בברכה,
|
|
שאלה לי אלייך,מה קורה לך בזמן שאתה ישן?אתה מרגיש משהו?אתה יודע מה קורה מסביבך?
סביר להניח שהתשובה שלך תהיה לא.
אז לטעמי זה גם מה שקורה לך כשאתה מת.אתה נופל לשינה שלא תצליח להתעורר ממנה.
עניין הנשמה?בולשיט אחד גדול.אם הייתה לנו אחת כזאת היינו יודעים על קיומה.כן נשמה היא משהו שלא נראה אבל היינו יכולים להרגיש אותה,בדיוק כמו שאנחנו מרגישים רגשות.
נערך לאחרונה על ידי Michael.; 09-06-2011 בשעה 19:07.
אין דבר שבני האדם לא צריכים לדעת.מה זה הקשקוש הזה? אם זה היה כמו שאתה טוען האדם לא היה מגיע לחלל,לא היה מגלה את החשמל,את כלי הרכב והעולם היה נראה בדיוק כמו בתקופת הפלינסטונס [סדרה מצויירת למי שלא הבין].
כן זה שאני אקרא איזה ספר זה בטוח מה שיגרום לי להבין מה שקורה אחרי המוות.למה אתה מאמין למה שנכתב בתוכו? הסופר מת,חזר לתחייה וכתב את ספרו?
אני מנסה להבין למה אתה שולל את מה שכתבתי..הרי יש כ"כ הרבה קווי דמיון בין שינה למוות וסה"כ שני דברים שונים: עצם זה שהמערכות שלך לא פועלות וזה שאתה לא קם בסופו של התהליך.
יש שאלות שאנחנו בתור בני אדם לא מסוגלים לענות עליהם. הכוונה היא למשל לשאלות בענייני הגדרת האלוקות וכד'. אין בעיה לדעת ולהמשיך לחקור תחומים שונים ומשונים בעולם שלנו.
הספר לא אמור לגרום לך להבין מה קורה אחרי המוות. מטרתו להציג לך סיפור (אמיתי/משל - לא באמת משנה) שמציג חקירה של מלך שלא האמין ביהדות שלבסוף מגיע למסקנה שהדת היהודית היא הדת הנכונה. הסיפור מציג את כל הבסיס לאמונה בדת היהודית בצורה של דיון בצורת שאלה-תשובה. אחרי שתקרא לפחות חלק מהספר מדומני שתגיע להבנה כללית בנוגע לחיים שלאחר המוות כמסקנה מהספר.
כי אני יצור הגיוני - בדיוק כמוך.
כשמתים לא "נופלים לשינה" - את זה הייתי יכול להבטיח לך עוד כשהייתי דרדק זב חוטם.
דרך אגב: http://www.tsel.org/torah/kuzari/index.html
אתה יכול לנסות את המאמר הראשון לראות אם יימצא חן בעיניך.
נערך לאחרונה על ידי gavra; 12-06-2011 בשעה 01:18.
בברכה,
חחח הורג אותי אלה שאומרים "מאמינים טיפשים חיים בתוך קופסא לא רוצים לשמוע את האמת"
ואז באים לפה ורושמים "אין לי כוח לראות זה בטח עוד שקר פיזיקה יותר מעניין"
תפסיקו עם הצביעות שלכם
ואני לא מפסיק לחזור על זה שכל הדברים האלה הם לא הוכחה, זאת לא הסיבה שבגללה אתה צריך להאמין ובכלל אנחנו לא צריכים להתעסק בסיאנסים.
מאחל לך בהצלחה. אל תקל ראש, תהיה סבלני.
כשתפנים את עיקר ספר הכוזרי לא תצטרך להיות עד לעלייתה של נשמה ובכל זאת תאמין בקיומה.
בברכה,