לדעתי לא יכולים כן- בגלל זה אני רוצה דעה.
אז ככה- אם ננסה להשתמש במדע כדי לסתור את הדת, אוטומטית אלוהים יוכנס למשוואה וכל דבר שנגיד ייפול וייכשל- בשביל להגיע לקטע שבאמת אפשר להכניס מדע- צריך קודם כל לערער את שלמותו של אלוהים- להוכיח שהוא עושה משהו שהוא לא "אלוהי".
עכשיו ידוע לנו שיש פרשנים\ מחבת"ים שפשוט מפרשים איך שבא להם את הפסוקים כך שצריך משהו שהם לא יוכלו לפרש- גם אם הם יפרשו זה לא יהיה קביל מבחינה הגיונית.
אז לעניין:
קודם כל- ידוע לנו שבינתו של האדם לעולם לא תתפוס את מעשיו של אלוהים- לא נבין אותו לעולם.
עכשיו דמות מושלמת (אלוהים) לא יכולה לסתור את עצמה- אם כן הרי שהיא לא אלוהית, עכשיו אם אלוהים מקשה את ליבו של פרעה אז הוא בעצם סותר את עצמו- מפר את שהוא עצמו אמר שהוא לא עושה, אם יגידו שפרעה גוי אז אין לו זכויות\ בחירות- אז אי אפשר לשפוט אותו על מעשיו- גם על טבח כמו השואה- אי אפשר כי הם גויים (קרדיט לרדיו אתאיזם- את זה שמעתי שם), עכשיו אני אומר שאלוהים בעצם בחר באתאיסטים! שהוא לא רוצה שאנחנו נעשה תשובה! הוא רוצה שנסתור אותו, שנגיד שהוא לא קיים והכול, עכשיו יגידו לי: "אבל לפי התורה שלו אנחנו העם הנבחר ויש שם חוקים ומצוות"- אבל כרגע הראינו שאלוהים בעצמו בתורה שלו סותר את עצמו, וגם אם בינת אדם לעולם לא תתפוס את מעשיו- איך הם יודעים שהוא לא מקשה את ליבם של אתאיסטים? אולי זו כוונתו שאנחנו לא נחזור בתשובה? אי אפשר לערער על מה שאני אומר כאן כי גם מחבת"ים וגם פרשנים הם בני אדם (יש להם בינת אדם) אז גם הם לעולם לא יבינו את אלוהים- ככה גם הקהל שלהם לא יוכל להקשיב להם כי כרגע הוכחנו שהדעה\ פירוש שלהם לא תקף- מי הם שיבינו את האל הגדול כשהוא אומר שאדם לא יבין אותו?!?!.
אז ברגע שהצלחנו איכשהו לערער את שלמותו של אלוהים וגם את המחבת"ים\ אלוהים אני מניח שכאן אפשר להכניס את המדע ואת המפץ הגדול ואת האבולוציה.
*- תגובות בוגרות בבקשה- לא העלבות על רקע אישי או כל דבר אחר- על הטיעון בלבד- תודה

ציטוט ההודעה