"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
|
|
* * *
לא על פי דתי, על פי דתו הוא. כרגע אני מדבר כאן על יהודי.
לשם מה אתה צריך נישואים אזרחיים? קיצבאות וכאלה? אין לי בעיה, שיתנו אותם ללא צורך בחתונה.
אבל חתונה (ויותר חשוב מכך, גירושין), רק כדת משה וישראל.
זה לא שאני כופה על מישהו להאמין במשהו, רק שלא יהיה מוצא מההשלכות של נישואין וגרושין כאלה, ויהיה פתאום יהודים סוג א' ויהודים סוג ב'. אסון.
* * *
קודם כל אתה אומר למשהו שנולד יהודי, זהו אין לך בחירה!
כמה שהוא ירצה לא להיות יהודי את תכריח אותו להתחתן רק דרכך?
וכמו שישראל אמר מה שאתה מציע זה נישואים בלי לקרוא לילד בשמו.
אתה אומר שיהיו נשואים רק שלא יקראו לזה ככה, זה מאוד מבלבל.
ודי לא הגיוני אפילו. האם תסכים שבתעודה המדינית(ת''ז) יהיה כתוב נשואים ב2 המקרים?
ונשואים דתיים יצוינו בנפרד?
בוא נסדר את הדברים :
א': אתאיסט = א - תאיסט = לא תאיסט = לא מאמין בכח עליון
חוץ מזה כלום, אני יכול להתייחס רק לסוגיה אחת ועדין להיות אתאיסט.
אני כאינדבידואל מאמין שכל אדם יכול לבחור ו2 אנשים יכולים לחיות כנשואים.
ואני שוב אומר ההבדל הוא בהיבט המדיני, האם תסכים ש2 אנשים בתעודת זהות יהיו רשומים כנשואים ?
קודם כל, למי שלא יודע, מכירת חמץ בפסח אסורה בעיקר כי בתקופה הזו של פסח יש על הלחם מין חיידק, עובש כזה שמומלץ לא לאכול. זה העיקר. בקשר ללימודי תנ''ך חובה, ואני אומרת את זה בתור אחת שלא מבינה כלום במקצוע הזה, זה דבר מאוד חשוב. יש לי חברה שהיא רוצה להתנצר כשתגיע לגיל 18, שמאלנית קיצונית אבל תנ''ך זה המקצוע האהוב עלייה. כמו היסטוריה, רק יותר מורכב. אישית אני נגד הפרדת הדת מהמדינה, כי חשוב לזכור שזו המדינה היהודית היחידה שיש בעולם. והיחידה שדמוקרטית במזרח התיכון. זה מה שמפריע לכם, איסור על אכילת חזיר? אם אתם כל כך אוהבים חזיר, סביר להניח שאכלתם ממנו וסביר להניח שכן מוכרים אותו בארץ. אז מה הבעיה? אנחנו לא בדיוק אירופה, ששם כל המדינות בערך אותו דבר, צריך ייחודיות. אנחנו מדינת ישראל, מדינה דמוקרטית. ויהודית.
הטעם הוא ששני אנשים שרוצים לחיות במונוגמיה יכולים להיות זכאים לזה
וגם שזה היה רשום בזהות של זה ולא רק כ"ידועים בציבור".
זה ממש יופי שאתה קורה למה שאני אומר חרא אבל זה לא ישנה את דעתי
אני אדם שמאמין בפתיחות וקבלה אבל אפעם לא באלימות או בכעס, אני לא יודע איזה טעות מצאת או איזה חרא מצאת באשכול שלי
אבל אם לא תראה אותו זה לא יגרום לי לקבל את מה שאמרת .
ואת ההומור שלך דווקא הבנתי, אבל חבל שמשתמשים בשטויות כאלה.
תראה לי טעות, תוכיח את טענתך ואשמח להודות בא אם לא אוכל לחלוק עליך
זהו ויכוח בריא בנאדם![]()
מה אתה אומר באמת?!
לך תספר את זה לאלפי הידועים בציבור שיחלקו על דעתך...
אתה חייב להפסיק לזרוק הצהרות לא מבוססות לאויר ככה סתם בלי סימוכין אפילו!
מה שיש במדינת ישראל (ואני כרגע מתייחס אך ורק למוסד הנישואין) זאת כפיה דתית תתחתן כמו שאנחנו קבענו או שלא תחשב לנשוי וישללו ממך זכויות אזרחיות שמגיעות לך ככה סתם כי בא לנו לעשות לך דווקא!
מרתיח אותי שיש שליטה כזאת מקובעת של הדת בחוקים מדיניים ועוד טוענים שיש לנו דמוקרטיה, איפה הדמוקרטיה זאת מתבטאת שאני מנסה להירשם כנשוי לאהובתי והמדינה פשוט מסרבת לתת לי להנות מהזכות הזאת מי הם הרבנים האלו שיכנסו לי למוסד הקדוש (לא במובן הדתי לא לאבד את הראש) הזה ויקבעו לי איך אני צריך ללמש את האהבה הזאת?!
לא משנה כמה תסובבו את העיניין הזה על הציר שלו זה פשוט פשע ממדרגה ראשונה!
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update