מהות החיים זה לקיים את הדור הבא שלך ולהמשיך את גלגל החיים
|
|
נערך לאחרונה על ידי Ori; 19-12-2010 בשעה 10:29.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
משה תגובה מעניינת אבל הולכת מסביב.
לצערי אני למדתי את הדברים האלה כן ולא ידעתי מה זה יהדות בכלל עד גיל 25 בערך אז לחשוב שאין לי מושג מה אתה רושם זה קצת מעליב.
אז ככה אני אנסה לפרק את הודעתך (משהו בסגנון שלך אבל לא בצורה שאתה הצגת את הדברים) ולענות עליה במלואה ולא להעדיף לפספס את רוב הדברים כמו שאתה העדפת לעשות (אולי כי אין לך את הידע או שאין על זה תשובה אני לא אכנס לזה) וכמובן אני אתעלם מהנימה האישית והציניות המכוונת (או הלא מכוונת).
והתגובה היא כדלקמן.
א. להיות יהודי זאת לא בחירה אתה יכול לבחור להיות מה שאתה רוצה אבל תמיד תישאר יהודי כל עוד נולדת לאמא יהודיה אז לא משנה כמה תנסה לעקור את זה אתה תישאר באותו המצב שזה יהודי (אה אתה יכול להשאר במחשבה שאתה לא יהודי זה לא משנה את העובדה)
ב. תיאוריה מדעית הינה ותמיד תהיה קשר סיבתי בין עובדות זה שאתה מנסה לצייר זאת שהיו ניסויים ובדיקות מדוקדקות לא הופך את זה לעובדה זאת עדיין תיאוריה לכן אני אקח את התיאוריה של "המפץ הגדול" ואוכיח לך ממנה. (אני מקווה שאתה מסכים לקרוא לה תיאוריה כן?)
תיאורית המפץ הגדול לא דבר מוכח אלא השערה מסוימת לתופעה שנקראת התרחקות הגלקסיות שהיא עובדה מדעית! תוסיף עובדה כמו קרינה וכו' תחבר הכל ביחד בקשר סיבתי נכון והנה נולדה תיאוריה שאמורה להסביר את כל הקשר בין העובדות והיא נקראת "תיאורית המפץ הגדול" אז להגיד שזאת עובדה זאת שטות גמורה! כי אם היה אפשר לקרוא לזה עובדה לא היינו צריכים תיאוריה נוספת להסברת תופעות שתיאורית המפץ הגדול לא מצליחה להסביר כמו האחידות של היקום הבדלי קרינה וכו' בקיצר תעשה לי טובה תיאוריה הינה קשר סיבתי בין עובדות לא יותר מכך ובתיאורית המפץ הגדול ישנן עדיין שאלות לא פתורות כמו הקביעה שהכל התחיל מנקודה לא ברורה כי לפני אותו פיצוץ לא היה לא חלל ולא זמן ולא שום חוקים פיזיקליים שלפי האמות מידה המדעיות ניתן לבחון או למדוד. אז להגיד שיש למדע תשובה זה לא נכון הוא מניח הנחה שנקראת אקסיומה (שכבר הסברתי מה היא) וזהו מכאן הכל נתון לקישור של עובדות בקשר סיבתי כלומר הסבר לרצף של עובדות לפי ההנחה הראשונית.
ג. כל התיאוריות שהעלית כולן ככולן מבוססות על אקסיומה מסוימת שאם אתה מערער עליה אתה מערער על כל התיאוריה וזה שאף אחד לא טרח לקשור קשר סיבתי אחר או לקבוע בסיס אחר לא אומר שהתיאוריה הזאת נכונה! היא פשוט לא הופרכה ולא בלתי מופרכת ויש הבדל עצום בין הדברים.
ד. קודם כל הרמב"ם הוא אחד החכמים הגדולים של האומה היהודית ולחשוב שהוא לא ידע מה אתה רוצה להגיד זאת שטות כי אתאיסתים היו בתקופתו וכל הספר של מורה נבוכים הוא כתב במיוחד בשבילם אז אם יהיה לך קצת זמן מיותר אתה מוזמן לקרוא את הספר הזה אתה תפגוש שם את כל הפילוסופים שהיו בתקופתו ולפני תקופתו שעליהם הוא מתבסס בכל הספר ומהם הוא מוכיח את כל הטענה של עולם קדום ולמה זה בכלל לא משפיע על התורה.
