נכתב במקור על ידי
Daniel
היגיון זה לא מדע ומדע זה לא היגיון, ההוכחה לכך היא הפיזיקה של אריסטו, תעיין בויקיפדיה .
ובטח שאגנוסטים זה לא מה שמייצג היגיון זה מייצג אנשים שלא יודעים לקחת החלטות, פשוט ככה.
אם בעצימת עניים עסקינן, אגנוסטי זה בידיוק לעצום עיניים, זה להגיד "וואלה אין לי מושג ולא בא לי להחליט, או שתוכיח לי צד אחד או שתעזוב אותי מבלבולי מח" או במילים אחרות "לא בא לי לקבל החלטות חשובות אז אני לא עושה שינוי בחיים שלי עד שתוכיח לי שאני חייב".
וכל אלה פה שקוראים לעצמם "אגנוסטים", שהם לא אמורים להניח דברים שאין להם הוכחה, אני בטוח שהם לא אגנוסטים אמיתיים.
אני לא חושב שיש להם ספקות לגבי הזהות האמיתית של האנשים שחיים אצלם בבית, אלה שנקראים "אבא" או "אמא", הרי ההנחה שהם באמת ילדו אותך היא חסרת ביסוס אם לא עשית בדיקות DNA. ותסלח לי אדון אגנוסטי, אבל אני דומה לאבא שלי 2 טיפות מים זה לא מדע וזה בטח לא הוכחה.
לגבי מקרים שבהם אגנוסטים נמצאים במצב של אי וודאות ומעדיפים להישאר נאיבים, אנשים נורמלים בוחרים צד, כמו אם להיות דתי או לא דתי.
לפעמים זה צעד לא מושכל, סתם מתוך רגש, לפעמים לומדים קצת דת, הלכות, תורה, רואים איזה סגנון חיים מתאים לך יותר, מה נשמע לך יותר אמיתי, ועושים בחירה מושכלת, לאו דווקא רגשית לחלוטין. (אמנם לא בחירה בעלת תוקף מדעי אבל זה לא בחירה שבנויה רק על רגש, מה שמראה שיש פה עוד עניין שטעית בו שזה אין אף אחד שהוא 100% לכאן או לכאן. אדם שאגנוסטי 100% פשוט לא יכול להתקדם בחיים כי הוא כל הזמן תוהה שההנחה שאנחנו חיים בכלל היא לא מוכחת, אולי אנחנו אפקט ויזואלי של קופיף שחולם חלום ועומד להתעורר כל רגע. הרי אף אחד לא הוכיח שבאמת הכל פה קיים וכו')