שלום לכולם.
עד לא מזמן היתה מותקנת על המחשב הנייד שלי (hp pavillon dv6000) מערכת הפעלה ויסטה.
לא מזמן עברתי למערכת הפעלה win 7 שאמורה להיות טובה ויעילה יותר.
במערכת ההפעלה הקודמת היתה מותקנת לי תוכנת bs player איתה נהגתי לצפות בסרטי hd להנאתי.
כשהחלפתי מערכת הפעלה, מיהרתי להתקין שוב את הגרסא האחרונה שמצאתי של התוכנה (2.57, build 1051) בכדי שאוכל לצפות בסרטים באיכות טובה יותר.
לצערי, נתקלתי בבעיה. הסרטים מתנגנים לי עכשיו באיטיות, הוידאו והאודיו לא תמיד מסונכרנים ולפעמים הסרט נתקע ואז קופץ כמה שניות קדימה.
הבנתי שיש בעיה באחד מהשתיים: או מערכת ההפעלה מפריעה (פחות סביר, כי אנשים רבים צופים בסרטי hd על win 7 ללא כל הפרעה) או שהגרסא האחרונה של bs player דפקה משהו (או לפחות דפקה משהו כשהיא עובדת עם win 7), כי אני יודע בוודאות שלא היתה מותקנת לי הגרסא האחרונה של bs player על המערכת הקודמת (רק שאני לא זוכר איזו גרסא היתה מותקנת ולכן לא יכול לנסות "להחזיר אחורה" את הגרסא ולבדוק האם זה באמת המצב).
בכל אופן, חיפשתי אלטרנטיבה אחרת - gom player האהוב עלי (שגם הוא מותקן אצלי במקביל) לא יודע להסתדר עם כתוביות בעברית (הוא מציג אותם, אבל בסדר הפוך). media player ו- classic media player ממש לא אהובים עלי (בלי . פשוט לא אוהב אותם). ניסיתי את kmplayer (אפשר לראות סיקור שלו באתר אטרף כאן) אבל משום מה לא הצלחתי להציג בו כתוביות (גם באנגלית וגם בעברית. והסתכלתי על כמה מדריכים באינטרנט וגם שיחקתי עם הרבה אופציות בתוכנה. שום דבר לא עזר בהצגת הכתוביות). גם הלכתי על portable vlc (העדפתי לנסות קודם גרסא ניידת לפני שאני מתקין משהו) ושם גם איכות הוידאו היתה גרועה, וגם הכתוביות בעברית הופיעו כג'יבריש.
שורה תחתונה, אני מחפש דרך להציג סרט HD בצורה נוחה עם כתוביות בעברית. עדיפות בעזרת bs player שכבר מותקן אצלי או gom player במידה ומישהו יודע איך לסדר את בעיית הכתוביות בעברית, אם בכלל ניתן לסדר אותה. במקרה היותר גרוע, אז לפחות בעזרת עם kmplayer במידה ומישהו יודע איך לגרום לכתוביות באמת להופיע שם. מה שבטוח - לא בעזרת media player או classic media player.
אני מעדיף להתקין כמה שפחות תוכנות ולנסות כמה שפחות דברים חדשים.
תודה רבה לכל העוזרים![]()