גלעד שליט, חייל יהודי שפעל לצד מדינתנו נחטף, והשלטון לא מחזיר אותו מכיוון המחיר הרב.
יש הטוענים שצריכים להחזירו בכל מחיר, וישנם הטוענים שאסור לשחרר מספר כה רב של מחבלים תמורתו של גלעד שליט.
*אלו שאומרים תמורת כל מחיר, 50% מהם אומרים את זה סתם כדי שיחשבו עליהם שהם באמת רוצים ושהם "הגונים", ה-50% האחרים מבינים טוב מאוד את המצב של בן חטוף - ומעדיפים להחזירו למרות החשש הרב.
*אלו שאומרים שאסור להחזיר את גלעד שליט במחיר כזה, צודקים, מכיוון שהסיכון הוא גדול מדי.
תארו לכם שנשחרר 500 מחבלים. 250 יחליטו שהם לא חוזרים על המעשים שלהם.
עוד 200 ישתפנו ברגע האחרון.
49 יתפסו.
מספיק שרק מחבל אחד יצליח בפיגוע ונפסיד שני אנשים ומעלה וכבר הפסדנו.
עכשיו אני אתן פה את דעתי.
אני תומך ברעיון שאסור להחזיר אותו תמורת מחיר כה גבוה. כבר שאלו אותי אם זה היה אחי מה הייתי עושה, ואם זה הייתי אני מה הייתי עושה - התשובה נמצאת בגוף השאלה. אם זה הייתי אני ברור שהייתי רוצה לחזור, אבל לדעת שאני חוזר ושאני אמות בארץ מפיגוע חודש אחרי - לא.
אלדד ורגב, שני החיילים השבויים שלנו הוחזרו כשהם עטופים בדגל המדינה, אך הם הוחזרו תחת מחיר גבוה. אני שואל, למה אותם כן ואת גלעד לא?
אלחנן טננבאום, יהודי שנחטף במהלך עיסקת סמים הוחזר, וגלעד שליט שנחטף במהלך שירותו לא הוחזר?! זה אבסורד.
רון ארד. בכל פעם שאני שומע את השם הזה עוברת בי צמרמורת. אני כל פעם חושב איפה הוא עכשיו, אם הוא חי, ואם הוא כן - איפה?
לעומתו של גלעד שליט, לפי דעתי, החיזבאללה היה יכול לבקש פי 5 יותר שבויים. (אני יודע שהוא נחטף בידי ארגון אמ"ל, אבל זה לא העניין כרגע).
לא העתקתי את הדברים הנ"ל משום מקום - אלו דעותיי האישיות בלבד, לכן אני מבקש שתגיבו ותגידי מה דעתכם האישית בושא, ומה דעתכם על הדעה שלי.
עריכה:
השביתה של מחר, אני הולך - כן.
הבעיה היא שתלמיד שלא רוצה לבוא לבצפר המציא ופרסם לחברים שפרסמו לחברים שפרסמו וכו'.
אני מאמין שהשביתה לא תעזור בכלום, רק עוד לחץ על הממשלה ועוד רצון להעלות את המחיר אצל החיזבאללה.

ציטוט ההודעה