אתה לא צריך להתרגז אם אתה לא מבין.
איך משה יכול לטעון לבד שהיו אלפים במעמד הר סיני אם חלק מהטענה היא שהוא בעצמו היה במעמד הר סיני? איפה היו כל אותם אלפים שהוא מדבר עליהם באותו רגע של קבלת התורה?
התשובה היא שההנחה שלך לא נכונה, ושכל אלפי הנוכחים סיפרו את הסיפור לבנים שלהם וכן הלאה. (נניח שאני ארצה לעשות דבר דומה. ואני אבוא ואומר שאלוקים נגלה אליי ובידי התורה הקדושה ושראיתי אלפים במעמד הר סיני - איפה כל האלפים האלה? מה זה מפעם? איפה היית עד עכשיו?)
ספר הכוזרי מסביר טוב מאוד למה הדת היהודית היא הנכונה. לכן הספר בהכרח גם מסביר את הבסיס לאמונה - מה שאתה עדיין לא מבין.
מקווה שתצליח להסתדר עם הלשון של הספר.
הינה הרעיון הכללי של הספר:
ספר הכוזרי פותח בסיפור על מלך הכוזרים, שהיה אדוק בדתו. והנה קרה שבחלום הלילה, פעם אחר פעם, נגלה לו מלאך ואמר לו: "כוונתך רצויה לאלוהים אך מעשך אינו רצוי."
כדי לדעת מהו המעשה הרצוי החליט המלך לפנות לחכמי הדתות השונות. הוא הזמין אליו תחילה את הפילוסוף, שיסביר לו את תורת הפילוסופיה. אחריו הזמין חכם נוצרי, שיסביר לו את עיקרי הנצרות. אחר-כך הזמין את החכם היהודי – את "החבר".
בסופו של דבר השתכנע מלך הכוזרים שהדת היהודית היא הדת האמיתית והחליט להתייהד, להתגייר. וכך עשו גם רבים מבני עמו.




ציטוט ההודעה