דבר נוסף כשאני לוקח את הקונספט של עולם קדום אז כל הוכחה שלך על ממצאי אבנים ואדמה שכבות גיאולוגיות וכו' מיותר כי אז אני ואתה שווים בהבנה אני אומר שלא היה זמן לפני 6000 שנה אתה אומר שאתה מודד זאת אין בעיה אז הגעת ל 4.5 מליארד שנים.
לגבי כל עניין החי והצומח נתתי כבר תשובה שאמרה הגמרא עוד לפני 2500 שנה שהמבול היה בטמפרטורת רתיחה ולכן כל חי וצומח וכנ"ל מאובנים (שנוצרים מתחת פני הים כידוע בסלעי גיר) איבדו משמעות של בדיקה קונבנציונלית מכל מה שפירטת (ועברתי על הכל) אז מה ההוכחה שלך בעצם? מה עצמות של לטאות ענק? שרוב רובן של עצמות אלו בכלל משוחזר מהשערות של גודל טביעות רגליים, מרחקים בין עצמות וכו'? מי אמר שלטאות מסוג כזה לא היו לפני תקופת המבול? אף אחד לא שלל את זה אבל להגיד מליוני ומליארדי שנים זאת אופציה שנשללת ע"י המבול אז כך שלא נשאר כלום.
ה. אני כמובן מדלג על כל העוקצניות והציניות ואנסה למצוא את הטענה הנוספת לפני הסיום ברשותך כן?
מסורת נולדה ממיקומים גיאוגרפיים? אתה בטוח במה שאתה אומר? כי אם כן אז איך זה שיהודים חגגו את הפסח ואת הסוכות ואת כל שאר החגים באותה מתכונת בכל התפוצות? איך זה שכל היהודים בכל התופצות קוראים את התורה בעברית והכל כתוב באותה הצורה ומספר המילים בין אם זה ספר תורה בן אלף שנים ובין אם זה ספר תורה בן ימינו? בקיצר עשה טובה את הגיבוב שטויות האלה תשאיר למי שלא מבין ביהדות כי זה רחוק מאוד ממה שאתה מנסה לתאר ועוד להשוות בין יהדות לנצרות או איסלאם? תגיד אתה רציני? אתה יודע כמה שינויים יש בין קוראן עיראקי לבין קוראן סורי? פחות אות יותר אות למי זה משנה? שלא נדבר על השינויים בברית החדשה ועוד כל מיני כתבי "קודש" שלהם... בקיצר עשה טובה תבדוק לפני שאתה טוען זה ממש מגוחך מה שהעלית כאן.
ו. כל ההוכחה שלך אמרתי נשענת על ההנחה שבאמת זה גיל המאובנים וכבר אמרתי שכאן הכל משובש בגלל הטענה שהעליתי אם תביא עצם שבישלת אותה במשך שנה עם אדמה צמחים ועוד שאר עצמות ובשר וריקבון ומה לא ותצליח לקבוע את גילה במדויק אחרי שנה של בישול כזה בלי הפסק יהיה על מה לדבר אבל עד אז שאתה לא לוקח את הדברים האלו בחשבון אין על מה לדבר אתה אומר גיל אני אומר שהגיל שלך משובש מבחינתי כי אתה לא לקחת בחשבון את המבול כמו שהגמרא מציגה אותו והגמרא לא התייחסה לזה שאתה תבוא בטענה של גיל עצמות ובדיקות כאלו היא טענה את זה בפירוש על איך המבול היה נראה.
אז לא הצלחת להוכיח כלום חוץ מלהציג דרך אחרת שכאילו מסבירה את בריאת העולם או את היווצרותנו כבני אדם אך בשורה התחתונה לא קיבלתי תשובות ואני כרגע עם יותר שאלות.
סתם דרך אגב אתה מאמין בזה שלאדם יש נפש או רוח או איך שתרצה לקרוא לזה חוץ מגופו הפיזי של האדם?
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
דבר אחד אם יורשה לי
תיאוריה עד כמה שהיא נשמעת כמו איזה מושג שמציג מצב לא ברור או מצב שמצריך הוכחה..
היא בעצם אוסף של עובדות מדעיות
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%...A8%D7%99%D7%94
עריכה:
בשום הנחה כזאת או אחרות לא טענו שהמפץ הגדול (שם נוראי לתופעה) היה פיצוף מדובר פה (באחת הסברות) על התרחבות ספונטנית של חומר עם מסה מטורפת לכל הכיוונים במכה אחת, עכשיו לקטע שגורם לזה להישמע כמו פיצוץ!
היו שלוש שלבים להתרחבות הזאת, הראשונה היא התפלגות מהירה בשל מסה וחום רב, התקררות מהירה והתכווצות ואז התרחבות למרחב בשנית..
עריכה נוספת אחרי קריאה מלאה של תגובתו של אמיר והתגובה של יוסי לתגובה שלו כמה תיקונים מהותיים ברשותכם
מאובנים כשמם כן הםהם אבנים ותו לא לכן כל שינוי כזה או אחר שנעשה ע"י בישול לא יגרום לשינוי ברמת המינרלים שקיימים באבן (להסבר קצת יותר טכני תראה את הקישור הבא http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...95%D7%91%D7%9F הנה סרטון שמביא מידע נוסף על הנושא הנדון http://www.youtube.com/user/NuBemet#p/u/11/dFyitY9_9js התעלם מהציניות המעצבנת) שאת גילה ניתן לתארך בלי שום בעיה
נערך לאחרונה על ידי Ori; 19-12-2010 בשעה 13:10.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
אוקיי יוסי קודם כל ואז אורי (שלא קרא בתשומת לב לצערי)
יוסי אני אענה על פי הסעיפים שהתייחסת אליהם ותקבל את התשובות או שתמשיך בדרכך הגרועה לא להבין מה אתה קורא.
א. אתה יכול להתווכח על הנושא כמה שתרצה אבל השייכות לעם היהודי משמע שאתה יהודי היא משוואה קבועה שאפילו היטלר ימח שמו הבין אותה והשתמש בה גם אם זה היה דור שלישי להתבוללות אז די לקדוח אתה יכול לבחור להיות מה שאתה אבל אתה לא יכול להעלים את העובדה שנולדת כבן לעם היהודי! לחיות בדמיון שלא נולדת כבן לעם היהודי זה טוב רק בדימיון אבל זה לא תופס במציאות!
ב. אני ציינתי מהי תיאוריה מדעית והיא בדיוק כמו שהגדרתי ויש נסיונות היום של אנשי מדע למצוא תיאוריה אחרת ולכן מה שאמרתי מסביר הכל כי אם תיאוריה היא עובדה למה אני צריך תיאוריות נוספות בשביל לסתום בה חורים? הרי עובדה היא עובדה לא? בכל מקרה ממליץ לך קצת יותר לחקור בנושא כדי להבין שתיאוריה מדעית ככל שתהיה תמיד תהיה קשר סיבתי של עובדות ולעולם לא עובדה בפני עצמה אחרת היא היתה עובדה מדעית ולא תיאוריה ברור?!
כשאני אמרתי פיצוץ התכוונתי להתפשטות הגלקסיה כמו שציינתי אתה רוצה לקפוץ בראש ולהתלהב שאמרתי פיצוץ? אין לי בעיה הרעיון הוא אותו רעיון רק הבעיה פה היא שישנם הרבה חורים עדיין בתיאוריה הזאת שעדיין לא מולאו כשהם ימולאו תבוא לדבר איתי על מי בעל התיאוריה הטובה ביותר כי לי בינתיים אין חורים לפי מהלך התיאוריה שלי אצלך צריך עוד חקירות ובדיקות כשתסיים אותן (בחיים האלה אני מתכוון אם בכלל) אז תוכל לדון על שיש לך משהו ביד לפני זה אתה לא שונה ממני לי יש תירוצים לקושיות שלך לך תשובות לקושיות שלי וזה בגלל שאין למדע את הכלים והיכולת וגם אם היה אתה לא יכול לענות על דברים שלא חלים עליהם לא חוקי הזמן והפיזיקה אני לעומתך כן.
ג. ואם כבר באקסיומות עסקינן אתה מבין בכלל מה אתה אומר? אקסיומה זאת עובדה קיימת שאין לה הסבר כדוגמת התרחקות הגלקסיות תישאל למה? אני אגיד ככה כי הן מתרחקות זאת עובדה עכשיו תקשור על זה את תיאורית המפץ הגדול והופה הכל ברור כמו רשת דייגים. אם לא הבנת אל תטרח להגיב אתה סתם תצא טמבל.
ד. אמרתי כבר שיש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא? אתה קורא חצאי דברים ולא עונה על כלום.
אמרתי עולם קדום אין לי בעיה איתו אני מסכים במאה אחוזים כי אצלי הזמן לא היה קיים לפני 6000 שנה אז כל סכום מעבר מתאים לחישובים אז מה אתה רוצה? כאן כל חישוב גיאולוגי של אדמה ואבנים נכנס יופי כל גיל מתאים לי מעולה כל עוד הוא מעל 6000 שנה לא פחות! על הדינוזאורים דיברתי בחלק השני של הציטוט שלך (הבנת הנקרא אמרתי כבר?)
וכאן אני עונה על החלק השני כמובן (בעית הבנת הנקרא)
החי והצומח שעברו את המבול לפי שיטת היהדות (שהיא אמת אבסולוטית מבחינתי כי כך כותבת הגמרא) אין בחישוב הגיל שלהם כלום כי זה משובש ולכן בתחום הזה אין לחישובי המדע בסיס נכון לחישוב כל עוד לא הכניסו את הפקטור שלי של המבול. בלי זה אין על מה לדבר זה התירוץ שלי ובזה תם הויכוח על זה. כאן כבר אתה יכול לטעון מה שאתה רוצה אני מאמין שהאמת האבסולוטית היא היהדות והיא אומרת כך בלי התחשבות בטיעונים שלכם! מה שאומר שאם זה מתרץ את הבעיה והתירוץ הזה נאמר לפני 2500 שנה בלי קשר משמע שהוא הנכון ולא להיפך!
חוץ מזה כמעט כל המאובנים נוצרו באבנים שמקור הווצרותם הוא מתחת למים ים טתיס הוא העדות למציאת אבנים מהסוג הזה במקומות לא שיגרתיים כך שהמבול אינו איזה פיקציה (מכאן שיש לדון האם המים היו חמים כמו שאני טוען או שהיו קרים כמו שאתה טוען).
ה. אתה ממש עם בעיה בידיעה ביהדות ואת זה הוכחנו אין ספור פעמים בפורום אתה גם עם בעיה קשה בהבנת הנקרא שוב! אני אמרתי שקראו בתורה בעיברית משמע אני מתכוון לספר התורה עצמו שכתוב על קלף עם אותיות ותגין באותה הצורה כמו לפני אלף שנים (ספר התורה העתיק ביותר בהוא בן 1200 שנה ונמצא בלונדון עד כמה שזכור לי וצילומים שלו זהים לחלוטין לספר בן ימינו אז תעשה טובה אל תטען על היהדות בבקשה זה סתם מעצבן לראות בורות כזאת!) וכך גם היום. ולספר התורה אתה לא יכול לעלות ולקרוא באנגלית או שהוא יכתב באותיות שונות או בשפה שונה כי זה ספר תורה ויש הלכות מאוד קפדניות על זה! ספר תורה שחסרה בו אות פסול! שנכתב בשפה אחרת או אותיות לא בכתב סתם הוא כמו חומש בעלמא! אז די לדבר שטויות!
ואני אחדש לך דבר נוסף וחשוב שלא תטעה כשאומרים תורה הכוונה היא ספר תורה או לפחות לחמישה חומשי תורה ולא לנביאים וכתובים שלהם קוראים נ"ך (או "דברי קבלה" בלשון הגמרא) ומה שאתה מכיר היום תנ"ך זה נולד מתוך נוחות שכל התורה והנ"ך (קבלה) יהיו בחבילה אחת אבל הם מובדלים ונלמדים אחרת לגמרי בגמרא ובפוסקים.
השאלה האחרונה לא היתה מופנית אלייך אבל שוב אני שאלתי אם אתה מאמין שיש גם נפש חוץ מהגוף הפיזי כלומר האם יש רוח שפועלת בגוף או שהגוף הינו חתיכה אחת פיזית שאין שום חלק רוחני כלשהו שנוסף לה ופועל בה. ולא מה שאתה ענית על גן עדן וגיהנום אני אפילו לא שואל כאן על הישארות הנפש סתם שאלה האם יש נפש או אין? תעבוד על הבנת הנקרא זה ממש מתיש!
ואורי אתה בכלל איבדת כיוון לגבי העניין של המאובנים אמרתי שהבעלי חיים התבשלו משמע שינו פיזי בעצמות עצמן עוד הרבה לפני הפיכתן למאובן יש מבין? כי אם תיקח למשל עצם טריה של פרה ושים אותה במיכל גדול עם כל המרכיבים של העולם מינרלים בשר צמחים אדמה וכו' תיצור לחצי ענק שנגרמים בתהומות הים על אותם רכיבים תוך כדי בישולם עד הפיכתן למאובנים (כך נוצרו המאובנים אתה יודע באבן גיר וזה ידוע שנוצר אך ורק מתחת לפני הים אז ים טתיס הוא היה חם או קר?) כי על אבנים וכו' התשובה של עולם קדום מתאימה לחלוטין.
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
אמיר להגיד לך את האמת המצב שאתה מציג לא יצור שום דבר שדומה למאובן במקרה הכי גרוע יווצר לך איזה עיסה לא ברורה של משקעים בלי צורה, מכיוון שחום ולחות יוצר ריקבון מהיר והעצמות פשוט היו מתפוררות (או פשוט נשרפות אם זה לפי הדיעה הגורסת בכלל הייתה לבה) ולא היה נישאר לך שום דבר שאפשר לזהות בתור מאובן או משהו אחר
אגב מה תגיד לגבי מאובני עינבר? איך תסביר אותם?
נערך לאחרונה על ידי Ori; 19-12-2010 בשעה 15:00.
אמיר, אתה מנסה (בצורה לא הכי מוצלחת) להוכיח את המדע כמשהו שהוא לא אבסולוטי וצודק תמיד.
הטענות שאתה מעלה הן כולן בגדר אקסיומות, אקסיומות הרחוקות מרחק שנות אור מהאקסיומות עליהן נשען המדע.
אז בוא ותנסה לעשות ההפך, בוא תסביר למה התורה תמיד צודקת? עזוב את המדע בצד.
בתורה כתוב שעטלפים מטילים ביצים, שאין קשקשאים בלי סנפירים במים. (שטויות גמורות)
שצריך לרצוח נשים שאינן בתולות ביום חתונתן (דברים כ"ב), יש ציווי להרוג ילדים לא ממושמעים (דברים כ"א),
התרה להחזיק בעבדים ולהכות אותם (שמות כ"א), ציווי להרוג הומוסקסואלים (ויקרא כ').
יש ציווי להעלות באש עיר שלמה ולרצוח את תושביה אם החליטו להמיר את דתם. (דברים י"ג)
השקפת העולם העולה בתורה לא מתאימה לחברה מתורבתת בת זמננו, לא רק מבחינה מדעית אלא גם מבחינה חברתית.
חלק מהטענות של הדת הן נכונות ותורמות המון לחיים, אבל כאלו אפשר למצוא בכל ספר בן זמננו שלא נשען על 'אל כל יכול'.
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 19-12-2010 בשעה 17:02.
או שאתה מתעלם בשיטתיות ממה שאני כותב או שאתה בכלל לא מבין על מה אני מדבר לכן אתה ממשיך בתגובות לא קשורות אני כבר לא יודע מה להחליט...
אני אנסה להסביר את זה בפעם האחרונה.
א. אני נתתי את הדוגמא של היטלר לא בשביל הדת! הבאתי אותו בשביל הדוגמא שאתה בן לעם היהודי (או שאתה לא מצליח לראות את ההבדל כאן?) כלומר כשאתה נולד לאם יהודיה אתה קודם כל בן לעם היהודי הבנת? לכן אם נולדת לאם יהודיה בארה"ב אתה נקרא יהודי אמריקאי ולא רק אמריקאי ואם הגוים מבינים (היטלר ימח שמו הבין את זה טוב מאוד וכמעט מחק את כל העם מהמפה) את ההבדל ואתה לא אז סלח לי הבעיה היא אצלך לא אצלי. אני לא מדבר כאן על דת אני מדבר על היותך בן לעם היהודי וזה אומר שאתה יהודי בין אם תרצה או לא (את הדת שלך או חוסר דת שלך תבחר אתה אבל אתה קודם כל בן לעם היהודי)
ב. תגיד מה אתה אהבל או סתם עושה את עצמך אתה שוב מביא לי את המפגר הזה שאומר בדיוק את מה שאני אמרתי לך כבר פעמיים כאן ומליון פעם במקומות אחרים! תיאוריה מדעית = קשר סיבתי שקושר עובדות שלא תמיד קשורות לרצף אחד כלומר אם תמצא רצף סיבתי אחר לאותן עובדות עם תוצאה אחרת אז יש לך תיאוריה מדעית אחרת מאותן עובדות ממש אז ההגדרה בשורה התחתונה היא שהתיאוריה לא קבועה ומוחלטת ולכן יש תיאוריות שהופרכו ויש תיאוריות שצריכות תיאוריות משנה שישתלבו בתוכן על מנת לסגור חורים שהתיאוריה הראשית לא מצליחה בדיוק כמו התיאוריה של המפץ הגדול ותיאורית המשנה שלה "היקום האינפלציוני" (או מה שלא יהיה השם המופלץ שלה) אז עכשיו הכל ברור או שאתה צריך הסברים נוספים של הילד המפגר הזה שמשתמש באותה דמגוגיה שהוא טוען שהרבנים משתמשים בה? חוץ מזה הוא אומר בדיוק את ההגדרה הנכונה לתיאוריה בכלל שזה סוג של ניחוש עדיין כי הקשר הסיבתי הזה אומנם חזק אבל אם אני אצא מנקודת הנחה ראשונית אחרת אני אוכל לקשור את אותן עובדות ממש לתיאוריה (מופרכת) אחרת.
ג. כן אני אומר שלפני 6000 שנה לא היה לא זמן ולא חוקים ולא כלום בדיוק כמו שאתה טוען על התקופה לפני המפץ הגדול אז אין הבדל ביננו אני טוען שפושט הכל היה הרבה יותר מאוחר אתה טוען שזה היה הרבה יותר קודם כך שהטענה שלי לא מופרכת.
ד. הלו, אני הבאתי לך סימוכין מהגמרא שלי שכך זה היה, אתה רוצה להפריך אותי לא אני אותך אז אל תבוא בטענות מעצבנות. אם אתה לא מסוגל להתמודד עם התשובות שלי תגיד וואלה לא מדדו ולא ימדדו לפי התנאים שלך ואין לי בעיה רק אל תטען שלך יש תשובה ולי לא! אני טענתי למשהו שלא המצאתי מהשרוול אמרתי לך תשובה שנתנו אותה בגמרא עוד לפני שידעתם אם העולם הוא עגול אז אל תבוא אלי בטענות כאילו אני חייב לך משהו כי אני ממש לא חייב שום הסבר! אתה זה שטוען כלפי ולא ההיפך אני רק מציג את התמונה כפי שהיא מצטיירת מהגמרא רוצה או לא זאת המסורת וזאת האמונה נראה לך נלעג או מופרך לא מעניין אותי.
אם הייתי ממציא זאת היום היה על מה לדון אבל אני לא ממציא כאן כלום הכל כתוב והכל נטען בדיוק כפי שחז"ל ציירו זאת לפני 2500 שנה אין כאן שום חידוש כדי להתמודד עם השאלות והטענות שלכם!
ה. אתה לא תצליח לקלוט זאת לעולם אני מבין אני לא מדבר על התנ"ך או על לקרוא חמישה חומשי תורה בבית אני מדבר על זה שאתה הולך לבית הכנסת אתה רואה את החזן עולה לספר תורה וקורא באיזה שפה הוא קורא? הספר תורה הכשר לקריאה בציבור שכתוב על קלף באיזה שפה הוא כתוב? וכך זה היה תמיד וכך זה יהיה תמיד כי יש הלכות מפורשות על זה! אתה לא יכול לעלות לספר תורה בבית הכנסת ולקרוא באנגלית או ברוסית או בכל שפה שתרצה אלא רק ואך ורק בלשון הקודש משמע עיברית! ואתה לא יכול לכתוב ספר תורה כשר לקריאה בציבור אלא רק בכתב סת"ם ולפי הכללים הנוקשים של כתיבת ספר תורה ולא בשום צורה אחרת! כל מצב אחר פוסל את ספר התורה יש מבין?! או שאני אצטרך להסביר את זה שוב בשביל חוסר הידע וההבנה המחריד שלך ביהדות?
ולא הבנתי לגבי התשובה לשאלה מה זאת אומרת יש נפש אך היא לא דבר רוחני? אז מה זה? מתח חשמלי? מה אתה אומר שם? או שיש נפש משמע רוח ששולטת בכל ענייני הגוף או שאין שם דבר כזה? תפרט ותנמק.
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
סטפן רוברטס
And Man Created God In His Own Image
Come Out
סלחו לי על הדאבל פוסט אבל נדב אתה רציני במה שכתבת? ואתה יודע מה אתה טוען שלי יש אקסיומות רחוקות אני אשמח לראות אקסיומות קרובות יותר שיש למדע.
טוב אני אתן לך תשובה על הפסוקים ואילו על הטענות של העטלף והדג תעשה חיפוש בהידברות אתה בטוח תקבל תשובה מנוסחת יותר.
1. לגבי האישה זה נכון ונועד יותר לאיום מאשר למימוש בפועל כי עניין הצניעות הוא אבן יסוד ביהדות ולכן אישה לא יכולה להיות עם גבר ללא נישואין וזה נועד לאיים עליה שלא תעשה פעולה כזאת עד כמה שזה נשמע דיקטטורי או מפחיד זה ממש לא ככה מבחינת היהדות זה כמו שאתה מזהיר אדם שלא יעבוד את הכביש כשיש מכוניות כי יקרה לו אסון זה על אותו משקל. אך רק בשביל לסבר את האוזן עונש זה כמעט ומעולם לא מומש! כנ"ל על הילד הלא ממושמע שנועד יותר להפחדה ולא ידוע מעולם שילד הוצא להורג על היותו לא ממושמע יש מבין?
2. אין שום התרה להחזיק עבדים או להכות אותם אומרת הגמרא שמי שקונה לו עבד קונה לו אדון כי לדוגמא אחת מהלכות עבדים היא שאם אין לעבד כרית לישון עליה חייבים הבעלים להביא לו את הכרית האישית שלו! וגם רק מי שמוכר את עצמו לעבד יכול להיקנות לעבד או שאדם אין לו כסף לשלם על גנבה שגנב הוא נמכר לעבד ואם הוא יהודי זה מוגבל לעד 7 שנים של עבדות (כמו שתיארתי) אין לזה שום תיאור זוועתי כמו שאתה מנסה לצייר כאן אז קודם תלמד אח"כ תטען. חוץ מזה כל העניין של המכות זה עניין של חיוב הבעלים לתשלום פיצויים ולכן אם העבד נפגע הוא מקבל שיחרור מיידי בתנאים מסוימים אבל אין כאן שום היתר לפגוע בעבד מלכתחילה שזה לכשעצמו איסור גמור אז תשתדל לדייק במה שאתה אומר וללמוד את זה לפני אני לא מדריך לטרמפיסט בגלקסיית היהדות כי זאת באמת גלקסייה ואני לא בדיוק המורה דרך המבריק ביותר.
3. ציווי להרוג הומוסקסואלים זה לא נכון הציווי הוא להרוג אדם שמבצע משכב אישה עם גבר אחר ואין כאן שום ציווי להרוג הומואים אלא רק כאלה שבעצם עושים זאת בפועל שופכים את זרעם לבטלה ויש מרחק די גדול ולכן הזהירו על זה שגברים לא ישנו במיטה אחת וכו'
4. עיר נידחת זה סיפור אחר לגמרי הרעיון הוא להרתיע ויש על זה קריטריונים מחמירים ומעולם לא היתה עיר נידחת בישראל ואומרים חז"ל שגם לא עתידה להיות כזאת בישראל כי הקירטריונים חמורים מאוד להעמיד עיר נידחת כזאת.
בקיצר אני לא יודע מה שאלת כאן, אלו שאלות פשוטות בהלכה ועם קצת חיפוש בגוגל לדעתי יכלת למצוא את אותן התשובות שהצגתי כאן (מכיוון שאלו נושאים פשוטים לא טרחתי גם לחפש אבל אם אתה רוצה אתה יכול לחפש ולמצוא אולי יותר מידע) אין פה עניין לניגוח יש פה עניין של ראייה צרה על הלכות של היהדות בתחומים מסוימים כאילו אלו ראיות חשוכות ולא מתאימות לימינו אנו אבל עובדה שמעולם לא היה בן סורר ומורה ולא היתה אישה זנתה ולא היתה עיר נידחת וכנ"ל שוכבי משכב זכר אז יוצא שאלו אזהרות שמעולם הסנהדרין לא היו צריכים להוציא אל הפועל וגם אם היה מצב כזה אז הוא היה אחד למליון.
נראה לי שתחפש דברים אחרים ביהדות שלא נראים לך כי אלו דברים שלא הצליחו לספק את המבוקש לדעתי.
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
ושוב אני צריך לענות לך יוסי זה מדהים אתה לא נותן לנשום ממש עם טענות שאין לי מושג למה אתה לא מחפש את הדברים כדי להיווכח (אני עושה זאת לגבי הטענות שלך למה אתה לא בודק את הטענות שלי?)
1. זה לא לפי מה שאני קובע זה לפי מה שנקבע מאז ומעולם כמו שתגיד לרוסי שנולד בארצות הברית שהוא אמריקאי כי כך ארה"ב קובעת שכל הנולד בגבולות מדינתה נחשב אמריקאי לכל דבר ומקבל אוטומטית גרין קארד יש מבין? אבל הבעיה היא שהרוסי יגיד לך אני לא אמריקאי אני רוסי כי נולדתי להורים רוסים יש מבין?! אני לא מדבר על דת ראבק!! שחרר אותי מהבערות שלך עשה לי טובה!
2. קח קישור פשוט (אפילו לא טרחת לחפש יעצלן!) אפילו מתברר שזכרתי את השם שלה נכון. http://www.hayadan.org.il/jumping-big-bang-240298/
3. אם זאת טענה מטומטמת אז מה אגיד על הטענה שלך? אתה אומר שלפני 4 וחצי מליארד שנים היה את המפץ הגדול כן? ומה היה לפני זה? היה זמן? היו חוקים פיזיקליים? לא אז הטענה שלך מטומטמת בדיוק כמו שלי אם כך. אתה אפילו לא מקשיב לעצמך ראבק!
4. אני מביא בילבולי מוח? אני אומר לך בפשטות שכך זה נקבע אתה אומר במאה השישית אני מדבר על לפני הספירה בכלל אז מה הויכוח? אתה לא מבין שאתה מנסה לטעון לי מבחוץ על היהדות אז אני מציג את טענות היהדות בפשטותם אם אתה לא מבין שעם הטענות האלו אתה צריך להתמודד אז אתה בכלל לא מבין על מה הויכוח כאן ואתה סתם יורה לאוויר!
ולגבי הנפש עדיין לא שמעתי תשובה מה זה הגדרת המדע? אתה מוכן לדבר נורמלי ולא בחצאי משפטים? מה אתה מפחד להודות במשהו רוחני או משהו כזה? מה יש לכם זה נשמע כאילו אם תודה שיש משהו רוחני אתה תאבד רגל... ואני האטום והפנאטי כאן כן?
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!