1.הקדמה:
יש אנשים שחושבים שהם יודעים הכל על אייפי! אבל תתפלאו לדעת שיש כל כך הרבה ואני יכול להספר לכם יום שלם על אייפי!
ip(interner protocol) זאתי הכתובת המזהה שלכם ברשת,בעזרת ה-ip אתרים מזהים אתכם ושומרים פרטים כשאתם מבקשים,לדוגמא בפייסבוק אתם לוחצים על זכור אותי והוא זוכר אתכם,איך הוא עושה זאת? זה ממש פשוט ברגע שאתם לוחצים על זכור אותי הוא שומר את האייפי וכל פעם כשהוא רואה שהאייפי הזה מתחבר שוב הוא מעלה את הנתונים שהוא רצה לשמור תמיד כשהוא יתחבר.(למרות שפייסבוק שומר ע"י עוגיות אבל זאתי סתם דוגמא כי יש אתרים ששומרים את האייפי בשרת עצמו...)
2.למחשב 2 ip?:
לכל מחשב יש 2 סוגים של ip: LOCAL IP ו- REMOTE IP אני ירשום בקיצור: LIP(LOCAL IP) ו- RIP(REMOTE IP).
אז מה ההבדל ולמה יש 2? כל אייפי שיש למחשב מזהה אותו באזור אחר,LIP שהוא האייפי הלוקאלי של המחשב הזה האייפי שמזהה את מחשב ברשת שלכם! כלומר אם מישהו מרשת אחרת מנסה למצוא אתכם דרך אייפי לוקאלי הוא לא יוכל כי הרשת שלו לא מכירה בסוג האייפי הזה! ו-RIP הוא האייפי שלכם מחוץ לרשת כל שגם מי שמחוץ לרשת שלכם יוכל לזהות(יותר נכון הוא האייפי של הרשת שלכם!).
3.ipv4 and ipv6:
ipv4 הוא סוג האייפי הפחות חדש שבד"כ היום כל המחשבים מבוססים עליו,סוג האייפי הזה מכיל 4 מספרים בין הנקודות לדוגמא:
255.146.246.32
ipv6 הוא אייפי יותר חדש(גרסא משודרגת) יצרו אותה כי אין מספיק אייפים ב-ipv4 (יוסבר בהמשך למה)הוא מכיל 6 מספרים אחרי הנקודה לדוגמא:
255.146.246.234.15
4.המגבלות של ה-ip :
לip יש מגבלות בגלל זה יצרו את ipv6 אז קודם כל מספר בין הנקודות יכול להגיע רק עד 255! זאת אומרת שהאייפי הכי גדול ב-ipv4 הוא:
255.255.255.255
וב-ipv6 זה:
255.255.255.255.255.255
ולמה זה ככה?
כל מספר באייפי יכול להגיע עד 8 ביטים! כלומר המספר הבינארי הגדול ביותר שיכול להיות הוא:
11111111(8 פעמים 1)
למי שיודע להמיר מספרים בינארים אז אם הוא ימיר יצא לו המספר 255!סימן שעד 255 מספרים זה במקסימום כי אם יהיו יותר אז זה יהיה יותר מ-8 ביטים!למי שלא יודע להמיר יכול ללמוד להמיר בויקיפדיה(גם לכתובת מק המקסימום הוא 8 ביטים אבל ממירים את זה למספר קסדצימלי בגלל זה מגבילים במק עד האות F ועד המספר 9!):
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%...90%D7%A8%D7%99
זהו מקווה שהבנתם קצת יותר על אייפי![]()

ציטוט ההודעה