אני כבר בן 15,ומגיל 13 הזין לא גדל אפילו בסנטים אחד!
וממה שהבנתי בגילאים האלה הוא אמור לגדול הכי הרבה...
אז מה קורה פה?כמה זמן זה ימשך?
תודה מראש.
אני כבר בן 15,ומגיל 13 הזין לא גדל אפילו בסנטים אחד!
וממה שהבנתי בגילאים האלה הוא אמור לגדול הכי הרבה...
אז מה קורה פה?כמה זמן זה ימשך?
תודה מראש.
|
|
יכול להיות שסיימת את ההתפתחות שלך בגיל מוקדם, פנה לאנדוקרינולוג בכדי לדעת מה פוטנציאל הגדילה שלך.
האמת שהייתי אצל דיאטנית לפני כמה חודשים והיא אמרה לי שאני לא הולך לגבוה עוד הרבה (אני 1.72 והיא אמרה לי שאני יגיע עד מקסימום 1.78).אבל זה לא הגיוני איך סיימתי להתפתח בגיל 15?חשבתי שמתפתחים עד גיל 21...
כן אבל לא עד גיל 21 צומחים באותו קצב,כל אחד והקצב גדילה שלו,יכול להיות שסיימת את תהליך ההתבגרות שלך (הכוונה שיותר לא תצמח במכה) אלא כל שנה סנטימטר 2 בערך עד שתגיע לגיל 18 19..לי גם היתה התבגרות מהירה. ולא נלחצתי מזה או משהו,בכיתה ז' הייתי נראה סוס ליד חברים שלי היו מגיעים לי לביצים היום אני מגיע להם לביצים חח,אל תתרגש מזה אצל כל אחד זה אינדוידואלי.
לדיאטנית אין שמץ של מושג לגבי הגדילה שלך, היא לא מבינה יותר מדי בשום דבר פרט לתזונה וגם בזה היא כנראה לא מתמצה יותר מדי (אין מה לעשות, רמה נמוכה בקופות חולים), היא ממש טועה שהיא אומרת משפט כמו "אתה תיהיה מטר X.XX", לך לרופא שמומחה בהורמונים, הוא ישלח אותך לבדיקות דם וצילום כף יד ויתן לך תשובות מדוייקות.
למה פנית לדיאטנית בשביל דבר כזה?
טוב שלא פנית לקרדיולוג בשביל לעצב גבות חח סתם D:
תירגע.. אני בטוח גם שאתה סתם לחוץ מהגודל
וגם אולי עוד יגדל.. לא לכולם קצב ההתפתחות וזמן ההתפתחות דומה.. תחכה עם הדברים האלה
ההתפתחות יכולה להתמשך עד גיל 21. יש כאלה שאצלם זה נפסק קודם.
בכל מיקרה, גיל 13 זה גיל מאוד מוקדם בשביל שתפסק ההתפחות.
גיל 15 כבר הרבה פחות. יש הרבה אנשים שנשארו בול אותו בר כמו שהיו בגיל הזה.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
אם מגיל 15 עד גיל 17 הוא לא יגדל
אז אני אגיד לך "אם מגיל 17 עד גיל 19 הוא לא יגדל, פנה לרופא לייעוץ לגבי הצמיחה והתפחות הגוף שלך"
מה שאני רומז זה , שיש לך עוד זמן להתפתח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח