מנהלי דיבורים,
פתחתי את הדיון הזה פה ולא בפורום 'השכלה ולימודים', כי בפורום 'השכלה ולימודים' שואלים שאלות שקשורות ללימודים ולא דנים שם על דברים.
זה דיון כללי ולכן הוא מתאים לכאן.
אז ככה,
כמו שרובכם בוודאי יודעים, יש המון עצלנים בעולם (כמוני, למשל) שלא רוצים ללמוד.
אבל, למרות היותי עצלן, אני באמת משתדל ללמוד הכי טוב שאני יכול.
לעומת זאת, יש המון ילדים שלא לומדים בכלל, ויוצאים מובטלים בסופו של דבר או בעלי מקצוע 'פשוט'.
אני חושב שהסיבה לכך היא: עומס בבית הספר.
יש יותר מדי מקצועות לפי דעתי שלא צריכים להיות חובה, אלא בחירה.
מקצועות שאתה פשוט לומד אותן, אבל בכלל לא משתמש בהם בעתיד.
מקצועות אלא לרוב, יוצרים עומס בלימודים ופוגעים במקצועות הבאמת חשובים.
שיטת החינוך היום בעולם אינה טובה, ואני באמת חושב שצריך לשנות אותה ואני אסביר באשכול זה איך.
אני חושב שביסודי, צריך ללמוד את כל המקצועות שלומדים עכשיו (שיהיה קצת ידע כללי).
אבל בכיתות הגבוהות (חטיבה, תיכון) יש רק כמה מקצועות חשובים:
אזרחות - שיעור שבאמת עוזר, כי כשאתה שומע חדשות אתה פתאום קולט מושגים שלמדת בשיעור אזרחות ולא ידעת קודם.
לשון - צריכים לדעת לדבר עברית בצורה תקינה.
אנגלית - השפה הכי שימושית בעולם, דבר שחייבים לדעת!
למה לא מתמטיקה למשל? במתמטיקה מה שבאמת צריך לדעת לחיים זה את הדברים הפשוטים שלומדים ביסודי.
בכל שאר הדברים, אתה כמעט ולא משתמש (תלוי במה אתה רוצה לעבוד).
עכשיו,
כאשר תלמיד מגיע לכיתה ז' או ט' (אני חושב שט' יותר מתאים), הוא חייב ללמוד את 3 המקצועות שציינתי ובנוסף, הוא יכול לבחור איזה מקצועות הוא רוצה להמשיך ללמוד : הסטוריה, תנ"ך, מתמטיקה וכו'...
בעקרון, התלמיד אמור לבחור איזה מקצוע הוא צריך ללמוד, על פי מה שהוא ירצה לעסוק בו בעתיד.
אם התלמיד החליט לשנות את החלטתו בקשר למקצוע העתידי, את מה שהוא צריך לדעת הוא ישלים אחר כך.
הסטוריה למשל, זה מקצוע שדורש הרבה חרישה.
עכשיו, אם אני רוצה להיות רופא לדוגמה, למה אני חייב לדעת הסטוריה? או בכלל, תנ"ך, ספרות, מתמטיקה (במתמטיקה יש חלק קטן שרופא צריך לדעת, אז שפשוט ילמד רק אותו).
מקצועות של ידע כללי מכבידים עלינו מאוד בכיתות הגבוהות, ואני באמת חושב שזה לא בסדר שחובה ללמוד אותם.
חפרתי, אבל מה לעשות.
תגיבו בבקשה![]()

ציטוט ההודעה

.