נכתב במקור על ידי
techno barzel
תפסיקו לדבר בסיסמאות.. כאילו אתם חבורה של טירונים שאוכלים כל מה שהמפקד שלהם זורק להם.
מלחמה נגד סוריה, אני מתכוון למלחמה מלאה, תהיה המלחמה הכי נוראית שיכולה לבוא אלינו עם המון אבדות.
טנק מרכבה הוא טנק טוב, אבל הסורים עם הT-72 או 92 או איזה טנק רוסי אחר שיש להם יכולים לעשות לו נזק. פגז לא במקום ותגיד שלום. ואל תבואו אלי עם כל הסודיות שיש במרכבה אני מספיק זמן איתו בשביל לדעת מה שהוא שווה. והוא שווה, אבל בלי עירנות מלאה, ומיקום נכון של הטנק גם המרכבה יכול לקבל בראש. ונכון יש טנקים מגניבים יותר עם כל מיני מערכות סודיות שאין טעם לדבר עליהם, אבל גם הם לא תמיד מספקים את העבודה. חוץ מזה מאיפה אתה אומר שטנק המרכבה הוא טנק הטוב בעולם? תפסיק לדבר בסיסמאות. יש טנקים צרפתיים, רוסים ואמריקאים שנותנים לו פייט מאוד רציני ואולי אפילו יותר טוב ממה שאנחנו מסוגלים להתמודד איתו אבל זה לא רלוונטי לסוריה.
לגבי חיל אוויר אני לא כלכך מבין בזה אבל אני מניח שגם חיל האוויר יאלץ להתמודד נגד נ"מ, ונגד מטוסים ש להאויב שיכולים לעשות נזק שיפגע ויכאיב.
יש להם כוח אדם וכוח שיריון שאין לנו מבחינה כמותית שזה מהווה אחלה מכשול שבעולם. הם מוכנים לאבד יותר מאיתנו. למשל, אחת הטכניקות שמדברים עליהם זה שהם יעמידו טנק לא מאויש על עמדה, ואנחנו נירה עליו אז הם ידעו איפה כוחותינו. אנחנו לא מסוגלים לעשות כאלו דברים.
חוץ מזה על איזה ארטילריה אתה מדבר בדיוק? טומטים ממלחמת העולם הראשונה שזה רוב התותחים שיש לנו (תקנו אותי אם אני טועה)?
והחיסרון הכי גדול שלנו מולם הוא שאנחנו לא יכולים להרשות שהמלחמה תהיה בשטח שלנו, כלומר המלחמה תהיה בשטח סוריה שבו הם מבוצרים טוב מאוד, ומכירים אותו יותר טוב מכוחותינו.
לגבי חדירה למדינה אל תשכח שלפני שבוע וחצי בערך ביום הנכבה המחורבן נכנסו לך בלי יותר מדי התנגדות מפגינים לתוך המדינה ואחד אפילו הגיא לתלאביב. רק שתבין שאם אלו היו למשל מסתערבים סורים או משהו קצת יותר מאורגן וצבאי היינו יכולים לחטוף ישר בביצים.
החי"ר שלנו מיומן, אבל גם החיר שלהם הולכים על 2 רגליים, וגם להם יש נשק, כושר וציוד, וגם הם יודעים לצלוף, לרוץ, לראות טילים על טנקים על חיר על מטוסים ועל מה שזז.
חס וחלילה אני לא אומר שאנחנו נפסיד במלחמה כזאת אם היא תהיה (לא עלינו), אבל אתם מציגים את זה כאילו אנחנו ביום נכנסים הורגים את הסורים ושמים דגל בדמשק, אז תהיו קצת ריאלים. לא רק לנו יש מודיעין, לא רק לנו יש צבא, לא רק לנו יש דברים סודיים ולא רק לנו יש יחידות סופר מיוחדות. הסוגים בכלל לא פריארים ובטח ובטח לא מיימי הביניים כמו שאתם מציגים אותם. בקיצור באבא spqr אתה מדבר כמו איזה ילד.