קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-07-2011, 14:34
  2. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 05-02-2007, 06:50
  3. האם היזדיינתם פעם?
    על ידי פיליפ1 בפורום סקרים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 03-09-2006, 12:33
  4. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 05-04-2006, 13:00
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 19 מתוך 19

האם אי פעם שאלתם את עצמכם את השאלה הזאת? - עמוד 2

משתמש משקיע
    לייקים
    80
    נקודות
    1,335
    משפט מחץ
    מי שמאמין שהוא יכול - יכול, מי שלא - כנרא�ה צודק.

חחחחחחחח אני לא יפרט פה מי אני ומה הקשר שלי לדת, אבל למדתי חבר.
    ומה שאמרתי זה בהחלט נכון לגבי המלכים.
    שהסופרים עיוותו את הדברים כדי להראות כאילו הוא מת ישירות מיד ה' (הרי אם המלך מת אחרי 20 שנה שה' גזר עליו את העונש זה כבר לא כל כך מעשה האל לא ?)
    כדוגמת אחאב ואיזבל.
    שמתו כתוצאה מגניבת הכרם (המשפט "הרצחת וגם ירשת" מוכר ? זה נאמר פה), אחאב "ירש" את הכרם מהיעזראלי (שברח לי השם שלו, אשמח אם תזכיר לי) אחרי שאיזבל רצחה אותו במשפט שקר.
    אלוהים אמר שאחאב ימות כמו שהיעזראלי מת (כמו שחיות ליקקו את דמו שלו ככה ילקקו גם את דמו של אחאב) ואיזבל תמות גם היא.
    אחאב מת אחרי משהו כמו 20 שנה במלחמה ובאמת קרה מה שנאמר (מן הסתם, אין זמן לקבור מישהו באמצע מלחמה) ואיזבל מתה אחריו (לא זוכר כמה שנים אבל אחריו היא מתה) כשהיא נפלה מהחלון.
    והמספר הציג את זה אחרת, כאילו זה כמעט קרה במקום.

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    ומניין לכם שהתנ"ך מעוות?
    מהי העליונות של ספר שחולק על התנ"ך, שיש בו בכדי לפוסלו חלילה?
    לא אמרתי שהתנ"ך לא נכון, אני מאמין ברוב מה שקרה בתנ"ך, בעיקר בנביאים ובכתובים.
    התנ"ך פשוט קצת מעוות בגלל הסופרים שמנסים להציג את האמונה שלהם בה' ככה שהסיפור כפי שהם מספרים אותו לא בידיוק קרה ככה.
    אבל זה לא רק באמונה בה'.
    לדוגמא סופר ספר מלכים הוא אוהד בית דוד לכן כל מיני חטאים שעשתה שושלת דוד לא מוזכרים בגלל הסיבה הזאת, ואנו יודעים זאת מהכתוב בספר דברי הימים שהוא המשלים/מקביל שלו.

אתה מוזמן לחדש לי כל דבר, תמיד שמח ללמוד.
    נערך לאחרונה על ידי Peace; 14-06-2011 בשעה 12:21.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי Peace צפיה בהודעה
    שהסופרים עיוותו את הדברים כדי להראות כאילו הוא מת ישירות מיד ה' (הרי אם המלך מת אחרי 20 שנה שה' גזר עליו את העונש זה כבר לא כל כך מעשה האל לא ?)

התנ"ך פשוט קצת מעוות בגלל הסופרים שמנסים להציג את האמונה שלהם בה' ככה שהסיפור כפי שהם מספרים אותו לא בידיוק קרה ככה.
    אבל זה לא רק באמונה בה'.

נוכל להסכים שתקופות זמן ענקיות נעלמות בתנ"ך.
    ניקח את זה שבני ישראל היו עשרות רבות של שנים במצרים, או 40 שנה במדבר. יש לך תיעוד מכל מה שקרה שם?
    הכותב לוקח רק נושאים מרכזיים וכאלה שיש מהם לימוד לדורות.
    אני לא חושב שלי או לך היו רעיונות יצירתיים יותר לשכתוב כל התקופות הללו. אני לא רואה בזה שום בעיה.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש משקיע
    לייקים
    80
    נקודות
    1,335
    משפט מחץ
    מי שמאמין שהוא יכול - יכול, מי שלא - כנרא�ה צודק.

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    נוכל להסכים שתקופות זמן ענקיות נעלמות בתנ"ך.
    ניקח את זה שבני ישראל היו עשרות רבות של שנים במצרים, או 40 שנה במדבר. יש לך תיעוד מכל מה שקרה שם?
    הכותב לוקח רק נושאים מרכזיים וכאלה שיש מהם לימוד לדורות.
    אני לא חושב שלי או לך היו רעיונות יצירתיים יותר לשכתוב כל התקופות הללו. אני לא רואה בזה שום בעיה.
    לאלא, אתה מבלבל בין מחט לתחת.
    להראות כאילו מלך מת בגלל החלטה של בורא עולם למרות שבפועל זה ממש לא נראה ככה זה לא לקחת נושא מרכזי ולא לקחת עיקר. זה פשוט לעוות את המציאות.

חחחחחחחח אני לא יפרט פה מי אני ומה הקשר שלי לדת, אבל למדתי חבר.
    כדוגמת אחאב ואיזבל.
    שמתו כתוצאה מגניבת הכרם (המשפט "הרצחת וגם ירשת" מוכר ? זה נאמר פה), אחאב "ירש" את הכרם מהיעזראלי (שברח לי השם שלו, אשמח אם תזכיר לי) אחרי שאיזבל רצחה אותו במשפט שקר.
    אלוהים אמר שאחאב ימות כמו שהיעזראלי מת (כמו שחיות ליקקו את דמו שלו ככה ילקקו גם את דמו של אחאב) ואיזבל תמות גם היא.
    אחאב מת אחרי משהו כמו 20 שנה במלחמה ובאמת קרה מה שנאמר (מן הסתם, אין זמן לקבור מישהו באמצע מלחמה) ואיזבל מתה אחריו (לא זוכר כמה שנים אבל אחריו היא מתה) כשהיא נפלה מהחלון.

אבל זה לא רק באמונה בה'.
    לדוגמא סופר ספר מלכים הוא אוהד בית דוד לכן כל מיני חטאים שעשתה שושלת דוד לא מוזכרים בגלל הסיבה הזאת, ואנו יודעים זאת מהכתוב בספר דברי הימים שהוא המשלים/מקביל שלו.

נבות היזרעלי.
    ואני אחדש לך שאתה לא יודע מספיק ואני מסתך על המשפט המגוחך " התנ"ך פשוט קצת מעוות...".
    עכשיו, מה השאלה המהותית שלך לגבי התנ"ך? איזה קושי מצאת שלא קיבלת עליו תשובה.

לאלא, אתה מבלבל בין מחט לתחת.
    להראות כאילו מלך מת בגלל החלטה של בורא עולם למרות שבפועל זה ממש לא נראה ככה זה לא לקחת נושא מרכזי ולא לקחת עיקר. זה פשוט לעוות את המציאות.
    למה אתה חושב שאתה יודע הכל? שאתה הראשון ששואל שאלות? שאין תשובות לכל מה שאתה שואל. התשובה היא כי אתה מחפש במקומות הלא נכונים או שלא חיפשת מספיק.
    בברכה,

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 08:59.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,000 | הודעות: 8,173,587 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect