קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [סיקור] כרוניקה בזמן אמת | Chronicle | מדע בדיוני/מתח/פעולה/אימה
    על ידי -Random- בפורום סיקורי סרטים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 23-12-2011, 14:16
  2. [דיון] איזה סידרת מדע בדיוני אתם הכי אוהבים
    על ידי dondon בפורום סדרות וטלוויזיה
    תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 19-12-2008, 23:05
  3. [דיון]אוהבים מדע בדיוני?
    על ידי -Shon- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 04-12-2007, 20:41
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

[סיפור מדע בדיוני קצר] הברק והמסע בזמן

משתמש מתקדם האוואטר של golda
    שם פרטי
    גולדה
    לייקים
    21
    נקודות
    255
    משפט מחץ
    גולדה באטרף (וחפשו אותי בפייסבוק!!)

ברירת מחדל [סיפור מדע בדיוני קצר] הברק והמסע בזמן

הברק והמסע בזמן

זה היה יום גשום מאוד כשעמדתי בתחנת אוטובוס ברחוב דיזנגוף בתל אביב. שמעתי מוזיקה עם הMP3 שלי בזמן שהמתנתי לאוטובוס שיאסוף אותי לאוניברסיטה. התחנה הייתה גדושה באנשים וכולנו הצטופפנו מתחת לקורת הגג שסיפקה לנו התחנה. רעם חזק במיוחד הדהד ברחוב כשלפתע חלף מולנו אדם חרדי לבוש שחורים וכובע אשר אחז בבובת ג'ירפה גדולה. ברגע שראיתי אותו חוויתי תחושת דז'ה וו חריפה. העיניים שלי ננעלו עליו ועקבו אחריו. הרגשתי שאני איכשהו יודע שהכובע שלו הולך לעוף לו לכביש. בחלוף מספר שניות, רוח חזקה החלה לנשוב בפתאומיות והכובע של אותו חרדי התעופף לכביש הסואן.

"אוטובוס לבן עומד לבוא..." מלמלתי לעצמי בקול, כאילו ניסיתי להיזכר במשהו. הגברת המבוגרת שעמדה לצידי שמעה את המלמול שלי ונתנה לי מבט של "אתה מוזר" עם הרמת גבות. הרגשתי מבוכה רגעית אבל כאשר הבטתי לכיוון ממנו צפוי להגיע האוטובוס לו חיכיתי ראיתי שהאוטובוס שאני ממתין לו מחכה ברמזור אדום בקצה הכביש. הוא כולו היה מכוסה באיזושהי פרסומת לבושם כאשר הצבע ששלט בפרסומת היה לבן.

"אנחנו חייבים ללכת מכאן מיד!" צעקתי בקול בזמן שיצאתי מן התחנה אל הגשם. "תראו, אני שם!" אמרתי והצבעתי על רכב וולבו שהיה מעבר לכביש. האנשים בתחנה נעצו בי מבטים כאילו הייתי תימהוני.

כשהייתי בן 10 נסעתי עם אבא שלי ברחוב תל אביבי. זה היה יום גשום ועשינו את דרכנו לביקור אצל אמא שלי שהייתה בבית חולים מכיוון שיום קודם לכן היא ילדה את אחותי הקטנה. לפתע, בזמן שרכב הוולבו של אבי חיכה ברמזור אדום, ברק היכה בגג הרכב ושמעתי רעם חזק מהדהד מעלינו. הוצפנו באור לבן. האור היה כ"כ חזק שלא יכולתי להשאיר את העיניים פתוחות.

כאשר פקחתי אותן ראיתי שאבי מעולף על ההגה. מיד הרמתי את בלם היד של הרכב כדי שלא נדרדר קדימה. ידעתי לעשות זאת תודות להסברים המייגעים של אבי שתמיד אהב לדבר על מכוניות. כאשר הבטתי החוצה בשביל לראות האם יש מישהו שאני יכול לקרוא לו לעזרה, הבחנתי מעבר לכביש באדם חרדי לבוש שחורים וכובע אשר אחז בבובת ג'ירפה גדולה. המראה המוזר הזה משך את תשומת ליבי ועקבתי אחריו עם עיניי. הוא חלף על פני תחנת אוטובוס עמוסה באנשים ובחלוף מספר שניות הכובע שלו התעופף לכביש הסואן והתגלגל במהירות אדירה לכיוון אוטובוס לבן שעמד בקצה הכביש.

אף פעם לא ראיתי אוטובוס שכזה והתחלתי לקלוט שכל הסביבה שלי נראית שונה מעד לפני שהברק הכה ברכב. המקום היה אותו מקום אבל הבניינים נראו אחרת, ישנים יותר. טלטלתי את אבא שלי כדי שיתעורר וכעבור מספר שניות נשמע פיצוץ מחריש אוזניים. כל הרחוב כאילו רעד ואזעקות של מכוניות חונות התחילו לצפצף. הבטתי מעבר לכביש וראיתי את האוטובוס הלבן חתוך לשניים ועולה באש. הוא היה מול תחנת האוטובוס שהייתה עמוסה באנשים.

לפתע ברק נוסף הכה ברכב הוולבו שלנו ואז רעם נוסף נשמע מעלינו. שוב אותו אור לבן מסנוור הציף את הרכב. כאשר פקחתי את עיניי האוטובוס המפוצץ נעלם כלא היה והסביבה חזרה להיות כמקודם. שוב טלטלתי את אבי והפעם הוא התעורר מהעילפון שאליו שקע. "מה קרה?" הוא שאל אותי כאשר הביט בפני הנסערות. לא ידעתי איך להסביר את מה שראו עיניי אז שתקתי ואז פלטתי "נראה לי שברק הכה ברכב". "ברק??" שאל אבי ואז יצא החוצה בשביל לבדוק את הרכב. לאחר ששב פנימה הוא אמר לי שיש לי דמיון פרוע כמו לאמא שלי והמשכנו בנסיעה לבית החולים.

פתאום נזכרתי במה שקרה כשהייתי בן 10. בזמן שיצאתי מן תחנת האוטובוס צעקתי בקול "אנחנו חייבים ללכת מכאן מיד! תראו, אני שם!". הצבעתי על רכב וולבו שהיה מעבר לכביש אך האנשים בתחנה נעצו בי מבטים כאילו הייתי תימהוני.

"האוטובוס הזה הולך להתפוצץ!", צעקתי תוך שהצבעתי על האוטובוס ההולך ומתקרב, "אתם חייבים להתרחק מהתחנה!". התחלתי לדחוף את האנשים ולזרז אותם. כנראה שהיה משהו בנחרצות שלי שהבהיל אותם כי הם התחילו להתרחק ולברוח אפילו שירד עלינו גשם. גם אני התחלתי לברוח כשלפתע נשמע מאחורי פיצוץ מחריש אוזניים. הדף הפיצוץ העיף אותי באוויר ונחתי על הקרקע.

הייתי בסדר. בעודי שוכב על הקרקע הסתכלתי אחורה וראיתי את האוטובוס הלבן חתוך לשניים ועולה באש מול התחנה שכולנו עמדנו בה עד לא מזמן. אזעקות של מכוניות חונות התחילו לצפצף בקרבתי כשברקע נשמע רעם אימתני. הבטתי אל מעבר לכביש, לכיוון בו ראיתי קודם לכן את הוולבו הישנה של אבי אך היא נעלמה.

(נושא זה משתתף בתחרות הכתיבה של פורום אטרף)
    נערך לאחרונה על ידי golda; 21-04-2011 בשעה 18:05.

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של DeadByApril
    שם פרטי
    ניקולאי
    לייקים
    770
    נקודות
    31

ואוו נהנתי לקרוא את הסיפור

אהבתי את הבפתיחה שמסבירה על סיפור ההמשך

תודה רבה לך על הסיפור הזה

קרדיט לFRENZY

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    פרטי, לא?
    לייקים
    0
    נקודות
    180
    משפט מחץ
    Bazinga

תודה על הפרסום

משתמש באטרף האוואטר של Super Pippo
    שם פרטי
    הייד
    לייקים
    1623
    נקודות
    4
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    אין דבר חזק יותר מאהבת אם, חוץ מבעיטת אב.

נושא מעניין ונחמד.
    אהבתי איך פתחת את העלילה, עשית עניין טוב והוא כתוב בצורה טובה.
    אבל אין מספיק תיאורים, התיאורים פשוט לוקים בחסר, אמרת בהתחלה יום גשום, יש מלא תיאורים לימים גשומים, התחלת קצת לדבר על אישה זקנה שהסתכלה על הדמות תאר אותה, תא ר מה קרה מסביב לאוטובוס או בפונכו.
    גם רגשות אין, לא היו לו רגשות בזמן שהוא ראה את האוטובוס שוב מתפוצץ? או שראה את החרדי חולף? ואותו דבר גם על מחשבות.
    יש מעט ניקוד, והרוב זה נקודות, לא תשכח את הפסיק.
    החלוקה לפסקאות טובה מאוד.
    יש לך כישרון מופלא ידידי.
    יהיה המשך?
    אני מקלל את היום שנולדתי כיהודי ואקלל כל חיי את היום בו הומצאו הדתות.

pippo inzaghi segna per noi

שם פרטי
    גולדה
    לייקים
    21
    נקודות
    255
    משפט מחץ

תודה על התגובות

אמיר - לא יהיה המשך. זה סיפור קצר. תמיד הוקסמתי מזה שבמאים ותסריטאים הוליוודים סיפרו בראיונות לתקשורת שהם ביססו סרט שלם על סיפור קצר שקראו באיזשהו מקום. אני לא אומר שמישהו יעשה מזה סרט אלא שהוקסמתי מהרעיון שמשהו קטן שמישהו כתב נתן השראה לאדם אחר ליצור משהו גדול משלו

אני אקח את ההערות לתשומת ליבי
    נערך לאחרונה על ידי golda; 21-04-2011 בשעה 18:01.

משתמש מתחיל האוואטר של Aristokrates
    שם פרטי
    אריסטו
    לייקים
    20
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "חשוֹב כמו בן אדם חכם, דבר כמו בן אדם פשוט." [אריסטוטלס]

הבעיה היא שרוב הבמאים והתסריטאים הם אמריקאים, והם אוהבים מאוד לקחת משהו איכותי וקצר, ולהרוס אותו למשהו ארוך מאוד.
    לפעמים איכותי, לרוב לא.

אני בניגוד לאמיר חושב שהרגשות והתיאורים פה הם חלק מינורי.
    מתי כן צריך אותם? לרוב בסיפורים בהמשכים, שמה אנחנו נכיר את הדמויות.
    אבל פה אני יכול לדמיין לבד זקנה, ונער...

מעניינת אותי חלוקת הפסקאות אצלך.
    כלומר, אני תוהה איך היה זה אם היית מתאר קודם את היותו ילד, ואז את היותו בוגר יותר.
    או שאולי, במקום גוף ראשון בחלק השני של הסיפור, היית מתאר דרך העיניים של הבוגר, איך שהוא רואה את הצעיר יותר...

מוצלח מאוד!
    =========
    איך שהעבר והעתיד השפיעו אחד על השני (המכונית נעלמה, ובעבר הברק לא פגע במכונית) ממש אהבתי את זה.

כל שנותר לי לעשות הוא להמשיך לשבח אותך.
    *המשך שיבוח*
    נערך לאחרונה על ידי Aristokrates; 21-04-2011 בשעה 19:05.
    אריסטו ,

שם פרטי
    גולדה
    לייקים
    21
    נקודות
    255
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Aristokrates צפיה בהודעה
    אני בניגוד לאמיר חושב שהרגשות והתיאורים פה הם חלק מינורי.
    מתי כן צריך אותם? לרוב בסיפורים בהמשכים, שמה אנחנו נכיר את הדמויות.
    אבל פה אני יכול לדמיין לבד זקנה, ונער...
    זו גם הייתה התחושה שלי. זה כמו שלא תמיד אני מרגיש שיש הכרח לתת לדמות בסיפור שם (אפילו לדמות ראשית) או לספק תיאור מקיף של המראה החיצוני. לפעמים הסיפור לא דורש את זה או שהמחסור דווקא מעשיר כי הדמיון נכנס להילוך גבוה.

מעניינת אותי חלוקת הפסקאות אצלך.
    כלומר, אני תוהה איך היה זה אם היית מתאר קודם את היותו ילד, ואז את היותו בוגר יותר.
    רציתי לעשות פה את מה שאתה עשית ביצירה שלך "זמן ומקום". רציתי שבהתחלה הקורא לא יבין בדיוק את מה שקורה סביבו. רק לקראת סוף החלק השני (הסיפור פה מחולק ל-3) התמונה מתחילה להתבהר. אצלך זה קרה ממש בפסקה האחרונה שזה היה מעולה.

מוצלח מאוד!
    תודה

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:50.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,704 | הודעות: 8,151,286 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect