמיתיים,יתנו פקודות אחד לשני,יסתתרו בכל מחסה שעומד לפניהם,וכמעט כל צעד או פעולה שתעשו יוכל להשפיע עליהם ולגרום להם לתקוף,למשל אם תדליקו פנס ואחד מהחיילים יראה,הוא יצעק לאחרים "Flashlight" ואז כולם יבואו ביחד ויתקפו אותכם,היצורים הבלתי נראים לא יתקפו אותכם סתם אלא לאט לאט יתקרבו בזמן שאתם לא רואים בתקווה שבמקרה לא שמנו לב אליהם,ואז שיחשמלו אותכם ותירו בהם ישר ידפקו ריצה וינסו להתחבא כמה שיותר מהר,אותו דבר כמו היצורים שמטפסים על הקירות,הם אוהבים להתחבא בכל מיני מקומות וישר לתקוף אותכם מהצד שאתם לא מוכנים,לכן כדאי להזהר ולהיות ערניים,שלא כמו משחקים אחרים שמפלצות קופצות עליכם כאילו הן מנסות להתאבד וישר בקלות אתם הורגים אותם,הAI של האוייבים ללא ספק מוסיף המון לאתגר של המשחק.
במשחק יש מגוון נשקים גדול כמו RPG שבעזרתו ניתן להרוג את החיילים הגדולים,או רובוטים,רובה לייזר,להביור שאיתו ניתן לשרוף את האוייבים ולראות איך הם רצים ומנסים לכבות את האש,Shotgun,סנייפר,אקדח,רובה מסמרים,רובה חשמל,רובים רגילים,רימונים מגוונים כמו רימון חשמל שיעיל במיוחד לרובוטים,רימון אש ששורף את כל מי שנמצא בקרבו,רימון רגיל.
הגרפיקה של המשחק ללא ספק מעולה ומראה על השיפור הגדול של המשחק ביחס לקודם,הדם נראה ממש כמו אמיתי,ועיצוב הדמויות והשלבים ללא ספק מדהים,במיוחד השלבים בהם תהיו בעיר ההרוסה ותראו את הבתים ההרוסים והשמים הקודרים,ועוד שלבים מגוונים ומצמררים כמו בית ספר נטוש.
במשחק בכמה מהשלבים תשחקו בתוך רובוט גדול איתו תחוררו עם הרובים הענקיים כל אוייב שעומד בדרכם,ותירו טילים על רובוטים אוייבים אחרים,ללא ספק מוסיף למשחק המון אקשן והנאה! בחלק מהשלבים נשחק בתותח גדול שאיתו נפוצץ את האוייבים,הכי מומלץ לשחק איתו בSlow Motion ולראות בהילוך איטי איך האוייבים עפים באוויר.
הSlow Motion שהיה גם במשחק הראשון מוסיף המון לאקשן ולוחוויה של המשחק ושופר בצורה משמעותית ביחס למשחק הראשון,בכל פעם שתשתמשו בו תוכלו לראות בהילוך איטי איך הכדורים עפים באוויר,ואת ההדף של הפיצוצים,ממש מדהים!
הSlow Motion עוזר במיוחד להרוג את המפלצות החמקניות.
המשחקיות מעולה,והשליטה טובה מאוד,בעיקר יותר מהמשחק הראשון.
הקטעים המפחידים ללא ספק מושקעים בצורה יוצאת דופן,כמו הרוחות שיתקפו אותכם בתוך חדר חשוך עם דם בכל מקום,שיכניס אותכם לאווירה המצמררת של המשחק,הסאונד המפחיד,ללא ספק חוויה מצמררת.
המשחק אלים במיוחד וזה גם מה שעושה אותו כל כך טוב,כאשר תפוצצו את האוייב עם רימון או RPG תראו איך החלקים שלו עפים באוויר והדם נשפרץ לכל הכיוונים,בניגוד למה שהיה במשחק הראשון.
הפיזיקה שחובה לציין מעולה גם כן! בכל פעם שתזרקו רימון תראו מהדף הפיצוץ את כל הרסיסים עפים לכל הכיוונים וכל דבר שנמצא בקרבם.
חסרונות:
בMP של המשחק אין את האפשרות של הSlow Motion ולכן הוא לא ממש טוב.
אין במשחק את כל המסתוריות והסיפור המעולה של המשחק הראשון.
הרבה אנשים שאהבו מאוד את המשחק הראשון לא בטוח שיאהבו אותו כי הוא שונה לגמרי.
לסיכום:
F.E.A.R 2 הוא ההמשך למשחק האימה המצליח F.E.A.R,הוא שונה לגמרי מכל בחינה,הגרפיקה המעולה שלו,המשחקיות,הנשקים המגוונים השונים שהיו במשחק,הפיזיקה המעולההשלבים השונים והמעוצבים בצורה מדהימה,האלימות,הAI המעולה של האוייבים,וכמובן הקטעים המפחידים והמותחים שידביקו אותנו למסך עם פה פעור וציפייה לעוד!
F.E.A.R 2 הוא ללא ספק אחד ממשחקי האימה הטובים ביותר,וגם הפעולה,אם היו מגוונים קצת יותר עם הסיפור כמו במשחק הראשון,והיו הופכים את הMP שלו לטוב כמו של הראשון,הוא היה יכול להיות טוב אפילו יותר!
לינק:
אם הלינק לא עובד תפתחו חלון חדש ותיכתבו את הכתובת

