קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון]סרטונים שנקראים "מדוע אנשים צוחקים על אתאיסטים"
    על ידי Mslipknot בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 02-01-2011, 00:07
  2. למה אנשים צוחקים על דתיים
    על ידי crazyseducer בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 28-09-2010, 18:33
  3. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-10-2007, 12:41
  4. למה אני לא יכול לפרסם סקרים.. ?
    על ידי Jacoby בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 05-09-2005, 19:38
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 6 << ראשון ... 23456 אחרון >>
מציג תוצאות 46 עד 60 מתוך 82

למה אתאיסטים צוחקים על דתיים - עמוד 4

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

כתבתי תגובה של 20 שורות, לחצתי "פרסם" והופיעה לי שגיאה 404.
    אין לי כוחות נפשיים לכתוב אותה שוב, אז אני אתמצת:

אי אפשר למדוד את אלוהים ע"י המדע, למרות שהמדע הוא הבסיס לחיינו.
    אם אי אפשר להבין אותו ולמדוד אותו ע"י השכל האנושי, אין לי שום צורך בו והוא לא רלוונטי לחיי.
    אין לי שום צורך בייצור דמיוני שיסביר לי מה ולמה כשהמדע נותן לי תשובות הרבה יותר הגיוניות ומוכחות.

אני מאחל לך את כל הטוב שבעולם ושתסיים את דרכך בתחושת הגשמה עצמית.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    אל תתחיל אם אתה לא מסוגל לסיים!

אמן על הברכה אחי!

המדע הוא לא הבסיס לחייך המדע הוא פשוט מאוד הסבר לתהליכים שמתרחשים ולא תשובה למדוע הם מתרחשים כי כאן נכנסת האקסיומה בעצם למה? ככה! אין הסבר כי אין כלים למדוד בדיוק כמו המפץ הגדול ושאר האקסיומות.
    ללא אלוקות אתה מאבד את המשמעות של החיים ואת המטרה שלהם אתה חי ללא מטרה וללא תכלית ואם אלו חייך אז מה אתה שונה מהבהמה?
    למה יש לך דעת ויכולות שכליות אם כך? למה האבולוציה (לפי שיטתך) נתנה לך את הכלים האלו? הרי לחייך אין משמעות אז מה הרעיון בלהיות אדם? תהיה קוף זה אותם חיים בסופו של דבר. הרי כל הברירה הטבעית מבוססת על זה שהתוצאה תהיה יכולת הישרדות טובה יותר אז הכלים האלו לא נחוצים! כמו כל דבר אחר בעולם לפי שיטתכם.
    בקיצר אם אתה צריך תירוץ לא להאמין אין בעיה אבל למה לבוא ולנסות להראות כאילו יש לך באמת מה להגיד על היהדות שכל מה שאתה בעצם כן יודע עליה הוא מיעוט שבמיעוט וגם הוא אני לא יודע עד כמה נכון.

אה ותגיד מאיפה האייקון? חזק אחי רק צריך אצבע למטה שלא יחשבו שאתה בררן
    נערך לאחרונה על ידי lemongrass; 15-12-2010 בשעה 13:45.
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
    אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

lemongrass אני אתמצט מה שרשמת בתגובות הקודמות

"אני סותם את העיניים והאוזניים ואני מאמין באקספר (הרוח) כי הוא כל יכול, למה? לא יודע! ככה לימדו אותי ואמרו לי ועוד אמרו לי שאין לי את הכלים ולא יהיה לי להבין.לכן, אני חושב גם שאני מטומטם יותר מאלוהים ולא אוכל להבין אותו לעולם, אז אני מפזר משפטים ורושם שסיפורי האגדות (תנ"ך) נרשמו ע"י שליחים או הרוח עצמה. כמו כן, גם בתור הרוח והספר אנו טועינים שהעולם נוצר לפני 6000 שנה (לערך) לעומת שיש עדויות מדעיות שהעולם נוצר הרבה לפני, כולל עדויות של עצמות אם זה דינוזאורים או חיות אחרות או אפילו בני אדם, אבל הדתיים יגידו שזה לא נכון כי ככה הספר אמר להם".

זה לא נכון? יש לפחות 15 שיטות לבדוק זמינות של עצם או את העפר מסביבה (כולל אבנים), אפילו בישראל נמצאו גולגולות מלפני 500-750 אלף שנים.
    בקיצור, אני בדעה שאם אתה מאמין ברוח תמשיך להאמין במה שאתה רוצה, רק אל תתכחש לעובדות המדעיות שקיימות שם בשטח כי לעולם לא למדת אותם ולעולם לא ידעת או יודע את המשמעות שלהן בשטח ואתה שולל את כולן כי אין לך ידע מוקדם.
    כולנו למדנו תנ"ך בביה"ס, כולנו מכירים את הסיפורי אלף ולילה, אף דוס לא לוקח או לקח או יקח כנראה שיעורים באנטרופולוגיה, כשזה יקרה יהיה לאנשים כמוני וכמה נדב על מה להתווכח, עד אז חיו ותנו לחיות וחדל הטפות דתיות.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

אף אחד לא הטיף לך הטפות דתיות ואף אחד לא ניסה לעשות אותך דתי למרות שאתה יהודי וחובה עלינו לפחות לשכנע אותך בעניין אבל אני אניח את זה כרגע...
    אין שום עובדה שאתה יכול להביא שתוכיח בצורה מוחלטת הכל הוא קשר סיבתי לעובדות משמע תיאוריות מדעיות ותו לא! לפי היהדות ישנם הרבה תשובות לתוצאה שאתה מחפש שהעולם הוא קדום ואפילו הרמב"ם במורה נבוכים לוקח את הקונספט הזה של עולם קדום ולא של עולם חדש במלוא הרצינות עם סימוכין של כל הפילוסופים שאתה רוצה מתקופתו וקודם תקופתו (אלף שנים ויותר) אבל זה לא שולל את בריאת העולם ואת ספירתנו היהודים שהעולם במתכונתו חי כ 6000 שנה. דבר נוסף לפי היהדות היה מבול בין אם אתה מכיר את מה שהגמרא אומרת על המבול ובין אם לא אבל המבול היה לא מים רגילים אלא מים רותחים משמע העולם התבשל במשך שנה שלימה וזה דבר שיכול לשבש כל תוצאה של גיל עצמים אז תטען למליארדי שנים אני טוען ל 6000 עם בישול באמצע לא תקבל אני אטען לקדמות העולם בדיוק כמוך רק אתה שוכח שאצלינו לפני בריאת העולם לא היה דבר כזה זמן (בדיוק כמו אצלכם במפץ הגדול שלפני המפץ לא היה זמן וחוקים אחרי המפץ הכל כאילו נוצר מעצמו) משמע העולם יכול להיות בגיל מבוגר יותר. אין נפקא מינא למה שתטען זה דיון פילוסופי שכבר לא נתון לחקר המדע.
    אז מכאן יוצא שגם מאובנים וגם לא יודע מה לא יכול לשלול את מה שאני אומר אני אומר 6000 של עולם במתכונת שאתה מכיר מה שהיה לפני היה לפני הזמן, כל ממצא של מאובן שייך לעניין הבישול במבול אז מה נשאר לך בעצם?
    אני כבר אמרתי פעם לא צריך תירוץ כדי לא להאמין זה עניין של רצון נטו אבל אל תסלפו את היהדות בשביל זה!

ולגבי התימצות שלך הייתי חושב שאתה צריך לעבוד יותר על ההבנת הנקרא שלך כי המצב פשוט עצוב...
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי lemongrass צפיה בהודעה
    המבול היה לא מים רגילים אלא מים רותחים משמע העולם התבשל במשך שנה שלימה.
    אהה זה מסביר הכל... העולם התבשל.

ואני לתומי חשבתי שאפשר לסמוך על גאולוגים שייתנו תשובות הגיוניות,
    מסתבר שלרבנים יש תשובות הרבה יותר איכותיות, העולם התבשל!

נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 16-12-2010 בשעה 15:41.

...

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

אף אחד לא המציא את התשובה הזאת מהיום כדי לענות על שאלות מפגרות התשובה הזאת היא מלפני אלפיים חמש מאות שנה כך שהיא לא תוכננה לממצאי המדענים למינהם כיום אז תחסוך ממני את הציניות של התגובה שלך.
    וחוץ מזה לא מתאים לך התשובה אתה יכול לסמוך על המדענים! אני לא באתי להטיף לך להאמין! אני ציינתי עובדה פשוטה שכך הגמרא מציינת את מצב העולם, רוצה תיקח לא רוצה ברח רק אל תהיה ציני ותזלזל במה שאני מאמין! או לחילופין תציג את אמונתי כמשהו עלוב כי זאת מסורת ועם ששרד את כל האימפריות ואת כל הרדיפות והעינויים במהלך 3500 שנה ועדיין על הרגליים בלי שינוי קל שבקלים כשכל העמים והאלילים נעלמו וזה לכשעצמו מעיד כאלף עדים על אמיתותה של האמונה הזאת אז קצת כבוד ולא להגיב בציניות על כל תגובה שלי.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש כבוד האוואטר של Toxicity
    שם פרטי
    נבו
    לייקים
    38
    נקודות
    220
    משפט מחץ
    I know nothing except the fact of my ignorance.

מה יהיה חבר'ה? שניכם אנשים משכילים, רואים שאתם יודעים כל אחד על מה הוא מדבר, אבל זה לאן זה מגיע? זה לא יגמר לעולם, כל אחד ימשוך לדבוק באמונתו גם אחרי 20 עמודים. עזבו אתכם, רדו מזה.

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

זה לא עניין של לשכנע זה עניין של "לא לסלף" דברים כי החשיבה שלך היא שונה ולהציג דברים במעוות! וזה מבחינתי כמובן מבחינתם אין לי מושג מה המטרה חוץ מלהרגיז אותי בהצגת הדברים במעוות.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש כבוד האוואטר של Toxicity
    שם פרטי
    נבו
    לייקים
    38
    נקודות
    220
    משפט מחץ
    I know nothing except the fact of my ignorance.

אז אתה מסכים איתי שזה פשוט נגרר למקום מיותר ואף מרגיז מצידך? אני בחור אתאיסט בדיוק כמו נדב אבל אני לא מציג את הסיבות למה, ולמה אני שולל את התנ"ך כי אני יודע שזה יהיה ויכוח מיותר שלא נגמר. (חוץ מזה שיש לי ויכוחים טיפה יותר גדולים אם שמת לב )

אני מניח שכולם מכירים את המשפט "איש איש באמונתו יחיה", אז גם אם מדובר בחוסר אמונה, גם לו ניתן לחיות.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

1. התשובה הזאת היא מלפני אלפיים חמש מאות שנה כך שהיא לא תוכננה לממצאי המדענים למינהם כיום.
    2. עם ששרד את כל האימפריות ואת כל הרדיפות והעינויים במהלך 3500 שנה
    3. קצת כבוד ולא להגיב בציניות על כל תגובה שלי.
    1. מסכים איתך ב 100%, זו תשובה מלפני 2500 שנה והיא בהחלט לא מתיישבת עם המאה ה 21 הנאורה

2. זה התירוץ הכי מטופש שקיים, מספיק להשתמש בו. באמת.

נכסי התרבות, המדע והאומנות של הבבלים, היוונים והרמואים, הינם ערש התרבות המערבית שהיום היא נחלתם של למעלה משני מליארד איש.
    הדת היהודית שרדה, ובכך היא אינה יוצאת דופן מדתות אחרות: הנצרות היא בת 2,000 שנה והבודהיזם בן 2,500.

"העם היהודי שרד". שרד? בקושי. בציפורניים. בעולם כולו חיים היום כ 12 מיליון יהודים.
    ב 2,000 השנים האחרות זה פחות או יותר כל מה שהוא עשה: התמקד בלשרוד ולא ממש הצליח.
    ההערכות מדברות על כך שבסוף ימי בית שני חיו בא"י כ 1,500,000 יהודים, ומחוץ לארץ עוד כ 500,000 - בס"כ כ 2 מיליון יהודים.
    בהתחשב בכך שבעולם התרבותי כולו היו כ 150 מיליון איש - היתה זו קבוצה אתנית מכובדת (3% מאוכלוסית העולם).
    אם היה העם היהודי שומר על גודלו היחסי היו אמורים להיות בעולם 180,000,000 יהודים. בפועל יש פחות מעשירית זה. למה?
    ברור: כי ב 2,000 השנים האחרונות היכו, גרשו, הרעיבו וטבחו ביהודים ללא רחם. במקום להודות לאלוהים על ששמר על 12,000,000 יהודים, עלינו להטיח בו את השאלה מדוע לא שמר על 168,000,000 האחרים.

זה עניין של "לא לסלף" דברים כי החשיבה שלך היא שונה ולהציג דברים במעוות!
    וזה מבחינתי כמובן מבחינתם אין לי מושג מה המטרה חוץ מלהרגיז אותי בהצגת הדברים במעוות.
    ואני מסלף הא? תבדוק את התירוצים שלך לפני שאתה משתמש בהם. במיוחד לא בתירוץ ההישרדות העתיק הזה.
    אתה מתרגז כי אני מוכיח את טענותיך כלא נכונות? אז אל תציג טענות המתיימרות להיות הוכחות, תגיד שאתה מאמין וזהו.

החרדים... לא משנה כמה מכות יספגו היהודים, לא חשוב כמה יתעללו בהם, ירעיבו אותם, ירצחו אותם...
    הם יחפשו מתחת לאדמה את הצידוקים והתירוצים למה בעצם זה לטובתנו, כיוון שאחרת אין להם מנוס...
    מנוס מהכרה שהשופט חיים כהן ז"ל צדק כשאמר: או שאין אלוהים ואז אין סיבה לעבוד אותו, או שאלוהים הוא רשע אטום ומנוול ואז בוודאי שאין סיבה לעבוד אותו.

3.
    אני מכבד אותך מאוד אחי.
    אם אתה לא מסוגל לעכל קצת מילים הנוגדות את אמונתך בדרך לעומקו של דיון פילוסופי עתין יומין, מצטער...
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 16-12-2010 בשעה 18:56.

...

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

איזה נושא מבוזבז..
    תעבירו לפורומים מתים שזקוקים לזה כמו יהדות או משהו

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי Aviv צפיה בהודעה
    איזה נושא מבוזבז..
    תעבירו לפורומים מתים שזקוקים לזה כמו יהדות או משהו
    צודק, הדיון הזה מקומו בפורום אמונה ודת, עברתי על האשכול ואין בו מידע "מסווג"

...

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

* הקטעים במודגש הם מדבריו של lemongrass

אף אחד לא הטיף לך הטפות דתיות ואף אחד לא ניסה לעשות אותך דתי למרות שאתה יהודי וחובה עלינו לפחות לשכנע אותך בעניין אבל אני אניח את זה כרגע...

אני לא יהודי, כי אני לא מאמין ביהודות (או בנצרות או באיסלם או בכל תג מחיר שתלביש לכל אחד אחר על המצח. אני ישראלי (גם זה כבר לא כי אני לא גר בארץ, אבל נגיד שכן כי אני עדיין מחזיק בדרכון ישראלי)

אין שום עובדה שאתה יכול להביא שתוכיח בצורה מוחלטת הכל הוא קשר סיבתי לעובדות משמע תיאוריות מדעיות ותו לא!

בגלל שכרגע אמרת את צירוף המילים "תאוריה מדעית" אין לך מושג:
    א. מה היא תאוריה מדעית
    ב. מה המשמעות של תאוריה מדעית
    ג. אתה לא למדת לעולם שום תאוריה מדעית
    ד. תאוריה מדעית זו לא תאוריה כמו שאומרים ביומיום "תאוריה", כאשר אומרים לך תאוריה מדעית = אוסף של עובדות שלא הצליחו עד הלום להוכיח אחרת ועשו עשרות וגם מאות ניסויים כדי לחבר את כולם לתאוריה אחת. עשו תצפיות וניסויים במשך שנים אם לא עשרות שנים ולפעמים גם מאות שנים כדי להרכיב תאוריה שכזו, תאוריית האבולוציה לקחה כ 150 שנים להרכיב אחת שכזו ולא אנחנו לא הגענו מהקופים וכל מי שאומר את זה מראה את בורותו בנושא.
    יש לך עוד מאות אם לא אלפי תאוריות שמתבססים עליהם יומיום בתחומים רבים, בינהם:

- תאורית התא החי
    - תאוריית האבולוציה
    - תורת היחסות הכללית (איינטשטין)
    - כל החוקים הפיזקאלים הם תאוריות, אני עדיין לא ראיתי שמישהו הצליח להוכיח אחרת, והם קיימים מאות שנים.

לפי היהדות ישנם הרבה תשובות לתוצאה שאתה מחפש שהעולם הוא קדום ואפילו הרמב"ם במורה נבוכים לוקח את הקונספט הזה של עולם קדום ולא של עולם חדש במלוא הרצינות עם סימוכין של כל הפילוסופים שאתה רוצה מתקופתו וקודם תקופתו (אלף שנים ויותר) אבל זה לא שולל את בריאת העולם ואת ספירתנו היהודים שהעולם במתכונתו חי כ 6000 שנה.

מי זה הרמב"ם? מה מיוחד בו שלי ולך אין? הוא האלוהים? הוא שליח של אלוהים? אלוהים התגלה לו בחלם? עם סולם?
    תקשיב, אני לא יודע כמה שטפו לך את המוח אבל כרגע מדבר דברים מגוחכים.
    בוא נתחיל מכמה דברים פשוטים יחסית, שנקראים שיטות מדידה של עצמות שמתגלות ואיך יודעים אם אלו חיות, קופים, בני אדם, או חייזרים.

