שמענו הרבה שמועות על PSP2 אבל שום דבר לא היה החלטי, עד עכשיו.
מקור של IGN מאשר מספר דברים אודות המכשיר החדש שיכול להיות מאד יוצר בכנס E3 2011 (זו עדיין רק שמועה).
לפי המקור, המכשיר יכיל 2 ג'ויסטיקים קטנים המאפשרים שליטה ואפרויות משחק שונות. הג'ויסטיקים ישמרו על העיצוב של הג'ויסטיק בPSPGO אבל יוגדלו במיקצת וזאת כדי לתת להם אפרויות נוספות ושטח מגע גדול ונח יותר.
גם כאן יהיה חסר UMD מובנה ויופעל ע"י מקורות הורדה והתקנים חיצוניים שיאכסנו את המידע השמור על הPSP2. המכשיר יכיל 2 מצלמות, קידמית ואחורית וזאת על מנת לצלם סטילס וידאו ולשחק במשחקי מציאות כאלה ואחרים.
כמו שדובר רבות, המכשיר כנראה יכלול מסך מגע אחורי שיאפשר פעולות כמו הכנסת נתונים למכשיר (כמו הג'ויסטיקים) רק בעזרת נקישות (TAPS), החלקות (SWIPES) ועוד פעולות דומות. למשטח המגע יהיה אפקט של זכוכית נעימה למגע.
הנה תמונה קטנה שממחישה את הדברים עד עכשיו:
בקשר לגרפיקה הpsp2 הוא חיה רעה! החומרה שהוכנסה לתוכו יכולה להשוות גרפיקה של כותרי משחק מוקדמים בפלייסטיישן 3.
מעבד המכשיר שווה ליותר מחצי מהכח של המעבד של PS3 אך נתונים אמיתיים לא נחשפו עדיין.
למרות שהחומרה לא משתווה לPS3, הPSP2 עדיין יהיה מקור השוואה מבחינה גרפית לPS3 וזאת בגלל שהמסך קטן יותר ממסך טלוויזיה המציג ב1080P.
נראה כאילו סוני נונת למפתחיה להתאים משחקי PS3 לPSP2. מה שאומר שנוכל להתחיל משחק על הPS3, לשמור אותו, ולהמשיך לשחק בו בPSP2 הנייד. (מאותה שמירה).
נשארו עדיין מספר סוגיות שישאירו אותנו במתח, כמו כמה המכשיר יעלה, וכנראה שזול הוא לא יהיה בגלל החומרה המתקדמת שלו.
הסוקר בIGN אומר שניתן אפילו יהיה להשוות את מחירו של הPSP2 למחירו של הPS3.
נקווה לראותו בE3 2011.
למרות שתרגמתי הכל, הנה הכתבה המלאה באנגלית:
http://gear.ign.com/articles/113/1138871p1.html
שיהיה בכיף אנשים.

ציטוט ההודעה

לכל מקום אתה דוחף את האייפון הזה, סה"כ פלאפון ששמו שמה משחקים כדי שיהיה לאנשים איך להעביר את הזמן עם איכות חרטיש, תאמין לי יש לי פלאפון מאוד מפורסם (סוני אריקסון סטיאו) והאיכות שמה לא משהו ואני מכיר משחקים לאייפון, יש ל2 דודים שלי אייפון 4, ומי בדיוק פתח לך תשכל שאנחנו מתלהבים מזה? הpsp phone עדיין צעיר צריך לבוא בזמן הקרוב הרבה יותר מידע עליו, אין אתה עושה צחוק מעצמך, אתה משווה בין קומסולה ניידת טובה מאוד עם איכות טובה מאוד, לפלאפון שבכלל לא נוצר למשחקים
ועוד משווה ואומר שאייפון יותר טוב, נו באמת תעשה לי טובה.