קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. על אכילה רגשית
    על ידי שרית רבניאן בפורום הפרעות אכילה
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 13-11-2011, 21:51
  2. [מבחן] מבחן אינטיליגנציה נראה אותכם
    על ידי White Devil בפורום השכלה ולימודים
    תגובות: 29
    הודעה אחרונה: 29-01-2009, 17:37
  3. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 25-01-2008, 16:43
  4. בעיה רגשית [מן דיכאון] בבקשה עזרה!
    על ידי programmerv311 בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 25-11-2007, 12:39
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 33

אינטיליגנציה רגשית

משתמש מכור
    שם פרטי
    אודו
    לייקים
    650
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    הוא לא מספיק מוחץ אז עדיף שלא

ברירת מחדל אינטיליגנציה רגשית

יש לי AA
    נערך לאחרונה על ידי yetinger; 11-10-2012 בשעה 02:28.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אינטיליגנציה רגשית באמת נושא מעניין גם אני אשמח אם מישהו ירחיב בנושא.

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

אינטילגנציה רגשית מתייחסת ליכולת שלך לקחת סיטואציה, להבין צורך ולהתייחס אליו בצורה רגשית שתתאים לו.
    לדוגמה - אם חבר שלך בא ואומר לך "אתה לא מבין איזה יום היה לי היום", ואתה נכנס למה שנקרא בפסיכולוגיה "תפקיד משלים" ואומר לו
    "איזה יום היה לך היום?! אתה יודע איזה יום היה לי?", אתה לא מתייחס רגשית לסיטואציה.

אם בחורה אומרת שמי ששוכבת עם מישהו סתם ככה היא שרמוטה, ואתה אומר לה "מה אי אפשר לעשות סקס בלי אהבה", אתה לא מתייחס רגשית לסיטואציה. אתה מתייחס למה שהיא אומרת. בן אדם עם אינטלגינציה רגשית גבוהה, לא ינסה להכנס לויכוח האם סקס בלי אהבה הוא אחר או שונה או משהו כזה, הוא יגיד לה שהוא מבין מאיפה היא מגיעה, ושהוא מסכים איתה וגם הוא לא ישכב עם מישהי אם אין חיבור ברמה כזאת או אחרת, ואין משיכה.

יש אנשים שבאופן טבעי חושבים בצורה כזאת, יש אנשים שעושים את זה בצורה של טכניקות. לקחת נקודת מבט של מישהו, ולהפוך אותה לנקודת מבט שלך לפי דעתי זה אחד מהכישורים החשובים ביותר לכל מי שמתעסק עם אנשים. ובכלל, גם ליום יום, גם לזוגיות, לכל דבר בעצם...

משתמש מתקדם האוואטר של StreetLight
    לייקים
    106
    נקודות
    50

אינטליגנציה רגשית הנה מונח מתחום הפסיכולוגיה המתייחס ליכולת או מיומנות האדם לזהות, להעריך ולנהל את רגשותיו ואת רגשות האחר. כתחום חדש יחסית במחקר הפסיכולוגי, הגדרת האינטליגנציה הרגשית משתנה לעתים תכופות. Wikipedia
    בן אדם שמודע יותר לרגשות שלו, לא רק עצוב/שמח כועס/רגוע. בן אדם שמסוגל להבין למה הוא מרגיש בצורה מסויימת במצב מסויים ולנהוג בהתאם. אם פתאום חזרת מהעבודה ואתה עצבני רצח על משהו שקרה לך בעבודה ואתה מוציא את כל העצבים על חברה שלך למשל... היא לא עשתה לך כלום ואתה לא עצבני עליה או כועס עליה את כועס ברמה כללית על משהו שקרה לך ולא כל העולם אשם.
    בן אדם שמסוגל להדיל בין זה שהוא -אוהב מישהי- לבין זה שהוא נמשך עליה כרגע רוצה אותה, או שאתה אובססיבי לגבי ידידה שלך.

מישהו עם אינטלגנציה רגשית מסוגל לנתח את הרגשות של עצמו ושל האחרים ולהגיב בהתאם.
    נערך לאחרונה על ידי StreetLight; 30-12-2010 בשעה 13:14.

משתמש מתחיל
    לייקים
    17
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    That man possesses the most terrifying power. One by one he turns the people around him into his allies.

ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה
    אינטילגנציה רגשית מתייחסת ליכולת שלך לקחת סיטואציה, להבין צורך ולהתייחס אליו בצורה רגשית שתתאים לו.
    לדוגמה - אם חבר שלך בא ואומר לך "אתה לא מבין איזה יום היה לי היום", ואתה נכנס למה שנקרא בפסיכולוגיה "תפקיד משלים" ואומר לו
    "איזה יום היה לך היום?! אתה יודע איזה יום היה לי?", אתה לא מתייחס רגשית לסיטואציה.

אם בחורה אומרת שמי ששוכבת עם מישהו סתם ככה היא שרמוטה, ואתה אומר לה "מה אי אפשר לעשות סקס בלי אהבה", אתה לא מתייחס רגשית לסיטואציה. אתה מתייחס למה שהיא אומרת. בן אדם עם אינטלגינציה רגשית גבוהה, לא ינסה להכנס לויכוח האם סקס בלי אהבה הוא אחר או שונה או משהו כזה, הוא יגיד לה שהוא מבין מאיפה היא מגיעה, ושהוא מסכים איתה וגם הוא לא ישכב עם מישהי אם אין חיבור ברמה כזאת או אחרת, ואין משיכה.

יש אנשים שבאופן טבעי חושבים בצורה כזאת, יש אנשים שעושים את זה בצורה של טכניקות. לקחת נקודת מבט של מישהו, ולהפוך אותה לנקודת מבט שלך לפי דעתי זה אחד מהכישורים החשובים ביותר לכל מי שמתעסק עם אנשים. ובכלל, גם ליום יום, גם לזוגיות, לכל דבר בעצם...
    אז אתה אומר שאינטלגנציה רגשית זה בעצם לקחת נקודת מבט של מישהו ואיך שהוא מרגיש באותה הסיטואציה ולהפוך אותה לשלי, ממש להבין איך הוא מרגיש ולמה הוא מרגיש ככה? אני עושה את זה טבעי אבל אני לא רואה איך אני יכל להפיק מיזה תועלת של ממש.

לנושא-לדבר בטון סקסי זה ממש קל, פשוט תדבר הרבה יותר לאט ועמוק, עם הפסקות, והמבט הזה בעיניים שאתה רוצה להיות בתוכה עכשיו.
    נערך לאחרונה על ידי EylonInAyalon; 30-12-2010 בשעה 18:13.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

אז אתה אומר שאינטלגנציה רגשית זה בעצם לקחת נקודת מבט של מישהו ואיך שהוא מרגיש באותה הסיטואציה ולהפוך אותה לשלי,
    זה נכון אך להיות בעל אינטליגנציה רגשית לא מקנה לך שום יתרון אם אין ביכולתך להשתמש באינטליגנציה זאת לטובתך!
    אני בילדותי נחשבתי לבחור עם אינטליגנציה רגשית גבוהה אך לא ידעתי כיצד להשתמש בה ובגלל זה סתם נפגעתי כי אנשים פשוט הביטו בי בתור "בחור רגשן" שמזדהה בקלות עם אחרים ולגבי הבנות הופך לידיד שמזדהה עם הצרות שלהן ושמלקק להן את התחת שזה ממש לא היה נכון.

לדוגמה, אם אתה מזהה מבחינה רגשית שבחורה מאוהבת במישהו ואז הופך את ההתאהבות הזאת כלפיך - אז לאינטליגנציה הרגשית שלך ישנה חשיבות.. אם לא אתה סתם תחשב לעוד "בחור ריגשי".

אגב, עיינתי קצת בספרים שמדברים בנושא כשהייתי בחנויות הספרים והיה כתוב שלמי שיש יכולת להשתמש באינטליגנציה הרגשית בימינו, שלוט בחברה שלנו! (הכוונה שיהיה עשיר, בעל השפעה, בעל סמכות וכו') ושאין מישהו שהגיע להצלחה אמיתית כלשהי בלי אינטליגנציה רגשית גבוהה, במילים אחרות - אנו חיים בעידן החברתי, בעידן שבו אתה חייב אינטליגנציה רגשית גבוהה בשביל להצליח ותכלס בשביל "לשרוד" (תחשבו על זה.. פעם אם לא היה לך חברים זה ממש לא היה משנה כי החיים שלך הסתכמו בלעבוד וללכת לישון.. כיום אם אתה לא מוקף בחברים ולא יוצא לבלות כל יום שישי אתה נחשב ל"באג חברתי" שאותי זה ממש מצחיק אבל שיהיה).

משתמש מתחיל
    לייקים
    17
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    That man possesses the most terrifying power. One by one he turns the people around him into his allies.

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    זה נכון אך להיות בעל אינטליגנציה רגשית לא מקנה לך שום יתרון אם אין ביכולתך להשתמש באינטליגנציה זאת לטובתך!
    אני בילדותי נחשבתי לבחור עם אינטליגנציה רגשית גבוהה אך לא ידעתי כיצד להשתמש בה ובגלל זה סתם נפגעתי כי אנשים פשוט הביטו בי בתור "בחור רגשן" שמזדהה בקלות עם אחרים ולגבי הבנות הופך לידיד שמזדהה עם הצרות שלהן ושמלקק להן את התחת שזה ממש לא היה נכון.

לדוגמה, אם אתה מזהה מבחינה רגשית שבחורה מאוהבת במישהו ואז הופך את ההתאהבות הזאת כלפיך - אז לאינטליגנציה הרגשית שלך ישנה חשיבות.. אם לא אתה סתם תחשב לעוד "בחור ריגשי".

אגב, עיינתי קצת בספרים שמדברים בנושא כשהייתי בחנויות הספרים והיה כתוב שלמי שיש יכולת להשתמש באינטליגנציה הרגשית בימינו, שלוט בחברה שלנו! (הכוונה שיהיה עשיר, בעל השפעה, בעל סמכות וכו') ושאין מישהו שהגיע להצלחה אמיתית כלשהי בלי אינטליגנציה רגשית גבוהה, במילים אחרות - אנו חיים בעידן החברתי, בעידן שבו אתה חייב אינטליגנציה רגשית גבוהה בשביל להצליח ותכלס בשביל "לשרוד" (תחשבו על זה.. פעם אם לא היה לך חברים זה ממש לא היה משנה כי החיים שלך הסתכמו בלעבוד וללכת לישון.. כיום אם אתה לא מוקף בחברים ולא יוצא לבלות כל יום שישי אתה נחשב ל"באג חברתי" שאותי זה ממש מצחיק אבל שיהיה).
    אכן נכון, אני יודע שזה כלי רב עוצמה ואת זה יש לי לפחות ברמה גבוהה, אבל אני לא יודע איך להשתמש בזה ולנצל את זה לטובתי..
    תאמת שעד לא מזמן חשבתי שזה דבר דיי נפוץ, אבל מסתבר שטעיתי.
    קח לדוגמא את הנושא של סרטים או ספרים אני מכיר רק בנאדם אחד שבאמת מתחבר לדמויות בסרט, בוכה בקטעים המרגשים וצוחק איתן בקטעים המצחיקים ולא צופה בסרט כמו בול עץ. גם אני, רוב הספרים שבאמת אהבתי לקרא היו על תקופות שעניינו אותי ודמויות שהזדהיתי איתן מבחינה רגשית.
    כשזה מגיע למישור היותר פרקטי-בני אדם, אני יכל להבין איך הם מרגישים ולמה הם מרגישים ככה, להיות ממש במקומם. השאלה היא איך אני מנצל את זה לטובתי, איך עם ההבנה הזאת אני יכל לשכנע אנשים לעשות דברים שעדיף להם יותר לעשות, לשכנע אנשים, ולגרום לנשים להתאהב בי כמו שאמרת.

ענו לך מה זאת אינטליגנציה רגשית, אבל חשוב שתבין, זה עוזר אבל ממש לא הכרחי לפיקאפ.
    סך הכול, טכניקות פיקאפ נוצרו על ידי אנשים שראו תבניות בהתנהגות אצל נשים ולמדו להגיב ככה שהתוצאה תהיה לטובתם. אין פה בהכרח הבנה של מה שהבחורה מולך מרגישה... אתה פשוט מגיב ככה, כי אתה יודע שזה עובד שיטתית על בחורות.
    עוד דבר, אפשר לפתח את האינטליגנציה הרגשית, בעצם אתה עושה את זה כל הזמן כשאתה פעיל חברתית, או עד לסיטואציות רגשיות בכל מקום (כמו ספרים, סרטים, מוזיקה). שים לב שאצל ילדים האינטליגנציה הרגשית לא מפותחת, כי אין להם את הנסיון שצובר בן אדם בוגר עם השנים.
    אגב, האינטליגנציה הרגשית אצל נשים, לדעתי לפחות, גבוהה יותר מאצל גברים בדרך כלל.

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

איתי, עם כל ה"אמונה" שלי בתבניות השפעה פסיכולוגיות - אם אתה נכנס לתחום הזה ולא מהכיוון של האינטילגנציה הרגשית אתה אף פעם לא תיהיה באמת מוצלח. אנחנו לא מכונות והתבניות האלה, עד כמה שהן "עובדות שיטתית" לעולם לא יהיו גמישות כמו האפשרות להבין סיטואציה, להתייחס לצורך, לשנות את הדעה של מי שמולך רק מעצם העובדה שאתה יודע איך הוא מרגיש ומה הוא צריך לשמוע.

ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה
    איתי, עם כל ה"אמונה" שלי בתבניות השפעה פסיכולוגיות - אם אתה נכנס לתחום הזה ולא מהכיוון של האינטילגנציה הרגשית אתה אף פעם לא תיהיה באמת מוצלח. אנחנו לא מכונות והתבניות האלה, עד כמה שהן "עובדות שיטתית" לעולם לא יהיו גמישות כמו האפשרות להבין סיטואציה, להתייחס לצורך, לשנות את הדעה של מי שמולך רק מעצם העובדה שאתה יודע איך הוא מרגיש ומה הוא צריך לשמוע.
    אתה צודק, ואני אפילו תומך בגישה הזאת שאומרת לתת דגש על רגש (כבר מזמן עזבתי את כל השיטות המתוכננות האלה, אני פועל לפי המצב), אבל תזכור שאין אדם בלי אינטליגנציה רגשית בכלל, ואנשים יכולים לסגור בלי לתת דגש להיקשרות, זה אולי פחות יעיל, אבל זה עדיין עובד. בעצם, רוב הסגירות של מתחילים בפיקאפ הן בעצם כאלה, לומדים איזה מיסטרי מת'וד, יוצאים לשטח ובסופו של דבר סוגרים ככה.
    בכל אופן, אני לא מאמין שיש מישהו בתחום הפיקאפ שלא מפתח אינטליגנציה רגשית גבוהה בסופו של דבר.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    almog
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ווואו יש לי כלכך הרבה לכתוב לך על זה
    אבל אני מאוד אקצר...קודם כל....תשקיע מאוד מאוד במראה החיצוני....(שינוי תיספורת,טיפוח ברמה גבית מינימלית,חדר כושר וכו..)
    מה שזה בעצם עושה אתה מתמלא בביטחון עצמי....כשיש לך ביטחון עצמי אתה אוטומטית מקרין חיוביות ובהירות ואתה ידר נראה יותר "חזק" כלפי הסביבה....לגבי שינוי ופיתוח אינטיליגנציה רגשית....כדאי שתתחבר לאנשים בעלי אינטילגנציה רגשדית גבוהה וככה תלמד את דפוסי ההתנהגות שלהם...ותוכל לצאת איתם ולהכיר איתם בחורות וכו וכו וכו....מאוד חשוב....תירצה לפתח את עצמך כל הזמן...הרצון המתמיד הזסה להתקדם ,להיפתח,לא להתבייש, וכל הזמן להשתפר יעיף אותך למעלה!
    שיהיה בהצלחה

משתמש מתקדם האוואטר של Beatz
    לייקים
    24
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    החזקים חיים על חשבון החלשים, והחכמים - על חשבונם של החזקים.

ציטוט נכתב במקור על ידי StreetLight צפיה בהודעה
    אני לא יודע מה השאר כתבו פה, אבל זה הפירוש הנכון^^^^^!

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

זה פחות או יותר הפירוש המדוייק מהמילון.
    אבל כמו פיקאפ, כמו אינטליגנציה חברתית, כמו תת-מודע, כמו אלוהים.. אי אפשר לסכם נושאים כאלה ע"י פירוש מילוני.

הייתי מאוד שמח אם לשם שינוי יתעניינו כאן בפורום ויביאו מדריכים על נושאים כמו אינטליגנציה רגשית, אלה באמת תחומים מעניינים שיעזרו לנו מעבר לפיקאפ וזה מה שאני אוהב כלכך לעשות מאז נחשפתי לאומנות הפיתוי - לחשוב מחוץ לקופסא ולשפר בי דברים שלא בהכרח קשורים לבנות אך בהחלט משפיעים.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 31-12-2010 בשעה 10:17.

משתמש משקיע האוואטר של snopkin
    לייקים
    6
    נקודות
    654
    משפט מחץ
    אל תחשוב,פשוט לך על זה !

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה

זה מפני שלא שילבת עם זה משיכה,ובגלל זה הפכת לידיד שלהן,ולא למאהב שעושה נכון את כל מה שהחבר שלהן לא עושה טוב

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    פיזיקה זה לא פיקניק!

זה פשוט ההבדל בין גבר אמיתי ובוגר לילד(יחד עם עוד כמה דברים).

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:59.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,505,002 | הודעות: 8,205,595 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect