נכתב במקור על ידי
inverter
אתה מדבר פה על דברים שלדעתי לא קשורים בכלל לפיקאפ.
אתה מדבר פה על צורות חשיבה של אנשים, בכללי, בחיים.
אתה מדבר פה על להיות שלם עם עצמך, למרות שאתה לא מושלם...
איך לעבוד על זה?
קודם כל מאוד עוזר שיש הדרכה. מסתבר שיש אנשים ששלמים עם עצמם, בטוחים בעצמם ואפילו מוכנים לעזור לך להגיע למצב הזה.
לדעתי השלב הראשון זה להבין שהכול זה לא אמיתי. זה בסיס טוב להתחלה של שינוי, פריימים כמה שזה נחשב נושא מתקדם זה עוזר מאוד להבין את זה בשביל התקדמות אישית.
אני יתן לך דוגמה. בחור צעיר בא לדבר עם שני אנשים מבוגרים באמצע שיחה, שני האנשים המבוגרים מסתכלים עליו בזלזול ואפילו צוחקים עליו, הבחור לא יודע מה לעשות עם עצמו ופשוט בורח משם.
מה קרה פה באמת?
זה לא שהאנשים המבוגרים הם מניאקים, זה לא שהבחור הצעיר עם אפס בטחון עצמי. זה יותר לכיוון: גוף בעל מסה 76 קילו נע במהירות 1 קמ"ש ונעצר ליד שני גופים אחרים בעלי מסה 80 קילו. הגוף בעל מסת 76 מתחיל לבצע פעילויות כימיות שגורמות להרטטת מיתרי הקול. לאחר מכן שני הגופים האחרים מבצעים פעולה דומה. לבסוף בגוף הראשון מתחילות להתבצע פעילויות כימיות והוא מתחיל לנוע הרחק משני הגופים.
אם תשים לב, תיארתי את הסיטואציה הקודמת בצורה הכי בנאלית שיש.
מה אפשר להסיק מכך? המציאות שלנו היא לא מה שקורה באמת. זה איך אנחנו תופסים את מה שקורה באמת. כאילו שאנחנו קולטים הרבה מידע מהחוץ, מעבירים אותו דרך "מסנן" שמעבד ומעוות את המידע הנ"ל ככה שיתאים לאיך שאנחנו תופסים את העולם.
עכשיו פה בא הקטע החשוב. אם מבינים את הרעיון, בעצם איך שאנחנו תופסים את העולם משפיע על מה שקורה "באמת".
ניקח את הבחור הצעיר לדוגמה. הוא תופס את העולם, או ה"מסנן" שלו הוא "מקום רע, כולם טובים ממנו והוא נידון לחיות במעמד נמוך", הוא משליך את התפיסה שלו כלפי חוץ וככה זה נראה, הוא ברח כמו פחדן משני המבוגרים.
מה היה קורה אילו ה"מסנן" שלו היה יותר לכיוון "כולם הם סך הכול בני אדם, גם אני. למרות זאת, אני יהיה חכם וידע לנצל את זה לטובתי." האם הפעם הוא היה נעלב כמו קודם?
מה זה עוזר לנו להבין את זה? זה בעצם הכול. קשה לנו להעיף לחלוטין את צורת החשיבה הזאת, לתפוס כל סיטואציה בצורה הכי בנאלית שיש. מטבענו אנחנו יצורים רגשיים, לכן הכי כדאי לנו זה למצוא "מסנן" שיועיל לנו הכי הרבה.
כל אחד ישאל את עצמו אילו צורות מחשבה יועילו לו יותר. וזה לחלוטין אישי.
השלב הבא, אחרי שבן אדם הבין שהוא יכול לעשות שינוי בדרך הזאת, זה להתחיל לעשות אותו. וזה כבר אין לי זין לכתוב חחח
ובלי קשר, איך טבעיים מצליחים בלי לדעת את כל תורת הפיקאפ? הכול בא מעצמם, זה איך שהם תופסים את העולם. הם לא צריכים לדעת איפה לשים DHV ואיפה לא, איך לשבת ואיך לא. הכול זה איך אתה תופס את המציאות.