1. שיטה שנקראת Chronometric Dating - זו שיטה שאומרת שאם מאובן התגלה בעומק של 20 מטרים מהאדמה ומאובן אחר התגלה 50 מטר מתחת לאדמה, אזי, המאובן שנמצא עליון/גבוה יותר יהיה "טרי" יותר מבחינת השנים שלו בעולם. את השיטה הזו עזבו איי שם בשנות ה 60 אבל עדיין משתמשים בה יחד עם שיטות רבות אחרות (שאפרט בהמשך) לשם ידיעת הזמן של אותה עצם שנמצאה.
    2. שיטה שמבוססת על Radioactive Decay שבניגוד למספר 1 שאינו יכול לתת לנו הערכה בשנים, כאן ניתן, השיטה דיי פשוטה להבנה:
    ישנם איזוטופים (יסוד כימי השונה במספר הנויטרונים ובמשקלו האטומי מהרגיל, יסוד טעון רדיואקטיביות) הטעונים ראדיואקטיבית באלמנטים (במצב שלנו עצמות שנמצאו באדמה), אותם האיזוטופים אינם יציבים וגורמים לריקבון וליצירת שוני בין האיזוטופנים כדי ליצור אלמנט אחר. עצם העובדה שהריקבון עוקב אחר נוסחה מתמטית (מודל מתמטי של דעיכה רדיואקטיבית - חפש בגוגל), אזי ניתן לדעת זמן גאולגי מדוייק. מדענים יכולים ע"י השיטה להגיע לכמה זמן לקח לריקבון הזה להגיע ובכך להגיע למספרים שהם עדיין לא מדוייקים אבל מביאים קנה מידה מספק, אבל גם בזה הפסיקו להשתמש בתור שיטה עיקרית לפני עשרות שנים וישנן אלטרנטיבות טובות יותר, אך עדיין כל השיטות שנרשמות כאן נכללות בבדיקת עצמות שנמצאו ונלקחים בחשבון.
    3. השיטה מבין החשובות איך מחשבים זמן של מאובן שנמצא, נמצאת בזמן מחצית החיים של אשלגן ( potassium-40) רק בצורת איזוטופ רדיואקטיבי. זמן מחצית החיים של החומר הוא 1.25 מילארד שנים ומפיק ארדון ( argon-40) לשיטה קוראים K/Ar potassium-argon method. בשיטה משתמשים כדי לתת תאריכים של בין 1 ל 5 מיליון שנים ובמיוחד במזרח אפריקה כאשר פעילות וולקנית מאפשר לטכניקה הזו להיות ברת יישום.
    ישנן עוד שיטות דומות, אחת מהן נקראת
    40Ar/39Ar אשר מסוגלת למצוא גם זמן של קריסטל יחיד (לדוגמה שן או חלקיק של שן) והיא גם יותר מדוייקת מה K/Ar שדובר קודם לכן. אם לא מצליחים למדוד את עצם, מודדים את האדמה שהעצם נמצאה מסביבה באותה השיטה של K/Ar או 40Ar/39Ar ומה שבעצם עושים, מחמים את אותה האבן לטמפרטרופה מאוד גבוהה כמו שקורה בפעילות וולקנית ועושים על כך אנליזה (אפשר לקרוא בהרחבה על 2 השיטות בגוגל, אפשר יהיה להסביר אותן על פני 50 עמודים וזה מיותר, גם ככה זו חפירה והולכת להיות חפירה).
    4. עוד שיטה ידועה נקראת carbon-14 בעל זמן מחצית החיים של 5,730 שנים. משתמשים בשיטה על המון דברים אחרים חוץ מעצמות כגון: עץ, בגדים (כותנה) וגם שרידים של צמחים אם קיימים. השיטה יכולה למדוד דברים בין 1,000 עד 75,000 שנים אם כי לאחר 40,000 שנים הדיוק של השיטה יורד.
    5. שיטה דומה למה שהוסבר בסעיף 2 נקראת Thermoluminescence(TL). השיטה גם משתמשת בעניין של ריקבון ראדיואקטיבי. אבנים מכילות שרידים של אלמנטים ראדיואקטיבים כמו אוראניום ותוריום. ככל שמחמים את אותה האבן (500 מעלות) ניתן לימדוד את ה
    Thermoluminescence באבן שזה בעצם סוג של דבק שנפלט מהאבן בחום שכזה (נובע מיציאה של חלקיקי בטא מהאבן).
    נמצא המון קברים באפריקה ואירופה של בני אדם מלפני עשרות אלפי שנים והשתמשו בשיטה הזו בין היתר. בקברים גם נמצאו תכשיטים, חפצי שנהב, מקלות מעץ (ששומשו לצייד ועוד).

עכשיו שסיכמתי את השיטות הנפוצות למדידה (למרות שיש עוד, פשוט נגמר לי הכוח כי גם ככה לא הרבה אנשים מבינים מה רשמתי כאן ולא באמת יקראו את התגובה הזו כי הם מאמינים בספר של 900 עמ' (כמה יש שם? יש כריכה גדולה ויש קטנה, אני מניח שזה משתנה, יש גם תנ"ך לאייפד, אחלה דבר, אפילו קורא לך). בכל מקרה, כל אחת מהשיטות הללו בעלת סטיית תקן, בד"כ לא ירשמו שהמאובן שנמצא ב מקום X הוא בעל Y שנים אלא יתנו +- של 0.5-0.4 מיליון שנים (במידה ומדובר במיליונים).
    לדוגמה אם נגיד שהמאובן שהתגלה בשם A או בעל 3 מיליון שנה, תמיד יגידו חלק מהמדידות שהוא בן 2.5 או בין 3.5, נכון ההפרש באחוזים הוא דיי גבוה, אבל זה עדיין מפריש את הטענה שהעולם בין 6000 שנה אם מוצאים מאובן בין 75,000 שנים והמאובן (שהוא בן אדם) הישן ביותר הוא בן 6.8-7 מיליון שנים אבל אני אמשיך את זה יותר מאוחר בהודעה הזו.

דבר נוסף לפי היהדות היה מבול בין אם אתה מכיר את מה שהגמרא אומרת על המבול ובין אם לא אבל המבול היה לא מים רגילים אלא מים רותחים משמע העולם התבשל במשך שנה שלימה וזה דבר שיכול לשבש כל תוצאה של גיל עצמים אז תטען למליארדי שנים אני טוען ל 6000 עם בישול באמצע לא תקבל אני אטען לקדמות העולם בדיוק כמוך רק אתה שוכח שאצלינו לפני בריאת העולם לא היה דבר כזה זמן (בדיוק כמו אצלכם במפץ הגדול שלפני המפץ לא היה זמן וחוקים אחרי המפץ הכל כאילו נוצר מעצמו) משמע העולם יכול להיות בגיל מבוגר יותר. אין נפקא מינא למה שתטען זה דיון פילוסופי שכבר לא נתון לחקר המדע.

כן, העולם התבשל, גם נפלו דחלילים מהשמיים ורקדו סאמבה, אתה שומע את עצמך? היה מבול של מים אבל העולם התבשל היה לפחות חם ומגניב? עד כמה שזכור לי אין דבר כזה גשם חם, ומים מכבים שריפות, במיוחד כשמדובר במבול כמו שמתואר באגדת נוח וה 50 ינשופים שהוא הכניס לתוך התיבה שלו שהיא ניצלה עם כל העולם המתבשל הוא היחיד שניצל ואיכשהו גם הצליח להתרבות לבדו וליצור אוכלוסיה של שבטים שלמים, הוא היה בהריון? ממי מהפיל או מהסוס שהיה לו בתיבה? מה עם דינוזאורים, איפה הוא החביא אותם? או שלא היה דינוזאורים? רוצה לראות את רשימת העצמות של הדינוזאורים שנמצאו? או שזו גם תאוריה? ביקרת פעם במוזיאון או שאסור לדתיים להיכנס למוזיאון וללמוד קצת ולקבל השכלה חוץ מתורה? או שכל מה שצריך בחיים זה תורה ששווה ערך כמובן להארי פוטר, אין שם שום דבר שונה בין הספרים, בשניהם יש קסמים, בשניהם יש דברים עפים וכל מיני הוקפס פוקס אברה קאדברה ים סוף פצל ל 2 תן לשבט ישראל השבט הנעלה, הדם היהודי הלא גזעני לעבור בים, למה? כי אנחנו יהודים גאים!!! אנחנו העם הנבחר (כן, אני מת על הציניות המזלזלת שלי, אני פשוט לא סובל את האטימות והבורות שיש לאנשי התנ"ך, ואני בחיים לא הייתי רושם תגובה כזו בפורום כזה, אבל זה פשוט עובר כל גבול ואני רוצה לתת את זה כקישור פשוט למי שפעם הבאה יגיד לי שהעולם בין 6000 שנים (זה לא מדוייק, זה קצת פחות).
    תגיד, אם הגמרא הייתה רושמת לך שאחרי שהסוסים יצאו מהתיבה של נוח, הם התחילו לעוף, היית מאמין? (שאלה רטורית, בטח שהיית מאמין).

