אני בן 13.5 והגובה שלי הוא 1.51 והמשקל 42 ק"ג האם זהו גובה ומשקל תקינים וגם יש ילדים שפעם הייתי יותר גבוה מהם ועכשיו הם יותר גבוהים ממני וגם אמרו לי שמהבר מצווה מתחילים לגבוה ובינתים עברה כמעט חצי שנה ולא גבהתי ס"מ אחד
אני בן 13.5 והגובה שלי הוא 1.51 והמשקל 42 ק"ג האם זהו גובה ומשקל תקינים וגם יש ילדים שפעם הייתי יותר גבוה מהם ועכשיו הם יותר גבוהים ממני וגם אמרו לי שמהבר מצווה מתחילים לגבוה ובינתים עברה כמעט חצי שנה ולא גבהתי ס"מ אחד
|
|
בעיקרון אתה בסדר גמור גם המשקל שלך סבבה לעומת הגובה שלך
יש ילדים שמקבלים את התאוצה של הגדילה בגיל 13 ויש כאלה ב15 אין לך יותר מדי מה לדאוג יכול להיות שעוד שנתיים תגבה אפילו
האם אתה יותר גבוה מההורים שלך?
ואם אתה לחוץ אתה יכול תמיד ללכת לרופא משפחה שישלח אותך לבדיקה אם הגובה שלך זה הגובה הסופי
פשוט מצלמים את השורש כף יד ואז יכולים להגיד לך אם אתה הגעת לגובה הסופי שלך או לא פחות או יותר
אתה מוזמן להסתכל פה: עקומות גובה ומשקל בנים
מבחינת גובה אתה נמצא בערך באחוזון 15, ומבחינת משקל בערך באחוזון 20.
בגיל ההתבגרות כל אחד מתבגר בצורה שונה ובזמן אחר, ולכן סביר להניח שאין לך בעיית התפתחות ואתה פשוט תתפוס גובה מאוחר יותר.
כדאי שתקפיד על תזונה נכונה ושעות שינה.
אם זה ממש מדאיג אותך אתה מוזמן לפנות עם ההורים לרופא שייתן לכם חוות דעת
אוקי,אבל מה עם זה שילדים שהייתי גבוה מהם נהיו יותר גבוהים זה נורמלי זה יכול ליקרות?![]()
בטח שזה יכול לקרות, זה מה שקורה בגיל ההתבגרות.
לדוגמא בכיתה ז' כל הבנות הרבה יותר גבוהות מהבנים. זה לא אומר שזה יהיה ככה בעתיד, זה פשוט אומר שהן מתפתחות יותר מהר.
כנראה שאתה תתפוס את הגובה יותר מאוחר.
אני מכירה המון אנשים שעד כיתה ט' היו צוציקים ואז בחודשיים נתנו קפיצה מטורפת בגובה.
בקיצור, שזה באמת לא ידאיג אותך עכשיו. לכל אחד יש את הקצב שלו![]()
טוב תודה![]()
בואנה מה זה הטבלאות האלה? התבאסתי רצח חחחחחחחחחחחח
אני בידיוק בקוו הכי תחתון! גם במשקל וגם בגובה
איזה גנים דפוקים חחחחחחח