אני מתלבט בין לקחת את הקורס של דון ג'ואן שמדבר רק על בנות או ההתפתחות והעצמה אישית של פז... מה יותר אפקטיבי לטיפוח ביטחון עצמי
אשמח לתשובה מחבר'ה עם ניסיון... המשך יום נעים חברים...
אני מתלבט בין לקחת את הקורס של דון ג'ואן שמדבר רק על בנות או ההתפתחות והעצמה אישית של פז... מה יותר אפקטיבי לטיפוח ביטחון עצמי
אשמח לתשובה מחבר'ה עם ניסיון... המשך יום נעים חברים...
|
|
אנשים חושבים שחלק גדול מפיקאפ זה הבטחון העצמי והעצה האישית,אבל תלוי מאוד במצב שלך
אם אתה מגדיר את עצמך כ AFC,לא היית עם הרבה בנות בחיים וזה אז ואללה לך על הקורס כולו,אבל פז אושרן יכול לעזור לאמונות מגבילות ודברים כאלה
פז אושרן הוא "מטפל אלטרנטיבי" שראה שיש כסף בתחום ומנסה להדחף אליו עם "העצמה עצמית" ושאר ירקות.
לפחות מתחת לכל הקישקושים והשיווק והמכירות והתעשייה לדון ג'ואן יש בסיס של פיקאפ אמיתי, פז אושרן שרלטן שנדחף לכל
תחום שיש בו כסף.
חחחחחחחחחחחחחחחחחח.... ווואי אני חייב לעשות פרינטסקרין של התגובה הזאת ולשלוח לכל התלמידים והמדריכים שלנו. זאת פשוט אומנות הדמגוגיה והבולשיט)).
טל, עכשיו אני אענה לשאלתך. פז הוא אחד האנשים הכי נחמדים והגונים שיש בעולם, ואני המלצתי להמון תלמידים שלי לעבור אליו כאשר ראיתי שהם יותר צריכים אותו מאשר אותי. בזמן שמר פסיכולוג (the nuts) שחושב שאין כזה דבר אמונות מגבילות או אינר גיים (זאת המצאה של אמני פיתוי מסתבר, ולא פירוש אחר לביטחון עצמי), אני מבין שחלק גדול מהבעיות של אנשים זה לא שהם לא יודעים איך, אלא שיש להם קושי לבצע את ה"איך" הזה בגלל שהם נלחצים או פשוט קופאים במקום מסיבות אלו או אחרות - למרות שהם יודעים מה לעשות.
השאלה היא כזאת: האם יש לך את הידע המתאים כדי להתחיל עם בחורה? האם אתה יודע טכנית מה להגיד, מה לעשות ואיך לקרוא את הסיטואציה נכון? האם כל מה שמפריע לך זה פשוט חוסר היכולת שלך לבצע את מה שאתה כבר יודע?
אם כן, אז אתה ללא ספק צריך ללכת אל פז. אני אישית מאוד נהנה לקבל תלמידים שהיו אצל פז כי רואים את ההבדל (אלו שאני שלחתי אליו, כי לא כולם צריכים את זה). תחשוב בעצמך אם לדעתך אתה צריך לרכוש עוד נסיון בשטח או שמשהו פנימי מפריע לך בשביל להתקדם בקצב שאתה רוצה. טכנית את הנסיון אתה יכול לרכוש גם לבד על ידי אימון קשה ועצמאי. פשוט יקח לך יותר זמן. פז יכול לפתור לך את המחסומים של האינר גיים מפני שאלו מחסומים שלך בעצמך קשה לראות (בניגוד לתרגולי שטח ששם יש לך אינדיקציה ברורה להצלחה או כישלון)..
עכשיו ל- the nuts:
כדי לנסות להזיז אותך מעמדתך הלא מבוססת בשיט... אני אספר לך סיפור שקרה לי בגיל 18, כשלא היה לי מושג מה זה פיקאפ והכישורים היחידי שהיו לי זה לנהל שיחה ולהתיידד בצורה מעולה עם בנות, אבל מעולם לא התחלתי עם מישהי בגלל חוסר ביטחון עצמי (ושכנוע עצמי שאני מחכה לאחת והיחידה). החברה היחידה שלי עד גיל 18 היתה מישהי שהתחילה איתי. התנשקתי עם המון בנות אבל זה עדיין היה יותר הישג שלהן ולא שלי (הייתי ממש חמוד):
היתה לנו בחורה אחת, סנדרה קראו לה, שהיתה הכוסית של כל האזור שלנו. אנשים ראו אותה ברחוב וכמעט שברו את הצואר כשהסתובבו להסתכל. אני לא הייתי שונה. ראיתי אותה פעם אחת לכמה שניות ואחר כך חשבתי עליה בערך חודש. אחר כך התחלתי לראות אותה שוב ושוב במקרים אלו או אחרים, אבל היא תמיד היתה עם אנשים. קיצר יצא מצב כזה שהכרתי אותה דרך ידידה משותפת. מן הסתם שהתירוץ "כשאני אמצא את נערת חלומותיי" לא יכל להוות מכשול כי את מי אני אפתה אם לא אותה. בחצי השעה הראשונה של ההכרות שלנו, עשיתי עליה פיקאפ מושלם. היא לא סתם נמשכה אלי אחר כך, היא התאהבה בי. היינו ביחד 9 חודשים. איך עשיתי את זה? אלוהים יודע!
או שבעצם... יש לזה תשובה הגיונית יותר מאלוהים. התשובה היא שבכל אחד ואחד מאיתנו יש אינסטינקט טבעי שאומר לנו בדיוק מה לעשות כדי להשיג את הבחורה שאנחנו רוצים. כל כך רציתי אותה שהאינסטינקט הזה פעל. אבל הוא בחיים לא היה פועל אם לא הייתי חושב שמגיע לי להיות איתה. האינר גיים שלי היה דווקא מאוד חזק. המשחק החיצוני שלי לקה בחסר, לכן גם לא נישקתי אותה באותו היום. זה בדיוק ההבדל. מי שיודע איך ולא מסוגל, יש לו בעיה באינר גיים. מי שמסוגל אבל לא יודע איך יש לו בעיה באאוטר גיים.
אתה פשוט שולל חצי מכל הפיקאפ וטוען שכל מטפל אישי הוא שרלטן. שזה בולשיט מפני שאין לך רבע של מושג מה זה טיפול אישי. אתה מספק לנו בדיחות לפגישות צוות עם דון ג'ואן או מטפלים אנשים שאני מכיר. לא כי אתה אומר שהם שרלטנים, אלא כי אתה אומר דברים שהם עובדתית פשוט לא נכונים בשום קנה מידה!
בבקשה, תפסיק! אתה עושה נזק לאנשים.
נערך לאחרונה על ידי Senia Waldberg; 12-10-2010 בשעה 09:36.
מי שיודע איך ולא מסוגל, יש לו בעיה באינר גיים.זאת הטעות בהבנה שלך. אין דבר כזה "לא מסוגל", זה לא לדחוק 100 קילו בנצ' פרס. ברור שאתה/הוא/בנאדם X מסוגל.אני מבין שחלק גדול מהבעיות של אנשים זה לא שהם לא יודעים איך, אלא שיש להם קושי לבצע את ה"איך" הזה בגלל שהם נלחצים או פשוט קופאים במקום מסיבות אלו או אחרות - למרות שהם יודעים מה לעשות.
זה כמו שתגיד שבנאדם לא מסוגל ללכת לפתוח סטים. ברור שהוא מסוגל, הוא פשוט מת מפחד. תדחוף אותו לסטים בהתחלה, הוא יגמגם וימס במקום(כמוני בהתחלה), אבל אחרי כמה פעמים הוא יעמוד כמו גבר ויריץ את הסט( מנסיון).
אותו דבר על ללכת על נשיקה ועל כל שלב אחר. בהתחלה זה יראה לך ממש מפחיד לעבור תכמה ס"מ האלה ולנשק אותה. אחרי כמה פעם שתדחוף את עצמך, אתה תהיה כבר חסר פחד, "על הזין שלי מה יקרה!".
לא צריך לזה שום מטפל ושום נעליים.
עם איזה חלק של המשפט "פז אשרן הוא "מטפל אלטרנטיבי" שנדחף לכל תחום שיש בו כסף" אתה לא מסכים? הבחור מתעסק בתחומים מרפלקסולוגיה לתועמלנות רפואית קבלה ו"מודעות עצמית". הבחור נכנס לתחום של "טיפול אלטרנטיבי" וחושב שזה מפצה על מחסור בהסמכה מקצועית (וזה מבלי לזלזל בנאטורופתיה כמקצוע, יש לי חבר מאוד טוב שמתעסק בתחום).
אין לי שום בעיה עם מטפלים אישיים, עם חיזוקים חיוביים, עם מורים לקבלה, עם מומחים ל"סוד", בטוח שלא עם NLPיסטים שעברו הכשרה(אני בעצמי לקחתי קורס פרקטישיונר באינטרנט, ובכיף אעבור אחד גם בארץ), עם מרפאים ברפואה סינית, עם הילרים, עם קוראים בקפה, עם מתקשרים עם רוחות, עם מסג'יסטים, עם מה שאתה לא רוצה.
אבל להגיד שזה "חצי מהפיקאפ" זה פשוט לא נכון. אפשר להתחיל עם בנות בהצלחה גם בלי לעבור טיפול. וזה לא משנה אם אני חושב שזה פלסבו או סוג של היפנוזה עצמית, הנקודה היא שזה לא "נדרש". בדיוק כמו שלקחת קורס פיקאפ לא "נדרש".
עברתי סדנת מכירות אצל פסיכולוגית אירגונית מאוד מוצלחת לא מזמן. את הטכניקות הכרתי (אשליית בחירה, רי-פריימינג, אמפתיה, התייחסות לצרכים וכו וכו...) עוד הרבה לפני. ונחש מה? בדיוק כמו אצל פואע שיצא עכשיו משיעור תאורתי לשטח, גם החברה שעברו איתי את הסדנה לא הצליחו ליישם בפעם הראשונה את הטכניקות בפעמים הראשונות. הלחץ, הרעידות בקול, הגימגומים, אותם הדברים - ההבדל היחיד הוא שבמכירה אתה נדחף בכוח לסט ובפיקאפ אתה לא. בקורסים זה בדיוק מה שעובד, זה שדוחפים את התלמידים לנסות ולהתרגל. ואם הם לא ייגשו אז בדיוק כמו מוכר שלא ניגש הם מפסידים כסף.
סניה ... באמת שנמאסת עליי!
אתה מזיין את השכל על פסיכולוגיה כשאין לך מושג על מה אתה מדבר , ואתה רק מנסה להראות לכולם כמה שהם טועים.
אני רק רוצה להגיד לך שהבחור שאתה מכנה אותו "הפסיכולוג" עזר לי בהרבה דברים שלא ידעתי ומהתגובות שלו למדתי המון , ישמתי בשטח והצליח לי ... בזמן שמה אתה תרמת לחברה? בלוג בישראבלוג וכמה סרטונים מבויימים שלך פותח סטים!
אתה פשוט מצטט אמני פיקאפ( כמו מיסטרי ופחד הגישה האבולוציוני) ואתה לא יודע להסביר שום דבר ממה שאתה אומר , מה גם שמסתבר שכל תגובה פה בפורום , לא משנה של מי סותרת איזו עובדה פסיכולוגית ששמעת עליה בויקיפדיה ,
כמו כן כל מילה שניה שלך זה 'התניות ילדות' - למדת מילה חדשה ואתה אוהב להשתמש בה הרבה?
תפסיק להיות צבוע! אתה גם לא הלכת לטיפול כדי לפתור את הבעיות שלך אלא דחפו אותך לסטים ממש כמו את כולנו !
אני שונא אנשים כמוך שמצטטים שטויות וגימיקים שיווקיים כמו " פחד גישה " - שהוא גם הומצא ע"י חברות הפיקאפ
וכמו שפחד גישה הוא פשוט סיבה ללמה לא לגשת לבחורות כי כל כך נוח להשליך את הסיבה שלא ניגשת לבחורה על פחד גישה
גם אינר גיים זה בולשיט !
התגובות שלך רק מוכיחות כמה ששטפו לך את המוח עם תיאוריות הפיקאפ , הן אולי משפיעות על AFC'S בני 13 בתולי שפתיים אבל לא מרשימות אותי או כל אדם נורמלי פה בפורום, אתה חושב שאם תזרוק מילים מפוצצות ומונחים של פסיכולוגיה/ פיקאפ בשקל תוכל לקנות אותנו ? את זה תעשה בישראבלוג!
החיים שלנו היו יכולים להיות בהרבה יותר טובים אם כל המקצועות שציינת כאן לא היו קיימים.אין לי שום בעיה עם מטפלים אישיים, עם חיזוקים חיוביים, עם מורים לקבלה, עם מומחים ל"סוד", בטוח שלא עם NLPיסטים שעברו הכשרה(אני בעצמי לקחתי קורס פרקטישיונר באינטרנט, ובכיף אעבור אחד גם בארץ), עם מרפאים ברפואה סינית, עם הילרים, עם קוראים בקפה, עם מתקשרים עם רוחות, עם מסג'יסטים, עם מה שאתה לא רוצה.
לא בגלל שהם שרלטנים (למרות שרובם כן), אלא בגלל שהם מתעסקים עם דברים שאם אתה לא אלוהים אין לך הזכות להתעסק בהם.
