אני מתכוון שמעטים הם האנשים שיכולים לקחת מאמר, להבין אותו ומייד לאחר מכן לבצע אותו בשטח - זה לא קיים כמעט וגם אם כן, זהו סוג של חולי! כאן בטח אתה תומר "ברור שלא! בגלל זה מתאמנים" השאלה איך אתה מתאמן.
אם אתה מהבחורים שקורא על איזו שיטה וקורע את עצמו בשביל ליישם אותה - זה לעולם לא יעבוד! זה גרוע כי אתה מפספס המון הזדמנויות ולא מבצע המון דברים אחרים שהיית יכול לבצע רק בגלל שאתה להוט כלכך להצליח ולהשתמש באותה השיטה.
אצלי, ככה זה עובד:
1) קורא מאמר.
2) מבין אותו עד הסוף ומנסה להבין מה עמד מאחורי אותו אדם שכתב אותו, מה היו המניעים שלו, מהי ההשקפה שלו.
3) מפשט לעצמי את המאמר הזה והופך אותו להכי יעיל שאפשר עבורי, בצורה שמתאימה לי.
4) יוצא לשטח כשהמטרות עומדות לפני, לא המאמרים או השיטות.
5) על הדרך אני מנסה לבצע את השיטה שלמדתי, אם הצלחתי, מה טוב.. אם לא - יש לי עוד כמה שנים טובות לנסות שוב.
6) מה שבדרך כלל קורה זה שברגע שאני לא נמצא בשטח והראש שלי
לא עסוק במידע על אותה השיטה, פתאום אני מצליח לבצע אותה, ב"אורח פלא" (המקצוענים קוראים לשלב הזה "שלב ההטמעה" שהשיטה הוטמעה כמו שצריך בתת-מודע שלך לאחר שהרפת ממנה!).
המילה הרלוונטית למה שניסיתי להסביר היא -
קלילות!
לעולם אל תנסה לקרוא מאמר ולנסות לבצע אותו בכוח, אל תהיה חרד לגביו ואל תלחם עם עצמך לבדוק למה אינך מצליח לבצע אותו כהלכה כפי שכולם מתארים שהם מבצעים אותו (ע"י חירטוטים באינטרנט) - זה אף פעם לא עובד ככה!
לי בחיים לא יצא שהצלחתי לקרוא מאמר או מדריך
ובאותו היום לבצע אותו (ולא משנה עד כמה התאמנתי חזק או קשה), לאדם יש תהליך מוחי כלשהי שדורש
זמן וגם
נחת! בשביל שהחומר יתעכל כמו שצריך בתוך הראש ויגיע לרמת יכולת ביצוע. זה כמו שאם תלמד את התאוריה ותעבור אותה 20 פעם אתה בחיים לא תצליח לנהוג כמו שצריך וגם אם תתחיל שיעור נהיגה ראשון ותנהג בו 24 שעות רצוף אתה לעולם לא תעבור טסט מייד אחרי השיעור, אתה תהיה חייב לבצע מספר שיעורים, לא רצופים, בשביל להרגיל את הגוף שלך ולתכנת את התת-מודע שלך לנהוג כמו שצריך. המוח והגוף שלנו דורשים מאיתנו
כמות זמן בלתי מוגדרת של הטמעה, זמן שבו אתה משחרר את עצמך מכל מה שלמדת או נחשפת אליו ודווקא בזמן הזה (בזמן שאתה פחות שקוע בחומר ויותר חיי את החיים) החומר נכנס טוב לראש ובהמשך אתה גם תוכל לבצע אותו, ב"אורח פלא" או "בטבעיות" כפי שכולם מכנים זאת.
מקווה שהבנת למה התכוונתי