מה הייתם משנים כל מה שקשור להשכלה שלכם ?
ציונים, התנהלות, יותר ללמוד פחות ללמוד, הכל ..
אני לדוגמה, הייתי מנסה להקים דרך מועצת התלמידים סוג של ועדה על מבנה הנהלת בתי הספר
ובכלל משנה את חומר הלימוד הנלמד בכיתות ...
מה הייתם משנים כל מה שקשור להשכלה שלכם ?
ציונים, התנהלות, יותר ללמוד פחות ללמוד, הכל ..
אני לדוגמה, הייתי מנסה להקים דרך מועצת התלמידים סוג של ועדה על מבנה הנהלת בתי הספר
ובכלל משנה את חומר הלימוד הנלמד בכיתות ...
|
|
את המורים
אולי תציין למה?
אני בכללי הייתי מוריד חומר לימודי שלא אקטואלי לזמנינו.
ספרות - אין צורך בבגרות, זה נורא נחמד וחשוב לידע הכללי אבל למה להרוס לי ת'ממוצע עם 70 מתמניאק.
תנ"ך - להתמקד בנושאים שקשורים לתרבות והמסורת היהודית ולא סיפורים שאין בהם טעם כי אני ישכח אותם לאחר שנה שנתיים.
ספורט - להוריד בכלל מהמערכת.
גדנ"ע - להוסיף גדנ"ע למערכת כמו שהיה פעם לפניי 20 או משהו שנה, ההורים שליס יפור לי על זה וזה פשוט דבש. מלמד אותך דברים מהכנה להצה"ל עד טופוגרפיה ואיך להתנהל בטבע.
וזהו בכללי![]()
One Shot - One Kill
לשנות ציונים כלפי מעלה במחשבים ובפזיקה חח
ולהשקיע יותר בהכנת שיעורי בית
כנראה ש11 שנה הכנתי שיעורים , עד שנשבר הזין .. ועוד בשנה הכי חשובה
לשנות את מבנה ההשכלה.ישראל עוברת אמריקניזציה במקומות הלא נכונים:הדבר צריך להגיע להשכלה שלנו.
שכל תלמיד יבחר את המקצועות שבא ללמוד ולא יצטרך ללמוד כל מיני דרעקים רק כדי למלא שעות למורים מסכנים.למשל,אני למדתי כימיה ופיזיקה בכיתה י' ואלו דברים שממש אבל ממש לא התחברתי אליהם ולא התכוונתי להגביר אותה בשנה שלאחר מכן.
שר החינוך שלנו כ"כ נחמד שהוא ביטל לנו את המיקוד בשביל מה בדיוק?!כדי שנסבול קצת יותר?לא מספיק הם מביאים שאלות מסובכות וטריקיות בבגרויות במתמטיקה,עכשיו אנחנו גם צריכים לתרגל יותר חומר.אני מצטער אבל את בשנתון [שנתון 93] שלי לא בדיוק השקיעו בנו כמו שמשקיעים והשקיעו בשנתונים שבאו אחרינו.החינוך שלנו בזבל וזה בדיוק בגלל כל מיני אנשים כמוהו שרק באים להראות שהם עושים משהו כשהם בעצם רק פוגעים בנו.אבל היי,מי מקשיב לילדים?
אני אומר שאם היו משנים את כל המערכת שבמקום ללמוד דברים חסרי תועלת היו משנים את זה לכמו מקום שאתה סתם בא בשביל להיות שם ולכייף (שהילדים לא ישבו בבית כל היום), חשבון לשון ביולוגיה ושפות זרות זה הדבר היחידי שאולי יועיל לי (לשון בספק). ולא להיות כלואים בתוך כלא עם 30 ילדים צווחניים שכולם צועקים אחד על השני.