זה ממש מרגיז אותי שכל הפיתוח האישי נהיה כלכך נפוץ ושכל טמבל נכנס לזה ועוד עושה מעצמו "קאוצ'ר" או NLPיסטים למיניהם... אותי אישית זה ממש מקומם!
סילחו לי, לדעתי אפילו לאלון גל אין את המקצוענות הבאמת דרושה להיות קאוצ'ר! (והוא עוד נחשב הסמל של הקאוצרים בארץ..).
בקיצור, בואו נחליף את "דיי לאלימות" (כי זוהי אמירה כבר לא רלוונטית תודה לאל) ל-"דיי לקאוצ'ינג! דיי לשרלטנות!".
שאלה לסניה
אני נמצא במצב שבו פעם אני מסוגל לעשות אבל לא יודע ופעם אני יודע הכל אבל לא מסוגל לעשות.
אף פעם לא הגעתי להתאמה בין השניים, מה עלי לעשות? ואם להודות באמת, אני יותר מעדיף שיעור איתך אחד על אחד מאשר קורס
(בלי לפרגן לך.. לדעתי החשיבה שלך ילדותית [שאיפשהו זה מה שכלכך עוזר לך] אבל בהחלט יש בך את המקצוענות שלי אין, אשמח ללמוד ממך!).
את פז אני רוצה בתור חבר, לא מורה! כי הוא נראה לי מקסים בתור בן אדם, אשמח שהחברים שלי יהיו טיפוסים כמו פז!
האם זה אפשרי לצפות בכם בשטח או שמתישהו תארגנו בעזריאלי שיעור למספר מצומצם של תלמידים ואני אהיה אחד מהם?!
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 12-10-2010 בשעה 20:05.
אבירן, ברור לך שאף איש מכירות טוב לא ישאיר עליך רושם רע נכון?
מעבר לזה, יכול להיות שאני טועה, אני מעולם לא פגשתי את פז אושרן ודעתי עליו מבוססת על החומר שהוא מפרסם באינטרנט.
הבחור שאל את הדעה האישית שלנו - אז עניתי לו מה דעתי האישית. יש הרבה שיגידו לך שאורן זריף הוא בעל כוחות ואני עדיין אחשוב שהוא
שרלטן, זה לא אומר שהוא לא עוזר לאנשים, פלסבו זה כלי חזק מאוד, אם מישהו מאמין במשהו מכל הלב (והמטפל מספיק מוכשר כדי לגרום לו להאמין בזה), אז אולי זה היה שווה את זה.
אני מחזיק אישית בדעה שאנשים לא צריכים מישהו שילמד אותם מי הם. שיעזור להם "למצוא את עצמם", ובדר"כ דווקא אלה שמתפזרים לכל הסוגים השונים של המטפלים (או למטפלים שמבלבלים להם את המוח), הם אלה שהכי "מפוזרים" מבחינת אישיות. במקום ללמוד שהם יכולים לעשות דברים לבד, הם מחפשים את הסמכות.
חלק מהפסיכולוגים יגידו שזה פגם באישיות, חלק יגידו שזה השפעה סביבתית, חלק יתנו לזה שם ויקראו לזה "אינר גיים", זה לא משנה את העובדה שנכון לעכשיו יש דרך מקצועית לטפל ב"פיזור" הזה. אבל אנחנו מעדיפים ללכת למישהו שלוקח את האחריות - מהפנט, קורא בקפה, מטפל אישי מאשר להתמודד עם הבעיות שלנו ישירות.
סניה, יש לי בעייה אחת עיקרית עם קורסים בפיקאפ, גם אני עזרתי לאנשים ללמוד להתחיל עם בנות, הבעייה פה שכל בן אדם (ולרוב אנשים שלוקחים את הקורסים האלו לא הגעיו לגיל 18) שאתה מתאר אותו בתור מישהו ש"לא טוב" עם נשים, אתה רואה בתור בן אדם שיש בו משהו תקול, משהו לא בסדר
אני חושב שעם ילד בן 17 עדין לא התנשק עם בחורה, זה עדין לא אומר שיש לו בעיות פסיכולוגיות קשות, או בטחון עצמי ירוד או "התניות ילדותיות"
ועוד משהו, להתחיל עם בנות זה לא תורה מסיני, ולא באמת צריך "לדעת פסיכולוגיה" כדאי להשיג חברה, ובטח ובטח שלא כדי להשיג זיון
מן הסתם שהשיטות והרעיונות עוזרים, ויש מה ללמוד ויש במה לדון, אבל נו באמת אנשים
זה כולה בנות, זה כולה מין
הדעה שאתה מחזיק בהם שוללת את הרשיון של 100% מהפסיכולוגים בעולם, ושניה אחרי זה אתה נותן פסיכולוגים כאינדיקציה? ג'יזס... the nuts, הסיבה שאני משאיר רושם טוב על אנשים כאן היא שאתה סותר את עצמך. ושניה אחרי שאתה סותר את עצמך אתה טוען שפז אושרן עוזר לאנשים מתוך תאוות בצע - מה שהופך איתך גם לאידיוט, מפני שפז הוא אחד האנשים הכי הגונים שאני מכיר בכלל (ולא רק מתחום הפיקאפ). א-י-ן לך מושג על מה אתה מדבר, אז רצוי שלא תדבר על זה.
ואתה לא ענית לי על השאלה: כמה אנשים הבאת מ-0 להצלחה? למרות שאת התשובה לזה אני יודע, אני רוצה שתתעמת אתה עם העובדות של עצמך. כי לי ולפז יש רקורד בתחום הזה. בעיקר מפני שאנחנו לא שוללים עובדות פסיכולוגיות ואז נותנים פסיכולוגים כאינדיקציה.
אגב, שים לב לפיסקה האחרונה שלך ותנסה להבין שניה כמה טמטום מקצועי זרוע בה. אתה התחלת בזה שאתה נותן פסיכולוגים כדוגמה למשהו, נכון? אחר כך אתה אומר שמהפנטים לא עוזרים לנו להתמודד עם הבעיות שלנו ישירות (שזה עוד בולשיט אחד גדול אבל לא ניכנס לזה). אתה מודע שמהפנטים מקצועיים הם פסיכיאטרים? או שזה לא נמצא אצלך במאגר המידע? NLP זה תחום שמי לדעתך המציא? אתה בכלל יודע מה זה לעזאזל ואיך זה עובד?!
אתה מודע לעובדה שיש עכשיו אנשים שצוחקים על התגובות שאתה רושם, שיש להם השכלה אקדמאית בתחום, נכון? אני רק מוודא.
"דה נאטס", כמו שאמרתי לך בפרטי: תפסיק לכתוב שטויות! תפסיק לסתור את עצמך! זה נשמע מגוחך ברמות שאתה לא מבין!
אם אתה מסוגל לעשות ולא יודע איך אז אתה צריך פרקטיקה. תקרא קצת רוטינות ותנסה אותן, או שתמציא משלך. אולי אתה צריך לצאת עם חבר שמבין בתחום שיגיד לך מה לא בסדר במה שאתה עושה ויראה לך קצת איך עושים בעצמו. אם אין לך בעיה של אמונות פנימיות אז זה רק פרקטיקה.
ולכל מי שפגש כאן את פז, בבקשה תוציאו לthe nuts את הטמטום מהראש. בשלב מסויים זה כבר לא כזה מצחיק לעשות פרינט סקרין של ההודעות שלו ולחלק לאנשים מהתחום. זה השלב שבו צריך להסביר שפסיכיאטרים לומדים היפנוט ושאי אפשר לשלול נלפ ולאשר פסיכולוגיה בנשימה אחת. אני כבר לא יודע איך לנסח לו את זה כדי שיבין.
אתה רק מאשר את מה שאני אומר על כל הטיפולים האישיים ש"the nuts" שולל, רק שהוא יראה את זה בתור "הם לא תרגלו מספיק" ולא בתור הבעיות שאתה ציינת. פשוט יש לו תואר בפסיכולוגיה.
מה זה בדיוק אני לא יודע. אבל "משהו תקול" זה תמיד משהו פסיכולוגי. אלא אם יש לו בעיה ברדיאטור.
התורה עצמה של הפיקאפ היא לא מסובכת יותר מדי (אלא אם אתה רוצה להיות pro). כל זה נמצא אצלנו כאינסטינקט. אבל הכישורים להשתמש בכלים הללו שנמצאים אצלנו בגוף נרכשים עם הזמן. אם מישהו לא רכש אותם אז זה בעיה. אם יש לו בעיה שמנעה ממנו לרכוש אותם (וזה בדרך כלל ככה) צריך להזיז אותה לפני שממשיכים הלאה.
סניה מאמי, כמה שאתה יכול לדבר, הדיעה שלך לא אובייקטיבית,
בכל העיניינים, במאפ"י (אני ניטראלי בקטע שלהם, לא תומך)
בעיניין של פז אושרן,
דון ג'ואן וכו'