מה אתם חושבים על זה כי הפלסטינים האלה לא נרגעים כבר 10 שנה נראה לי מה אתם חושבים על כל הסכסוך הזה? כי אותי זה כבר שיגע להתעורר בחמש אם הזעקה
מה אתם חושבים על זה כי הפלסטינים האלה לא נרגעים כבר 10 שנה נראה לי מה אתם חושבים על כל הסכסוך הזה? כי אותי זה כבר שיגע להתעורר בחמש אם הזעקה
|
|
אתה גר בטווח של ההפגזות שלהם? איזו מכה.
שדרות לא היחידה שחוטפת
אני חושב שלא היה יכול להיות שטח יותר גרוע ליהודים לחיות בו, ודווקא בזה בחרו
מעצב גראפי לכל מטרה.
התקומה הלאומית דווקא בארץ ישראל ההיסטורית הייתה משמעותית. אם היו מקימים את המדינה באפריקה (כמו שהציעו הבריטים) אז סביר להניח שהיינו היום מדינה לא מפותחת ומי יודע אם ליהודים בגולה היה בכלל רצון להגר לשם. הסבא רבא שלי היה אדם עשיר שהשאיר את ההון שלו מאחור ועלה לארץ בגלל שהוקסם מהרעיון של שיבה לארץ ישראל.
בכל מקרה, לכל אזור גאוגרפי מתלוות הצרות שלו.
מה הבעיה עם אירופה?
מעצב גראפי לכל מטרה.
המוסלמים שונאים יהודים בגלל שהקמנו מדינה על שטח שהם רואים כשייך להם ובבגדול אין להם בעיה עם זה שאנחנו נחייה תחת חסותם. האירופים לעומת זאת שונאים יהודים על עצם זה שאנחנו נושמים. תראה איך הגרמנים הדבירו יהודים כמו ג'וקים. חוץ מזה, איזה לאום באירופה היה מוותר על שטח עבור היהודים?
נערך לאחרונה על ידי golda; 19-04-2011 בשעה 03:13.
התנכלות ליהודים על רקע אנטישמי לא הייתה דבר חריג באירופה. פוגרומים התרחשו בספרד, צרפת, פולין וגרמניה. גם היום שומעים לא מעט על התנכלות לקהילות יהודיות ברחבי אירופה.
חלק מהאמונה הנוצרית היא שהיהודים הסיטו את הרומאים נגד ישו ולכן צלבו אותו. האירופאים הם ברובם נוצרים ועד היום העניין הזה מהווה רקע לשנאת יהודים.
אני שוב אומר שאירופה לא הייתה אופציה להקמת מדינה.
נערך לאחרונה על ידי golda; 19-04-2011 בשעה 20:18.
אחי שתדע.. לדעתי צריך להעביר את האשכול הזה לתקשורת אני לא צוחק...אולי ככה יתעוררו ויבינו מה זה "מצוקה של ילד ישראלי בהפגזות החמס הבלתי פוסקות"
ממה הממשלה מפחדת? אזרחי וראשי מדינות אחרות הרבה פעמים לא מבינים או שפשוט לא אכפת להם מהסיכון שמהווה ישות פלסטינית עצמאית שתוכל להכניס נשק ולכרות בריתות צבאיות כמו כל מדינה חופשית.
כל מה שלא-ישראלים רואים זה איך ישראל החזקה נלחמת בפלסטנים הכאילו חלשלושים. הם לא קולטים שארגוני הטרור הפלסטינים מוכנים להשתמש בכל נשק שישיגו נגד אזרחים וזה לא מעניין את אותם ארגונים שישראל אפילו הייתה מוכנה לחיות איתם בשלום אם הם לא היו מתנהגים ברצחנות.
אז מה הפואנטה? אם הממשלה תגביר את הלחץ על הפלסטינים אז כל העולם יצעק "ישראל שוחטת פלסטינים!!!!!!" והממשלה יודעת שצ'יק צ'ק יקומו כאלו שידרשו להטיל סנקציות שונות על המדינה שלנו. זה יכול להיות המון דברים: לא יגיעו לכאן סחורות, עסקים ובנקים זרים לא יורשו לנהל מסחר עם עסקים ובנקים ישראלים ועוד. ראינו איך בעבר עשו סנקציות על כל מיני מדינות (דרום אפריקה, עיראק, איראן וכו' וזה הופך את החיים לקשים) והסיבה היחידה שהאוייבים שלנו באו"ם לא מצליחים לעשות עלינו סנקציות זה שארה"ב בינתיים עומדת בלחצים ולא מסכימה לזה.
ברור לי שישראלי שחי תחת טרור פלסטיני - זה לא מעניין אותו כל הדברים האלה. הוא רק רוצה לחיות בשקט אבל לממשלה יש שיקולים רחבים.
נערך לאחרונה על ידי golda; 19-04-2011 בשעה 22:14.
ברור שהשיקול הזה צריך להילקח בחשבון הכללי,
אבל בתכל'ס, מדינת ישראל מפגינה חולשה מול האומות באו"ם, היא מפגינה פחד, כניעה, וקוראת לאומות האחרות שיואו להגיד לה מה לעשות...
מדינת ישראל צריכה להפגין יותר עצמאות, ופחות התעניינות במה יאמרו האומות, וממילא אם נהיה חזקים בעמדתנו, לא ינסו להכניע אותנו, ולכפות עלינו וויתורים מפליגים.
שוב, אני לא אומר שאפשר ללכת עם העצמאות הזו עד הסוף, כמובן, אבל הרבה מעבר למה שקיים היום, זה פשוט הכרחי!