קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. חשיפה כלבנית נכונה (איך לבנות לכלב ביטחון עצמי)
    על ידי עוט לשרמן בפורום בעלי חיים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-07-2013, 12:35
  2. בעייה של ביטחון עצמי
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 20-08-2007, 03:20
  3. משהו נחמד שמרא כמה ביטחון עצמי יכולה לשנות
    על ידי black tear בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 15-10-2006, 23:05
  4. בעיית ביטחון עצמי
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 04-02-2006, 03:48
  5. חסר לך ביטחון עצמי? הנה כמה עצות
    על ידי יעל בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 13-12-2005, 14:58
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 14 מתוך 14

לקבל ביטחון עצמי , להיות אמיתי מאמר על איך להיות ולהרגיש מיליון דולר .

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

ברירת מחדל לקבל ביטחון עצמי , להיות אמיתי מאמר על איך להיות ולהרגיש מיליון דולר .

שלום , לא יצא לי לראות בפורום את המאמר הזה
    קודם כל קרדיט לאותו אדם שכתב אותו , בנאדם מדהים
    אני ממליץ אישית לקרוא אפילו שזה ממש ארוך אני מודה שלקח לי 20-40 דקות לקרוא
    וקראתי בקצב מהיר קצת ,אבל באמת בנאדם שיש לי הערכה וביטחון עצמי נמוך
    שיקרא את זה ישתנה , מובטח לכם

מאמר הזה באמת מחדיר מוטיבציה ואני מבטיח לכם שבסוף הדעה של הרבה אנשים וצורת החשיבה תשתנה (לא כולם,חלק ממכם יפנימו,חלק לא.הכל תלוי.)
    המאמרים של הבנאדם הזה פשוט מדהימים ואני מבטיח לכולם שאת הזמן שאתם נותנים בשביל להפנים ולקרוא לא יבוזבז.

*******המדריך שייך ל VIBE מפורום אחר*********

ברוכה השבה, היום אני רוצה לחלוק איתך את הסוד של איך אתה יכול להרגיש כמו מליון דולר. עכשיו הסוד ללהרגיש כמו מליון דולר, איננו סוד בכלל, זה הכל קשור בהערכה העצמית שלך. לפעמים "הערכה עצמית" הוא מושג שטיפה מאתגר להגדיר אותו אבל, ההגדרה הבסיסית ביותר היא הרגשה כנה של "אני שווה" או במילים אחרות, אתה מבין שאתה שווה משהו.

עכשיו כמו שאתה תיכף הולך לגלות, זאת היא איננה הגדרה מדוייקת לגמריי, יש עוד כמה דברים שקשורים להערכה עצמית אבל כרגע, בוא ונסתכל על הגרסא הפשוטה שהיא: "כמה שווה אתה מרגיש בתור בן אדם?" ונשתמש בזה בתור בסיס בשביל לגלות כיצד אתה יכול להרגיש כמו מליון דולר, ובאמת להרגיש את התחושה הזאת של גאווה במי שאתה, ובחיים שאותם אתה חיי.

הנקודה הראשונה שאליה אני רוצה להתייחס בהקשר של הערכה עצמית, היא שכולם נולדים איתה, זאת הזכות המולדת שלך, לכל אחד יש את הזכות להרגיש שווה, להרגיש שהם מנהלים חיים בעליי משמעות ולהנות מזה. כל מה שמנסה להוריד מהעובדות האלו, הוא משהו שמנסה לחבל ביכולת שלך לחיות את חייך, להיות מי שאתה באמת ו, להשפיע על העולם בצורה מוצלחת ושימושית, להיות כח כנה של טוב ושפע בעולם.

תזכור שאני מאמין גדול שאתה יכול להיות הצלחה גדולה בחיים, שכתוצאה מזה אתה תהיה כח עצום של טוב ושפע. ככל שזה נוגע לי, השניים הולכים יד ביד.
    עכשיו אם אני אומר שלכל אחד מגיע להרגיש הערכה עצמית ו, למעשה כל אחד נולד עם כמות גבוהה שלה, איך זה יכול להיות שכ"כ הרבה אנשים בעולם מרגישים בטחון עצמי נמוך, ערך עצמי נמוך, מפקפקים ביכולות שלהם ובעצמם וכו'?

ובכן, העובדה העצובה היא שזה משהו שקורה כתוצאה מכמה המוח שלך חכם, אתה מבין , המוח שלך התחיל לקבל רעיונות ואמונות שונות שאתה צברת במהלך חייך. כתוצאה מהאמונות האלו המוח שלך התחיל לשנות את עצמו, לשנות את כל נקודת המבט שלו, מהערכה העצמית הטבעית העצומה שלו, "אני בעל ערך גבוהה, ואלו הם חיים ששווה לחיות אותם", אל נקודת מבח שבה אנשים מפקפקים בעצמם, נהיים ביקורתיים כלפיי עצמם, ולפעמים אפילו עד למקרים קיצוניים שהם מרגישים שלא מגיע להם לחיות בצורה נורמאלית.

עכשיו כל אלו הן אשליות, הן אשליות שאנשים אחרים שמו עלינו במצבים שונים בחיינו. לפעמים בכוונה תחילה, כמו למשל כשמישהו בגן שעשועים מתגרה בך או מתעלל בך (בריונות), ולפעמים זה נעשה גם בטעות, כמו למשל לקבל את המבחן שלך מהמורה כשהוא מלא באיקסים טעויות ושאר סימנים אדומים. אותם האיקסים נועדו בשביל ללמד אותך על מנת שתוכל לגדול ולצמוח. למרבה הצער, רוב הילדים מקבלים את האיקסים האלו כמשהו שאומר שהם לא טובים, לא חכמים והם לא יכולים לעשות את זה.

כרגע כל מה שאני רוצה שתבין הוא שהסיבה להערכה עצמית, היא אמונה שאנשים מסויימים או אדם מסויים גרם לך להאמין בה במהלך חייך, והפתרון לכך הוא בדיוק אותו הדבר: הפתרון הוא אמונה שונה, אמונה שאתה כן מסוגל לעשות את זה. יש דרכים רבות לשבור את המעגל (או אם כבר, את הספירלה) של הערכה העצמית הנמוכה, והבסיס של זה הוא להשתמש בדיוק באותן האמונות נגד עצמן.

אז אל מה לעזאזל אני מתכוון? ובכן, אמונה היא כמו נבואה שמגשימה את עצמה: אם אני מאמין שאני אצליח בחיים, אני יעשה את אותם הדברים שאני צריך לעשות בשביל להגיע להצלחה הזאת. עכשיו, איך אני מאמין בזה, זה מאוד חשוב. אם אני מאמין שאני נועדתי להצלחה וכל מה שאני עושה תמיד הולך לעבוד, ובכן, זאת היא חשיבה דיי פרפקציוניסטית ואז הכשלון מובטח, למה? בגלל שזאת הדרך שבה העולם פועל: אתה מנסה משהו, אתה נכשל, אתה לומד מזה, אתה מרים את עצמך שוב, אתה עושה את זה עוד הפעם, אתה מנסה אתה נכשל וכן הלאה...

אנחנו נדון ברעיון של בטחון עצמי בעוד רגע כי זה קשור לרעיון של הערכה עצמית, עם זאת לרגע זה אני רק רוצה שתחשוב על הערכה עצמית במונחים של: "אם אתה תתחיל להאמין בעצמך, אתה תתחיל לפתוח את האספקות העצומות האלו של פוטנציאל לא ממומש שהופך אותך לסוג הבן אדם שבאמת שווה להאמין בו."

תקשיב, הרבה אנשים חושבים: "אני יאמין בעצמי, אם "זה" יקרה", "אני יאמין בעצמי אם XYZ יקרה" "יום אחד כשיהיו לי את כל הדברים האלו, אז אני יוכל להתחיל להאמין בעצמי". הבעיה היא, שאתה שם את המשוואה בצורה השגויה וההפוכה: כל אותם הדברים יתחילו לקרות, רק לאחר שתתחיל להאמין בעצמך, בכישורים שלך, ביכולת שלך ללמוד וגם בעובדה שאתה בן אדם טוב, כי אז גם אם תכשל זה לא ישנה, זה לא ישנה את מי שאתה.

וככה אנחנו מגיעים אל הסיבה המרכזית שבגללה אנשים מאבדים הערכה עצמית. איכשהו הם מקבלים את הרעיון שהם פחות ממה שהם באמת. זה בדר"כ קורה כשאנחנו פוגשים מישהו אחר עם בעיות הערכה עצמית משל עצמו, ובדר"כ יש להם הערכה עצמית מזוייפת, וזה משהו שגם בעוד רגע נדבר עליו (בגדול זאת היא הערכה עצמית מזוייפת שמחליפה את הדבר האמיתי שנמצא בתוך כל אחד מאיתנו).

אחת הדרכים שאנשים מנסים לשמור על אותה הערכה עצמית מזוייפת, היא להוריד אנשים אחרים למטה, בשביל לבנות את עצמם למעלה. הם חייבים להרגיש שהם יותר טובים מאחרים בשביל להרגיש שהם שווים משהו בעצמם. עכשיו זאת היא גרסא מזוייפת של הערכה עצמית ואנחנו נבחן אותה כקונספט שלם, בעוד רגע.

אבל כמובן שהבעיה היא, שהדבר כבר נעשה לנו: אחרים הורידו אותנו למטה, בגלל שהם לא מצאו דרך אחרת להעלות את עצמם למעלה (סביר להניח בגלל שהם פשוט לא ידעו אחרת). ובדיוק אותו התהליך של ההורדה למטה, של העלבה, של הקנטה, הוא המקור והסיבה אל למה אנשים לא מרגישים כמו מליון דולר כל יום, ולמה הם לא מרגישים שהחיים שלהם שווים משהו ושיש להם קיום בעל משמעות.

עכשיו כתוצאה מהדינאמיקה הפשוטה הזאת, כשמישהו מנסה להוריד מישהו אחר למטה, דברים מוזרים מתחילים לקרות, למשל: אנחנו יודעים שמבחינה סוציאלית, זה לא טוב להיות שחצן (יהיר). שחצנות היא משהו שהייתי מגדיר כמישהו שמוריד אנשים אחרים למטה: "אני תותח ואתה כלום". החלק השני של המשפט מהווה את כל הבעיה: זה לא לומר ש"שאני תותח" זה: "אני תותח על חשבונך" שהופך אותו לבעיה.

עכשיו הנה איך זה מתקשר להערכה עצמית של אנשים אחרים: בעיקר בעולם המערבי שנתון תחת השפעה חזקה מהפילוסופיה הנוצרית, וגם מהפילוסופיה המזרחית שגם לה יש קונספטים דומים, קיים הרעיון של ה: "צניעות". בגדול, הרעיון של הצניעות הוא שלא תהפוך להיות גדול מדיי בשביל הנעליים של עצמך, במקור, זה מנגנון הגנה נגד שחצנות ויהירות. ולמה שנרצה מנגנון הגנה נגד שחצנות? ובכן בדיוק בגלל אותן הסיבות שאנחנו מדברים עליהן! בגלל שכשאנשים נהיים שחצנים ויהירים הם מתחילים להשפיל ולהוריד אנשים מסביבם למטה, במילים אחרות הם מתחילים לפגוע באנשים אחרים מבחינה רגשית ופסיכולוגית. ובכך שהם משפילים אותם הם גורמים להם להרגיש פחות שווים ונחותים.

וזה הכרחי שתבין את זה בגלל שהם אנשים מאמצים את ה"צניעות המזוייפת", צניעות שבה הם מנסים להוריד מהערך של עצמם בגלל שהם חושבים שככה בן אדם טוב צריך להתנהג: "אני לא שווה כלום, אז עדיף שאתה תעשה את זה". אבל אין לזה שום קשר לצניעות. צניעות היא סה"כ מנגנון הגנה שנועד בשביל למנוע ממישהו לפגוע באנשים אחרים בכך שהוא אומר: "אתה לא טוב מספיק, החיים שלך חסריי משמעות, אתה לא שווה כלום", "תסתכל עליי, אני הרבה יותר טוב ממך".

עכשיו מה שצניעות מזוייפת עושה, היא מורידה את הבן אדם שמשתמש בה למטה, כי זה גורם לו להגיד: "אני לא טוב מספיק", "אני לא מרגיש טוב מספיק" "אתה הרבה יותר טוב ממני". עכשיו אלו הן מחשבות שמתרוצצות איפשהו בתת מודע שלך, ככה שרוב הזמן אנשים מודעים רק לתוצאות שלהן, שבאות בתחושות של: "אני לא חכם מספיק, אני לא יכול לעשות את זה" וכו'. אבל המקור של זה בשביל רוב האנשים, היא הרצון הזה של לא להראות כאנשים שחצנים ויהירים.

עכשיו הנה הפרדוקס (דבר והיפוכו) שקורה כשיש יותר מדיי צניעות (או ליתר דיוק הסוג הלא נכון של צניעות, אותה הצניעות המזוייפת שעליה אנחנו מדברים). הפרדוקס הוא כזה: הצניעות נועדה בשביל למנוע ממך לפגוע באחרים בכך שתגיד להם כמה שהם גרועים, או כמה אתה יותר טוב מהם, או בגדול שהם שווים פחות והחיים שלהם פחות משמעותיים משלך. במציאות, כל מה שהסוג המזוייף של הצניעות עושה, הוא להפוך את הבן אדם למישהו מאוד ביקורתי, ומאוד סקפטי.

אתה מבין, צניעות מזוייפת היא הרסנית באותה מידה כמו שחצנות ויהירות, למה? כי בזמן שמישהו מתנהג בצורה צנועה, או לפחות נראה ככה, בפנים הם עדיין כועסים: כשמישהו אומר משהו הם מנסים לקרוע את זה לגזרים בכך שהם אומרים: "זה שחצני מדיי, אתה לא יכול לחשוב בצורה הזאת, אסור לך לקוות לזה, אסור לך לכוון גבוהה". למה זה קורה? ובכן, זוכר את העקרון הכללי של: "מה שקורה בתוכך יקרה גם בחוץ"? העולם שבו אתה חיי במחשבות שלך, ישתקף אל העולם המוחשי שבו אתה חיי אז, אם אתה כל הזמן מוריד את עצמך למטה, בין אם בצורה ישירה או עקיפה, אתה תעשה את אותו הדבר לאנשים שמסביבך.

אמא בעלת הערכה עצמית נמוכה יכולה לפנות אל הבת שלה ולומר: "מתוקה אל תנסי לצייר את זה, אין לך כשרון בשביל דברים כאלו". עכשיו מה שהכוונה של האם יכולה להיות, לפחות בצורה מודעת, היא להגן על הבת שלה מכל הכאב שעלול להווצר מהסיטואציה (הבת תכשל, יצחקו עליו וכו') והמחשבה הזאת היא רלוונטית לחלוטין. הבעיה היא, שהאמא יצרה סיטואציה של הערכה עצמית נמוכה בשביל הבת שלה, מבלי להבין את זה בכלל, בגלל שהיא מקרינה את תחושת השווי הנמוך שלה, אל הבת שלה. יכול להיות שהבת שלה ציירה את הציור הזה והציור פשוט נראה זוועה אבל לבת זה לא משנה, לא אכפת לה! יכול להיות שהיא פשוט נהנית מהעובדה שהיא יכולה לצייר ציור, לסיים אותו ולא משנה איך הוא יוצא זה מספיק טוב בשבילה. אבל כמובן, זה יכול לא להיות טוב מספיק בשביל האמא, ובאותה נקודה היא מקרינה את התחושה האישית שלה של חוסר בטחון והערכה עצמית על הבת שלה, בנסיון להציל אותה מהכאב שהמעגל הזה יכול ליצור, היא מונעת ממנה להתחיל מלחתחילה.

כמובן שהאיירוניה היא, שכשהילדה הקטנה מתחילה לצייר, היא מתחילה לאבד בטחון ביכולת שלה לצייר, והיא מתחילה לאבד בטחון בעצמה וביכולות שלה בתור בן אדם שיכול להיות יצירתי ולבטא את עצמו. אז כתוצאה מהדבר הקטן שהאמא ניסתה להגן על הבת שלה מפניו (לאבד בטחון עצמי והערכה עצמית) הוא בדיוק הדבר שקורה בסופו של דבר בכל מקרה.

אז זה מאוד מאוד חשוב שנבין מה היא הערכה עצמית. הערכה עצמית היא לבנות את עצמך למעלה, להבין שאתה בן אדם בעל ערך גבוהה ולהבין שאחרים הם גם אנשים בעליי ערך גבוהה. תחושת הערך העצמי שלך לא באה על חשבון אחרים.

במסורות רוחניות מסביב לעולם, זה ידוע בתור ההבדל בין הערכה עצמית או: "האני האמיתי" ואגו. אגו הוא אותה הערכה עצמית מזוייפת, שגדלה כתוצאה מפעולות כמו: "תראה כמה שאני חכם", "תראה כמה טוב אני יכול לעשות את הדברים האלו", "תראה כמה שאני יותר טוב מכל השאר", והאגו משתמש בזה בתור סוג של חומה בשביל להגן על הבן אדם מצורה מסויימת של פגיעה.

אבל הבעיה עם אגו, ההערכה העצמית המזוייפת הזאת, היא שהוא שברירי. כשמישהו מעביר עלייך ביקורת הקליפה השברירית מתנפצת, ומה קורה? בשביל להגן על עצמינו, אנחנו מתעצבנים, אנחנו ננסה לקרוע לגזרים את הבן אדם שעומד מולנו (פיזית או מילולית), אנחנו נתחיל להשתולל, אנחנו נביך אותם בצורה כלשהי.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

אבל תחשוב על מה שבאמת קורה שם: אתה לא מגיב עם הערכה עצמית אמיתית, אתה מגיב על התקפה על חומת הגנה שאין לה שום קשר אלייך. אתה מבין, אותם האנשים שיש להם הערכה עצמית כנה ואמיתית, ותאכלס זה כל אחד מאיתנו בתחומים שונים בחיים, כשמישהו בא ומעביר ביקורת עלייך ועל תחום שבו אתה מרגיש שלם לגמריי עם עצמך בחיים שלך,סביר להניח שאתה פשוט תחייך, ואתה תזהה שהביקורתיות הזאת היא משהו שקשור אליהם, ואין לה קשר אלייך.

כשמישהו אומר לך: "אתה מכוער ואתה לא שווה כלום", אתה יכול לחייך ולומר: "ובכן, זה ממש חבל שאתה רואה את העולם שלך ככה". כי הם מדברים על עצמם, הם נותנים לך את הביקורת שהם בעצמם הכי פוחדים לקבל. הם אומרים לך איך האגו שלהם מייצג את עצמו, איך הוא שומר על עצמו והם גם אומרים לך בדיוק איפה הסדק שלו ממוקם. הם פוחדים שמישהו יקרא להם "מכוער", הם פוחדים מזה שמישהו יאמר להם שהם חסריי תועלת, ואם מישהו איי פעם יגיד להם את זה, אתה תזכה לצפות בתגובה מטורפת: החל מדיכאון, כעס, פחד, עצבות, מה שזה לא יהיה אתה תראה שזאת תהיה תגובה דרמטית, בגלל שזה איפה שהם פגיעים. וזה בגלל שהם השקיעו את כל הזהות שלהם באישיות המזוייפת הזאת. והסיבה שבגללה הם עשו זאת היא בגלל שהם חושבים שהם צריכים לשמר את האישיות הזאת בשביל להרגיש טוב עם עצמם.

האמת היא הרבה יותר פשוטה: אתה לא צריך את האגו השקרי הזה, אתה לא צריך אישורים מאנשים אחרים, אתה פשוט צריך שזה יהיה אצלך בפנים.

אז אני מקווה שאתה תתחיל לראות עכשיו, שבשביל שתהיה כח לטוב ושפע בעולם, תהיה בן אדם טוב ותהיה בן אדם שמצליח בחיים, זה מאוד חשוב שיהיה לך רמת הערכה עצמית מאוד גבוהה, ואני לא מדבר על הסוג המזוייף, לא אגו, שנבנה מדעות של אנשים אחרים, חנופה של אחרים ומחמאות של אחרים, אלא מתחושה פנימית, אמיתית וכנה של מי שאתה באמת.
    אתה מבין, זה מה שהופך אותך חסין לגמריי. אף אחד לא יוכל לעולם לפגוע בך שוב במה שהם אומרים, בגלל שזה פשוט לא רלוונטי, זה לא נוגע במי שאתה, זה יכול להרוס את האגו שלך (שאגב זה מצויין בשבילך), כל פעם שמישהו מעביר עלייך ביקורת זה שובר את הקירות של האגו שלך, של ההערכה העצמית המזוייפת הזאת, וזה משחרר אותך ממנה, משחרר אותך להיות יותר מי שאתה באמת, חופשי להיות האדם האמיתי שאתה בפנים.

הבעיה עם אגו, שבגללו אתה מתחיל לנסות לעמוד בציפיות של אנשים אחרים, אתה יוצר לעצמך סוג של אישיות מזוייפת, ואתה מנסה לחיות בציפיות שלה, וזה יוצר משהו שנקרא: "הפרעה קוגנטיבית", זאת תסמנות שנוצרת כשהבן אדם שאתה מרגיש שאתה בפנים, והבן אדם שאתה מנסה לגרום לאחרים לחשוב שאתה, הם לא אותו הבן אדם. אתה מנסה לעמוד בציפיות של משהו שהוא לא אתה.

והאיירוניה היא, שברגע שאתה תפסיק לנסות לעמוד בציפיות של אותה האישיות והדמות שאתה מנסה לייצג, אותה הדמות שאתה מנסה ליצור מעצמך בשביל אנשים אחרים בשביל שהם יואהבו ויעריצו אותך (וכתוצאה מכך הם כמובן יבנו את האגו שלך עוד ועוד), ברגע שאתה תשתחרר מהדמות הזאת, ה"אני האמיתי" שלך יזהר עם כל ערמות הפוטנציאל הלא ממומש שנמצא בתוכך. מה שאומר שהאני האמיתי שלך, הוא כל כך הרבה יותר עוצמתי, הרבה יותר כאריזמאטי, מקסים ומכיל בתוכו כח של שפע וטוב, ממה שהדמות והאישיות המזוייפת שלך תוכל איי פעם להיות.

אז, איך אתה מפתח הערכה עצמית כנה ואמיתית, כזאת שלא מבוססת על אגו, לא מבוססת על הערכה עצמית מזוייפת?

ובכן, במרכז של כל זה נמצאת מילה אחת פשוטה: "קבלה". בשביל לפתח תחושה כנה ואמיתית של הערכה עצמית אתה חייב להיות מסוגל לקבל את עצמך, כמו שאתה, ואתה חייב להיות מסוגל לקבל אנשים אחרים, כמו שהם עכשיו. זה מאוד מאוד חשוב: אם אתה מקבל את עצמך כמו שאתה, אבל לא מקבל אחרים כמו שהם, אז אתה בונה את האגו שלך, למה? בגלל שלדעתך שהדרך שבה אנשים אחרים מתנהגים, מהווה איום כלשהו אל מי שאתה. והדרך היחידה שבה הם יכולים להוות איום עלייך, היא אם יש לך קליפה שברירית שיכולה להשבר בכל רגע (אגו), אם אנשים אחרים: "לא צודקים".

אם מצד שני אתה מקבל אנשים כמו שהם, אז זה אומר שאתה מקבל את עצמך בו זמנית בגלל שלא משנה מה הם עושים, או מתנהגים, לא יהווה השפעה עלייך, לא ישנה את מי שאתה. עכשיו הערה קטנה: כשאני אומר לקבל אנשים אחרים כמו שהם, אני לא מתכוון בהכרח שאתה חייב לקבל או להסכים עם כל מה שהם עושים. אם מישהו מתנהג בצורה פוגעת, מעליבה, אלימה, או קורא לך בשמות, אתה לא חייב לקבל את ההתנהגות הזאת, אבל אתה כן חייב לקבל את הבן אדם כמו שהוא, אתה צריך להבין שזה לא הם מדברים (כשהם מקללים או מתנהגים בצורה פוגעת), מי שמדבר הוא מנגנון ההגנה שלהם. כשמישהו מתנהג בצורה אלימה פיזית או מילולית, בצורה עויינת, מגעילה או מרושעת בכל צורה שהיא, זה בדר"כ בגלל שהם מנסים להגן על עצמם מפניי משהו, והמשהו הזה הוא משהו שאנחנו רק יכולים לנחש מה הוא.

למשל בוא ניקח כדוגמא את האיש הזקן והרגזן שתמיד מתנהג בצורה מגעילה לילדים. למה לעזאזל הוא רגזן? בוא ניצא למסע בהסטוריה שלו ונראה את הילד הקטן שהגיע לבית ספר חדש, וכולם התחילו לרדת עליו, אז הוא מרגיש מאוד פגוע ומבולבל בגלל שברגע זה הוא מנסה להסתכל מחוץ לעצמו בשביל לנסות להבין מי הוא, וכמה טוב הוא יכול להיות. אז בשביל להגן על עצמו הוא מגיע לבית ספר יום אחד והוא מתחיל להיות מגעיל ומניאק כלפיי ילדים אחרים, הוא מתחיל לרדת עליהם לפניי שהם יוכלו לרדם עליו, בשביל שהם ירגישו כל כך חרא שהם לא ידעו מה להגיד לו – הוא דוחה אותם לפניי שהם דוחים אותו. הבעיה היא, שהוא כבר לא בבית ספר, הוא גדל, הוא חזק יותר וחכם יותר, ויש לו יכולות חברתיות טובות יותר בשביל למנוע ממשהו כזה לקרות מלחתחילה, ובדר"כ, אלא אם כן אתה נמצא בחברה גרועה, אנשים בוגרים לא מתנהגים בצורה הזאת גם ככה. אז הוא כבר לא זקוק להתנהגות הזאת יותר, אבל הוא תקוע בה. אז כשהוא מתנהג בצורה מגעילה כלפייך או כלפיי אנשים אחרים, אין לזה שום קשר עם מי שאתה, זה קשור אח ורק אליו.

ואם כבר, אז להתסכל על בן אדם שהוא זבל כלפיי אחרים, שהוא מניאק כלפיי אחרים, יכול ליצור בך תחושה של חמלה, כי אתה מבין שהם אלו שיש להם בעיה, הם אלו ש"דפוקים", למרות שהם מנסים להאשים אותך בזה. עכשיו גם כשיש לך את תחושת החמלה הזאת, אתם עדיין יכולים לעשות משהו עם ההתנהגות שלהם: אתם עדיין יכולים להגיד להם להפסיק את זה, אתם יכולים לומר להם שזה לא מקובל, אתם עדיין יכולים לחתוך אותם ממערכת היחסים שלהם בגלל שאין לך זמן להתעסק עם זה עכשיו. אם אתם נמצאים במערת יחסים עם מישהו פוגעני, אני לא יכול לחשוב על דבר טוב יותר מלנתק איתם את הקשר, אם שום דבר אחר לא פועל. בגלל שאתה לא חייב לקבל את ההתנהגות שלהם, בשביל לקבל את מי שהם.

אז דרך המלך בשביל לפתח הערכה עצמית בלתי ניתנת לערור היא לקבל את עצמך כמו אתה, ולקבל אחרים כמו שהם. עכשיו יש הבדל בין לקבל את עצמך כמו שאתה, והשארת מקום לשיפור, ולשאוף להיות בן אדם טוב יותר כל הזמן. השניים אינם מפריעים אחד לשני. ההבדל בין לקבל את מי שאתה, ולהפוך לבן אדם עצלן שמונע מעצמו להתפתח, היא סה"כ השאלה של כמה אתה יכול להשיג בכל נקודה בזמן. עכשיו אני מי שאני, אולי אני שמן אולי אני רזה, אולי אני נמוך מדיי אולי אני גבוהה מדיי, למי אכפת? זה אני.

עכשיו השאלה היא: "איך אני מוציא את המאקסימום ממה שיש לי?" במילים אחרות, מאשר ללכת ולחפש אישורים מאנשים אחרים שיגידו לך ש: "אתה נמוך מדיי אבל אתה עדיין בסדר", אתה הולך פנימה, ככה שעניין הגובה נהיה חסר רלוונטיות לחלוטין. אם מישהו איי פעם יגיד: "היי אתה נמוך\שמן\רזה מדיי מכדיי להצליח!" אתה מסתכל עליהם כאילו הם הגיעו ממאדים ואומר: "איך זה לעזאזל קשור?!".

אני זוכר ילדה אחת שהייתה איתי בשכבה, היא הקסימה אותי לחלוטין, וגם כל אחד אחר שהיא פגשה לצורך העניין. אני זוכר שהיו פשוט עשרות, עשרות של בנים כל הזמן רודפים אחריה ומדברים איתה, תמיד רוצים להיות לידה ואיתה. היא הייתה בן אדם מדהים. והנה האיירוניה: אם איי פעם היית רואה תמונה שלה היית שואל את עצמך: "מה, היא?!" – היא הייתה פשוטה, נמוכה, היא הייתה קצת מלאה כי היא שיחקה כדורגל אז בואו נגיד שהיא הייתה יותר רחבה מהבחורה הממוצעת, ועדיין, היא הייתה אחד האנשים הכי מושכים בתיכון שלי. למה? בגלל שהערכה העצמית פשוט נטפה ממנה, וכשאנשים היו לידה הם היו יכולים להרגיש את זה, וההערכה העצמית שלה הייתה אמיתית וכנה או במילים אחרות היא קיבלה את עצמה כמו שהיא והרגישה שהיא בעלת משמעות, והיא גם קיבלה אנשים אחרים בדיוק כמו שהם. אז כשהיית בחברתה היית יכול להרגיש את התחושה של מה זה באמת להיות עצמך, מבלי צורך לנסות לעמוד בציפיות של האגו המזוייף הזה. והתוצאה של זה הייתה שאנשים פשוט אהבו להיות בחברה שלה, והם אשכרה ראו את היופי הפנימי הזה שהיה שם. אחריי כמה דקות של להיות בחברתה, היית מפסיק לראות אותה בדרך שבה היית רואה אותה בתמונה: בגלל שהאישיות שלה השתלטה עלייך וזה שינה לגמריי את הדרך שבה אתה רואה אותה גם מבחינה פיזית.

אז ההערכה העצמית האמיתית הזאת, היכולת לקבל את עצמך כמו שאתה, והיכולת לקבל אנשים אחרים כמו שהם, זה הוא הסוד לדבר ראשון, להרגיש כמו מליון דולר, ודבר שני לגרום לאחרים להרגיש כמו מליון דולר. הסוד ללחיות חיים מלאים בשמחה ומשמעות, ולהיות כח כל כך עוצמתי לשפע ולטוב בעולם שאחרים יוכלו לחיות חיים שמחים ומלאיי משמעות אף הם. וזה אחד הבסיסים העיקריים ליצירת חיים מלאים בהצלחה שהיא באה בקלות וטבעיות, בגלל שזה מאיפה הגמישות שלך מגיעה: לא משנה מה החיים יזרקו עלייך, אתה עדיין בסדר, אתה עדיין אתה, וזה אומר משהו

אז, איך אתה מפתח את הגישה הזאת?

איך אתה יכול לקבל את עצמך בצורה מלאה ולקבל אחרים? ובכן הסוד נמצא בלהבין כיצד המוח שלך פועל: המחשבות שאתה חושב אותן כל יום, הן לא אמיתיות. מה שאתה חושב על העולם, הוא לא אמיתי. אני אתן לך דוגמא: תסתכל לרגע מהחלון על איזה עץ או בן אדם שעובר, ותחשוב על אותו אדם נהפך לפרפר, תדמיין את העץ נשרף, המחשבות שלך לא משנות את מה שאמיתי. הבעיה מגיעה כשאנחנו מתחילים לחשוב שהמחשבות האלו הן אמיתיות. אתה מבין, מישהו שיש לו הערכה עצמית נמוכה שומר עליה בכך שהוא אומר לעצמו: "אני לא טוב, אני בן אדם רע, אני בן אדם שלא מסוגל" וכל שאר השטויות האלו שאנחנו אומרים לעצמינו.

כשאנחנו עושים זאת, אנחנו מכחישים עובדה פשוטה: שיש לך פוטנציאל עצום, המוח שלך הוא אחד המכונות הכי מתוחכמות ואלגנטיות בייקום! (שלפחות אנחנו יודעים שקיימים כרגע). הפוטנציאל שיש למוח שלך הוא אסטרונומי! וזה יהיה פשוט מגוכח להגביל את עצמך לפינה קטנה וחשוכה שבה אתה אומר לעצמך שאתה לא טוב. אתה יכול להיות לא טוב וגאון בו זמנית, בגלל שלניורולוגיה שלך יש את האמצעים לעשות זאת.

אז הסוד להערכה עצמית גבוהה מתחיל בלבדוק את המחשבות שלך. אל תתן להן לחמוק, אל תשער שהן נכונות, הן סה"כ הרגלים ישנים ולעתים קרובות המחשבות האלו הם בכלל לא שלנו- הם דברים שאנשים אחרים אמרו לנו: המורה שאמר לך: "אתה בחיים לא תגיע לכלום", החבר שאמר: "אתה בכלל לא חבר שלי", הדברים האלו, אם אתה נותן להם אמינות, או במילים אחרות אם אתה מתחיל להתנהג כאילו שהם אמיתיים, יהרסו את ההערכה העצמית שלך. הם יהרסו את היכולת שלך להיות כח של שפע וטוב בעולם.

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

במקום זה, יש תרגיל מאוד פשוט שאתה יכול לעשות ושתצתרך לעשות באופן עקבי. תחשוב לרגע על משהו לא נעים שיש בך (רזה מדיי\שמן מדיי\לא חכם מספיק\לא יכול להשיג דברים\ וכו' וכו'), פשוט תחשוב על משהו כזה. ובזמן שאתה חושב על זה תדמיין את עצמך לוקח צעד אחורה ומביט על המחשבה הזאת, תבחן אותה, ותבין: זאת סה"כ מחשבה! זה סה"כ רעיון אחד, רעיון אחד בין מליונים. זה רעיון באותה מידה של הרעיון של להביט החוצה דרך החלון ולחשוב שהבן אדם שהולך ברחוב הופך פתאום לפרפר – רק בגלל שאתה חושב את זה, לא אומר שזה אמיתי. ברגע שתבין את זה, ההבדל בין מי שאתה, לבין מה שאתה חושב, יצור חלל של חופש אמיתי, כי אתה תבין מי אתה באמת מחוץ למחשבות האלו.

עכשיו יש כמה טיפים שאני יכול לתת לכך בשביל לעשות זאת קל יותר בשבילך: אתה יכול לזהות את המחשבות המחלישות האלו דיי בקלות, ולזהות תבניות מחלישות. התבנית הכי מחלישה שיש היא פרפקציוניזם, יש לך תמונה אידיאלית שאתה משווה את עצמך אליה ובגלל שהיא אידיאלית אתה לא יכול להיות כמוהה מה שלדעתך אומר שאתה לא טוב מספיק. אתה רואה את הלוגיקה מאחוריי זה? (רמז: היא איננה). ברגע שאתה שם לב שהמחשבה עולה, שקשורה ב: "מספיק טוב, יותר טוב, פחות טוב" אתה יודע שהשוואה מתרחשת. אז תשאל את עצמך: "אל מה אני משווה את זה?" ואז תשחרר אותה. בגלל ששלמות היא האוייב הכי גדול של ההצלחה.

אני יאמר זאת שוב: שלמות היא האוייב הכי גדול של ההצלחה.

אין כל רע בלחפש שלמות, כל עוד אתה מבין שזה אידיאל שלא יכול לקרות במציאות פיזית. ברגע שאתה מבין את זה אז שלמות הופכת למוטיבציה להשתפר בצורה מדידה כל יום. לשאוף לשלמות זה שונה מלצפות לשלמות כאן ועכשיו. זה הבדל עצום! האחד מוביל אותך למטרות גדולות הישגים עצומים והופך אותך לכח שמזיז את העולם בכיוונים חיוביים, בזמן שהשני משמיד אותך. בגלל שאין משהו שאיי פעם תוכל לעשות או להיות שיהיה "טוב מספיק".

אז להלן השלבים:

1) שים לב למחשבות שלך. ברגע שמחשבה מחלישה עולה, ברגע שמחשבה ביקורתית עולה, או מחשבה מפקפקת עולה, תעצור, תסתובב ופשוט תפקפק בה בחזרה: "את סה"כ רעיון אחד מבין מליונים של רעיונות".

2) תבין שיש בך פוטנציאל עצום שאין לו שום קשר אל המחשבה הזעירה הזאת.

3) הדבר הכי גרוע חוץ מלהשוות את עצמך לאיזשהו אידיאל מושלם, הוא להשוות את עצמך אל אנשים אחרים. לדעתי זה פשוט גובל בשגעון כשבן אדם רוצה להיות מישהו אחר. ואנחנו עושים את זה כשאנחנו מעריצים אנשים אחרים ורוצים להיות או להראות כמוהם. אבל הנה האיירוניה: אתה בחיים לא תהיה הבן אדם הזה, והוא בחיים לא יהיה אתה. אתה יכול להיות הגרסא של עצמך עד כדי רמה כל כך גבוהה שאתה פשוט תדהים את האנשים האלו שאתה כביכול רוצה להיות כמוהם.

4) עכשיו הנה החלק היפה: כשאתה רואה משהו שאתה אוהב בבן אדם אחר, או מישהו שעושה משהו בצורה מדהימה ויוצאת דופן, כמו פסנתרן, ספורטאי, מישהו גאון מתמתיקה או משהו כזה, כשאתה רואה את היכולת הזאת במישהו אחר, אתה מזהה יכולת שנמצאת בתוכך. זוכר שמה שנמצא בתוכך משתקף כלפיי חוץ? אז גם מה שנמצא בחוץ, יכול להשתקף כלפיי פנים רק אם כבר יש לך את זה גם. אם אתה לא יודע מה זה, אתה אפילו לא תשים לזה לב.

טוב חבר'ה, לקח לי זמן לכתוב את זה והשקעתי מאוד בעיקר כי רציתי לתת לכם כמה שיותר ערך. זה בדיוק המאמר שהייתי רוצה שמישהו יתן לי לקרוא כשרק התחלתי עם הגיים והפיתוח העצמי. עכשיו אני רוצה לציין שתכננתי לכתוב את המאמר הזה הרבה זמן וכל פעם צצו לי בראש רעיונות חדשים להכניס לתוכו אז בגלל זה הוא יצא ארוך מהרגיל. עם זאת, נהנתי מכל רגע לכתוב אותו ואני מקווה שנהנתם מכל רגע לקרוא אותו וליישם את הכתוב בו. אני לא הולך לעבור עליו שוב ולתקן שגיאות וכאלה, כי פשוט לא בא לי המאמר נכתב בלשון זכר אך יכול לתרום בצורה אדירה לשניי המינים יכול להיות שאני מרגיש שלא סיימתי אותו, אבל אני פשוט תשוש מלכתוב אותו אז אולי באמת יהיה לו המשך!

להצלחה שלכם בכל תחום ודרך שתבחרו.

שיהיה לכם את ההכי טוב מההכי טוב, ואפילו יותר טוב מזה!

Vibe

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

(ממשיך ישר אחריי מספר 4)

למשל, פסנתרן מקצועי מסוגל לשמוע תווים שרובנו לא מסוגלים לשמוע, הוא יכול לנגן את התווים האלו בגלל שהוא יכול לשמוע אותם, אז כשהוא שומע מישהו אחר מנגן ואומר: "וואו! הסי מינור בסולם המג'ורי ברמה הפנטטונית נשמע פשוט מדהים!" הוא אומר את זה בגלל שהפוטנציאל נמצא גם בתוכו, ופוטנציאל מסוגל לזהות פוטנציאל דומה לו ("מוחות גאונים חושבים באותה הצורה"). אם אנחנו נקשיב לאותה היצירה המוזיקלית מנוגנת על ידי שניי פסנתרנים שונים, אז קרוב לוודאי שאנחנו נחשוב ששניי היצירות זהות, אבל פסנתרן מקצועי יאזין להן ואז יגיד: "לא לא לא, הגרסא הזאת היא גאונות לשמה, הגרסא השנייה היא דיי ביינונית", וזה בגלל שהוא מסוגל לזהות משהו שיש בגרסא הראשונה, שאין בגרסא השנייה, והוא מסוגל לזהות את זה משום שהפוטנציאל נמצא בתוכו, והוא מתעורר וצועק: "היי! אני מזהה את זה!". עכשיו, יכול להיות שהוא לא יהיה מסוגל לעשות את זה ישר, בגלל שהוא חייב לקבל גישה אל הפוטנציאל הזה קודם, אבל הפוטנציאל עדיין קיים, אז החדשות הטובות הן שאם אתה תופס ממישהו, אם אתה מעריץ מישהו, זה דבר טוב כל עוד אתה מבין שאין להערצה הזאת שום קשר אליהם, הדבר שאותו אתה מעריץ בהם כבר נמצא בתוכך, ומה שהמוח בעצם עושה כשאתה רואה את הפוטנציאל שלהם, הוא אומר: "וואו! אני אוהב את הצורה שבה הוא מנגן\שר\רוקד! זה בדיוק הפוטנציאל שאני צריך להעיר בתוכי!"

יכול מאוד להיות שכמה מכם עכשיו חושבים: "חכה רק רגע, זה לא יכול להיות נכון, מה אם בן אדם נמוך מעריץ בן אדם גבוהה בגלל שהוא גבוהה? או מה לגביי בחור שמן עם כרס בירה שמעריץ כוכב ספורט? הריי לבחור עם הכרס אין שום סיכוי להיות מסוגל לקלוע כל כך הרבה סלים או לשחק כדורגל כמו הכוכב כדורגל! ובאותה הצורה לבן אדם הנמוך יש סיכוי קלוש להפוך להיות גבוהה כמו הבן אדם הגבוהה" ואני יגיד שעד מידה מסויימת, אתה צודק. אם אתה מסתכל על זה רק ברמה השטחית, שבה אתה מעריץ גובה של מישהו או את היכולת שלו לקלוע לסל או לרוץ או לשחות, אז אתה תהיה צודק. אבל שמת לב מתישהו, שאנשים לא סתם מעריצים שחקניי כדורסל רק על זה שהם גבוהים, או שחקניי כדורגל רק בגלל שהם רצים מהר. יש לשחקנים האלו תכונת אופי שאתה מעריץ, וזה מה שאני מתכוון אליו:

אנשים יכולים להעריץ כוכבי ספורט, גם אם הם לא הכי טובים בספורט שלהם (לא בראש הטבלה, לא מלכיי השערים של כל הזמנים, ולא טייגר וודס ), לכל אחד יש קבוצת ספורט אהובה, והוא אוהב אותה גם למרות שלפעמים הקבוצה האהובה שלו מפסידה לקבוצה אחרת, וזה בסדר. וגם אם הקבוצה לא מפסידה במשחקים, היא עדיין מפסידה נקודות, למשל מכניסים לה גולים, למרות שהיא מנצחת בסופו של דבר את המשחק, הקבוצה עדיין עושה טעויות.

אז איך אתה יכול עדיין להעריץ אותם למרות כל זה? זה בגלל שמה שאתה באמת מעריץ, זאת לא העובדה שהם יכולים להכניס גולים או לקלוע לסל, זה לא בגלל שהם גדולים וחזקים. מה שאתה מעריץ היא תכונה ש"מחוברת" לזה. הגובה יכול להזכיר לך כמה אצילי הבן אדם נראה, יכול להיות שהוא בכלל לא אצילי, הוא פשוט נראה מאוד אצילי. אם זאת צורה של בן אדם (שרירים גדולים למשל) אתה יכול להעריץ את זה שהם מושכים מינית, אז מה שאתה בעצם מעריץ היא הכאריזמה המינית שלו, ולא הצורה הפיזית שלו.

עכשיו אני פגשתי אנשים כאלו, פגשתי אנשים שנראים כמו מליון דולר ואם היית רואה תמונה שלהם היית אומר: "וואו, זה מדהים!" אבל אני מבטיח לך ברגע שהיית נמצא בחברתם 5 דקות היית לועס את היד שלך בשביל לברוח משם בגלל שהאנשים האלו הם מוזרים, הזויים, ויש משהו פשוט כל כך שלילי בהם שאתה פשוט לא רוצה להיות בשום מקום קרוב אליהם.

אז מה שאנחנו מעריצים באנשים שונים כשאנחנו חושבים שאנחנו מעריצים תכונה פיזית שיש להם, זה בתאכלס תכונה אחרת לגמריי שאנחנו מעריצים בהם. בספורט, זה יכול להיות האנרגיה שהשחקן משחק איתה, התשוקה שלו למשחק, הפראות שלו על המגרש. אם אנחנו מעריצים דוגמן או כוכב קולנוע זה יכול להיות התחכום שלהם, הקסם האישי שהם מקרינים, המתח המיני שהם משדרים.

אז אולי אני לעולם לא אוכל לקלוע לסל כמו אותם המקצוענים, ואולי אף פעם לא תהיה לי את הצורה המושלמת הזאת בגלל שהגנטיקה שלי לא נראית ככה, אבל עדיין בתוכי יש את המקור של זה, אני יכול להיות בעל אותה התשוקה, אני יכול לזוז עם אותה כמות האנרגייה, אני יכול להיות בעל כאריזמה מינית, אני יכול להיות בעל אותה תחושת יופי פנימי שמקרינה את עצמה כלפיי חוץ בצורה כל כך עוצמתית שאנשים אחרים כל הזמן רוצים להיות בחברתי. ואני יודע את זה, בגלל שאני רואה את זה באנשים אחרים ואני מעריץ את זה.

עכשיו, האם הפעלתי את זה בכך שזיהיתי את זה אצל מישהו אחר? לא בהכרח. יכול להיות שהפוטנציאל הזה עדיין רדום ולא נגוע. אבל הנקודה היא שאני יודע שהפוטנציאל הזה קיים בתוכי ועכשיו אני יכול ללכת לחפש אחריו במקום שבו אני צריך לחפש, שהוא נמצא בתוכי.

אז שניי הדגלים האדומים שיש לנו עד כה הם, מספר 1: תזהר מפרפקציוניזם, אתה בחיים לא תגיע לזה. אתה יכול להיות בעל חזון אידיאלי שאליו אתה שואף, אבל בחיים אל תצפה להגיע אליו עכשיו. מספר 2: תזהר מהשוואות – בחיים אל תסתכל על מישהו אחר ותחשוב: "אני לא מספיק טוב, כי לי אין\לא היה את זה". אם זה משהו שאתה מעריץ אז אתה חייב לזהות שזה משהו שכבר קיים אצלך בפנים, או שלא היית שם לב אל הדבר הזה מלחתחילה. אז אם אתה מעריץ מישהו או משהו אחר, אתה חייב להכיר בעובדה שיש בתוכך משהו ששווה להעריץ אותו, וכל מה שנשאר לך לעשות זה למצוא את זה.

הדגל האדום השלישי שאני רוצה להזהיר אותך מפניו, הוא תזהר מביקורתיות. ביקורתיות היא מצב נפשי, ביקורתיות היא הרגל – אם אתה תשתמש בהרגל הזה על עצמך, אתה תשתמש בו על אחרים בסופו של דבר, ואם אתה תשתמש בהרגל הזה על אחרים, אתה תשתמש בו על עצמך בסופו של דבר.

כמו כן, ביקורתיות אומרת ש "אני לא מקבל". אם אתה ביקורתי כלפיי עצמך, ובכן, אתה לא מקבל את עצמך, מה שאומר שהערכה העצמית שלך היא פגומה. אם אתה ביקורתי כלפיי אנשים אחרים, ובכן, אתה לא מקבל אותם כמו שהם, מה ששוב אומר שאין לך הערכה עצמית כנה ואמיתית, אפשר לומר שאתה: "לא חיי את האמת שלך". וזה מסוכן במיוחד להעביר ביקורת על אנשים אחרים כל הזמן בגלל שזה יבטיח את התמיכה שלך בהערכה העצמית המזוייפת שלך, באגו שלך, בחומת ההגנה המזוייף שמסביבך, וזה פשוט יוצר כל כך הרבה בעיות, וכל כך הרבה כאב. למעשה אפשר לומר שכל מחלות העצבים, נובעות מכך שבניי האדם אינם מסוגלים לעמוד בציפיות של האגו שלהם. ואני רוצה להדגיש את זה, כשאני אומר לעמוד בציפיות של האגו, אני לא אומר את זה בקטע של: "לעמוד בסטנדרטים של משהו טוב". לעמוד בציפיות של האגו שלך זה בערך כמו ילדה קטנה ויפה שמנסה להיות בובת ברבי – עם ניתוחים פלסטיים, קרירות, ריקנות, חסרת אופי לחלוטין. הבן אדם שהיא באמת, הוא כל כך הרבה יותר טוב מבובת הפלסטיק הזאת, היא סה"כ עוד לא מבינה את זה, בגלל שהיא מנסה להשקיע בהערכה העצמית המזוייפת שלה ובאגו שלה במקום זה, ואז הבובה הופכת להיות מעין סמל לכך.

אז בכל פעם שיש לך תחושה שאתה מנסה לעמוד בציפיות של מישהו אחר, פשוט תחשוב על זה כעל מטאפורה, תבין, שאתה ילד מדהים שמנסה להיות בובת ברבי, ובכך שאתה עושה את זה אתה מפספס את הדברים החשובים באמת, אתה הריי לא רוצה להיות עשוי מפלסטיק. מה שאתה כן רוצה הוא להיות מקסים, חזק, כאריזמאטי, נדיב, אוהב, רחום. אתה רוצה את התכונות האלו מאשר חיצוניות שעשויה מפלסטיק.

אז אם נסכם את כל זה, אתה תפתח הערכה עצמית כנה ואמיתית כשאתה תקבל את עצמך כמו שאתה, גם אם אתה שואף להצלחה עצומה (והצלחה עצומה מגיעה מבפנים ככה שאתה צריך להביט פנימה), ואתה תקבל אנשים אחרים כמו שהם, גם אם אתה לא מקבל את ההתנהגות שלהם (בעיקר כשהם מקללים, מתנהגים בצורה אלימה ופוגענית בדרך כלשהי). אם אתה תעשה את זה אתה תנמע מלעשות כמה מהטעויות הכי גדולות שאנשים עושים בחיים שלהם ובכללי. אתה תמנע מעצמך להיות שחצן ויהיר (להוריד אנשים אחרים בשביל להעלות את עצמך). שחצנות ויהירות יוצרים אגו יותר חזק. אגו חזק יוצר תחושה חזקה יותר של שבריריות. אתה תיפול הרבה יותר חזק כשיש לך אגו גדול מאשר כשהוא קטן.

אם איי פעם האגו שלך יתמוסס ויעלם לחלוטין, וכל מה שישאר יהיה הערכה עצמית, אז, אתה תהיה בן אדם עוצמתי באמת. בגלל שלא משנה מה מישהו יעשה או יגיד, הוא אף פעם לא יוכל לפגוע או להזיק לך. אתה תהיה חופשי להיות מי שאתה באמת ותהיה לך גישה ישירה אל אותו הפוטנציאל הלא ממומש (והעצום) שכרגע הוא עדיין רדום בתוכך. אבל יום אחד הוא יהיה בהישג ידיך ואתה תוכל להשתמש בו באותה הקלות שבה אתה נושם.

אפשר להגיב [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/smile.gif[/IMG]
    Vibe

משתמש מתחיל
    לייקים
    55
    נקודות
    50

אח י'זאלאמה..... ארוך לאללה XD יש מצב לקיצור?
    תודה אבויה בכל זאת

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

גם אני אמרתי את זה
    בהתחלה
    אבל כל מילה זהב הקיצור סתם יהרוס
    באמת תיקח חצי שעה ותיקרא
    אני מבטיח לך הצלחה .

משתמש מכור האוואטר של Dins8
    לייקים
    258
    נקודות
    108

תסדר את המאמר
    קצת פסיקים נקודות לרדת שורות

זה לא קריא !

אם כבר אתה מעתיק מאמר מאיפשהו , לפחות סדר אותו יפה - אי אפשר לקרוא דבר כזה.
    הייתי פה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

אחי נראה לך שאני ישב לסדר מאמר של 4 דפים
    אני קראתי את זה ככה
    אותו דבר
    תאמין לי זה לא קשה
    פשוט תסמן עם עכבר ותקרא
    אבל סבבה בגלל שאאני רוצה לקרוא שוב
    אני אסדר כמה שאני יכול

משתמש מתקדם האוואטר של Mario.
    לייקים
    190
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    אין דבר העומד בפני הרצון, חוץ מרצון של מישהו אחר...)

כל הכבוד - מאמר מצויין (רק שתכל'ס גם פה יש חוק פארטו ועשרים אחוז מהמאמר קולעים באמת )

לייקים
    258
    נקודות
    108

ציטוט נכתב במקור על ידי ILYA2525 צפיה בהודעה
    אחי נראה לך שאני ישב לסדר מאמר של 4 דפים
    אני קראתי את זה ככה
    אותו דבר
    תאמין לי זה לא קשה
    פשוט תסמן עם עכבר ותקרא
    אבל סבבה בגלל שאאני רוצה לקרוא שוב
    אני אסדר כמה שאני יכול
    אם אתה מפרסם מאמר תפרסם אותו טוב
    אם אין לך כוח לסדר - אל תפרסם מראש.
    לקרוא את המאמר שלך כמו שהוא עכשיו - שבירת ראש אמיתית.
    תארגן אותו יפה , אנלא מבקש ממך עכשיו תמונות והסברים ועניינים.. כולה שיהיה קריא
    הייתי פה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    56
    נקודות
    50

סבבה אני הארגן

משתמש מתקדם האוואטר של Mario.
    לייקים
    190
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    אין דבר העומד בפני הרצון, חוץ מרצון של מישהו אחר...)

ציטוט נכתב במקור על ידי dins8 צפיה בהודעה
    אם אתה מפרסם מאמר תפרסם אותו טוב
    אם אין לך כוח לסדר - אל תפרסם מראש.
    לקרוא את המאמר שלך כמו שהוא עכשיו - שבירת ראש אמיתית.
    תארגן אותו יפה , אנלא מבקש ממך עכשיו תמונות והסברים ועניינים.. כולה שיהיה קריא
    זה דווקא דיי קריא למי שרוצה, באמת רוצה לקרוא - יש פסיקים, נקודות ושאר סמני ניקוד, מה עוד צריך?...

לייקים
    258
    נקודות
    108

תשווה למאמר הזה
    http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=613538
    או לרוב המאמרים האחרים פה בפורום ובקטגוריה בכלל
    המאמר הזה פשוט לא קריא. עמוס בעיניים , פשוט גוש של מילים.

נוח לכם לקרוא? תהנו
    אני חושב שאם בן אדם משקיע מהזמן שלו ומפרסם מאמר , שלפחות יסדר אותו בצורה טובה , שאנשים שבאמת רוצים לקרוא ולהבין - יוכלו לעשות את זה בלי לשבור ת'ראש.

בהצלחה והמשך שבוע נפלא
    הייתי פה.

משתמש מתחיל האוואטר של avirankatz
    לייקים
    0
    נקודות
    50

תקשיבו נכון שזה לא מסודר כ"כ ובלאגן בעיניים.
    אבל אני קראתי את המאמר בפורום המקורי, והוא אחד הטובים שיצא לי לקרוא. ברגע שתתחילו זה פשוט יזרום.
    מומלץ בחום כן לקרוא
    ?What have you been up to lately

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 09:25.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,500,780 | הודעות: 8,201,373 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect