51325135251325125
51325135251325125
נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 29-10-2010 בשעה 07:16.
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
|
|
הבנתי את המשל של הכדורסל אבל ע"פ מה אתה קובע שעם ישראל היה "השחקן הגרוע"?
הוא ידע שהם יסרבו אבל זה לא אומר שהוא כביכול ציווה עליהם לסרב,אנשים יכולים לשנות את דעתם,אולי הם כן היו אומרים.
בקשר להומואים וכל האלה,מה לעשות שהזמנים השתנו והיום חוץ מזה שאסור לרצוח (מהתורה) יש את חוקי המדינה,ויש דבר כזה שנקרא מוסר.המדינה שלנו היא "יהודית דמוקרטית" להבדיל ממדינות ערב ששמה יש דיקטטורה (הכל מתנהל לפי הדת).
מה זה השטויות האלה שאתה מדבר?
ה' בחר ביהודים לעם הנבחר כי רצצה אותם! גם כשבגדו בו לא פעם ולא פעמיים (עגל הזהב למשל) משה רבינו בא לה' והתנצל, ה' העניש את העם אבל בכל זאת סלח, הוא יכל ללכת לעם אחר ולבחור אותם, בכל זאת הוא רצה את העם הזה, העם היהודי.
אנחנו העם הנבחר ולא כי הוא נדפק איתנו! הוא בחר אותנו ראשונים לפני כולם, סלח לנו על הטעויות שלנו והמשיך איתנו!
אם הם לא היו "השחקן הגרוע", למה אותו אלוהים לא פנה אליהם קודם? אם הם היו העם הנבחר למה הוא לא הציע להם ראשונים? למה ללכת עם עם ולקבל תשובות שליליות ורק אז לבוא אליהם? בשביל מה? שאחר כך הוא ישמיד את כל העמים בגלל שהם לא קיבלו? רק מראה כמה הוא כן אל שרוצה מלחמה ולא צדק ושלום כמו שכתוב.
מעניין מה שאמרת, הם בגדו בו עם עגל הזהב, עשו עגל רקדו מסביבו התפללו אליו, בגידה לכל דבר!!, אבל למה בדיוק הם עשו עגל? בואי ניזכר, אותו אלוהים ומשה היו על הר סיני 40 יום ו 40 לילה (דבר אבסורדי ומגוחך-אבל נעזוב את זה) מבלי לתת לעם סימן אחד של חיים, העם לא באמת ידע אם יש אלוהים או לא (משה יכל להמציא הכול, כן כן גם את המכות- היו הרבה מכשפים שעשו את זה בתקופה ההיא) אז למה שהם יחכו? למה לא לסגוד לדבר שהם רואים? במקום לדבר שהקשר היחיד שלהם איתו זה "דרך מישהו". מה זה דייט ויש חבר שמסדר? שהוא מעביר מסרים בין שני הצדדים? ואת מעוותת דברים, הוא לא סלח להם- הוא סלח אחרי שהשמיד פחות או יותר חצי מהעם.
סטפן רוברטס
Come Out
זה בדיוק הייחוד של העם היהודי, אחרי הכל, אחרי כמה פעמיים שלא היה להם שום סימן חיים הם בכל זאת האמינו!!
אז נכון, הם בגדו, סגדו לעגל הזהב אבל רק אחרי שמשה ירד מ 40 יום על הר סיני הוא גילה את זה ואז בא לה' ואמר לו שהוא מתנצל בשם העם, אז כן, אלוהים סלח, הוא העניש אותם לפני, אבל הוא סלח!! אם הוא לא היה מעניש ומראה להם את כוחו אז מה זה שווה? יבגדו עוד פעם ועוד פעם.
אחרי הכל חוץ מהעונשים ה' בחר ביהודים לעם הנבחר! מי הוציא אותם ממצרים? מי חצה אותם מים סוף? מי הוציא מים מהסלע?
הכל אלוהים, ולא היו שום מכשפים שיכלו לעשות את זה..
ויוסי,
מה אתה מאמין? אתאיסט?
סטפן רוברטס
Come Out
אני לא מאמינה בסרטוני האלה, את כל מה שאני חושב אני שומעת מדעות של אנשים חכמים יהודים דתיים, שיעור תנך, ההורים שלי..
אז אין הוחכות פיזיות לקיומו של האלה, אין הוכחה לקיומו של אף אל.
אבל לפי התורה אנחנו יודעים את זה, לא סתם יש המון יהודים, לא סתם מלמדים את זה בבית ספר.
איך למשה היו כוחות בדיוק?! ה' נתן לו, נתן לו כדי שיוכיח לעם שהוא באמת כל יכול, ה' הוא לא אל פיזי, לא ראינו אותו, היחידי ששמע היה משה.
כולם הלכו אחריו, למה? הכריחו אותם?!
ה' לא הכריח אף אחד,
הוא עבר בין העמים ושאל : "אתם רוצים שנאי יהיה האלה שלכם?" הם ענו"קודם תספר לנו ואז נחליט" ככה שאל ושאל עד שהגיע אלינו.
שאל אותם אותו הדבר, הם ענו לו אנחנו איתך אחר כך תספר לנו, הם באו באמונה שלמה! לא פקפקו לא כלום, על זה הם העם הנבחר.
*וטוב שיש דיונים כאלה![]()
צר לי לנפץ את הבועה שלך (באמת שצר לי) אך רוב האנשים שמעבירים שיעורי תנ"ך, מסלפים עובדות, משתמשים במדע בצורה מעוותת, אומרים דברים לא נכונים כדי לשכנע אנשים לחזור בתשובה, ותקשיבי הסרטונים האלה הם של מדענים שלמדו וחקרו ויש להם יותר ידע מהרבנים שמתיימרים להבין במדע (ראי: זמיר כהן), אם תרצי חפשי ביוטיוב: למה אנשים צוחקים על דתיים, ותראי איך אדם כמו "נו באמת", מפריך טענה אחר טענה של רבנים ותופס אותם משקרים, ואת אמרת שלא סתם מלמדים את זה בבית ספר, כרגע יש רוב יהודי לכן הם חייבים ללמד את זה בבית ספר, אין להם ברירה- מדינה יהודית, יש המון יהודים, את רצינית? בהשוואה למה? דינוזאורים שחיים כיום? עוד אמרת: "לפי התורה אנחנו יודעים את זה", אמממ שאלה לי אלייך, מי כתב את התורה? וזה שאת שוללת אנשים כי הם "לא דתיים"- למרות שהם אנשים חכמים מאוד ואף יותר ממי שמסלף עובדות אז זו כבר בעיה בפני עצמה. ושוב, מי כתב את אותה תורה שאת מאמינה לה?
*ואכן טוב שיש דיונים כאלה![]()
נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 16-10-2010 בשעה 14:49.
סטפן רוברטס
Come Out
המורה שלי לתנך מנסה להחזיר אותי בתשובה? מנסה ללמד אותי את התורה! משהו שאני צריכה ללמוד בהיותי יהודייה במדינה יהודית.
ומי כתב את התורה? אנשים יותר חכמים מאיתנו. זה לא מאתמול ולא משלשום, התורה עוברת דור ודור, ולעולם לא תהיה הוכחה פיזית לקיומה, אז לא להאמין בגלל שאין, זאת שטות.
כל הדתות בעולם עוברות מדור לדור, אז אם כולם היו כמוך שאומרים אין לי הוכחה ? לא מאמין. אז לא היו אנשים שיאמינו! רוב האנשים בעולם נמצאים במסגרת שהם מאמינים למשהו, כל אחד בדרגה שלו, יש חרדים , יש דתיים, יש מסורתיים ויש חילוניים.
הדיון הזה עלה המון פעמים, ואף פעם לא נמצאה תשובה חד משמעית.
אבל אלוהים קייים! לפי התנך שלנו אנחנו קוראים את זה.
הסיפור הכי מעניין בעולם - התנך, סיפור הדת שלנו.
כל כך הרבה פרשנויות.
ויש לנו המון ערבים במדינה, המון! אז כמו שמלמדים את השפה הערבית שהיא חובה, אז למה לא את התרבות? יודע למה? כי אנחנו במדינה יהודית, אנחנו לומדים את השפה בחוסר ברירה כי הם חיים איתנו.
ואף אחד לא מכריח אותנו לחזור בתשובה, גם אני , אני לא דתייה אני לא חילונית, אני מסורתית - עושה מה שאני יכולה, ועושה בלב מלא לא כי נולדתי לתוך לזה. התנך והגיל שלי לימד אותי שיש דבר כזה, אם לא הייתי רוצה, לא הייתי עושה.
פסחת על ה :אתאיסטים לגמרי....
ואת אומרת שהתורה עוברת מדור לדור ונכתבה על ידי אנשים חכמים, וזה שאין הוכחה אז לא מאמינים זה שטות? זה שיש הוכחה ולא מאמינים זו שטות גמורה, לאבולוציה יש הוכחות אך עדיין בוחרים להאמין באיזה אל קסום שכביכול יצר הכול וברא אותנו בצלמו (בכלל איך אפשר לדעת מה זה צלמו אם אף אחד לא ראה אותו? עוד סתירה), ועוד אמרת: כל יהודי צריך ללמוד במדינה יהודית את התורה- ממש לא, חופש הבחירה וחופש הדת, אני לא חייב ללמוד את התורה אם אני לא רוצה.
התורה היא סיפור חכם, יש שם הרבה סתירות, דברים רעים בשם האל, ואללה יסתור מה שנקרא רק צריך להתעמק ולמצוא ולראות ולהבין.
RELIGION HAS THE BIGGEST BULLSHIT STORY OF ALL TIMES- אין עדויות, אין הוכחות, אין כלום אבל מה יש: ספר אחד שלך תדע מי כתב אותו לפני 5000 שנה.
סטפן רוברטס
Come Out
למה צריכה להיות לך הוכחה כל כך פיזית?
יש המון דברים חוץ מזה שאומרים שיש תורה מה אתה חושב, אז לפני 5000 שנה שכתבו את זה, לא בדקו? היום סתם לכל כך הרבה אנשים יש דת?
זהו טבעם של האנשים, להאמין.
אין לי בעיה עם האתאיסטים, שכל אחד יעשה מה שנוח לו, גם עכשיו אני לא באה בגישה לשנות אותך, זה מה שאתה רוצה וזה בסדר. תאמין לי שאני לומדת ממך, אבל לא משנה מה תאמר, מבחינתי ומבחינת עוד המוווווון אנשים יש תורה.
ואל תלמד תורה סבבה? אם הייתה אוכלסייה כל כך גדולה של אנשים שלא רוצים ללמוד, אולי היו מבטלים את זה.
לך תדע מי כתב, ובכל זאת כל כך הרבה אנשים הולכים עם זה.
ועשיו שאלה לי אליך,
ההורים שלך, מה הם חושבים? כמוך?
לאיזה מסגרת נולדת? אתאיסטית? יהודית וזה בא לך לבד עם השנים?
האנשים הללו לא מכירים דבר אחר חוץ מהתורה, הם הולכים בצורה עיוורת.
אני נולדתי לתוך מסגרת יהודית-מסורתית- רוב הקרובי משפחה שלי- דתיים. ואני החלטתי שאלוהים זה בולשיט אחרי שראיתי איך רבנים ומחזירים בתשובה: מסלפים עובדות, משקרים בדברים מדעיים, לא יכולים להוכיח דברים אז אומרים: "נסתרות דרכי השם", מנצלים את מעמדם כדי להטעות, וגם אלוהים הוא לא כזה טוב- הוא מורה לרצוח, לבזוז, לאנוס, להשמיד, לכבוש, להגלות, והוא לא אל שמקבל את השונה ממנו, אני לא רוצה אל כזה.
את האמת שאמרתי את זה פעם בארוחה משפחתית עם כמה קרובים, חלקם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח, וחלקם ניסו להסביר ולשבת להבין למה אני לא מאמין.
סטפן רוברטס
Come Out
תקשיב,
התורה בנויה מדרש פשט רמז וסוד.אתה לא יכול לקרוא רק את הפשט ולהתחיל להביא טיעונים.
יש לכל דבר בתורה המון רבדים,ואינספור ספרים.
מה שמעצבן זה שלא רק שאתם לא מאמינים בד',אתם גם לא מבינים בכלל מה זה ד',לא מבינים את היהדות,ולא מבינים את התורה,ובכל מקרה מרשים לעצמכם להביא אינספור דוגמאות מוזרות ומסולפות.
ענו לך כבר על תיאוריית הכדורסל הטיפשית שלך.כי אתה סילפת את מה שכתוב והפכת את עמ"י לשחקן הגרוע.
תביא פה שאלה שאלה ואני עונה לך עליה.
זאק,מעצב.
MSN:
ApolloDA@hotmail.co.il
DA:
http://adonisdesign.deviantart.com/
~החנות שלי~
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399
רגע רגע רגע, HOLD ON! איך אתה יודע שעם ישראל לא היה העם הגרוע? איפה נאמר: "ועם ישראל היה ככל העמים" ? איך אתה יודע שהוא השתווה אליהם? או היה יותר טוב? ואם אלוהים כל כך מושלם למה היה לו צורך בעם? הרי לדמות כל יכולה ועל טבעית ומושלמת לא יכולים להיות צרכים כי אז הוא כאחד האדם. ואיך תסביר את זה שעשרת הדיברות הן העתקה של החוקים המצריים?
סטפן רוברטס
Come Out
אני לא יודע למה הוא ברא אותנו מלכתחילה.ומה שאמרת זה מדרש,תחשוב מי חיפש את ד'?
אברהם.והוא גילה לילדים שלו שיש אלוקים.
וזה הגיע עד עמ"י,שאז קיבלו את התורה...
על זה שהוא עבר ושאל זה את הנשמות.
ועמ"י אמרו "נעשה ונשמע" ומכאן לומדים את הגדולה שלהם.
הם חשבו,זה אלוקים!,כל המהות שלו טובה,אנחנו ישר נעשה מה שהוא יגיד לנו!,והוא נתן להם את התורה.
בניגוד לשאר העמים שאמרו "אה,לא תרצח?,עזוב...גדול עליי."לא תגנוב"?,אני לא יכול בלי זה,הלאה..."
תחשובאתה מי השחקן הטוב.
ותביא מקור לזה שעשרת הדיברות הן העתקה...
זאק,מעצב.
MSN:
ApolloDA@hotmail.co.il
DA:
http://adonisdesign.deviantart.com/
~החנות שלי~
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399