אהלן,
לפני כשבוע וחצי, שיניתי את אפשרויות החשבון שלי בפייסבוק לאבטחה האישית שלי כך שכל פעם שמישהו נכנס הוא צריך לכתוב את מקום הכניסה שלו, ובקיצור שולח לי התראה למייל כשנכנסים ומאיפה ומאיזה אייפי ורשת קרובה.
אבל נכנסו לפני שבוע וחצי, 11 ימים ליתר דיוק ממקום לא ידוע.
צינזרתי את האייפי.A new device named "sssss" logged into your Facebook account (יום שבת 23 אפריל 2011 בשעה 14:32) from Haifa, HA, IL (IP=XXXX).(הערה: מיקום זה מבוסס על מידע שהתקבל מספקית האינטרנט או התקשורת האלחוטית שלך.)
התחלתי להעלות חשדות, בדקתי מיילים אין אצלי שום דבר על המחשב, כל המיילים בטוחים כל חשבון שלי בכל אתר עדיין שלי.
עשיתי איפוס לכל המקומות בחשבון שנכנסו מהם, ככה שפעם הבאה אם ייכנסו מאותו מקום עדיין יצטרכו להקליד את המקום וזה עדיין ישלח התראה.
אז איפסתי, ואתמול בסביבות חצות התבצעה כניסה נוספת לחשבון, לא ממני, ועוד פעם הפייסבוק מראה שזה לא היה בלילה [גם הכניסה הקודמת הייתה בסביבות חצות] ממקום דומה, שהוא נקרא גם SSSS..
אז רציתי לדעת, בעוד שזה עדיין טרי רק אתמול בלילה, האם אני אוכל להתקשר לספקית אינטרנט ולבקש את פרטי הבן אדם?A new device named "sss" logged into your Facebook account (יום שלישי 03 מאי 2011 בשעה 15:53) from Haifa, HA, IL (IP=XXXXX).(הערה: מיקום זה מבוסס על מידע שהתקבל מספקית האינטרנט או התקשורת האלחוטית שלך.)
This device has been added to your account.
או שזה עובר על חוק כלשהו ולכן אני חייב לספק צו?
אם אני אגיד את האמת, אני בינתיים לא מתכנן לעשות שום דבר קיצוני, רק לעשות בדיקות פה ושם ולראות שזה לא באמת נזק מתמשךך שבסוף יבוא לי בהפתעה וייקח הכל.
אם זה יקרה שום ככל הנראה אני אצור קשר כבר עם הרשויות, בינתיים אני רק רוצה לבדוק מי נכנס כדי להיות בטוח שזה סתם טעות או בכלל אף אחד לא נכנס.
אז רציתי לשאול קודם כל האם הספקית אינטרנט תמסור לי את הפרטים המלאים על הבן אדם, והאם כדאי לי לחשוש או שזה סתם באג של פייסבוק?
כי המחשב שלי בטוח ב100%, וזה לא מישהו מהבית שלי כי האייפי הוא שונה לחלוטין וכל מחשבי הבית מחוברים לאותה רשת אינטרנט עם אותה כתובת אייפי.
תודה לעוזרים!

ציטוט ההודעה