אז מכאן יוצא שגם מאובנים וגם לא יודע מה לא יכול לשלול את מה שאני אומר אני אומר 6000 של עולם במתכונת שאתה מכיר מה שהיה לפני היה לפני הזמן, כל ממצא של מאובן שייך לעניין הבישול במבול אז מה נשאר לך בעצם?

הבעיה שמאובנים מוצאים מחימום של אבנים (בין היתר כמו שהסברתי לפני כן), מוצאים אלמנטים ראדיוקאטיבים וכימים באזורים וולקנים, שם הטמרפטרות סביר להניח היו יותר גדולות מהמרק שאתה חושב שהתחולל בכדור הארץ לפני 6000 שנים, ואני לא יודע מי בישל אותו אבל אני בטוח שבישלו לך את המוח.

אני כבר אמרתי פעם לא צריך תירוץ כדי לא להאמין זה עניין של רצון נטו אבל אל תסלפו את היהדות בשביל זה!

אנחנו לא מסלפים את היהדות, אנחנו פשוט לא מאמינים בקיומה. יש דבר כזה מסורת, בזה אני מסכים לכן גם יש את החגים היהודים, הנוצרים, האיסלמים וכו'. הכל נובע משינויים גאוגרפים שחיו בעבר בני אדם ולכן התפתחו להם שפות אחרות, אפילו מבנה פנים, עור וגוף שונה והכל בגלל הסתגלות לסביבה שבהם הם נמצאו ובהתאם לזמינות המזון, הטורפים באזור והאקלים הכללי (קור/ג'ונג'ל - טרופי/ מדבר -חום וכו'), על זה גם מדברת התורה של דארווין.

ולגבי התימצות שלך הייתי חושב שאתה צריך לעבוד יותר על ההבנת הנקרא שלך כי המצב פשוט עצוב...

אני יודע, ההבנת הנקרא שלי לוקה בחסר, אבל הבורות שלך בכל תחום מדעי שהוא, יותר מדאיג אותי, או שאולי לא?
    אני רק רוצה לומר לך שאין לי שום דבר אישי כלפיך, אני יודע שהתגובה הזו הייתה תוקפנית כלפיך אישית אבל אני רושם את התגובה הזו לא בשבילך, כי אני יודע שזה לא ישנה את האמונה שלך ולא ממש אכפת לי במה אתה מאמין או לא, אני רוצה את התגובה הזו בשביל לתת רפרנס למי שפעם הבאה יגיד לי שהעולם בין 6000 שנים, אתה פשוט הבאת לי הנחתה טובה לרשום סוף סוף את התגובה הזו שרציתי כל כך הרבה זמן.

הבטחתי גם להתייחס לאיך יודעים אם מצאנו עטלף מיצרי או יצור שבסופו של דבר יצר אותנו, הכללים דיי פשוטים (אם כי חלק מהדברים יהיה קשה להבין מבלי להבין מעט באנטומיה, אני אנסה לפשט)

1. Foramen Magnum - החור שנמצא לכם בתחתית הגולגלת אשר מחבר את העמוד השידרה והמוח, ככל שהחור הזה רחוק יותר לכיוון מרכז הגולגלת (לכיוון הקודקוד), המאובן שנמצא הלך על 4, ככל שהוא קרוב יותר למטה, המאובן שמצאתם הלך על 2, זה פשוט ואפשר לראות את זה ישר. העיקרון, שעמוד השידרה אינו יכול להיות בזווית כל כך גדולה וללכת על 2 או על 4, אותו יצור לא ישרוד יותר מכמה ימים בטבע, וכל פגיעה קטנה בעמ"ש תשתק אותו לחלוטין.

2. Femur - הינה העצם הכי ארוכה וחזקה בגוף האדם, זו עצם הירכיים שלכם והיא יכולה להחזיק את כל המשקל שלכם ב 100% ואף יותר גם אם תעמדו על רגל אחת. אותה העצם מתחרת ל Pelvic Griddle שזו עצם האגן שלכם, לשם אותה העצם מתחברת. העצם מתחברת לא בצורה ישרה אלא עם זווית, אם הזווית היא יותר מ 2 מעלות = יצור שהלך על 2 = בן אנוש. ההגדרה החזקה ביותר לבן אנוש הוא יצור שהלך על 2, אין כלו, לפחות לא אקסלוסיבית חוץ מבני אנוש. שימנפנזות ואוראנגוטן יכולים ללכת על 2 אבל לא למרחקים גדולים והזווית שלהם קטנה יותר מ 2 מעלות, גם עצמות האגן שלהם שונות ויותר קצרות.

3. השיניים - מבין האינדקציות החשובות ביותר ומתייחסים לזה המון בתחום האנטרופולוגיה, יכולים להצביע על הדיאטה של הייצור, ישנו מצב שנקרא Dental Formula אשר אמר כמה שיניים טוחנות, ניבים, חותכות וכו' יש לכם בשינים, בני אדם הם בעלי: 2.1.2.3

4. כאשר עובר גודל ברחם של אימו (וגם לאחר מכן כאשר יוצא לעולם החופשי) - ישנם נימים וורידים במוח אשר עושים סדקים בעצם עצמה מבפנים ובעצם יוצרים על העצם את הצורה של אותם הורידים והנימים שנשארים שם לתמיד, נמצאו המון גולגות עם אותו ההרכב של ורידים ונימים כמו לבני אדם, גולגולות מלפני 2-3 מיליוני שנים.

בקיצור אפשר להמשיך עוד המון, איך יודעים אם המאובן הוא אדם קדמון או חיה או מה שזה לא יהיה. בני אדם שנראים כמונו עם האלמנטים האנטומים שלנו לפי האנליזות והידע שיש לעולם האנושות כרגע, אנחנו בני 200,000 שנים, קוראים לנו Homo sapiens והיצור הכי ישן שנמצא שהלך על 2 עם האלמנטים שרשמתי למעלה ועוד רבים אחרים הוא בין 6.8-7 מיליון שנים.

שוב, אני לא מעוניין להתווכח יותר על אלוהים, דת או כל דבר כזה או אחר, אני נתתי כרגע תגובה/חצי מאמר על השקפה עולם המדע על תהליכי זיהוי מאובנים ובין היתר של בני האדם, אני לא התייחסתי וגם לא מעוניין להתייחס איך העולם נברא, גם אי אפשר להבין את זה מבלי להבין באסטרולוגיה, פיזיקה, גאולוגיה ועוד דברים רבים אחרים.
    אז השאלה הנשאלת, האם אתם ממשיכים להאמין בספר וחושבים שהכל קורה כי צריך לקרות, או שאתם הולכים לחקור, פותחים קצת ראש ומגלים את הסיבה האמיתית למה שקרה ולא מאמינים שרוח עשתה הכל ב-7 ימים ושלפי הגמרא הייתה התבשלות של כדור הארץ או כל קישקוש חסר ביסוס כזה או אחר.

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

והינה הרבה דברים על זמיר כהן שמרצה על מדע ודת שלוקח ציטוטים מחז"ל ומעוד הרבה דברים כולל התנ"ך

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Vi...=142628128&r=1

וגם זה:
    http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Vi...geId=144930830

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Moshe צפיה בהודעה
    * הקטעים במודגש הם מדבריו של lemongrass

אני לא יהודי, כי אני לא מאמין ביהודות (או בנצרות או באיסלם או בכל תג מחיר שתלביש לכל אחד אחר על המצח. אני ישראלי (גם זה כבר לא כי אני לא גר בארץ, אבל נגיד שכן כי אני עדיין מחזיק בדרכון ישראלי)

אין שום עובדה שאתה יכול להביא שתוכיח בצורה מוחלטת הכל הוא קשר סיבתי לעובדות משמע תיאוריות מדעיות ותו לא!

בגלל שכרגע אמרת את צירוף המילים "תאוריה מדעית" אין לך מושג:
    א. מה היא תאוריה מדעית
    ב. מה המשמעות של תאוריה מדעית
    ג. אתה לא למדת לעולם שום תאוריה מדעית
    ד. תאוריה מדעית זו לא תאוריה כמו שאומרים ביומיום "תאוריה", כאשר אומרים לך תאוריה מדעית = אוסף של עובדות שלא הצליחו עד הלום להוכיח אחרת ועשו עשרות וגם מאות ניסויים כדי לחבר את כולם לתאוריה אחת. עשו תצפיות וניסויים במשך שנים אם לא עשרות שנים ולפעמים גם מאות שנים כדי להרכיב תאוריה שכזו, תאוריית האבולוציה לקחה כ 150 שנים להרכיב אחת שכזו ולא אנחנו לא הגענו מהקופים וכל מי שאומר את זה מראה את בורותו בנושא.
    יש לך עוד מאות אם לא אלפי תאוריות שמתבססים עליהם יומיום בתחומים רבים, בינהם:

- תאורית התא החי
    - תאוריית האבולוציה
    - תורת היחסות הכללית (איינטשטין)
    - כל החוקים הפיזקאלים הם תאוריות, אני עדיין לא ראיתי שמישהו הצליח להוכיח אחרת, והם קיימים מאות שנים.

לפי היהדות ישנם הרבה תשובות לתוצאה שאתה מחפש שהעולם הוא קדום ואפילו הרמב"ם במורה נבוכים לוקח את הקונספט הזה של עולם קדום ולא של עולם חדש במלוא הרצינות עם סימוכין של כל הפילוסופים שאתה רוצה מתקופתו וקודם תקופתו (אלף שנים ויותר) אבל זה לא שולל את בריאת העולם ואת ספירתנו היהודים שהעולם במתכונתו חי כ 6000 שנה.

מי זה הרמב"ם? מה מיוחד בו שלי ולך אין? הוא האלוהים? הוא שליח של אלוהים? אלוהים התגלה לו בחלם? עם סולם?
    תקשיב, אני לא יודע כמה שטפו לך את המוח אבל כרגע מדבר דברים מגוחכים.
    בוא נתחיל מכמה דברים פשוטים יחסית, שנקראים שיטות מדידה של עצמות שמתגלות ואיך יודעים אם אלו חיות, קופים, בני אדם, או חייזרים.

1. שיטה שנקראת Chronometric Dating - זו שיטה שאומרת שאם מאובן התגלה בעומק של 20 מטרים מהאדמה ומאובן אחר התגלה 50 מטר מתחת לאדמה, אזי, המאובן שנמצא עליון/גבוה יותר יהיה "טרי" יותר מבחינת השנים שלו בעולם. את השיטה הזו עזבו איי שם בשנות ה 60 אבל עדיין משתמשים בה יחד עם שיטות רבות אחרות (שאפרט בהמשך) לשם ידיעת הזמן של אותה עצם שנמצאה.
    2. שיטה שמבוססת על Radioactive Decay שבניגוד למספר 1 שאינו יכול לתת לנו הערכה בשנים, כאן ניתן, השיטה דיי פשוטה להבנה:
    ישנם איזוטופים (יסוד כימי השונה במספר הנויטרונים ובמשקלו האטומי מהרגיל, יסוד טעון רדיואקטיביות) הטעונים ראדיואקטיבית באלמנטים (במצב שלנו עצמות שנמצאו באדמה), אותם האיזוטופים אינם יציבים וגורמים לריקבון וליצירת שוני בין האיזוטופנים כדי ליצור אלמנט אחר. עצם העובדה שהריקבון עוקב אחר נוסחה מתמטית (מודל מתמטי של דעיכה רדיואקטיבית - חפש בגוגל), אזי ניתן לדעת זמן גאולגי מדוייק. מדענים יכולים ע"י השיטה להגיע לכמה זמן לקח לריקבון הזה להגיע ובכך להגיע למספרים שהם עדיין לא מדוייקים אבל מביאים קנה מידה מספק, אבל גם בזה הפסיקו להשתמש בתור שיטה עיקרית לפני עשרות שנים וישנן אלטרנטיבות טובות יותר, אך עדיין כל השיטות שנרשמות כאן נכללות בבדיקת עצמות שנמצאו ונלקחים בחשבון.
    3. השיטה מבין החשובות איך מחשבים זמן של מאובן שנמצא, נמצאת בזמן מחצית החיים של אשלגן ( potassium-40) רק בצורת איזוטופ רדיואקטיבי. זמן מחצית החיים של החומר הוא 1.25 מילארד שנים ומפיק ארדון ( argon-40) לשיטה קוראים K/Ar potassium-argon method. בשיטה משתמשים כדי לתת תאריכים של בין 1 ל 5 מיליון שנים ובמיוחד במזרח אפריקה כאשר פעילות וולקנית מאפשר לטכניקה הזו להיות ברת יישום.
    ישנן עוד שיטות דומות, אחת מהן נקראת
    40Ar/39Ar אשר מסוגלת למצוא גם זמן של קריסטל יחיד (לדוגמה שן או חלקיק של שן) והיא גם יותר מדוייקת מה K/Ar שדובר קודם לכן. אם לא מצליחים למדוד את עצם, מודדים את האדמה שהעצם נמצאה מסביבה באותה השיטה של K/Ar או 40Ar/39Ar ומה שבעצם עושים, מחמים את אותה האבן לטמפרטרופה מאוד גבוהה כמו שקורה בפעילות וולקנית ועושים על כך אנליזה (אפשר לקרוא בהרחבה על 2 השיטות בגוגל, אפשר יהיה להסביר אותן על פני 50 עמודים וזה מיותר, גם ככה זו חפירה והולכת להיות חפירה).
    4. עוד שיטה ידועה נקראת carbon-14 בעל זמן מחצית החיים של 5,730 שנים. משתמשים בשיטה על המון דברים אחרים חוץ מעצמות כגון: עץ, בגדים (כותנה) וגם שרידים של צמחים אם קיימים. השיטה יכולה למדוד דברים בין 1,000 עד 75,000 שנים אם כי לאחר 40,000 שנים הדיוק של השיטה יורד.
    5. שיטה דומה למה שהוסבר בסעיף 2 נקראת Thermoluminescence(TL). השיטה גם משתמשת בעניין של ריקבון ראדיואקטיבי. אבנים מכילות שרידים של אלמנטים ראדיואקטיבים כמו אוראניום ותוריום. ככל שמחמים את אותה האבן (500 מעלות) ניתן לימדוד את ה
    Thermoluminescence באבן שזה בעצם סוג של דבק שנפלט מהאבן בחום שכזה (נובע מיציאה של חלקיקי בטא מהאבן).
    נמצא המון קברים באפריקה ואירופה של בני אדם מלפני עשרות אלפי שנים והשתמשו בשיטה הזו בין היתר. בקברים גם נמצאו תכשיטים, חפצי שנהב, מקלות מעץ (ששומשו לצייד ועוד).

עכשיו שסיכמתי את השיטות הנפוצות למדידה (למרות שיש עוד, פשוט נגמר לי הכוח כי גם ככה לא הרבה אנשים מבינים מה רשמתי כאן ולא באמת יקראו את התגובה הזו כי הם מאמינים בספר של 900 עמ' (כמה יש שם? יש כריכה גדולה ויש קטנה, אני מניח שזה משתנה, יש גם תנ"ך לאייפד, אחלה דבר, אפילו קורא לך). בכל מקרה, כל אחת מהשיטות הללו בעלת סטיית תקן, בד"כ לא ירשמו שהמאובן שנמצא ב מקום X הוא בעל Y שנים אלא יתנו +- של 0.5-0.4 מיליון שנים (במידה ומדובר במיליונים).
    לדוגמה אם נגיד שהמאובן שהתגלה בשם A או בעל 3 מיליון שנה, תמיד יגידו חלק מהמדידות שהוא בן 2.5 או בין 3.5, נכון ההפרש באחוזים הוא דיי גבוה, אבל זה עדיין מפריש את הטענה שהעולם בין 6000 שנה אם מוצאים מאובן בין 75,000 שנים והמאובן (שהוא בן אדם) הישן ביותר הוא בן 6.8-7 מיליון שנים אבל אני אמשיך את זה יותר מאוחר בהודעה הזו.

דבר נוסף לפי היהדות היה מבול בין אם אתה מכיר את מה שהגמרא אומרת על המבול ובין אם לא אבל המבול היה לא מים רגילים אלא מים רותחים משמע העולם התבשל במשך שנה שלימה וזה דבר שיכול לשבש כל תוצאה של גיל עצמים אז תטען למליארדי שנים אני טוען ל 6000 עם בישול באמצע לא תקבל אני אטען לקדמות העולם בדיוק כמוך רק אתה שוכח שאצלינו לפני בריאת העולם לא היה דבר כזה זמן (בדיוק כמו אצלכם במפץ הגדול שלפני המפץ לא היה זמן וחוקים אחרי המפץ הכל כאילו נוצר מעצמו) משמע העולם יכול להיות בגיל מבוגר יותר. אין נפקא מינא למה שתטען זה דיון פילוסופי שכבר לא נתון לחקר המדע.

כן, העולם התבשל, גם נפלו דחלילים מהשמיים ורקדו סאמבה, אתה שומע את עצמך? היה מבול של מים אבל העולם התבשל היה לפחות חם ומגניב? עד כמה שזכור לי אין דבר כזה גשם חם, ומים מכבים שריפות, במיוחד כשמדובר במבול כמו שמתואר באגדת נוח וה 50 ינשופים שהוא הכניס לתוך התיבה שלו שהיא ניצלה עם כל העולם המתבשל הוא היחיד שניצל ואיכשהו גם הצליח להתרבות לבדו וליצור אוכלוסיה של שבטים שלמים, הוא היה בהריון? ממי מהפיל או מהסוס שהיה לו בתיבה? מה עם דינוזאורים, איפה הוא החביא אותם? או שלא היה דינוזאורים? רוצה לראות את רשימת העצמות של הדינוזאורים שנמצאו? או שזו גם תאוריה? ביקרת פעם במוזיאון או שאסור לדתיים להיכנס למוזיאון וללמוד קצת ולקבל השכלה חוץ מתורה? או שכל מה שצריך בחיים זה תורה ששווה ערך כמובן להארי פוטר, אין שם שום דבר שונה בין הספרים, בשניהם יש קסמים, בשניהם יש דברים עפים וכל מיני הוקפס פוקס אברה קאדברה ים סוף פצל ל 2 תן לשבט ישראל השבט הנעלה, הדם היהודי הלא גזעני לעבור בים, למה? כי אנחנו יהודים גאים!!! אנחנו העם הנבחר (כן, אני מת על הציניות המזלזלת שלי, אני פשוט לא סובל את האטימות והבורות שיש לאנשי התנ"ך, ואני בחיים לא הייתי רושם תגובה כזו בפורום כזה, אבל זה פשוט עובר כל גבול ואני רוצה לתת את זה כקישור פשוט למי שפעם הבאה יגיד לי שהעולם בין 6000 שנים (זה לא מדוייק, זה קצת פחות).
    תגיד, אם הגמרא הייתה רושמת לך שאחרי שהסוסים יצאו מהתיבה של נוח, הם התחילו לעוף, היית מאמין? (שאלה רטורית, בטח שהיית מאמין).

הבעיה שמאובנים מוצאים מחימום של אבנים (בין היתר כמו שהסברתי לפני כן), מוצאים אלמנטים ראדיוקאטיבים וכימים באזורים וולקנים, שם הטמרפטרות סביר להניח היו יותר גדולות מהמרק שאתה חושב שהתחולל בכדור הארץ לפני 6000 שנים, ואני לא יודע מי בישל אותו אבל אני בטוח שבישלו לך את המוח.

אנחנו לא מסלפים את היהדות, אנחנו פשוט לא מאמינים בקיומה. יש דבר כזה מסורת, בזה אני מסכים לכן גם יש את החגים היהודים, הנוצרים, האיסלמים וכו'. הכל נובע משינויים גאוגרפים שחיו בעבר בני אדם ולכן התפתחו להם שפות אחרות, אפילו מבנה פנים, עור וגוף שונה והכל בגלל הסתגלות לסביבה שבהם הם נמצאו ובהתאם לזמינות המזון, הטורפים באזור והאקלים הכללי (קור/ג'ונג'ל - טרופי/ מדבר -חום וכו'), על זה גם מדברת התורה של דארווין.

אני יודע, ההבנת הנקרא שלי לוקה בחסר, אבל הבורות שלך בכל תחום מדעי שהוא, יותר מדאיג אותי, או שאולי לא?
    אני רק רוצה לומר לך שאין לי שום דבר אישי כלפיך, אני יודע שהתגובה הזו הייתה תוקפנית כלפיך אישית אבל אני רושם את התגובה הזו לא בשבילך, כי אני יודע שזה לא ישנה את האמונה שלך ולא ממש אכפת לי במה אתה מאמין או לא, אני רוצה את התגובה הזו בשביל לתת רפרנס למי שפעם הבאה יגיד לי שהעולם בין 6000 שנים, אתה פשוט הבאת לי הנחתה טובה לרשום סוף סוף את התגובה הזו שרציתי כל כך הרבה זמן.

הבטחתי גם להתייחס לאיך יודעים אם מצאנו עטלף מיצרי או יצור שבסופו של דבר יצר אותנו, הכללים דיי פשוטים (אם כי חלק מהדברים יהיה קשה להבין מבלי להבין מעט באנטומיה, אני אנסה לפשט)

1. Foramen Magnum - החור שנמצא לכם בתחתית הגולגלת אשר מחבר את העמוד השידרה והמוח, ככל שהחור הזה רחוק יותר לכיוון מרכז הגולגלת (לכיוון הקודקוד), המאובן שנמצא הלך על 4, ככל שהוא קרוב יותר למטה, המאובן שמצאתם הלך על 2, זה פשוט ואפשר לראות את זה ישר. העיקרון, שעמוד השידרה אינו יכול להיות בזווית כל כך גדולה וללכת על 2 או על 4, אותו יצור לא ישרוד יותר מכמה ימים בטבע, וכל פגיעה קטנה בעמ"ש תשתק אותו לחלוטין.

2. Femur - הינה העצם הכי ארוכה וחזקה בגוף האדם, זו עצם הירכיים שלכם והיא יכולה להחזיק את כל המשקל שלכם ב 100% ואף יותר גם אם תעמדו על רגל אחת. אותה העצם מתחרת ל Pelvic Griddle שזו עצם האגן שלכם, לשם אותה העצם מתחברת. העצם מתחברת לא בצורה ישרה אלא עם זווית, אם הזווית היא יותר מ 2 מעלות = יצור שהלך על 2 = בן אנוש. ההגדרה החזקה ביותר לבן אנוש הוא יצור שהלך על 2, אין כלו, לפחות לא אקסלוסיבית חוץ מבני אנוש. שימנפנזות ואוראנגוטן יכולים ללכת על 2 אבל לא למרחקים גדולים והזווית שלהם קטנה יותר מ 2 מעלות, גם עצמות האגן שלהם שונות ויותר קצרות.

3. השיניים - מבין האינדקציות החשובות ביותר ומתייחסים לזה המון בתחום האנטרופולוגיה, יכולים להצביע על הדיאטה של הייצור, ישנו מצב שנקרא Dental Formula אשר אמר כמה שיניים טוחנות, ניבים, חותכות וכו' יש לכם בשינים, בני אדם הם בעלי: 2.1.2.3

4. כאשר עובר גודל ברחם של אימו (וגם לאחר מכן כאשר יוצא לעולם החופשי) - ישנם נימים וורידים במוח אשר עושים סדקים בעצם עצמה מבפנים ובעצם יוצרים על העצם את הצורה של אותם הורידים והנימים שנשארים שם לתמיד, נמצאו המון גולגות עם אותו ההרכב של ורידים ונימים כמו לבני אדם, גולגולות מלפני 2-3 מיליוני שנים.

בקיצור אפשר להמשיך עוד המון, איך יודעים אם המאובן הוא אדם קדמון או חיה או מה שזה לא יהיה. בני אדם שנראים כמונו עם האלמנטים האנטומים שלנו לפי האנליזות והידע שיש לעולם האנושות כרגע, אנחנו בני 200,000 שנים, קוראים לנו Homo sapiens והיצור הכי ישן שנמצא שהלך על 2 עם האלמנטים שרשמתי למעלה ועוד רבים אחרים הוא בין 6.8-7 מיליון שנים.

שוב, אני לא מעוניין להתווכח יותר על אלוהים, דת או כל דבר כזה או אחר, אני נתתי כרגע תגובה/חצי מאמר על השקפה עולם המדע על תהליכי זיהוי מאובנים ובין היתר של בני האדם, אני לא התייחסתי וגם לא מעוניין להתייחס איך העולם נברא, גם אי אפשר להבין את זה מבלי להבין באסטרולוגיה, פיזיקה, גאולוגיה ועוד דברים רבים אחרים.
    אז השאלה הנשאלת, האם אתם ממשיכים להאמין בספר וחושבים שהכל קורה כי צריך לקרות, או שאתם הולכים לחקור, פותחים קצת ראש ומגלים את הסיבה האמיתית למה שקרה ולא מאמינים שרוח עשתה הכל ב-7 ימים ושלפי הגמרא הייתה התבשלות של כדור הארץ או כל קישקוש חסר ביסוס כזה או אחר.

כל הכבוד על ההודעה אחי.

One Shot - One Kill

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:19.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,913 | הודעות: 8,199,506 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect