היזהרו ! אני צופה בכם !
נכתב על ידי זוהר\Ne0
בכל דקה קלה , בכל דקה קשה ובכל יום שעובר אני צופה בכם , אני מסתכל ומתבונן בכם דרך המצלמה הכל כך זעירה שלעומת הגודל שלה מסוגלת להביא לי את כל המידע הזקוק לי עליכם . אני מסתכל עליכם , שוב ושוב בכל יום שעובר , בכל חודש שבוא אתם מתכתבים עם חברכם , בכל שנה חורפית או קיצית שבאה לה.
"זורו052 : 332212" המשתמש שלכם לפורום הספורט שאתם אוהבים ,
"מספר חשבון:3827328:00029291" מספר חשבון הבנק שלך או של הוריך . כל הנתונים הללו , כל ההקלדות שאתה כותב , כל הפעולות החוזרות שלך , מוקלטות אצלי . אני יודע מי אתה , מה השם שלך , ומה תאריך הלידה שלך , אני מכיר אותך הכי טוב בעולם , יותר טוב משאתה מכיר את עצמך .
במאמר זה אנסה להסביר לכם עד כמה חשובות הפעולות שלך ברשת , עד כמה כל פעולה ופעולה שלך שווה את הנתונים שלך .
כעת ננסה להעביר את הנתונים מהצד שלכם , אני תוקף לדוגמא שמאזין לשרת XXX , בזמן שאני מאזין לשרת , אתם מתחברים לאימייל שלכם . לדוגמא : zoro@gmail.com , בזמן שאתם מתחברים לאותו אימייל נלקח אני מאזין לפרטים הנתונים ותוך כמה רגעים הפרטים והסיסמה נמצאות אצלי .
עוד גל חדש של התפרצות מצד התוקפים הינה שיטת הפישינג , בשיטת הפישינג כול שהתוקפים עושים הוא ל"דוג" בעצם אותכם . איך עושים זאת ? שאלה מעניינת . בואו נראה ; נניח שלכם קוראים דני והשם שלי הוא זורו , אני במקרה בניתי דמוי אתר שבכל פעם שמשתמש מתחבר אליו אני מקבל את הפרטים הנלקחים למייל או לקובץ סיסמאות שנמצא באתר לדוגמא : \PASSWORDS.TXT , כל שעליי לעשות כעת הוא לשכנע אותכם , את דני להיכנס לאתר ולהתחבר אליו – כאן בא החלק הפסיכולוגי של התוקפים . חשבתם שהאקרים יודעים רק לפרוץ ואין להם מוח? טעיתם ובגדול – על חקר המוח של מאבטחי המידע נלמד מאוחר יותר במאמר אחר, בינתיים נחזור אליכם, כעת כל שעליי לעשות הוא לשכנע את דני להיכנס לאתר, אני יכול להפעיל מניפולציות חברתיות, להגיד שבמידה ואתה מתחבר לאתר דרך הכתובת הזו אתה מקבל הטבה כלשהי וכן הלאה – השמיים הם הגבול.
" אז מה ניתן לעשות על מנת לא להיכנס לאותו טווח של תוקפים? "
שאלה מצויינת, אני לא אשקר לכם בהחלט הרשת מוצפת בסוגים שונים של וירוסים ובתולעים שונים שרק מחכים לקראתכם, שתורידו, שתצפו בפרסומות בזמן שאתם תהנו מאותה בחורה עם ביקיני, התוקף יהנה עם פרטי חשבון הבנק שלכם או של הוריכם. אך בכל זאת ניתן להגן על עצמכם בלי ידע במחשבים או באבטחת מידע , המוני אנשים כיום משתמשים בסיסמאות כפולות לאותם שירותי אינטרנט – במידה ויש לכם אימייל אל תשתמשו בסיסמה דומה לפורום הספורט האהוב עליכם או לאתר הבידור המועדף עליכם . בנוסף חשוב לשמור על סיסמאות חזקות – ולא סיסמאות צפויות שהתוקף יכול להשיג בכמה שניות כמו 123456, תופעה נפוצה גם כן הינה שימוש במספרי טלפון כסיסמאות – אני ממליץ על סיסמא בת 10 תווים שתכלול 5 אותיות ו 5 מספרים , תהיו בטוחים שאתם תעשו לתוקף שלכם חיים לא קלים .
בנוסף , כשאתם רואים פרסומות שונות שמביאות לכם "מתנות" בחינם אל תאמינו ותפרסמו את הפרטים שלכם , אומנם אלו מתנות , אך מתנות שבהחלט ישאירו לכם טעם של שנאה כלפי התוקפים.
לבסוף,אני מקווה שאתם מבינים ושומרים על נתוניכם ברשת ואל כל פעולותיכם. תמיד תזכרו – אני צופה בכם !
כל הזכויות שמורות ל Ne0 ,
זוהר .

ציטוט ההודעה