קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אז איך עושים כסף כנסו תנסו תעשו
    על ידי soika בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 25
    הודעה אחרונה: 27-05-2007, 13:43
  2. בעיה מעצבנתתתתתתת כנסו תנסו לעזור
    על ידי The Rap Man בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 30-12-2005, 15:02
  3. תנסו להכין לי חתימה!
    על ידי MX2 בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 18-10-2005, 14:25
  4. וואי יש אחת שחופרת לי בוא תנסו לעזור
    על ידי MaRoKaY בפורום דיבורים
    תגובות: 27
    הודעה אחרונה: 26-09-2005, 22:36
  5. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 15-09-2005, 12:53
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 5 << ראשון ... 2345 אחרון >>
מציג תוצאות 46 עד 60 מתוך 61

תנסו את זה. - עמוד 4

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    הרמב"ם סובר שמשה אמר את 2 הדברות הראשונות ומשה את השאר, הוא לוקח את רעיונו מחלוקת הפסקאות בתורה.
    הרמב"ן חולק עליו ואומר שכל העשרה היו מפי האלוקים, כפי שנראה על פי הפשט מהפסוקים האחרונים.

אבל את חושב שלרבנים אין מה לעשות והאינטרס היחיד שלהם הוא להוכיח משהו? אוקיי, בא נקרא תנ"ך. שב יפה, אני מתחיל:

א וַיְדַבֵּר אֱלֹהִים, אֵת כָּל-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה לֵאמֹר.
    ב אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: לֹא-יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עַל-פָּנָי.
    ג לֹא-תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל, וְכָל-תְּמוּנָה, אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל, וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת--וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם, מִתַּחַת לָאָרֶץ.
    ד לֹא-תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם, וְלֹא תָעָבְדֵם: כִּי אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ, אֵל קַנָּא--פֹּקֵד עֲו*ֹן אָבֹת עַל-בָּנִים עַל-שִׁלֵּשִׁים וְעַל-רִבֵּעִים, לְשֹׂנְאָי.
    ה וְעֹשֶׂה חֶסֶד, לַאֲלָפִים--לְאֹהֲבַי, וּלְשֹׁמְרֵי מִצְו*ֹתָי.
    ו לֹא תִשָּׂא אֶת-שֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לַשָּׁוְא: כִּי לֹא יְנַקֶּה יְהוָה, אֵת אֲשֶׁר-יִשָּׂא אֶת-שְׁמוֹ לַשָּׁוְא.
    ז זָכוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת, לְקַדְּשׁוֹ.
    ח שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבֹד, וְעָשִׂיתָ כָּל-מְלַאכְתֶּךָ.
    ט וְיוֹם, הַשְּׁבִיעִי--שַׁבָּת, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ: לֹא-תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ, עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ וּבְהֶמְתֶּךָ, וְגֵרְךָ, אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ.
    י כִּי שֵׁשֶׁת-יָמִים עָשָׂה יְהוָה אֶת-הַשָּׁמַיִם וְאֶת-הָאָרֶץ, אֶת-הַיָּם וְאֶת-כָּל-אֲשֶׁר-בָּם, וַיָּנַח, בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי; עַל-כֵּן, בֵּרַךְ יְהוָה אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת--וַיְקַדְּשֵׁהוּ.
    יא כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ, וְאֶת-אִמֶּךָ--לְמַעַן, יַאֲרִכוּן יָמֶיךָ, עַל הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ.
    יב לֹא תִרְצָח, לֹא תִנְאָף; לֹא תִגְנֹב, לֹא-תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר.
    יג לֹא תַחְמֹד, בֵּית רֵעֶךָ; לֹא-תַחְמֹד אֵשֶׁת רֵעֶךָ, וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ וְשׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ, וְכֹל, אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ.

יד וְכָל-הָעָם רֹאִים אֶת-הַקּוֹלֹת וְאֶת-הַלַּפִּידִם, וְאֵת קוֹל הַשֹּׁפָר, וְאֶת-הָהָר, עָשֵׁן; וַיַּרְא הָעָם וַיָּנֻעוּ, וַיַּעַמְדוּ מֵרָחֹק.
    טו וַיֹּאמְרוּ, אֶל-מֹשֶׁה, דַּבֵּר-אַתָּה עִמָּנוּ, וְנִשְׁמָעָה; וְאַל-יְדַבֵּר עִמָּנוּ אֱלֹהִים, פֶּן-נָמוּת.
    טז וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-הָעָם, אַל-תִּירָאוּ, כִּי לְבַעֲבוּר נַסּוֹת אֶתְכֶם, בָּא הָאֱלֹהִים; וּבַעֲבוּר, תִּהְיֶה יִרְאָתוֹ עַל-פְּנֵיכֶם--לְבִלְתִּי תֶחֱטָאוּ. יז וַיַּעֲמֹד הָעָם, מֵרָחֹק; וּמֹשֶׁה נִגַּשׁ אֶל-הָעֲרָפֶל, אֲשֶׁר-שָׁם הָאֱלֹהִים.
    עד כאן לשון הקודש של התנ"ך.

מי מדבר בפסוק א'? יפה מאוד, אלוקים.
    מה אומרים בני ישראל למשה בפסוק ט"ו? אנחנו מפחדים מדיבורו של אלוקים, תעזור לנו.
    משה רבנו מרגיע אותם ועולה להר להביא את לוחות הברית.
    אני מצטער אבל אתה מחזק את הטענה שלי כל 5 הדיברות הראשונות (שלפי הפסוקים הנ"ל ניתנו בידי האל עצמו הוא ולא שליח הוא ולא נביא הוא עצמו במעמדו ובכבודו)
    אז נעבור לפסוקים:
    א וַיְדַבֵּר אֱלֹהִים, אֵת כָּל-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה לֵאמֹר.
    ב אָנֹכִי ה' אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: לֹא-יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עַל-פָּנָי.
    ג לֹא-תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל, וְכָל-תְּמוּנָה, אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל, וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת--וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם, מִתַּחַת לָאָרֶץ.
    עכשיו מיד אחרי זה הלכו להם 3000 לא 10 לא 20 אפילו לא 1000 3000 יראי שמיים שהרגע חוו התגלות אלוהים שבפיה (כמובן המטפורי לא הייתי רוצה להפגע מאיזה ברק בגלל שטענתי שיש לאל פה) אמרה להם אני הוא האל האחד היחיד והשולט
    לא יהיו לכם אלים אחרים לא בצורה גשמית ולא באמונה...
    תסביר לי את זה בבקשה כי אני האדם הפשוט איני מצליח להבין איך הפשט הזה מתלבש על המציאות
    או שאולי אני הוא זה שמבין ואתם אלו הבוהים בעלתה הסוגרת אתכם בתוך צרות ראיה ומכריחה אתכם ללכת לפי פי רבנים בעוד שכניראה תגובתכם הראשונית לפסוקים אלו יובילו אתכם לאותה מסקנה כמוני מישהו עשה שם טעות ולא העתיק נכון את השקר שקדם לשלו
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 14-06-2011 בשעה 21:56.

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    די עם הטענה הלא מבוססת הזאת ודי כבר עם הכאילו אנחנו בטוחים בזה!
    מאיפה אתם יודעים שמה שמסופר בתורה שבעל פה שלאחר מכן עלתה נכתב לא שוכתב אלף פעמים עד שהכל עלה לדפוס?!
    איך אתם יודעים שכל מה שאתם כל כך רוצים שיהיה נכון הוא בהכרח נכון ותעזבו אותי מהטענה כי ככה אנחנו מאמינים לפי אמונה אפשר להגיע למחצית אולי אולי במקרה הטוב לשליש דרך אבל אמונה היא לא הדרך כולה תפסיקו להמציא שטויות מהטוסיק (אני נורא מצטער על הביטוי הזה) כי באמת אם להיות קונקרטי הרעיון של חברים דימיוניים בכל מקום שפוי בעולם הוא לא נורמאלי..

אגב אנקדוטה לי אליכם..
    אם לפי הגדרתכם האלבכבודו ובעצמו ירד ונתן את שתי הדיברות הראשונות איך קרה שקבוצה לא מבוטלת של 3000 אנשים החליטו לעשות לעצמם עגל זהב ולזבוח לו?!
    מויקיפדיה:
    פרשנים רבים ניסו לעמוד על הסיבה ליצירתו של עגל הזהב, מעבר לעיכובו של משה. פרשנות מקובלת היא שבני ישראל כמהו לסמל מוחשי אותו יוכלו לעבוד, כי לא הורגלו לרעיון החדשני (יחסית לעמים אחרים באותו הזמן, ובייחוד מצרים) של אל בלתי נתפס. יש אומרים שבעקבות עגל הזהב צוו ישראל על בניית המשכן, אשר נתן להם הזדמנות לעבודה מוחשית יותר של האל.
    על פי חז"ל הגורמים המרכזיים לחטא העגל, היו הערב רב שנסתפחו לבני ישראל כאשר יצאו ממצרים, ונתקבלו על דעתו של משה.

ערך "ערב רב" בויקיפדיה:
    ערב רב הוא שמה של קבוצה הכוללת מצריים ובני עמים נוספים שהתלוותה לבני ישראל ביציאת מצרים, על פי המסורת היהודית הם התקבלו על ידי משה כחלק אינטגרלי מהעם, ובהמשך חטאו והחטיאו את עם ישראל במדבר, כמו בחטא העגל ועוד.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    מויקיפדיה:
    פרשנים רבים ניסו לעמוד על הסיבה ליצירתו של עגל הזהב, מעבר לעיכובו של משה. פרשנות מקובלת היא שבני ישראל כמהו לסמל מוחשי אותו יוכלו לעבוד, כי לא הורגלו לרעיון החדשני (יחסית לעמים אחרים באותו הזמן, ובייחוד מצרים) של אל בלתי נתפס. יש אומרים שבעקבות עגל הזהב צוו ישראל על בניית המשכן, אשר נתן להם הזדמנות לעבודה מוחשית יותר של האל.
    על פי חז"ל הגורמים המרכזיים לחטא העגל, היו הערב רב שנסתפחו לבני ישראל כאשר יצאו ממצרים, ונתקבלו על דעתו של משה.

ערך "ערב רב" בויקיפדיה:
    ערב רב הוא שמה של קבוצה הכוללת מצריים ובני עמים נוספים שהתלוותה לבני ישראל ביציאת מצרים, על פי המסורת היהודית הם התקבלו על ידי משה כחלק אינטגרלי מהעם, ובהמשך חטאו והחטיאו את עם ישראל במדבר, כמו בחטא העגל ועוד.
    חחח הוכחת פה את הטענה הראשונה שלי בתיזה בפסיכולוגיה (לא, לא באמת לא כתבתי תיזה, מה יש לך מאמין לכל מה שאתה קורא?!)
    אמרתי מפורשות לפי ההבנה הבסיסית שלכם לפי האינסטיגט בלבד התגובה שלכם היא מדוייקת לשלי לא משנה כמה תתוכח איתי אני צודק..
    אני גם יכול לפרש דברים איך שבא לי ולכתוב אותם על הדף ואולי יום אחד השטויות שלי יהפכו לתורה הבאה, הנה אני ניגש מייד לעבודה
    לא, לא באמת /= נו מה יש לך שוב אתה מאמין לי וואלה הייתי בטוח שתבין אחרי הפעם הראשונה
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 14-06-2011 בשעה 22:49.

חחח הוכחת פה את הטענה הראשונה שלי בתיזה בפסיכולוגיה (לא, לא באמת לא כתבתי תיזה, מה יש לך מאמין לכל מה שאתה קורא?!)
    אמרתי מפורשות לפי ההבנה הבסיסית שלכם לפי האינסטיגט בלבד התגובה שלכם היא מדוייקת לשלי לא משנה כמה תתוכח איתי אני צודק..
    אני גם יכול לפרש דברים איך שבא לי ולכתוב אותם על הדף ואולי יום אחד השטויות שלי יהפכו לתורה הבאה, הנה אני ניגש מייד לעבודה
    לא, לא באמת /= נו מה יש לך שוב אתה מאמין לי וואלה הייתי בטוח שתבין אחרי הפעם הראשונה
    לא הבנתי, מה השאלה שלך?
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

לא הבנתי, מה השאלה שלך?
    אני לא שאלתי כלום..
    קבעתי עובדה התגובה האינסטינקטיבית שלך תהיה להגיב לסיטוציה הזאת בדיוק כמוני
    אלא אם כן זה ניראה לך לגיטימי לבנות פסל מזהב שניה אחרי שהאל שלך התגלה אליך ואמר לך שאבוי לך אם תעשה זאת..
    ולא פירושים של מישהו אחר נורא לא מעניינים אותי כי כמו שאמרתי אני יכול היום לכתוב פירוש משלי שעשוי לתפוס בעוד 100-200 300... שנה בתור מידע מדוייק ונכון

אני לא שאלתי כלום..
    קבעתי עובדה התגובה האינסטינקטיבית שלך תהיה להגיב לסיטוציה הזאת בדיוק כמוני
    אלא אם כן זה ניראה לך לגיטימי לבנות פסל מזהב שניה אחרי שהאל שלך התגלה אליך ואמר לך שאבוי לך אם תעשה זאת..
    ולא פירושים של מישהו אחר נורא לא מעניינים אותי כי כמו שאמרתי אני יכול היום לכתוב פירוש משלי שעשוי לתפוס בעוד 100-200 300... שנה בתור מידע מדוייק ונכון
    אני עדיין לא מבין מה לא מסתדר לך פה.
    אם הייתי ברמה מספיק גבוהה אולי הייתי מעלה פירוש משלי. לצערי, אני לא ויש קודמים לי שגדולים בתורה שהפירושים שלהם מקובלים על כל אדם הגיוני.
    והתנ"ך זה הרבה יותר מכל הטענות שלך. כבר הזכרתי שיש פסוקים רבים שמעלים שאלות ונתתי כדוגמה את בריאת העולם.
    דוגמה נוספת יכולה להיות ספר קהלת שנכתב ע"י שלמה. את הספר הגאוני הזה רצו לגנוז בגלל שמובאים שם עניינים מאוד עמוקים שחששו שבעתיד (כשבני הדור יהיו בעלי רמה רוחנית נמוכה יותר) יתפרשו לא נכון שיוביל לידי כפירה בעיקר ("הבל הבלים אמר קהלת הבל הבלים הכל הבל" קהלת א',ב').
    לבסוף הוחלט לא לגנוז את הספר בזכות הפסוק האחרון שהיווה את המסקנה הסופית ("סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצותיו שמור כי זה כל האדם").
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אני עדיין לא מבין מה לא מסתדר לך פה.
    אם הייתי ברמה מספיק גבוהה אולי הייתי מעלה פירוש משלי. לצערי, אני לא ויש קודמים לי שגדולים בתורה שהפירושים שלהם מקובלים על כל אדם הגיוני.
    והתנ"ך זה הרבה יותר מכל הטענות שלך. כבר הזכרתי שיש פסוקים רבים שמעלים שאלות ונתתי כדוגמה את בריאת העולם.
    דוגמה נוספת יכולה להיות ספר קהלת שנכתב ע"י שלמה. את הספר הגאוני הזה רצו לגנוז בגלל שמובאים שם עניינים מאוד עמוקים שחששו שבעתיד (כשבני הדור יהיו בעלי רמה רוחנית נמוכה יותר) יתפרשו לא נכון שיוביל לידי כפירה בעיקר ("הבל הבלים אמר קהלת הבל הבלים הכל הבל" קהלת א',ב').
    לבסוף הוחלט לא לגנוז את הספר בזכות הפסוק האחרון שהיווה את המסקנה הסופית ("סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצותיו שמור כי זה כל האדם").
    אני אדם הגיוני וזה ממש לא מסתדר לי אז מי מאיתנו צודק?
    סביר להניח שתשובה לא לי ולא לך תהיה אבל פלא ללוגיקה כניראה שתהיה תשובה (כל עוד אתה לא אל והלוגיקה תופסת עליך ועל החכמים שלך, נכון?)
    אוקי שנתחיל?
    טוב דבר ראשון..
    שאני אומר לך שצבע מסויים הוא צבע שמקובל עליך לוגית יש לנו הסכמה על בסיס ידע קודם זהה של שנינו
    שאני אומר לך ששמי הוא אורי יכולה להיות הסכמה ויכולה להיות אי הסכמה הכל על בסיס של אמונה לוגית שלך שאני איני מעוניין לשקר או באופן ההפוך שיש לך אמונה שיש לי אינטרס לשקר
    שאני אומר לך שכואב לשבור שן אתה סביר להניח תסכים איתי כי אני ואתה בנויים בצורה אנטומית דומה (זהה) ולשנינו יש עצבים בחניכיים ולכן תהיה כניראה הסכמה..
    אתה אומר לי מישהו חכם ממני (סובייקטיביות גירדא) פירש זאת בצורה הזאת ולכן כל אדם שבינה בראשו מחוייב להסכים עם טענה זאת, יש לנו אי הסכמה על בסיס לוגי וכי למה?
    כי הנחה שמבוססת על סובייקטיביות אינה קשירה להתפס בתור משהו שאפשר לייחס לו נכונות או לקבוע שהוא מקובל על כל אדם הגיוני (קריא אדם לוגי)
    ואם את העובדות הפשוטות האלו אתה לא מבין כניראה ששיח רחב ומעמיק איתך יהיה עקר מתוכן כי הבנה בסיסית בלוגיקה (כן זאת שאתה מתעקש שהיא מנת חלקם של אלו הגורסים בטענתך) כניראה ואין לך..
    אז בבקשה ממך ספר לי אתה אנקודטה רלוונטית שתניע אותי מדעתי בצורה לוגית ולא בדיבורי סרק על חוכמה של אדם שאינך מכיר את עבודתו וגם אם אתה מכיר את עבודתו אתה אינך יכול לאשר אותה או להפריח אותה על בסיס לוגי בלבד..
    דבר איתי בבקשה על תגובות בסיסיות תשכנע אותי שהן לוקחות יד בצד שלך אני אשב לי יום וליל על הספר כפי שבזבזתי 18 שנים לתם מחיי ואני לא אטריד אותך יותר..
    אבל רגע לפני שתיקח את האתגר וזאת אני מאמין אינה בקשה מוגזמת כלל, קח בחשבון שאם אין לך בקיאות בנושא הנדון שהעלתי אל תגיב כלל ואל תוסיף ציטוטים שהם מעבר לבינתך ומעבר להגיון האנושי כלל ואל תוסיף להטריף את הידע הבריא בהנחות לא מבוססות ולא לוגיות בעליל בעזרת ניסיון נלוז להעמיד את תפקיד האל כמניע יד הגורל
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 14-06-2011 בשעה 23:27.

אני אדם הגיוני וזה ממש לא מסתדר לי אז מי מאיתנו צודק?
    סביר להניח שתשובה לא לי ולא לך תהיה אבל פלא ללוגיקה כניראה שתהיה תשובה (כל עוד את לא אל והלוגיקה תופסת עליך ועל החכמים שלך, נכון?)
    אוקי שנתחיל?
    טוב דבר ראשון..
    שאני אומר לך שצבע מסויים הוא צבע שמקובל עליך לוגית יש לנו הסכמה על בסיס ידע קודם זהה של שנינו
    שאני אומר לך ששמי הוא אורי יכולה להיות הסכמה ויכולה להיות אי הסכמה הכל על בסיס של אמונה לוגית שלך שאני איני מעוניין לשקר או באופן ההפוך שיש לך אמונה שיש לי אינטרס לשקר
    שאני אומר לך שכואב לשבור שן אתה סביר להניח תסכים איתי כי אני ואתה בנויים בצורה אנטומית דומה (זהה) ולשנינו יש עצבים בחניכיים ולכן תהיה כניראה הסכמה..
    אתה אומר לי מישהו חכם ממני (סובייקטיביות גירדא) פירש זאת בצורה הזאת ולכן כל אדם שבינה בראשו מחוייב להסכים עם טענה זאת, יש לנו אי הסכמה על בסיס לוגי וכי למה?
    כי הנחה שמבוססת על סובייקטיביות אינה קשירה להתפס בתור משהו שאפשר לייחס לו נכונות או לקבוע שהוא מקובל על כל אדם הגיוני (קריא אדם לוגי)
    ואם את העובדות הפשוטות האלו אתה לא מבין כניראה ששיח רחב ומעמיק איתך יהיה עקר מתוכן כי הבנה בסיסית בלוגיקה (כן זאת שאתה מתעקש שהיא מנת חלקם של אלו הגורסים בטענתך) כניראה ואין לך..
    אז בבקשה ממך ספר לי אתה אנקודטה רלוונטית שתניע אותי מדעתי בצורה לוגית ולא בדיברי סרק על חוכמה של אדם שאינך מכיר את עבודתו וגם אם אתה מכיר את עבודתו אתה אינך ישכול לאשר אותה או להפריח אותה על בסיס לוגי בלבד..
    דבר איתי בבקשה על תגובות בסיסיות שתכנע אותי שהן לוקחות יד בצד שלך אני אשב לי יום וליל על הספר כפי שבזבזתי 18 שנים לתם מחיי ואני לא אטריד אותך יותר..
    אבל רגע לפני שתיקח את האתגר וזאת אני מאמין אינה בקשה מוגזמת כלל, קח בחשבון שאם אין לך בקיאות בנושא הנדון שהעלתי אל תגיב כלל ואל תוסיף ציטוטים שהם מעבר לבינתך ומעבר להגיון האנושי כלל ואל תוסיף להטריף את הידע הבריא בהחנות לא מבוססות ולא לוגיות בעליל בעזרת ניסיון נלוג להעמיד את תפקיד האל כמניע יד הגורל
    18 שנים כי אתה בן 18?
    מה זה משנה אם אתה מאמין באדם הזה/בקיום שלו. אם אני מביא הסבר הגיוני (בלי להיכנס לאיך הגיעו אליו) אז הוא נשאר הגיוני ללא תלות בהמצאות שלך.
    בכל מקרה עדיין לא חידדת לי את הנקודה שקשה עליך.
    דרך אגב, אם היית מתרכז בעיקר לא היית שואל את זה. אם אתה יודע בביטחון שהכוס מלאה מים ומישהו אחר בא להוכיח לך אחרת ושואל שאלות זה לא משנה כי אתה בטוח שהיא מלאה מים. כל שאלה שלא יציג - או שתהיה לך תשובה או שלא תתעניין בכלל להתעסק בזה.
    תתרכז בעיקר. למדת את ספר הכוזרי?
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

18 שנים כי אתה בן 18?
    מה זה משנה אם אתה מאמין באדם הזה/בקיום שלו. אם אני מביא הסבר הגיוני (בלי להיכנס לאיך הגיעו אליו) אז הוא נשאר הגיוני ללא תלות בהמצאות שלך.
    בכל מקרה עדיין לא חידדת לי את הנקודה שקשה עליך.
    דרך אגב, אם היית מתרכז בעיקר לא היית שואל את זה. אם אתה יודע בביטחון שהכוס מלאה מים ומישהו אחר בא להוכיח לך אחרת ושואל שאלות זה לא משנה כי אתה בטוח שהיא מלאה מים. כל שאלה שלא יציג - או שתהיה לך תשובה או שלא תתעניין בכלל להתעסק בזה.
    תתרכז בעיקר. למדת את ספר הכוזרי?
    אני בן 24 זה כתוב בצד אולי קשה להזיז את הראש שמתרגלים לעצום עניים למה שלא מעניין..
    וכן בהחלט מכריכה לכריכה..
    בכל מקרה מרגע זה ואילך אני איני מתייחס לטענותך הוכחת את עצמך כאחד שהוא אינו רציני ואשר מעדיף לקלוח בטענות מעומלנות מאשר להתבנון פעם אחת בחייו לחיים בעיניים ולשאול אולי יכול להיות שאני טועה,, חבל לי עליך אח יקר

אני בן 24 זה כתוב בצד אולי קשה להזיז את הראש שמתרגלים לעצום עניים למה שלא מעניין..
    וכן בהחלט מכריכה לכריכה..
    בכל מקרה מרגע זה ואילך אני איני מתייחס לטענותך הוכחת את עצמך כאחד שהוא אינו רציני ואשר מעדיף לקלוח בטענות מעומלנות מאשר להתבנון פעם אחת בחייו לחיים בעיניים ולשאול אולי יכול להיות שאני טועה,, חבל לי עליך אח יקר
    כתוב 23.
    אל תעשה לי את זה.
    חחח אתה באמת משהו מיוחד חבל שאתם לא יכולים להיות כולכם עם אותו מוח כדי שנהיה יותר ממוקדים ותראו את כל ההודעות שכותבים פה.
    שאלתי את עצמי במשך הרבה זמן אם אני טועה והייתי כמעט בטוח שטעיתי. במשך שלוש שנים חשבתי שאני צודק, חשבתי כמוך אבל לא הנחתי לזה כ"כ בקלות עד שהבנתי.
    בהצלחה.
    נערך לאחרונה על ידי gavra; 14-06-2011 בשעה 23:45.
    בברכה,

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

כתוב 23.
    אל תעשה לי את זה.
    חחח אתה באמת משהו מיוחד חבל שאתם לא יכולים להיות כולכם עם אותו מוח כדי שנהיה יותר ממוקדים ותראו את כל ההודעות שכותבים פה.
    שאלתי את עצמי במשך הרבה זמן אם אני טועה והייתי כמעט בטוח שטעיתי. במשך שלוש שנים חשבתי שאני צודק, חשבתי כמוך אבל לא הנחתי לזה כ"כ בקלות עד שהבנתי.
    בהצלחה.
    אין חכם כבעל ניסיון,
    ולאורי יש פה הכי הרבה ניסיון חיים מבין כולנו.
    אי אפשר לקחת את הדעה שלו בקלות דעת בנושאים שכאלה.

One Shot - One Kill

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אין חכם כבעל ניסיון,
    ולאורי יש פה הכי הרבה ניסיון חיים מבין כולנו.
    אי אפשר לקחת את הדעה שלו בקלות דעת בנושאים שכאלה.
    ניסיון מצד אחד - אתאיזם.
    ההתנסות בצד השני מתקבלת כשמנסים להבין את הצד השני מרצון ולא כשנאלצים מקושיות.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ניסיון מצד אחד - אתאיזם.
    ההתנסות בצד השני מתקבלת כשמנסים להבין את הצד השני מרצון ולא כשנאלצים מקושיות.

