כאשר מישו מתעלף או משו וצריך הנשמה כי אין לו אוויר, לפעמי אדם כלשהו עושה לו הנשמה אבל בעצם הוא מעביר לו רק פחמן וזה ולא חמצן, אז מה זה בעצם עושה!?
כאשר מישו מתעלף או משו וצריך הנשמה כי אין לו אוויר, לפעמי אדם כלשהו עושה לו הנשמה אבל בעצם הוא מעביר לו רק פחמן וזה ולא חמצן, אז מה זה בעצם עושה!?
|
|
זה מאוד פשוט באוויר שאנחנו נושמים יש 13 אחוז חמצן בערך אני לא סגור על זה וברגע שאתה נושם רגיל אתה צורך חמישה אחוז חמצן ופולט את השאר אז גם נפלטים להם 8 אחוזי חמצן ואותם אתה מעבירים לפצוע
שאלה מעניינת מאוד ידידי !
מעניין אותי מאיפה באה לך השאלה הזאת? האם אתה מתנדב/עובד בשורות מד"א
או שאולי באו לעשות לכם קורס מזורז בבית ספר?
טעות - מרה - בפיך !
הנשמה מפה לפה אכן מעבירה אחוזים ניכרים של פחמן דו חמצני
וזה מעולה!![]()
מדוע? - מכיוון שיש לנו חלק במוח שכאשר הוא "שם לב" שיש פחמן דו חמצני גבוה בדם / גוף / תאים
הוא נותן פקודה ומעורר את מע' הנשימה ואת עצב הואגוס - עצב מס' 8
ולכן זה מעולה הנשמה מפה לפה שבה יש ריכוז גבוה של פד"ח
- כך אנחנו מעוררים את מוחו של הפצוע / חולה
כל הכבוד על השאלה הנבונה![]()
וואי זה טוב מאוד!
יש לי עכשיו מחוייבות אישית שאני לא הכי ממלא, כל שבוע ללכת לאיזה משהו כמו חוג טיפשי שבו אני לומד על תקשורת ועיצוב כיבייכול, אבל בעצם משחקים משחקים כמו לעמוד על כסף ולשים ידיים אחד לשני, אז הלכתי רק פעם אחת לראות מזה, ואחרי שהבנתי אני כבר לא הולך..זה סתם הורס לי את התעודה
האמת שגם זה לא הכי נכון, כי קבל קטע, גם שאתה לא נושם מתחילות להיות כמויות לא רעות של פחמן דו חמצני בגוף.
נכון שברגע שאתה מנשים ומוסיף עוד אז זה יכול לעורר עוד יותר את המרכז, אבל מה שאמרו שזה מוסיף חמצן זה קצת יותר הכוונה של הנשמות, כי באמת הגוף משתמש רק ב-5% מכל מה שיש באוויר ואם תנשוף לו 16%, אז אולי זה באמת הרבה פחות יעיל מלנשום אוויר חיצוני או באחוז חמצן גבוה יותר (כי אז יש יותר סיכוי שהחמצן יקלט בגוף), אבל עדיין זה יעיל
יש לזה שתי סיבות,
באוויר יש 21 אחוז חמצן, ולא הכל עובר מנודיות הריאה אל הדם, אלא חלק נפלט החוצה כלומר יש באזור ה16% חמצן באוויר שאנו נושפים.
והשניה זה שבמהלך ההנשמה, יגיע יותר CO2 לדם האדם ורצפטורים ירגישו בכמויות הגבוהות של הפחמן הדו חמצני ואז האיש יתחיל לנשום מחדש (הרי זאתי פעולה לא רצונית)
הקטע פשוט עם כל העניין של גירוי מערכת הנשימה לא כל כך עובד עם מבוגרים, אלא בעיקר עם ילדים וזקנים כי לרוב במבוגרים הסיבה לזה שבנאדם מפסיק לנשום זה לא בעיה נשימתית, אלא בעיקר בעיה במערכת הדם (הלם קשה או בעיה לבבית)