קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 26-09-2008, 16:47
  2. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 16-04-2008, 13:50
  3. תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 14-11-2007, 16:52
  4. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 13-11-2007, 17:38
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 39 מתוך 39

השורד הנצחי - עמוד 3

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    מצד אחד אתה אומר שאפשר להוכיח אותו, מצד שני אני אישית לא יכול.
    אין דבר כזה, לכל אדם יש את היכולת לשלול כל אל.

אחרת איך היינו חיים?
    איך היינו חיים בלי אללה?
    איך היינו חיים בלי מפלצת הספגטי המעופפת?

אז הגענו למסקנה שתמיד צריך לנסות לשלול את העל-טבעי, על מנת שלא יחדרו דברים לא קשורים למציאות, נכון?
    ואני אומר לך, שבתור אתאיסט, אני מחקתי, פסלתי ושללתי את קיומו של האל 'היהודי'.
    וכשתבין למה אתה או מישהו דתי, פוסל אלים כמו זאוס, תבין למה אני פוסל את האל היהודי.
    כנראה ממש לא הבנת מה שכתבתי.
    לא אמרתי שאתה מר אופיר, או כל פלוני זה או אחר, אינו יכול לקלוט הוכחה לקיומו של אלוהים, טענתי את ההפך הגמור.
    אפשר ואפשר להוכיח את קיומו של אלוהים, אלא שכאן איננו עוסקים בשאלה על הוכחה כל שהיא אלא בשאלה האם אפשר להוכיחו, ועל זה כתבתי שאפשר להוכיח את קיומו בכלי תבונה טבעיים, על אף שהוא הנו על טבעי. לעומת זאת להבין/לתפוס/להשיג את מהותו בכלי תבונה טבעיים - בלתי אפשרי.
    עוד טענתי, שהאמפיריציזם אשר אינו מוכן לקבל קיום והוויה שאינן אמפיריים, סותר בכך את עצמו, משום שהנחה זו, המונעת את הדיון והמחשבה על כל דבר שאינו נתפס בחושי התודעה האנושית, מניח בהכרח שיש איזה שהוא קשר מסתורי בין התודעה האנושית לבין ההוויה הקוסמית, שאם לא כן מה יוכל לחייבם להיות תלויים זה בזה?
    מסקנה זו כשלעצמה אינה ניתנת לשיפוט ותפיסה במסגרת התבונה האנושית משום שמעצם מהותה גם היא מעבר לה. לפיכך הביאנו האמפיריציזם לאבסורד.
    מקווה שעכשיו זה מובן...

במשפטים אלו, ממש לא הבנתי למה כוונתך:

אחרת איך היינו חיים?
    איך היינו חיים בלי אללה?
    איך היינו חיים בלי מפלצת הספגטי המעופפת?
    בנוגע ל"זאוס", המיתולוגיה היוונית הדוגלת בפוליתאיזם, כבר מזמן עברה ובטלה מן העולם ואינה אלא עוד איזו מיתולוגיה, בעוד המונותאיזם מוצג כמסקנה פילוסופית ברורה ומוכחת.
    אם סתם בא לך לקרוא לאותה ישות תבונית יחידה "זאוס" במקום אלוהים - הרשות בידך!

ציטוט נכתב במקור על ידי ice wof צפיה בהודעה
    השפה השתנתה אלפי פעמים, רק בארץ מדברים עברית.
    ועד אליעזר בן יהודיה גם זה לא היה.
    ארץ? על מה אתה מדבר?
    עד לפני 100 שנים לא היו כמעט יהודים פה, ומי שכן, היה עני ומסכן.
    העמים האחרים שם, ממש לא נעלמו.
    הם אולי נכבשו, השמות אולי השתנו, אבל הם אותם אנשים. או לפחות הצאצאים של אותם אנשים.
    הגאלים(זה לא ממש השם הנכון, בצרפתית זה gaul) נכבשו על ידי הרומים והסקסונים ושם הארץ השתנה במשך הזמן.
    הערבים לא נמחקו מהמפה חח, פשוט השבטים הפנימיים הפכו למדינות.
    המצרים באותו מקום כבר יותר מ3500 שנים.
    ולא קראו לישראל "ארץ ישראל" באותם זמנים, אלא כנען(לפי הספר שלכם, אל תתווכחו חח)

בכ"מ, אם הפואנטה שלך זה שהתורה שמרה על היהודים, אז זה ממש לא נכון.
    ביהודים טבחו במשך הזמן
    ביהודים רדו כל השנים
    את היהודים רדפו מאז המאה השנייה
    ולמה? כי נשארתם יהודים!
    התורה לא שומרת על היהודים, היהודים שומרים על התורה.
    והיהודים נטבחו על כך, לא רשימת ספרים מטומטמת.
    אתה פשוט מתגאה בזה שאבותיך נטבחו בגלל ספר אגדות?
    1. אמת שאבותינו היו משתמשים בשפות אחרות שהיו נהוגות במדינות שונות בהם שהו היהודים, אך אף על פי כן לא איבדו את השפה העברית, שהרי אבותינו ידעו והכירו את המקרא, המשנה, והתלמוד, כלו' ידעו את השפה אבל לא השתמשו בה בחיי היומיום. אני מדבר על העובדה שהשפה לא נכחדה.
    העובדה שלא היו משתמשים בה בחיי היומיום אלא אך בתרבות הרוח, ואעפ"כ נשתמרה השפה בכל הדורות - רק מעצימה את הפלא!

2. אף אחד לא טען שמליוני אנשים נתאיידו באורח פלא והעם היהודי ניצל...
    כמובן שלאחר כיבוש של אומה נתערו תושבי המדינה הנכבשת בתושבי המדינה הכובשת, אך הייתה זו התערות תרבותית וחברתית, שתוצאתיה הנם איבוד הייחודיות של שני העמים גם יחד. דבר שלא קרה בכל מהלך ההיסטוריה של עם ישראל!

3. בכל הדורות היו יהודים גרים בארץ ישראל, בזה אתה מודה, אלא שהיו הם עניים, מסכנים, או מה שלא תרצה, דבר זה אינו נוגע לעניינינו.

4. אנו משתמשים (בעברית) בשם המקראי 'מצרים' כציון טופוגרפי, על אף שאין שום קשר בין העם המצרי כיום לאומה המצרית העתיקה.

5. ארץ כנען נקראה כך רק כל עוד היו גרים בה האומות הכנעניות. בין כך ובין כך, גם זה לא משנה מאומה.

הפואנטה שלי היא לא האם עובדה זו היטיבה ליהודים או הרעה להם.
    הפואנטה היא שיש כאן תופעה שכל בר דעת שאינו מתכחש לאינטואיציה האישית שלו, יכול לראות כאן בברור תופעה מכוונת, במיוחד בולט הדבר על רקע הנבואות המפורשות שקדמו לתופעה. נבואות שנתממשו.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 17-02-2011 בשעה 18:34.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

את האמת..
    עד עכשיו מכל החקר התאולוגי שהתחרבשתי עם עצמי עם הזמן יש רק 2 דברים שמעמידים אותי אם להיות אתאיסט גמור
    או אגנוסטי ..

אחד - זה תורת ההיפנוזה -.
    שני - זה מה שסבא שלי תמיד אומר כל ארוחת שישי בערב - העם הנבחר.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    את האמת..
    עד עכשיו מכל החקר התאולוגי שהתחרבשתי עם עצמי עם הזמן יש רק 2 דברים שמעמידים אותי אם להיות אתאיסט גמור
    או אגנוסטי ..

אנא הסבר, נמק ופרט את הבעיה.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    אנא הסבר, נמק ופרט את הבעיה.
    לא מאמין באלוהים.
    לא מאמין שיישות עליונה בראה את העולם היקום וכל מה שמסביב
    אם יש משהו שאני כן מאמין בו זה המדע על תורותיו השונות והידע האנושי .

אבל אני מתלבט ומתחבט עם עצמי
    כי הרי יש את תורת ההפינוזה שמוכיחה כי ילדים בגילאי הרך אחרי "מסע אל העבר" מדברים צרפתית ספרותית
    או אומרים מידעים כאלה ואחרים שאימתו אותם - אז - יש גלגול נשמות ?
    + העם הנבחר - מוזר באמת שהיהודים הם העם הכי וותיק בעולם כולו.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

את האמת..
    או אגנוסטי ..

לא מאמין באלוהים.
    לא מאמין שיישות עליונה בראה את העולם היקום וכל מה שמסביב
    אם יש משהו שאני כן מאמין בו זה המדע על תורותיו השונות והידע האנושי .

אבל אני מתלבט ומתחבט עם עצמי
    כי הרי יש את תורת ההפינוזה שמוכיחה כי ילדים בגילאי הרך אחרי "מסע אל העבר" מדברים צרפתית ספרותית
    או אומרים מידעים כאלה ואחרים שאימתו אותם - אז - יש גלגול נשמות ?
    + העם הנבחר - מוזר באמת שהיהודים הם העם הכי וותיק בעולם כולו.
    עד היום ידעתי שיש תאיסט ואתאיסט, ואגנוסטי הוא המתחבט ביניהם.
    היום אני שומע שיש גם מישהו שמתחבט בין אגנוסטיציזם לאתאיזם, זה בהחלט תוצר מיוחד...

משתמש מתקדם
    לייקים
    5
    נקודות
    1

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    כנראה ממש לא הבנת מה שכתבתי.
    לא אמרתי שאתה מר אופיר, או כל פלוני זה או אחר, אינו יכול לקלוט הוכחה לקיומו של אלוהים, טענתי את ההפך הגמור.
    אפשר ואפשר להוכיח את קיומו של אלוהים, אלא שכאן איננו עוסקים בשאלה על הוכחה כל שהיא אלא בשאלה האם אפשר להוכיחו, ועל זה כתבתי שאפשר להוכיח את קיומו בכלי תבונה טבעיים, על אף שהוא הנו על טבעי. לעומת זאת להבין/לתפוס/להשיג את מהותו בכלי תבונה טבעיים - בלתי אפשרי.
    עוד טענתי, שהאמפיריציזם אשר אינו מוכן לקבל קיום והוויה שאינן אמפיריים, סותר בכך את עצמו, משום שהנחה זו, המונעת את הדיון והמחשבה על כל דבר שאינו נתפס בחושי התודעה האנושית, מניח בהכרח שיש איזה שהוא קשר מסתורי בין התודעה האנושית לבין ההוויה הקוסמית, שאם לא כן מה יוכל לחייבם להיות תלויים זה בזה?
    מסקנה זו כשלעצמה אינה ניתנת לשיפוט ותפיסה במסגרת התבונה האנושית משום שמעצם מהותה גם היא מעבר לה. לפיכך הביאנו האמפיריציזם לאבסורד.
    מקווה שעכשיו זה מובן...

במשפטים אלו, ממש לא הבנתי למה כוונתך:

בנוגע ל"זאוס", המיתולוגיה היוונית הדוגלת בפוליתאיזם, כבר מזמן עברה ובטלה מן העולם ואינה אלא עוד איזו מיתולוגיה, בעוד המונותאיזם מוצג כמסקנה פילוסופית ברורה ומוכחת.
    אם סתם בא לך לקרוא לאותה ישות תבונית יחידה "זאוס" במקום אלוהים - הרשות בידך!

1. אמת שאבותינו היו משתמשים בשפות אחרות שהיו נהוגות במדינות שונות בהם שהו היהודים, אך אף על פי כן לא איבדו את השפה העברית, שהרי אבותינו ידעו והכירו את המקרא, המשנה, והתלמוד, כלו' ידעו את השפה אבל לא השתמשו בה בחיי היומיום. אני מדבר על העובדה שהשפה לא נכחדה.
    העובדה שלא היו משתמשים בה בחיי היומיום אלא אך בתרבות הרוח, ואעפ"כ נשתמרה השפה בכל הדורות - רק מעצימה את הפלא!

2. אף אחד לא טען שמליוני אנשים נתאיידו באורח פלא והעם היהודי ניצל...
    כמובן שלאחר כיבוש של אומה נתערו תושבי המדינה הנכבשת בתושבי המדינה הכובשת, אך הייתה זו התערות תרבותית וחברתית, שתוצאתיה הנם איבוד הייחודיות של שני העמים גם יחד. דבר שלא קרה בכל מהלך ההיסטוריה של עם ישראל!

3. בכל הדורות היו יהודים גרים בארץ ישראל, בזה אתה מודה, אלא שהיו הם עניים, מסכנים, או מה שלא תרצה, דבר זה אינו נוגע לעניינינו.

4. ארץ כנען נקראה כך רק כל עוד היו גרים בה האומות הכנעניות. בין כך ובין כך, גם זה לא משנה מאומה.

הפואנטה שלי היא לא האם עובדה זו היטיבה ליהודים או הרעה להם.
    הפואנטה היא שיש כאן תופעה שכל בר דעת שאינו מתכחש לאינטואיציה האישית שלו, יכול לראות כאן בברור תופעה מכוונת, במיוחד בולט הדבר על רקע הנבואות המפורשות שקדמו לתופעה. נבואות שנתממשו.
    אני בר דעת, ואני לא רואה.
    בר דעת זה לא אדם שמכתתיבים לו את דעתו, מכאן בא בר דעת.
    נערך לאחרונה על ידי ice wof; 17-02-2011 בשעה 15:26.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי ice wof צפיה בהודעה
    אני בר דעת, ואני לא רואה.
    בר דעת זה לא אדם שמכתתיבים לו את דעתו, מכאן בא בר דעת.
    לא הייתה לי כוונה להכתיב לאף אחד דעה כל שהיא, וגם לא לקבוע כי כל אדם בר דעת בהכרח יסבור כך.
    רק אמרתי שהוא יכול לסבור כך ולא לנטות בכך מן ההגיוניות והסבירות האמורות להיות תכונות של כל בר-דעת.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 17-02-2011 בשעה 16:42.

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    לפניך היתה מורה ברוסיה הלבנה שלמדה את תלמדיה על הטבע והאלוקים וטענה "לא רואים אותו - סימן שהוא לא קיים".
    קם אחד התלמידים ואמר "לא רואים את השכל של המורה - סימן שהוא לא קיים!".
    זה בקטנה, ורק דוגמה להסתכלות (בלי משחקי מילים). אתה לא יכול לשלול על טבעי - כי אתה טבעי וזה מעליך, במקסימום אתה יכול לנסות לא להאמין בו.

השפה העברית לא מתה. הייתה לנו שפה שנקראת "לשון הקודש" והיא השפה המקראית, והיהודים ידעו אותה תמיד. וכי איך התפללו ולמדו תורה כל השנים? בשפה הזו. עם כל ההתבוללות העם נשמר.
    העברית מטרתה לקחת את השפה הזו כבסיס ולהתאים אותה לעולם המודרני, ותו לא.

גם יהודי דתי יגיד תודה לרופא. במקורות נלמד שהרפואה היא מעין שותפות בין אלוקים לאדם. אתה יכול לקרוא עוד על הנושא כאן.

אני רואה שהדיון ירד לפסים בעיתיים, ועל כן אני פורש. היה שלום.

זו דוגמא חמודה חברי,אבל ברגע שינסרו לה את הגולגולת כולם יראו את המח שיושב לה בתוך הראש.מה אתה צריך לנסר בשביל לראות את אלוהים?

לנושא,למיטב ידיעתי היהודים הם אלו שהוגלו מיהודה.לפניהם היו גם את בני ישראל,למה לא הזכרת שהם נכחדו?
    נערך לאחרונה על ידי Michael.; 17-02-2011 בשעה 17:59.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    זו דוגמא חמודה חברי,אבל ברגע שינסרו לה את הגולגולת כולם יראו את המח שיושב לה בתוך הראש.מה אתה צריך לנסר בשביל לראות את אלוהים?
    אתה יודע מה מצחיק פה?
    שאתה ממש לא הבנת את העניין!
    אתה מסכים להניח בוודאות שאם תנסר את מוחה של המורה תמצא בפנים שכל, בעוד שלא הוכח שכך...

קיומו של השכל הנו אקסיומה שאינה צריכה הוכחה, מה שאין כן לגבי קיומו של אלוהים.
    אבל מי שמשתמש בהבדל זה כטיעון, מי שאינו מוכן עקרונית לקבל דבר שאינו נראה בעיניים, אלא רק ע"י התבוננות שכלית, שומט את הקרקע מקיומה של כל אקסיומה שהיא.
    הטענה המרכזית היא, שעל אף שלעולם אי אפשר להחליט על משהו שכל אדם חייב בהכרח לקבלו כאמת, בכל זאת אפשר לומר בוודאות שהניסיונות למצוא בקיעים בהוכחות הפשוטות לקיומו של האלוהים מחויב המציאות, גובלים בהונאה עצמית. אמנם נכון הדבר כי כל האינדוקציה שלנו בנויה על אקסיומה, פעולתו של כוח המשיכה מליוני פעמים לעינינו אינה מוכיחה דבר בהקשר להמשך הפעילות בעתיד, (דיויד יום, "מסכת טבע האדם", הוצ' מאגנס 1942 ), אך בכל אופן אנו מניחים את קיומו של כוח המשיכה כדבר ברור.
    הסתמכותינו על הנסיון ועל הזכרון, מושתתת על ההנחה כי שכלינו אינו מוגבל מלעבד נתונים ולשמרם, שהרי אפשר בהחלט לחשוב שהזכרון מתעתע בנו והשיפוט והפרשנות מעוותים ומוטעים. אנו מסתמכים בכך על האינטואיציה.
    יש לזכור, כי כל טיעון בדבר חוסר יכולת האדם לשפוט בהקשר למציאותו של אלהים, תקף גם להיפך: הוא קובע שאין לאדם יכולת להחליט שאלהים אינו בנמצא, מכיון שתחום זה אינו שפיט. אין זה טיעון המטה את הכף לצד אחד, אלא מעקר את הדיון כולו. לשם כך אין צורך לעיין בדברים ולענות בפירוט, אפשר להכריז מראש: 'כל מה שתאמר בעד קיומו של האל, אינו אלא מסקנה של שכלך, וככזה הוא עלול לטעות, לפיכך אי אפשר להוכיח את מציאות האל". טיעון זה 'תקף' נגד כל מה שנאמר או ייאמר בכל תחום שהוא, ולכן אין טעם לנפנף בו דוקא בנושאים טעונים מחוייבות...

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    לנושא,למיטב ידיעתי היהודים הם אלו שהוגלו מיהודה.לפניהם היו גם את בני ישראל,למה לא הזכרת שהם נכחדו?
    הטענה היא לא על קבוצות מסויימות בתוך העם, אף אחד גם לא מכחיש את כל המיליונים בני העם היהודי שהושמדו.
    אבל אחרי ה-כ-ל:
    הלאום היהודי חי, קיים, נושם, ואפי' בועט...

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,501,704 | הודעות: 8,202,297 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect