רציתי לדבר איתכם על תופעה מסוימת:
שמתי לב, ואני חושב שזו תופעה מאוד רווחת, שהחיצוניות של האדם מאוד משפיעה על הדעה שתהיה לי עליו.
אם אראה ברחוב אדם מרושל, 50+ עם זיפים, מכנסיים קצרות, וכרס נחמדה, מיד אסווג אותו כבן אדם בעל רמה אישית נמוכה יחסית, הדעה שלי עליו תהיה שלילית.
לעומת זאת, אם אראה אדם לבוש בקפידה, מחוייט ומעונב, עם מראה קשוח, מיד אחשוב אותו לבעל רמה גבוהה, והדעה שלי עליו תהיה חיובית.
מדוע זה כך?
האם כך זה אמור להיות???
אפשר לומר, שהלבוש החיצוני של האדם, מעיד בעצם על איך הוא רוצה להיראות, אדם שלבושו מרושל, הוי אומר שלא איכפת לו להראות כך, ומשכך, אולי הדעה שלי עליו נכונה...
מצד שני אפשר לומר, כי מה בעצם אומר: "כך הוא רוצה להיראות" מדוע צורת לבוש זו מוגדרת אצלי "כך" עד שאומר כי "כך" הוא רוצה להיראות?
אפשר אולי לנסות ולומר, שצורת הלבוש של האדם מעידה עליו, לא משום שכך הוא רוצה להיראות, אלא משום שכך הוא נראה, מה זאת אומרת?
אני חושב, שנכון יהיה לומר שאדם שלבושו מרושל, גם מוחו ומחשבותיו מרושלות, שי השפעה והשלכה מיידית מכך שהמוח מרושל ומבולגן, על כך שגם הלבוש יהיה מרושל ומבולגן.
אולי זאת הצדקה נכונה יותר לדעה שלי עליו....
ישנה גם בחינה נוספת של רושם חיצוני:
מכירים את התופעה הזאת שאתם רואים בן אדם ומיד אומרים, בטוח שהוא מדבר מהאף...
מכירים?
אני חושב שהפנים של האדם אומרות עליו הכל, לא יודע ולא מתיימר להסביר את זה, אבל עובדה היא שתכונות של בני אדם משתקפות בצורה מוחלטת במראה הפנים שלהם.
אדם אכזר, קר, או סתם חפרן, זה דבר שאפשר לראות על הפרצוף, כך גם בהפכים שלהם, וכך גם בעוד הרבה תכונות.
רושם חיצוני מתבטא גם בעוד זווית נוספת:
לפעמים יוצא לפגוש בן אדם במקום מסוים, לא מישהו שהכרתם, אלא סתם בארוע כלשהו נניח, ומיד אתם אומרים עליו: "זה בן אדם שאני מחבב, שיכול להיות לי איתו קשר נהדר" או מצוי יותר: "מתחשק לי ליצור איתו קשר" זה נקרא "נשיאת-חן" משהו שאתם לא יכולים להסביר לעצמכם.
אותו דבר יש גם להפך: אתם רואים בן-אדם, וישר יכולים לומר: "הוא לא בשבילי" לא בא לכם קשר איתו, מה זה? למה? ככה. כי כנראה שהבלתי מודע שלנו יכול לשפוט אנשים על פי החיצוניות שלהם.
האם המשפט שלו נכון?
זאת לא נדע לעולם.
אז מה דעתכם על העניין?
יצא לכם פעם להיתקל בתופעה הזאת? מה אתם חושבים עליה, נכונה או לא? כדאי לנסות להתגבר עליה?
ואולי יצא למישהו פעם להכיר בן-אדם שממבט ראשון עשה רושם שלילי, ולאחר מכן הדעה שלו עליו התהפכה, או להפך?
אשמח לשמוע את דעתכם.

ציטוט ההודעה

) - ראיתי ילדים עם הלבוש הזה ועם עוד הרבה דברים שמורידים את ה'אגו' האישי שלו אבל הוא שם זין על העולם והוא מרגיש שלם עם עצמו וטוב לו עם זה, אמרתי לעצמי שאין מצב שאני הולך להיות חבר שלהם ואפילו לדבר איתם, אבל מה? זה פשוט בא לבד, התחלנו לדבר על נושאים משותפים, הבנאדם הראה לי המון דברים שאני מתחבר אליהם, שזה - העלה לו את הרמה אצלי, ואז נייהנו חברים.