בשעה שאנחנו נעים במסלול חיינו, עלינו ללהטט בכמה כדורים שונים. אחדים מהכדורים, כמו הכדור המייצג את הקריירה, עשויים מגומי. אם נפיל אותם, יש להם את היכולת לקפוץ ולהתרומם מחדש. אבל יש כדורים שעשויים מזכוכית - כך הוא כדור המשפחה. אם מפילים את הכדור הזה, לעולם לא ישוב להתרומם. זאת שגיאה שעשיתי.
לכל אדם יש את הסיפור שלו. בעזרת שלי, אנסה לחלוק אתכם ידע מטעויות שעשיתי.
- קריאה מהנה. -
האובססיה שלי רק סיבכה את העניינים מבחינתי והובילה אותי במסלול שגוי. הפסקתי לראות את הערכים שהיו חשובים לי ביותר ואיבדתי קשר עם סדרי העדיפויות הנכונים שלי. הלכתי והתרחקתי מבני משפחתי, במקום ללכת ולהתקרב אליהם.
מאז עסקתי בחשבון נפש עצום. לעתים קרובות הכישלון גורם לאנשים לעשות זאת. הוא מאיר את עינינו וגורם לנו להבין מי אנחנו באמת ומה אנחנו רוצים בכנות, ובעצם מסיר מעלינו את השאננות שאנחנו נוטים לשקוע בה.
אני מאמין שצמחתי והתפתחתי רבות כאדם. בעצם, המצוקה שחוויתי באותה העת היא שכיוונה אותי אל עבר מסלול הגילוי העצמי וההתפתחות האישית שאני עדיין צועד בו עד עצם היום הזה. היא שינתה את חיי לחלוטין.
אתם בטח שואלים מה קרה אחר כך? - "נעשיתי פילוסוף", פירוש המילה פילוסופיה הוא פשוט "אהבת החוכמה".
מה שאני מנסה להגיד, זה שהתחלתי לאהוב את החוכמה כמו שאהבתי את החיים עצמם. הייתי מבלה ימים שלמים בהרהורים על משמעות החיים.
השגיאות הגדולות ביותר שאנחנו עושים מביאות עמן גם את השיעורים החשובים ביותר שעלינו ללמוד. עכשיו אני חכם יותר.
אני משער שהסוד האמיתי של חיים נכונים הוא הפיכת החוכמה שלאחר מעשה לראיית הנולד, וזו מגלה את התבונה."
ובשורה אחת - אחד הדברים החשובים בחיים הוא להניח לעברנו לשרת אותנו.
מותר לנו לעשות שגיאות - ככה מגיעים בני אדם לכדי צמיחה אישית. אנחנו אמורים לעשות שגיאות, מפני שהשגיאות מביאות עמן צמיחה. פשוט אסור לנו לחזור שוב ושוב על אותה שגיאה. עלינו להפוך את הפצע לחוכמה, או, כמו שאמרנו, להניח לעבר לשרת אותנו.
תעצרו לרגע את כל מה שקראתם. תנסו לרגע להתחבר לעובדה שאתם בני תמותה, אתם יודעים, מחשבות על המוות מחזקות מאד את תחושת החיים.
רק כאשר אנחנו מתחברים באופן רגשי ועמוק לעבודה שהחיים שלנו קצרים והשעות שהוקצבו לנו מוגבלות אנחנו יכולים לחיות את חיינו במלואם, ולהקדיש את עצמנו בשלמות לכל רגעי הערות שלנו. לו נותרה לך רק שנה אחת לחיות, אני מוכן להתערב עם כל אחד ואחד מכם שהייתם חיים את חייכם באופן שונה מאד מהאופן שבו אתם חיים אותם כעת. הייתם מוודאים שאתם חיים ללא חרטות, הייתם מסתכנים, הייתם מוכנים להסתכן בפתיחת הלב לאהבה, והייתם חיים בתשוקה מושלמת, בהתלהבות רבה ובהתמקדות נפלאה בדברים הראויים לכך."
רובנו חיים את חיינו כאילו עומד לרשותנו כל הזמן שבעולם. אנחנו מונעים מעצמנו את מושא תשוקותינו ודוחים את הגשמת חלומותינו. אבל, בעצם, החיים הם מתנה שברירית, ויש לחיות אותם ממש עכשיו. איש מאיתנו אינו יודע כמה ימים נותרו לו לחיות.
התמקדו בדברים הבאמת חשובים בחייכם. עכשיו שהתבגרתי, אני חכם יותר, גיליתי שהדברים שהחשבתי פעם לדברים הגדולים והחשובים בחיים, הם בעצם הדברים הקטנים והזניחים. והתברר לי כי כל הדברים שהחשבתי לפני זמן רב לקטנים וזניחים, הם הדברים הגדולים - הדברים החשובים ביותר, בעצם."
"העולם שלנו הוא מקום חכם מאד, והחיים שלנו מתפתחים
ומתקדמים על-פי סדרה של חוקי טבע שהם פשוט מבריקים.
אנחנו, בני האדם, חושבים שהחיים שלנו נשלטים על-ידי אירועים
אקראיים ושבני האדם הנכנסים לחיינו ויוצאים מהם עושים זאת
רק במקרה. אין דבר רחוק יותר מן האמת. אין בעולם שלנו מצב
של תוהו ובוהו, אלא סדר בלבד. אין צירופי מקרים - אף פעם.
"מאחורי כל הדברים הנראים לעין יש דבר מה גדול יותר; כל דבר אינו אלא
נתיב, שער, או חלון הנפתח אל משהו אחר."
__________________________________________________________- אנטואן דה סנט אקזיפרי
"השדים היחידים בעולם הם השדים שבלבנו. שם צריך להתחולל הקרב."
__________________________________________________________- מהטמה גנדי
אז לבסוף. אני הוא V (וי) - ומי אתה?

ציטוט ההודעה