|
|
אני זוכר פעם מזמן שאמרתי לחבר שהיה לי יום שואה בצבא, ואיזה בחור מבוגר תפס אותי וניסה להסביר לי בנחמדות שזה לא לעניין, שזה מקטין את השואה ויוצר זילות ממונחיה.
אחרי שחשבתי על ההערה שלו רבות, עד כמה שזה לא כיף לקבל הערות מאנשים שמקשיבים לך ומתערבים, החלטתי להפסיק עם איזה שואה או אל תהיה איתי נאצי וכולי. אלא מה, אני עדיין לא חושב שזה מקטין את השואה. זה סתם לא לעניין.
אני חושב שליהודים יש פרווילגיה לדבר ככה, בדיוק כמו ששחור יקרא לשחור ניגר. בתוך הבית אפשר לדבר ואפילו לצחוק על מה שכואב. אבל אם תנסו לקרוא לשחור ניגר סתם ככה באמריקה, אתם תחטפו, בדיוק כמו שפולני שיבקר בארץ ויתחיל לקשקש על השואה לא יזכה מאיתנו ליחס אוהד. לכן, לסיכום, אני לא חושב שהביטויים האלה מקטינים את השואה, אבל הם כן מיותרים ולא אלגנטיים בכלל....
למה את עושה מזה כזה עניין גדול?זה רק ביטוי...כמה שאת יותר נשרטת וחושבת על זה ככה זה יותר פוגע מבחינתך, חלק מהאנשים אפילו לא מודעים לזה שהכוונה הלא ישירה של המשפט שלהם היא פגיעה בניצולי שואה
מעצב גראפי לכל מטרה.
עצוב לי שאני שומעת את זה, ועצוב עוד יותר שמשתמשים בזה לאנשים, כמו ''יא ניצול שואה'' וכו'.
האומנם "נאצי, נאצי" שמעתי.
אבל "איזו שואה" בחיים לא שמעתי מישהו אומר.
להגיד נאצי על יהודי זה לא בסדר .
אבל נניח להגיד על איזה ערבי "נאצי", אין שום בעיה עם זה.
אתם מסתכלים על זה שרצחו לנו 6 מליון יהודים
מה עם הרוסים?, נהרגו להם 25 מליון חיילים
אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת !
אני גם נגד התופעה הזו, =\ הרבה ילדים אומרים את זה בלי לדעת על מה הם מדברים בכלל..