עוגיות אם&אם
מצרכים:
500 גרם חמאה
120 גרם סוכר לבן
200 גרם סוכר חום בהיר
70 גרם דבש
חלמון מביצה אחת
2 ביצים שלמות
600 גרם קמח
8 גרם סודה לשתיה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
חבילת סוכריות m&m
אופן הכנה:
- בקערת מערבל עם וו גיטרה מרככים את החמאה. מוסיפים את הסוכר הלבן, הסוכר החום והדבש.
- מוסיפים את הביצים ואת החלמון, מנפים ביחד את הקמח ואת הסודה לשתיה ומוסיפים לקערת המערבל. מוספים את תמצית הווניל.
- מעבירים לתבנית אפיה שרופדה בנייר אפיה ועם כף גלידה יוצרים עוגיות.
- טובלים כל עוגייה בצלחת מלאה בסוכריות.
- אופים בחום של 170 מעלות 15 דקות.
- גיוון - לעוגיות חומות ופריכות מחליפים שמונים גרם קמח בשמונים גרם קקאו.
המתכון באדיבות "
דגנית ושבעת הגמדים" הממוקמת ברחוב י. ל. פרץ, מתחם הקרוב לתחנה המרכזית הישנה. את הקפה פתחה דגנית כהן לאחר שנים של הכנת אוכל למסיבות ולאירועים אקסקלוסיביים והמטבח והמאפיה הענקיים הצמודים לקפה מאפשרים לה מגוון טרי של מאפים שונים מדי יום, על פי מזג האוויר ומצב הרוח של הגמדים. העוגיות היפות משמשות כאטרקציה לילדי השכונה המתפתחת והן פשוטות מאוד להכנה.