קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פריקה] התנהלות מוסדות החינוך בארץ
    על ידי Mr. Ingidao בפורום השכלה ולימודים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 11-01-2011, 23:41
  2. גרלת חצי גמר גביע במדינה....
    על ידי NeDVeD בפורום כדורגל
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 09-03-2006, 15:57
  3. לאן הגענו במדינה הזאת
    על ידי matan45 בפורום דיבורים
    תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 23-11-2005, 18:12
  4. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 15-11-2005, 08:26
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

מוסדות החינוך במדינה

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

Post מוסדות החינוך במדינה

מוסדות חינוך בישראל
    כבר הרבה שנים חושבים על רפורמה במערכת החינוך, אפשר לומר היום שכרגע זה בראש ובראשונה סיסמא שחוקה. אני אספר לכם סוד כמוס: מה שחסר למערכת החינוך הוא דבר אחד וקוראים לו - כסף!
    הכול עניין של סדרי עדיפויות, ישראל לא במצב שבו בלתי אפשרי להגדיל את תקציב החינוך. הבעיה היא שצריך להקטין תקציב של משרד אחר וזה עלול לגרום להתנגדות של שר אחר או אפילו למשבר קואליציוני.

למה התקציב כל כך חשוב?
    בעיית כוח אדם – למרות שיעור האבטלה הגבוה, הביקוש להיות מורה לא עולה. הסיבה לזה פשוטה, המשכורות מאוד נמוכות והסטאטוס לא גבוה מספיק. הצעירים, גם הם לא משתוקקים ללמוד את המקצוע, אדם צעיר שרוצה לפרנס משפחה לא יכול להתקיים משכר כל כך נמוך אלא כן בן הזוג שלו עובד בעבודה המניבה משכורת מאד גבוה.
    זה לא חייב להיות המצב, בחו"ל ישנן מדינות בהן המורים מרוויחים משכורות גבוהות מאד. כאשר זה המצב - יותר אנשים איכותיים רוצים ללמד.
    בעיית המתקנים ועזרי למידה – רבים מבתי הספר בהם לומדים בישראל נמצאים במצב מוזנח, במבנים ישנים, רעועים, ומלוכלכים. בנוסף, יש חוסר בעזרי לימוד כמו מחשבים, מקרנים, וכו'. גם כאן הפתרון פשוט, נדרשת השקעה כספית, שיפוץ המתקנים, והכנסת עזרים טכנולוגיים ללימוד.
    מספר התלמידים בכיתה – ניסיתם פעם ללמד כיתה של 40 תלמידים? הילדים שונים זה מזה, קצב ההתקדמות שלהם שונה ונדרשת לפעמים תשומת לב אישית של המורה על מנת להגיע לכולם. בכיתה מרובת תלמידים קשה לילדים להתרכז, ולמורה קשה להעביר את החומר בצורה שבה כולם יבינו אותו.

מה אתם אומרים על דעה שכזו?

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    מוסדות חינוך בישראל
    כבר הרבה שנים חושבים על רפורמה במערכת החינוך, אפשר לומר היום שכרגע זה בראש ובראשונה סיסמא שחוקה. אני אספר לכם סוד כמוס: מה שחסר למערכת החינוך הוא דבר אחד וקוראים לו - כסף!
    הכול עניין של סדרי עדיפויות, ישראל לא במצב שבו בלתי אפשרי להגדיל את תקציב החינוך. הבעיה היא שצריך להקטין תקציב של משרד אחר וזה עלול לגרום להתנגדות של שר אחר או אפילו למשבר קואליציוני.

למה התקציב כל כך חשוב?
    בעיית כוח אדם – למרות שיעור האבטלה הגבוה, הביקוש להיות מורה לא עולה. הסיבה לזה פשוטה, המשכורות מאוד נמוכות והסטאטוס לא גבוה מספיק. הצעירים, גם הם לא משתוקקים ללמוד את המקצוע, אדם צעיר שרוצה לפרנס משפחה לא יכול להתקיים משכר כל כך נמוך אלא כן בן הזוג שלו עובד בעבודה המניבה משכורת מאד גבוה.
    זה לא חייב להיות המצב, בחו"ל ישנן מדינות בהן המורים מרוויחים משכורות גבוהות מאד. כאשר זה המצב - יותר אנשים איכותיים רוצים ללמד.
    בעיית המתקנים ועזרי למידה – רבים מבתי הספר בהם לומדים בישראל נמצאים במצב מוזנח, במבנים ישנים, רעועים, ומלוכלכים. בנוסף, יש חוסר בעזרי לימוד כמו מחשבים, מקרנים, וכו'. גם כאן הפתרון פשוט, נדרשת השקעה כספית, שיפוץ המתקנים, והכנסת עזרים טכנולוגיים ללימוד.
    מספר התלמידים בכיתה – ניסיתם פעם ללמד כיתה של 40 תלמידים? הילדים שונים זה מזה, קצב ההתקדמות שלהם שונה ונדרשת לפעמים תשומת לב אישית של המורה על מנת להגיע לכולם. בכיתה מרובת תלמידים קשה לילדים להתרכז, ולמורה קשה להעביר את החומר בצורה שבה כולם יבינו אותו.

מה אתם אומרים על דעה שכזו?

טוב שמע, אני לא חוויתי אף אחד מאותם תנאים. רק המגמת ביוטכנולוגיה שלי היא המגמה הכי מושקעת בארץ. ישלנו כלים שעולים אלפיי שקלים כל אחד ויש עשרות מהם.

מה אני יגיד, יש ביה"ס באזורים טובים שמושקעים. ויש ביה"ס באזורים פחות טובים שפחות מושקיעם. אבל בהחלט אי אפשר להגיד שאין השקעה בחינוך, כי היא קיימת. רק עניין המורים נכון, לצערי.

One Shot - One Kill

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:29.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,369 | הודעות: 8,198,962 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect