מותר לצחצח שיניים ביום כיפור?
מותר לצאת עם חברים(כמובן בלי חשמל אש וכאלה) בכיפור?
מותר להתנשק בכיפור?
מותר לצחצח שיניים ביום כיפור?
מותר לצאת עם חברים(כמובן בלי חשמל אש וכאלה) בכיפור?
מותר להתנשק בכיפור?
|
|
בס"ד
הכל אסור מכל מה שאמרת
אוקיי תודה, אפשר לנעול
את באמת לא תתנשקי בכיפור?XD
מגע מיני שלא על מנת להתרבות אסור על ידי התורה, אז מה יום כיפור קשור?
^ בחיים לא התנשקתי בכיפור אבל רציתי לברר את זה ..... אבל למה באמת זה אסור? כי כאילו בולעים רוק? XD
אבל בקשר ללצאת עם חברים .. נגיד כדי להעביר את הזמן אני הולכת עם חברות לגן שעשועים ואנחנו מרכלות וזהו XD
למה זה אסור?
אין איסור להיות עם חברים ביום כיפור ולהעביר את הזמן, אבל מן הראוי שיום כזה יוקדש לענייני היום ולא לשיחת חולין עם חברים.
לצחצח שיניים אסור.
להתנשק אסור לא רק ביום כיפור, אלא בכל ימות השנה.
האיסור הוא שמירת נגיעה, אסור לגעת במין השני כל נגיעה (לה בהכרח של חיבה, אפילו "כיף") כל עוד הנקבה טמאה טומאת נידה (כלומר, לא טבלה במקווה לאחר המחזור).
גם אחרי שהנקבה טהורה, יש איסור של כל מגע של חיבה עם אישה שהיא לא אישתך.
יום הכפורים אסור בחמישה עינויים: אסור באכילה ושתיה אפילו כל שהוא. וכן אסור להתרחץ לשם תענוג. ואפילו להושיט אצבעו למים אסור. וכשנוטלים ידיים בשעת הקימה בבוקר או לאחר שירותים, שופכים את המים עד לקשרי האצבעות בלבד, כלומר, עד סוף האצבעות בלבד, ולא נוטלים את כפות הידיים. הסיכה אסורה ביום הכיפורים. סיכה היא, סיבון או מריחת אפילו אחד מאברי הגוף בסבון, בשמן או בתמרוקים וכדומה. גם נעילת הסנדל אסורה. אין נועלים נעלי עור או סנדלי עור ביום הכיפורים אלא נעלי גומי או בד. ביום הכיפורים אסורים גם יחסי אישות. באיסור זה נכללים כל דיני ההרחקות החלים באיסור אשה נידה. (קרדיט לאתר מורשת)
הנקודה שרציתי לומר - גם אישה שמותרת לבעלה, ביום הכיפורים תנהג כנידה, כלומר תהיה בריחוק מבעלה, גם בעניין נשיקה.
כל שכן בזוג שאינו נשוי.
אני שמח שהעניין הובן, וכאמור, נראה לי שאפשר לנעול.
אישית כאילו אני לא דתייה אני יותר מסורתית יעני אין אצלנו ת'קטע של השמירת נגיעה יעני ראיתי את אבא שלי מביא לאמא שלי נשיקה בלחי בכיפור Oם זה גם אסור ? ומה שאסור זה רק יחסי מין לא ?
עד כמה שאני יודע, יום הכיפור אסור בתשמיש המיטה, לפי הפשט זה אכן רק קיום יחסי מין, אבל יכול להיות שאסור בכלל מגע, לא יודע.
ונכון שאת רק מסורתית, אבל את באה לפה לשאול מה ההלכה אומרת, את לא רוצה שנעשה את התורה גמישה יותר לפי הצרכים שלך, את רוצה לדעת מה התורה אומרת.
אז התורה אומרת שאסור להתנשק בשום יום, וגם לא ביום כיפור.
מה שאת רוצה לעשות עם זה הלאה זה כבר החלטה שלך.
אבל זה מוזר לי, כי אני מכירה מישהו דתי שיש לו חברה והם כן מתנשקים(הוא בגילי)
נגיד הוא מתנשק עם חברה שלו בכיפור אז זה נחשב חילול? כאילו הוא שבר את הצום וזה?
אם צרפתי גונב זה לא הופך את הצרפתים לגנבים.
גם אם ידיד שלך דתי והוא עשה זה לא מתיר.
את יכולה להתייחס לזה איך שתרצי - אבל מבחינה הלכתית, אסור כל מגע בין הגבר לאשתו, כמו בימי הנידה.