עכשיו אני מרגיש זקן
    בכל מקרה גם אם הייתי בן 10 אין לפקפק בדיעה שלי משום שהיא קונקרטית ואין שום דרך להפריח אותה ביחוד שמדובר פה על נושאים כמו לוגיקה (בזה אשכרה יש לי כמה קורסים!) פיזיקה ומתמטיקה (הסתברות בעיקר)..
    בכל מקרה מתחיל להמאס עלי לענות בצורה עיניינית בנוגע לנושא ואז לקבל תשובה שלא קשורה לשום דבר ממה שאמרתי ועוד יותר מזה תגובה שמתגרה לגרור את הדיון למקום אחר..
    איך חבר שלי תמיד אומר, תספר לי על עצמך ואני אגיד לך כמה יעלה לאשפז אותך (<דוגמא למשפט כזה שמאוד יפתה אותך לגרור את הנושא למקום אחר)
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 15-06-2011 בשעה 22:41.

עכשיו אני מרגיש זקן
    בכל מקרה גם אם הייתי בן 10 אין לפקפק בדיעה שלי משום שהיא קונקרטית ואין שום דרך להפריח אותה ביחוד שמדובר פה על נושאים כמו לוגיקה (בזה אשכרה יש לי כמה קורסים!) פיזיקה ומתמטיקה (הסתברות בעיקר)..
    בכל מקרה מתחיל להמאס עלי לענות בצורה עיניינית בנוגע לנושא ואז לקבל תשובה שלא קשורה לשום דבר ממה שאמרתי ועוד יותר מזה תגובה שמתגרה לגרור את הדיון למקום אחר..
    איך חבר שלי תמיד אומר, תספר לי על עצמך ואני אגיד לך כמה יעלה לאשפז אותך (<דוגמא למשפט כזה שמאוד יפתה אותך לגרור את הנושא למקום אחר)
    בטח שיש לפקפק, אתה בן 10 אתה לא יודע כלום ולא מבין כמו אדם מבוגר. בגלל זה המטרה היא להתחיל את האמונה מחינוך הילד, לספר לו את המסורת (לילד מן הסתם לא יעלו יותר מדיי שאלות) ולכשיגדל ויהיה לו שאלות - אין בעיה לענות לו (תחשוב למה).
    דרך אגב, להפריך לא להפריח (זאת פעם שניה אז אני מניח שאתה לא מתבלבל).
    יפה. איזה קורסים? (דרך אגב הרבה דתיים לומדים מקצועות ראליים וזה לא מפריע להם אם רמזת לזה).
    חס וחלילה. אגב אני בכלל לא מבין מה השאלות שלך. אתה כל הזמן מדבר בכלליות ולא מציג שאלות מהותיות.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

בטח שיש לפקפק, אתה בן 10 אתה לא יודע כלום ולא מבין כמו אדם מבוגר. בגלל זה המטרה היא להתחיל את האמונה מחינוך הילד, לספר לו את המסורת (לילד מן הסתם לא יעלו יותר מדיי שאלות) ולכשיגדל ויהיה לו שאלות - אין בעיה לענות לו (תחשוב למה).
    דרך אגב, להפריך לא להפריח (זאת פעם שניה אז אני מניח שאתה לא מתבלבל).
    יפה. איזה קורסים? (דרך אגב הרבה דתיים לומדים מקצועות ראליים וזה לא מפריע להם אם רמזת לזה).
    חס וחלילה. אגב אני בכלל לא מבין מה השאלות שלך. אתה כל הזמן מדבר בכלליות ולא מציג שאלות מהותיות.
    הידע האקדימאי שלי לא צריך לדבר בשמי גם ללא שום הכשרה הדברים שאני מבר עליהם הם ברמה הבנתית של כל אדם מהרחוב שיהיה מוכן להקשיב ולהבין..

ואני כן מדבר לעיניין ואני כן וקונקרטי עצם העבודה שאתה לא בין אותי לא אומר שזה לא רלוונטי..

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:37.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,172 | הודעות: 8,198,765 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect