כותרת*
כותרת*
|
|
אמרו לי שיש אלוהים, לא הבנתי למה הוא מתנהג כמו מניאק כלפיי וכלפיי השאר, הבנתי שאולי לא בטוח שיש אלוהים ואין ממש הוכחות לקיומו, קראתי קצת על המפץ הגדול ועל האבולוציה והבנתי שזה שגידלו אותי להאמין לא אומר שזה קיים באמת, מאז אני לא מאמין עד אשר יוכח לי אחרת, אם אלוהים יתגלה אליי או משהו![]()
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
אולי שכל?
ראיתי שהרבה סיפורים מלאים בשטויות.
שהרבה דברים לא הגיוניים.
שאין שום הוכחה לקיום אלוהים, ליציאת מצרים או למעמד הר סיני.
העתקות של התנ"ך ממיתולוגיות של עמים קדומים יותר.
כול הקטע של המצוות והקונספט של אלוהים נראה לי די מופרך.
אלוהים לא מסתדר עם המדע- בריאת העולם וקדומה.
או שהוא שקרן שלא הזכיר את האבולוציה, או את המפץ הגדול בספרו.
האכזריות בתנ"ך.
ריבוי הדתות, שכול אחד בתוך שהוא הצודק.
היגררות אחרי העדר, ואמונה עיוורת.
שאלות,שאלות ועוד שאלות.
תשובות סותרות, לא הגיוניות, מתחמקות וטפשיות לחלוטין.
כפייה דתית, וגידול לתוך זה כאילו זאת האמת האולטימטיבית.
ומה לעשות אי אפשר להכריח מישהו להאמין, המיוחד בחברים דמיונים או אבות במקרה הזה.
יש שני דברים שהם אינסופיים
היקום והטמטום האנושי, ובקשר ליקום אני עדיין לא בטוח.
למען האמת באתי מבית דתי ..עם ידע דתי נירחב מאוד..
תמיד אהבתי להיתווכח עם אתאיסטים בנוגע לדת ..שהם ייחזרו להאמין ויש אלוהים ויש פה ויש שם
כשעוד הייתי משתמש ב'מקושרים' היה כמו קבוצה של דת..ותמיד אהבתי להיסתכל בתגובות..וגם בתוכן כמובן..
עד שראיתי שמישהו כתב
"משיח לא יהיה וגם לא היה" (משהו כזה..אני כבר לא זוכר)
ולא ממש הבנתי למה הוא היתכוון..שלחתי לו הודעה והתחלתי לדבר איתו..ובמקום להיתווכח התחלתי לנסות להבין..
לאט לאט באו לי השאלות..והוא הביא לי תשובות , אמיתיות ומרחיבות דיעה..
התחלתי להשוות בין הדת אל האתאיזם..ורק אז ניפתחו עיניי..
מאז אני רק קורא יותר ויותר גם בעינייני דת , וגם אתאיזם..
בחרתי באתיאזם..מעדיף לחיות בסבל בידיעה שאין אלוהים , מאשר בעיניים עצומות ולהציב לי גבולות בשטח פתוח..
מתי תבינו שאמונה זה לא דבר של להבין. המח שלכם ככ מגביל לכם את המחשבה שמה שאתם לא רואים מבחינתכם לא קיים. אדם מאמין כי הוא בוחר להאמין, אי אםשר להוכיח שיש אלוהים ואי אפשר להוכיח שאין.
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
תגיד לי על מהאתה מדבר? אני מגביל אתעצמי? אני?
אני זה שכל הזמן מפקפק בסביבי, אני זה שלומד על העולם שאני חיי בו, אני זה ששואל, אני זה שמתעניים.
בינתיים, הדבר היחידי שהדתיים עושים, זה לא ללמוד ולא לשאולאלא רק ללמוד על אלוהים כל היום.גם אם אתה ספציפית לומד מתמטיקה, זה הריי עובדה שאתה לאמבין לו דבר ולו חצי דבר באבולוציה. אבל אתה עדיין תבוא ותלחם למען הכפשת המושג הזה אבולוציה כי זה נוגד את העקרונות שנולדת איתם. למרות שאני, גם אםתהיה תגלית מדעית שתסתור את מה שאני חושב לנכון, אני פשוט ישנה אתדעתי ויערך מחדש לנושא - אתה פשוט מאוד משתיק את ולא לומד את הצד השני, וזהו חברי עצם המושג של ראש סגור. אז אל תבוא אליי ותגיד שאני לא מספיק פתוח כי אתה בעצמך עונה על המושג הלשוני של ראש סגור.
One Shot - One Kill
מעולם לא הכפשתי את האבולוציה, אני לא נגד זה בכלל.
זה שאני לא מבין באבולוציה, לא אומר שהידע שלי פחות נרחב משלך, כמו מה שאמרת הידע שלי במתמטיקה יותר נרחב משלך, הידע שלי באנגלית בטח יותר טוב משלך, כי בחתימה שלך יש משפט עם בעיה דקדוקית של ילד בכיתה ד'.
אתה מתגאה בידע שלך על אבולוציה כאילו מי ישמע כמה אתה יודע, אתה יודע לדקלם כמה מילים וכמה משפטים, אל תשחק אותה שערכת מחקר ואתה פרופסור במשהו.
מה שאני ניסיתי להגיד בהודעה שלי, זה שלפעמים אתם ככ שקועים בכל דבר שרק ניתן להוכיח ולראות שאתם לא מצליחים לראות כל דבר אחר.
לדוגמה, בלי שום קשר למדע, יש היום תרבות של חוסר צניעות ופריצות, ואנשים מרוב שהם רגילים לזה הם לא רואים כמה מה שהם עושים מכוער.
אצלכם, מרוב שאתם עסוקים בלחשב כל דבר, שאני לא אומר שזה דבר רע, אתם לא רואים את התגלות ה' בבריאה, שהרי עולם ככ יפה ונרחב אי אפשר שלא לראות בו בריאה אלוהית.
בגלל זה אמרתי, שהריאליות שלכם והצורת מחשבה הזאת מקבעת אותכם למשהו מסויים.
"שהרי עולם ככ יפה ונרחב אי אפשר שלא לראות בו בריאה אלוהית.
בגלל זה אמרתי, שהריאליות שלכם והצורת מחשבה הזאת מקבעת אותכם למשהו מסויים."
תגיד לי אתה בסדר?
דבר ראשון יש לי אנגליתפי מילייון יותר טובה משלך, אני עוש 5 יח רגיל + שתי יחידות תרגום.
אניטוב במתמטיקה בדיוק כמוך, ואני זונה אם לא יהיה לי מאה בבגרות.
אני לומד כבר שנתיים על האבולוציה אז אל תזיין לי ת'שכל שאני יודע לדקלם כמה משפטים.
אתה הוא זה שסגור. אני רואה את היופי, הבעיה היא...אתה יודע מה הבעיה? שאני רוצה להסביראתהיופי ואתהלא. אתה פשוט אומר ה' עשה ה' עשה טוב וזהו נגמר הסיפור.
אני יודע איך היקום נוצר, אני יודע איך העולם נוצר ואני יודע מאיפה באנו. ובטח שלא מאלוהים.
אילו היית פוקח את העיניים שלך וחוקר לעומק, היית מגלה עולם חדש, של חופש. לא חופש פיזי, אלא חופש מנטלי מהעבדות שאתה נמצא בא כרגע.
אין שום יופי בבריאה האלוהית הזאת שלך, כי היאלא קיימת. צמחים בע"ח קיימים רק כדיי לשרוד עוד יום ולהעביר את הגנים הלאה בצורה טובה, זה שאתה החלטת שיש להכל משמעות לא אומר שזה נכון, למה אני נתמך ע"י עובדות ואתה נתמך ע"י אמונה.
ובכלל מה אתה מתחיל איתי? אתה יודע שאני מכבד אותך, ואתה יודע בדיוק מה הדעה שלי כלפיך.
One Shot - One Kill
אתה יודע להסביר חלק מהדברים, לא את הכל.
אותי זה לא מטריד כל כך, אני יודע שה' עשה וכל מה שאני אגלה או המדע יגלה זה הכל ה' עשה.
ומשומה אני רואה בעיה במשפט כמו i think not.
אומרים i dont think so או im not thinking that way.
"אותי זה לא מטריד כל כך, אני יודע שה' עשה וכל מה שאני אגלה או המדע יגלה זה הכל ה' עשה."
זה כל העניין בלהיות אתאיסט...
אחריי שאתה לומד אתה מבין שלא צריך להיות יוצר.
ושום דבר לא בסדר ב-I THINK NOT. זה תקין לגמריי.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 12-11-2010 בשעה 15:44.
One Shot - One Kill
בעיקר הדרך שהם מחדירים את הדברים
וגם הם מביאים כול כך הרבה טיעונים שהם לא אמורים להביא רק בכדי לגרום לך להאמין
ההסתברות? לטובתי אחי...היקום קיים 14.3 מיליארד שנים...העולם קיים 4.5 מיליארד שנים... והאבולוציה טוענת שמוטציה 'טובה' קורת פעם בכמה מיליוני שנים...וזה עובדתי, יש הוכחות לכך בימינו. לדוגמא-דג שבעבר חיי במיים, קיום חיי על האדמה. הסנפירים שלו קוצצו בחצי ומהחצי שנשאר גדלו עצמות ושרירים כדיי שיוכל לנוע על האדמה. ואם זה לא הוכחה ישירה לאבולוציה...אני לא יודע מה. אשכרה הדג הזה נראה כמו גד אמיתי, רק עם חצי רגל כזה...פשוט מדהים!!! אם תרצה אני יביא את הסירטון כי זה ממש לא יאמן.
ואחי...אני צודק 200% בקשר למשפט....מי פה לומד 2 יח נוספות על תירגום אני או אתה? חח לך שאל ת'מורה שלך ואתה תראה שאני צודק.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 12-11-2010 בשעה 16:48.
One Shot - One Kill