|
|
לא בטוח אם זה באשכול הזה אבל כבר הערתי באחת ההודעות שלי שדת/קיום אלוקים לא מוכיחים כלומר אין לזה הוכחה מתמטית מדוייקת כמו להרבה דברים בחיים מהסיבה הפשוטה שזה לא מתמטיקה. מה שכן יש סיבה מאוד ברורה להאמין במציאות ה' ולאמונה במסורת היהודית.
וההוכחה במקרה הזה היא בדיוק מה שכתבתי. היה מאורע גדול מאוד של קבלת התורה שבו נכחו בני ישראל לאחר צאתם ממצרים, והסיפור הועבר מאב לבן (אני לא מבין כמה פעמים אני עוד אצטרך לחזור על הקונספט באשכול הזה) אבא שלי סיפר לי מה שאבא שלו סיפר לו וכן הלאה עד לאחד האבות שהיה נוכח ביציאת מצרים ובמעמד הר סיני.
עכשיו תאמר (כמו דרדק זב חוטם) "אבא שלי לא אמר לי" - ופה בדיוק הבעיה. המסורת היא כללית של העם היהודי. עד לפני כ 3000 שנה לא היה מושג כזה אדם חילוני - המסורת תמיד הועברה.
תלמד את ספר הכוזרי ממש תתחיל את העמודים הראשונים, לא תתחרט.
זה לא בחור שטוען זה עם שלם שטוען את זה. בסופו של דבר כל העם היהודי מאמין באותו תנ"ך. אנחנו לא מאמינים על עיוור. אתה חושב שאנשים סתם היו משנים סתם את אורח החיים שלהם?
לגבי הנצרות/איסלם, הם מסכימים להאמין בבן אדם אחד, בניגוד אלינו.
ודרך אגב כולנו בחזקת טמאי מת אז טהור - אתה לא.
ואתה חושב שאתה הראשון ששואל את זה?
זו נקודה נוספת שבה הדת שלנו "מתעלה" על שאר הדתות. כל התנ"כים נראים אותו דבר (מבחינת תוכן) אין הבדל בין הפסוקים מילה/אות/ניקוד. הכל זהה. (מחלוקות שקיימות היום זה בענייני התורה שבעל פה).
המעבר מפה לאוזן הוא לא טלפון שבור. הכל כתוב בתנ"ך ומועבר מאבות לבנים.
מכן ההבדל בין התורה שבע"פ לתורה שבכתב. התורה שבעל פה עברה נטו מפה לאוזן (חל איסור לכתוב אותה) עד שרבי יהודה הנשיא ראה שהתורה שבע"פ משתבשת והעלה אותה על כתב בקיצור (כדי שלא יכתוב הרבה) "עת לעשות לה' הפרו תורתך" - בשביל שהתורה שבע"פ לא תשכח הוא עבר על האיסור וכתב אותה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 06-06-2011 בשעה 09:44.
One Shot - One Kill
מי זה הבחור שאתה מדבר עליו?
אם ראית, אתה לא צריך להסביר, טובה תמונה אחת מאלף מילים.
למזלנו, אותם אלפי אנשים לא עשו את החישוב 'אמנם ראינו, אך אנחנו לא מבינים איך ולמה, אז כנראה שלא ראינו'.
המדע לעולם לא יפרוך דבר שראית בברור (אל תביא לי סיפורי חיזרים עכשיו), הוא רק ינסה להסביר לך מהו.
* * *
תעשה לי טובה, גם מוחמד וגם ישו "ראו" דברים - אז גם הם צודקים?
תחליט בעצמך, אל תתן לשנים של שטיפת מח (אם תצליח) להשפיע על ההחלטה שלך.
על מה אתה מגן? אם מה שאתה מגן עליו הוא שקר?
תפסיק להתגונן כל הזמן ותנסה לחקור ולהבין איפה אתה טועה.
אין לך שום דבר חוץ מ "ככה לימדו אותי" "סבא שלי לא ישקר" "אנשים אמרו" "ככה כתוב".
נכון,
אבל ברגע שהוא אומר "כתוב - מי כתב? אלוהים כתב. אז חייב להיות נכון"
ואז הדיון פונה לדיונים אחרים, ואז חפירות של שנתיים.
קיצר נדב, זה מעגל שאי אפשר לנצח.
אתה פשוט צריך להבין בעצמך, שהמעגל שגוי כדיי לצאת ממנו.
אני אתה ועוד כמה פה יצאנו ב'מזל', לא לכולם היה את אותו ה'מזל'.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 06-06-2011 בשעה 23:29.
One Shot - One Kill
אוי נדב, אני בודק פעמיים כדי לראות שאתה זה שכתבת את התגובה הזאת, ועדיין מתקשה להאמין.
על מה אתה מדבר? אחד ההבדלים הגדולים בין היהדות לאמונות אחרות היא אלמנט 'אתם ראיתם', אבותינו היו שם וראו, אלוקים לא נחבא בחושך עם איזה אדם שהצהיר על כך, אלא דבר קבל עם ועידה.
לתשומת ליבך, התגובה הזו שלך היא מגננה נטו, כי היא חסרת כל עניין אחר. אני לא מנסה להגן על דבר, רק להציג לך דברים שאתה מתחמק מלראות. אם הדיון אצלך מתחיל מנקודת התחלה שבה אני טועה, ואינך מסוגל להפתח ולהבין את דעת השני, הוי אומר שאתה 'שטוף מוח' (דבר שהגדרת משוקץ ביותר), והדיון ביננו מיותר לחלוטין.
ובכלל, בא נאמר רגע שאין לי שום דבר חוץ מהדברים שהזכרת לעיל, האם אינם חזקים מספיק?
וכי אתה בודק כל מאמר מדעי שאתה קורא, או מאמין לו כי 'ככה כתוב'? אתה בודק ומאמת את כל הסיפורים המשפחתיים שמספרים לך הוריך?
קנטרנות לשמה אינה חוכמה, בלשון המעטה.
הפעם אני מסכים איתך, את האמת לא ניתן לנצח.
אני ממש מדוכא שלא התמזל מזלי.
ברוך הוא אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים ונתן לנו תורת אמת.
* * *
לכולכם:
התוקפנות של חלקכם רק מראה כמה אתם לא מוכנים לקבל - וזה שונה מאוד מלא להסכים.
דבר נוסף אני רוצה להביא לצומת לבכם, במקרה שלא שמתם לב שלאורך האשכול הזה/אשכולות אחרים הצגתם טיעונים שלכאורה סותרים את הדת, בטיעונים רבים, כשקיבלתם תשובה שלא הצלחתם להתמודד איתה הצגתם שאלה אחרת ובאותה גישה כמו האחרות הייתם בטוחים שאין עליה תשובה.
חזרתי על התשובה שלי כמספר הפעמים שלא הבנת אותה + 1.
יכול להיות שקטונתי מלהסביר קונספט כל כך פשוט.
שוב, אני מפנה אותך לספר הכוזרי. מצאתי בשבילך את הספר במלואו באינטרנט. ממליץ לך לקרוא לפחות את המאמר הראשון:
http://www.tsel.org/torah/kuzari/index.html
בהצלחה.
כבר הזכרתי שבנצרות ובאיסלם ניתן "לטפל" בנפרד. רצוי שקודם תבין את הבסיס ליהדות.
ראה קישור שנתתי לבחור לעיל.
על שאר השטויות שכתבת אני פשוט לא אגיב.
עד כמה שידוע לי, אלוקים לא נוהג לכתוב.
יש סרטון ביוטיוב שמציג פילוסוף גוי שמסביר שלמעשה (לכאורה) אין דבר שאלוקים יכול לעשות כדי לשכנע ב 100% את בני האדם מהסיבה שהם תמיד ינסו לנמק ולהתחמק.
גם אותך אני מפנה לספר הכוזרי. ראה קישור לעיל.
נערך לאחרונה על ידי gavra; 07-06-2011 בשעה 01:38.
ושוב פעם אתה חוזר על עצמך,
וזאתי הפעם האחד עשר.
והנה אני עוד פעם יחזור בשבילך,
אין שום קשר בין הספר הכוזרי, לבין מי כתב את התנ"ך.
משה טען שראה אלפים במעמד הר סיני, לא אלפים טענו שהיו בהר סיני.
אם תרצה להביא עוד קישורים לספרים שלא קשורים למציאות,
זה בסדר. אבל אין לזה קשר לנאמר.
שאני יחזור בפעם ה-12 אולי תבין?
One Shot - One Kill
ההרגשה שלי תמיד הייתה שאלוהים קיים בחיינו רק בשביל שיהיה לנו על מה להישאן ברגע מצוקה, ושייתן לנו תקווה וכו'
בrealy אני לא ממש מאמין שיש אלוהים, אבל זה יפה שישי משהו שגורם לאנשים לעשות מעשים טובים ולא לחטוא.