אין צורך לכתוב את הכותרת פעמיים אני פשוט אמשיך.
אני הולך לשיעורי תורה מדי שבוע ושומע הרבה הלכות,משתתף ושואל.
אבל עם זאת אני לא שומר שבת.
מה דיני לגבי העולם הבא?(לפי הפסוק בכותרת)
אין צורך לכתוב את הכותרת פעמיים אני פשוט אמשיך.
אני הולך לשיעורי תורה מדי שבוע ושומע הרבה הלכות,משתתף ושואל.
אבל עם זאת אני לא שומר שבת.
מה דיני לגבי העולם הבא?(לפי הפסוק בכותרת)
|
|
לענ"ד אנחנו לא עושים חשבונות... תסתכל תחילת פרק חלק יש שם עוד חשבונות. אשריך שאתה הולך לשיעורים אבל תנסה גם להתקדם יותר. אם אדם (לא אתה חס ושלום) הולך לשיעורי תורה ועדיין מחלל שבת רח"ל זה 'טובל ושרץ בידו' (כלומר שלא עולה לו הטבילה להיטהר..)
אשרייך אחי שתזה להתחזק!!
בס"ד
אי אפשר לדעת חשבונות שמיים.
דבר ראשון, האימרה הנכונה היא "כל השונה הלכות בכל יום, מובטח לו שהוא בן העולם הבא"
דבר שני, ישנה אימרה נוספת שאומרת "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא".
השאלה היא מה אתה עובר שם למעלה עד שאתה מגיע לחלק שלך בעולם הבא.
שאלה נוספת היא בכלל מה זה עולם הבא? איזה דרגות יש בעולם הבא?
הרי לא אוכלים שם במבה ומשחקים בפליסטיישן, אני לא חושב שיש שם הנאה גשמית כלשהית, אז זה שלכל אחד יש חלק בעולם הבא, לא אומר שהוא יהיה בחלק המובחר של עולם הבא.
האם אתה יכול לצטט מהכתוב?
לפי מה שאני יודע הגמרא=התורה שבע"פ- משמע אנשים כתבו אותה.
אם בתורה שבכתב לא מוזכר העולם הבא או גי-הנום,איך הם הגיעו למסקנה הזו שאכן יש את העולם הבא וגיהנום?
הרי פעם שאלתי למה חכמים מחליטים,פוסקים ומחוקקים על דעת עצמם(זה מה שחשבתי) אז נעניתי בתשובה כי הם לא עושים שום דבר על דעת עצמם אלא ממשיכים ומחזקים את חוקי התורה שנכתבו.
השאלה שלי היא כזאת,את הגמרא כתבו חכמים (תנאים אמוראים וכו' ) וכמו שענו לי הם מחדשים את הכתב,ובכתב לא כתוב על העולם הבא.
מניין לי לדעת שזה נכון?
בס"ד
התורה שבע"פ ניתנה למשה בהר סיני הועב רה ליהושוע וככה זה עבר מדור לדור עד דורו של רבי יהודה הנשיא שראה שהתורה משתכחת ומתחילים מחלוקולת אז הוא החליק לרשום את המשנה שהתורה לא תשכח
כמו שכתב זה שמעלי, התורה שבעל פה היא ברובה ניתנה למשה בהר סיני.
מה שלא ניתן בהר סיני, בדרך כלל זה דרכים לדרוש מהתורה את ההלכות עצמן, שאת ההלכות קיבלו בהר סיני.
מסכת אבות היא פרי מחשבתם של התנאים, היא לא מהר סיני.
כנראה שעולם הבא הוא דבר שעבר במסורת מהר סיני. לא בהכרח בצורת גן עדן וגיהנום. המקרים שבהם אני קראתי בגמרא על החיים שאחרי המוות זה היה "עולם הבא", לא ראיתי מילים כמו גן עדן או גיהנום.
יש הרבה גישות לגבי מה בידיוק הולך שם, אני אישית לא יכול לדעות, אני יכול להגיד שהדעות חלוקות בנושא.
שוב, לקריאה נוספת מומלץ לקרוא:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%...94%D7%91%D7%90
מאיפה אני יודע שזה נכון זה לא שאלה רלוונטית, בדת אנחנו מאמינים, אנחנו לא יודעים.
אתה יכול ללמוד את הגמרא ולראות איך דברים מסתדרים יפה, אבל אף אחד לא יכול להיות ערב לכך שהדברים נכונים.
נערך לאחרונה על ידי Daniel; 29-04-2011 בשעה 18:05.
עוד שאלה ברשותכם,נשאלו הרבה שאלות :" למה אלוקים לא מתגלה" והתשובה הייתה היא שהדור שלנו הוא דור של "רשעים" ואנחנו לא מגיעים לדרגה של הגדולה של הצדיקות של פעם.
השאלה שלי היא :" האם הרבנים של המדינה לא כ"כ צדיקים שה' לא נתגלה אליהם?(מרן הרב עובדיה יוסף,הרב יונה מצגר,הרב מרדכי אליהו וכו'...)?