קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. חדשה|דרוגבה במיטבו
    על ידי h-over בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 08-04-2008, 13:31
  2. הצבא הרוסי במיטבו אבל. . .
    על ידי guetta17 בפורום דיבורים
    תגובות: 34
    הודעה אחרונה: 02-01-2008, 18:49
  3. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 05-09-2007, 22:19
  4. דיסוננט- מטאל ישראלי במיטבו
    על ידי vcr בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 19-06-2007, 02:59
  5. סירטון- עד כמה באמת המדע יודע???
    על ידי michal בפורום יהדות
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 28-02-2006, 22:00
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 46

המדע במיטבו! - עמוד 3

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    עדין ממתין לתשובה
    תשובתו (ובצדק):
    האמת אני די מיואש. כי אני מרגיש שאני אומר דברים הגיוניים, ולו זה נראה כתירוצים. אין לי שפה משותפת איתו.

במילים אחרות - אתה לא מוכן לקבל.
    תלמד את רש"י. זה חלק מרש"י:
    וידבר. לשון קושי הוא, כמו (בראשית מב ז) וידבר אתם קשות: לך רד. מגדלתך, לא נתתי לך גדלה אלא בשבילם. באותה שעה נתנדה משה מפי בית דין שלמעלה: שחת עמך. שחת העם לא נאמר אלא עמך, ערב רב שקבלת מעצמך וגירתם ולא נמלכת בי, ואמרת טוב שידבקו גרים בשכינה, הם שחתו והשחיתו: (רש"י)
    אלה אלהיך. ולא נאמר אלה אלהינו, מכאן שערב רב שעלו ממצרים, הם שנקהלו על אהרן, והם שעשאוהו, ואחר כך הטעו את ישראל אחריו: (רש"י)

וַיַּרְא הָעָם כִּי בֹשֵׁשׁ מֹשֶׁה לָרֶדֶת מִן הָהָר וַיִּקָּהֵל הָעָם עַל אַהֲרֹן וַיֹּאמְרוּ אֵלָיו קוּם עֲשֵׂה לָנוּ אֱלֹהִים אֲשֶׁר יֵלְכוּ לְפָנֵינוּ כִּי זֶה מֹשֶׁה הָאִישׁ אֲשֶׁר הֶעֱלָנוּ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לֹא יָדַעְנוּ מֶה הָיָה לוֹ:
    כי בשש משה. כתרגומו, לשון אחור, וכן בשש רכבו, (שופטים ה כח) , ויחילו עד בוש (שם ג כה) כי כשעלה משה להר אמר להם לסוף ארבעים יום אני בא בתוך שש שעות. כסבורים הם, שאותו יום שעלה מן המנין הוא, והוא אמר להם שלמים, ארבעים יום ולילו עמו, ויום עליתו אין לילו עמו, שהרי בשבעה בסיון עלה, נמצא יום ארבעים בשבעה עשר בתמוז. בששה עשר בא השטן וערבב את העולם והראה דמות חשך ואפלה וערבוביא לומר ודאי מת משה, לכך בא ערבוביא לעולם. אמר להם מת משה, שכבר באו שש שעות ולא בא וכו' , כדאיתא במסכת שבת (דף פט) . ואי אפשר לומר שלא טעו אלא ביום המענן בין קודם חצות בין לאחר חצות, שהרי לא ירד משה עד יום המחרת, שנאמר וישכימו ממחרת ויעלו עולות: אשר ילכו לפנינו. אלהות הרבה אוו להם: כי זה משה האיש. כמין דמות משה הראה להם השטן, שנושאים אותו באויר רקיע השמים: אשר העלנו מארץ מצרים. והיה מורה לנו דרך, אשר נעלה בה, עתה צריכין אנו לאלהות, אשר ילכו לפנינו: (רש"י)

תשים לב שהחטא לא היה שהם האמינו בעגל שהוא הוציא אותם ממצרים (זה כמובן לא הגיוני, תסתכל בפירוש רש"י) אלא החטא היה שהם פנו לזהב שיוביל אותם במקום משה (מכיוון שלכאורה התעכב וחששו שלא יחזור) במקום להאמין שמשה יחזור או לנסות להבין את טעותם בחישוב.
    דבר נוסף, הם זרקו זהב ויצא עגל (הערב רב גרם לזהב לצאת בצורת עגל ע"י לחשים) ולכן היה נראה שהקב"ה מחזק את מה שעשו, והערב רב שיכנע אותם בכך.
    אתה צריך להבין שעל החטאים שמדובר הם חטאים ברמה אחרת לגמרי.
    נערך לאחרונה על ידי gavra; 05-07-2011 בשעה 19:00.
    בברכה,

2. קישורים ממומנים

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    תשובתו (ובצדק):
    האמת אני די מיואש. כי אני מרגיש שאני אומר דברים הגיוניים, ולו זה נראה כתירוצים. אין לי שפה משותפת איתו.

במילים אחרות - אתה לא מוכן לקבל.
    תלמד את רש"י. זה חלק מרש"י:
    וידבר. לשון קושי הוא, כמו (בראשית מב ז) וידבר אתם קשות: לך רד. מגדלתך, לא נתתי לך גדלה אלא בשבילם. באותה שעה נתנדה משה מפי בית דין שלמעלה: שחת עמך. שחת העם לא נאמר אלא עמך, ערב רב שקבלת מעצמך וגירתם ולא נמלכת בי, ואמרת טוב שידבקו גרים בשכינה, הם שחתו והשחיתו: (רש"י)
    אלה אלהיך. ולא נאמר אלה אלהינו, מכאן שערב רב שעלו ממצרים, הם שנקהלו על אהרן, והם שעשאוהו, ואחר כך הטעו את ישראל אחריו: (רש"י)

וַיַּרְא הָעָם כִּי בֹשֵׁשׁ מֹשֶׁה לָרֶדֶת מִן הָהָר וַיִּקָּהֵל הָעָם עַל אַהֲרֹן וַיֹּאמְרוּ אֵלָיו קוּם עֲשֵׂה לָנוּ אֱלֹהִים אֲשֶׁר יֵלְכוּ לְפָנֵינוּ כִּי זֶה מֹשֶׁה הָאִישׁ אֲשֶׁר הֶעֱלָנוּ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לֹא יָדַעְנוּ מֶה הָיָה לוֹ:
    כי בשש משה. כתרגומו, לשון אחור, וכן בשש רכבו, (שופטים ה כח) , ויחילו עד בוש (שם ג כה) כי כשעלה משה להר אמר להם לסוף ארבעים יום אני בא בתוך שש שעות. כסבורים הם, שאותו יום שעלה מן המנין הוא, והוא אמר להם שלמים, ארבעים יום ולילו עמו, ויום עליתו אין לילו עמו, שהרי בשבעה בסיון עלה, נמצא יום ארבעים בשבעה עשר בתמוז. בששה עשר בא השטן וערבב את העולם והראה דמות חשך ואפלה וערבוביא לומר ודאי מת משה, לכך בא ערבוביא לעולם. אמר להם מת משה, שכבר באו שש שעות ולא בא וכו' , כדאיתא במסכת שבת (דף פט) . ואי אפשר לומר שלא טעו אלא ביום המענן בין קודם חצות בין לאחר חצות, שהרי לא ירד משה עד יום המחרת, שנאמר וישכימו ממחרת ויעלו עולות: אשר ילכו לפנינו. אלהות הרבה אוו להם: כי זה משה האיש. כמין דמות משה הראה להם השטן, שנושאים אותו באויר רקיע השמים: אשר העלנו מארץ מצרים. והיה מורה לנו דרך, אשר נעלה בה, עתה צריכין אנו לאלהות, אשר ילכו לפנינו: (רש"י)

תשים לב שהחטא לא היה שהם האמינו בעגל שהוא הוציא אותם ממצרים (זה כמובן לא הגיוני, תסתכל בפירוש רש"י) אלא החטא היה שהם פנו לזהב שיוביל אותם במקום משה (מכיוון שלכאורה התעכב וחששו שלא יחזור) במקום להאמין שמשה יחזור או לנסות להבין את טעותם בחישוב.
    דבר נוסף, הם זרקו זהב ויצא עגל (הערב רב גרם לזהב לצאת בצורת עגל ע"י לחשים) ולכן היה נראה שהקב"ה מחזק את מה שעשו, והערב רב שיכנע אותם בכך.
    אתה צריך להבין שעל החטאים שמדובר הם חטאים ברמה אחרת לגמרי.
    שוב התחמקות בוטה ממה שאני מציג!
    אם עכשיו האל היה יורד בכבודו ובעצמו והיה אומר לך אל תעשה לך פסל אתה היית עושה פסל?!
    גם אם הייתה עוברת שנה שלמה למרות שהמשיח היה צריך לרדת אחרי יום וחצי היית עושה לך פסל?
    די כבר עם השטויות האלו אתה מצפה ממני לקחת ברצינות כל מה שנכתב פה, אז הם חששו..
    ניראה לי שלחשוש מאל זה קצת חזק מלחשוש שהמשיח קצת מאחר לבוא.

יאללה אני סיימתי לדוש בזה אותן תשובות מעורפלות ומתחמקות שהציגו בפני בעבר, לא אוכל את זה מצטער /=

שוב התחמקות בוטה ממה שאני מציג!
    אם עכשיו האל היה יורד בכבודו ובעצמו והיה אומר לך אל תעשה לך פסל אתה היית עושה פסל?!
    גם אם הייתה עוברת שנה שלמה למרות שהמשיח היה צריך לרדת אחרי יום וחצי היית עושה לך פסל?
    די כבר עם השטויות האלו אתה מצפה ממני לקחת ברצינות כל מה שנכתב פה, אז הם חששו..
    ניראה לי שלחשוש מאל זה קצת חזק מלחשוש שהמשיח קצת מאחר לבוא.

יאללה אני סיימתי לדוש בזה אותן תשובות מעורפלות ומתחמקות שהציגו בפני בעבר, לא אוכל את זה מצטער /=
    כמו שידידי אמר. אתה לא מוכן לקבל. אם היו משפיעים עליך והיית חושב שעשיית הפסל זה בסדר היית עושה פסל? תקרא טוב את מה שהסברתי. אתה לא מצליח להבין את רמת ההקפדה ולכן אתה רואה את החטא הפשוט המתקבל על דעת האדם הפשוט.

ואני רוצה להביא לצומת ליבך שבכל מקרה, גם אם לא הבנת - זה לא אומר שאלוקים לא קיים. זה כשל בהבנה שלך, לא יותר מזה.
    האמונה לא מתבססת על האם החט של בנ"י היה מתקבל על הדעת או לא. זה בכלל לא שייך.
    בברכה,

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

כמו שידידי אמר. אתה לא מוכן לקבל. אם היו משפיעים עליך והיית חושב שעשיית הפסל זה בסדר היית עושה פסל? תקרא טוב את מה שהסברתי. אתה לא מצליח להבין את רמת ההקפדה ולכן אתה רואה את החטא הפשוט המתקבל על דעת האדם הפשוט.

ואני רוצה להביא לצומת ליבך שבכל מקרה, גם אם לא הבנת - זה לא אומר שאלוקים לא קיים. זה כשל בהבנה שלך, לא יותר מזה.
    אני מצטער,
    אבל זה כשל בהבנה שלך - לא שלנו.

One Shot - One Kill

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

אתה מבין שאני יכול להגיד על סמך מה שאתה אמרת עכשיו - שמע - יש אלים והם חיים לא בגלקסיה שלנו - הם העבירו לי תדר כי הייתי קשה לתפוס את זה - כי זה הבנה טכנולוגית הרבה מעבר למה שאנחנו יודעים טכנולוגית - זה בפאזה שלהם.. .
    מה אתה אמיתי ?
    אתה לא יכול להגיד "זה הבנה אלוקית"
    אוקיי - אז אני לא מבין O.O

אתה מודע לזה שאם אני מת ויש אלוהים אני אומר לו :

"מה אתה אמיתי אבאל'ה ? איך אתה מצפה ממני להאמין שאתה קיים שאתה לא יוצר שום קשר לא מרים טלפון לא 'פורש עצמך להבנה האנושית' שנטעם ממך משהו כדי שנוכל להמשיך להאמין - כל מה שיש לי ממך זה איזה ספר פרה היסטורי שגם הוא הופרך עשרות פעמים ע"י עובדות ותאוריות מדעיות' - אז מי אני ומה אני מה אתה אמיתי אבאל'ה ?
    איך אתה מצפה ממני להאמין למשיח שיבוא שיש 10,000 גרסאות מיזה המשיח
    איך אתה מצפה ממני להאמין שאני רואה את הנציגיםשלך - רבנים - חוטאים, פושעים, משקרים במצח נחושה, מקללים .. מה זה?
    אמנם גם שרי ממשלה חוטאים אבל הם נענשים... ואיך אאמין שרשע וטוב לו וצדיק ורע לו
    איך אתה מצפה ממני להאמין שע"פ התורה מותר לשטוף את הפה אחרי אכילת בשר ולאכול חלב ובאו לי "נציגיך" ואמרו שמע- שמור 6 שעות הא? - איך אתה מצפה ממני להאמין אם אתה אומר לי לא לעשות ביד אבל ביולוגית - הזרע נשפך מעצמו לבטלה גם בלי שאני אעשה כלום
    איך אתה מצפה ממני להאמין שהנציגים שלך האהבלים האלה אומרים לי להתפלל 3 פעמים ביום
    ואם אני ברוגז עם אבא ? לא רוצה לדבר איתו - רוצה לדבר פעם ביום
    רוצה לדבר איתך דוגרי ולא להגיד "שמע ישראל ה' אלוקינו... צצ זה לא אומר לי כלום החרא הזה - רוצה לדבר איתך בליינד בשפה שלי
    איך אתה מצפה ממני להאמין בך ולא באלים אחרים אם יש עוד כמה וכמה דתות בעולם
    - סימן שיש אלים אחרים ?!?! O.O
    איך אתה מצפה ממני להאמין שהייתי עם מישהי שהיא מושלמת בשבילי - 4 שנים הייתי איתה יאבא ועם בכי אני אומר לך - שהיא נפרדה ממני כי אני לא מאמין בך, כי היא לא מוכנה לקבל גבר חילוני שיחיה איתה לעולמי עד - חתונה היא לא רוצה איתי - כי אני חילוני
    אתה מבין יאבא מפקיר אתה מבין ?
    איך זה הגיוני שאתה מחוקק כלכך חוקים ואומר לי "מצווה גדולה להיות בשמחה"
    אבל לא שמח לי - אני העונג שבתשלי זה בירה בים עם נרגילה ו-2 כוסיות ישובות איתי
    אז מה, אני אשם כי התורה נכתבה לפני 3-0=23504ט שנה ובגלל זה אסור בגלל תובנה ברברית של נציגים שלך שאמור ש: "לא תעשה לך כל מלאכה" מה מלאכה בלסוע באוטו לים מה ? מההה אני לא מבין אותך מה ?!
    כואב לך לראות את "הבנים" שלך נהנים נוסעים לים שותים בירה עם כוסיות ?
    כל התורה שלך צריכה שפצור אחד גדול - היום קשת בענן זה לא "אלוהים מחייך אלינו" עלינו עליך שזה סתם מים ושמש אל תשחק אותה
    אלוהים, אחרי שמתתי ואני רואה אותך- מה העניין ? מה הקטע ? דבר כבר אבאל'ה ! "

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    אתה מבין שאני יכול להגיד על סמך מה שאתה אמרת עכשיו - שמע - יש אלים והם חיים לא בגלקסיה שלנו - הם העבירו לי תדר כי הייתי קשה לתפוס את זה - כי זה הבנה טכנולוגית הרבה מעבר למה שאנחנו יודעים טכנולוגית - זה בפאזה שלהם.. .
    מה אתה אמיתי ?

"מה אתה אמיתי אבאל'ה ? איך אתה מצפה ממני להאמין שאתה קיים שאתה לא יוצר שום קשר לא מרים טלפון לא 'פורש עצמך להבנה האנושית' שנטעם ממך משהו כדי שנוכל להמשיך להאמין - כל מה שיש לי ממך זה איזה ספר פרה היסטורי שגם הוא הופרך עשרות פעמים ע"י עובדות ותאוריות מדעיות' - אז מי אני ומה אני מה אתה אמיתי אבאל'ה ?
    איך אתה מצפה ממני להאמין שאני רואה את הנציגיםשלך - רבנים - חוטאים, פושעים, משקרים במצח נחושה, מקללים .. מה זה?
    איך אתה מצפה ממני להאמין שע"פ התורה מותר לשטוף את הפה אחרי אכילת בשר ולאכול חלב ובאו לי "נציגיך" ואמרו שמע- שמור 6 שעות הא? - איך אתה מצפה ממני להאמין אם אתה אומר לי לא לעשות ביד אבל ביולוגית - הזרע נשפך מעצמו לבטלה גם בלי שאני אעשה כלום
    איך אתה מצפה ממני להאמין שהנציגים שלך האהבלים האלה אומרים לי להתפלל 3 פעמים ביום
    רוצה לדבר איתך דוגרי ולא להגיד "שמע ישראל ה' אלוקינו... צצ זה לא אומר לי כלום החרא הזה - רוצה לדבר איתך בליינד בשפה שלי
    איך אתה מצפה ממני להאמין שהייתי עם מישהי שהיא מושלמת בשבילי - 4 שנים הייתי איתה יאבא ועם בכי אני אומר לך - שהיא נפרדה ממני כי אני לא מאמין בך, כי היא לא מוכנה לקבל גבר חילוני שיחיה איתה לעולמי עד - חתונה היא לא רוצה איתי - כי אני חילוני
    אז מה, אני אשם כי התורה נכתבה לפני 3-0=23504ט שנה ובגלל זה אסור בגלל תובנה ברברית של נציגים שלך שאמור ש: "לא תעשה לך כל מלאכה" מה מלאכה בלסוע באוטו לים מה ? מההה אני לא מבין אותך מה ?!
    כל התורה שלך צריכה שפצור אחד גדול - היום קשת בענן זה לא "אלוהים מחייך אלינו" עלינו עליך שזה סתם מים ושמש אל תשחק אותה
    דרור ההצעה שלי עומדת בעינה אם זה שווה משהו.
    בכל מקרה כל מילה בסלע (מינוס כל הציניות ושפת הדיכאון הרישמית)

משתמש כבוד
    Maccabi FaNtic-Aatraf Lover
    האוואטר של xSellize
    לייקים
    1035
    נקודות
    4,574
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    "ניצחון אוהב הכנה מוקדמת." "האמת נמדדת על פי התוצאות."

אני טוען שגם אתה אתאיסט.
    אני פשוט מאמין באל אחד פחות ממך. כשתבין מדוע אתה עצמך שולל את "אללא" אלוהים ע"פ תפיסת הנוצרים, ישו, זאוס, בעל, אשרה ושאר האלילים, תבין מדוע אני שולל את אלוהים בגירסתו היהודית.
    נערך לאחרונה על ידי xSellize; 06-07-2011 בשעה 23:07.

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אני מצטער,
    אבל זה כשל בהבנה שלך - לא שלנו.
    תמשיך לברוח כל עוד נפשך בך.
    מה אתה אמיתי ?

שאלה טובה שאלת. "איך אני אמור להבין שאתה קיים ושאני צריך לקיים את המצוות שלך?"
    לשאלתך יש תשובה. על האדם חלה חובת החקירה. למעשה, כולם כאן חוקרים אבל לא בצורה נכונה. הם מושפעים מהסביבה ולכן מגיעים לידי טעות, בטוחים שעצמם שהם צודקים, וכך גם אתה. כמובן שיש מושג של "תינוק שנשבה" אך לדעת הרוב אתה לא נחשב ככזה.
    הקב"ה נגלה לאבות אבותיך, הוציא אותם מצרים, הוליך אותם במדבר ומה לא עשה ולך זה לא מספיק - אה טוב.
    איזה 10000 גרסאות מי המשיח?
    אני לא נתקלתי ברבנים כאלה. אבל כן נתקלתי בפרחחים שמקורם חילוני והם חזרו בתשובה ולכן הפכו למשהו בין לבין ושימרו לעצם שפת רחוב.
    אני חייב להזכיר פה שאתה ממש קשקשן.
    תבין את הבסיס לא תהיה לך בעיה עם זה. יש צדיקים שרע להם והם מקבלים את זה. אני מבטיח לך שהם לא "פראיירים".
    "ככל אשר יורוך חכמים". יש מציאות שמקדמת, דברים שלא היו פעם כאן חכמי ישראל צריכים לפסוק על סמך ההבנה שלהם בתורה, לא מסיקים סתם מסקנות. תלמד מפרשים על "לא תבשל גדי בחלב אימו".
    בשפת הרחוב שלך? בשביל זה יש תפילות. אף אחד לא מעוניין לשמוע אותך מדבר בשפה שלך גם בבית הכנסת.
    לכל דת יש את ההוכחות שלה. לאדם, מטבעו, יש עניין לאמונה. אם תחקור את שאר הדתות, תיווכח שהן לא אמיתיות. ראה את יתרו חותן משה.
    עצם היותך חילוני היא שגרמה לך להיות מי שאתה (ראה הגדרה שלך לשמחה למשל) ומכאן היא בחרה ובצדק לא להיות איתך.
    אם תלמד תבין למה אסור ליסוע באוטו בשבת.
    קשת בענן מעולם לא היוותה סימן ל"חיוך אלוקים אלינו". להפך, זה סימן שה' מקיים את ההבטח שלו, שלא יביא עוד מבול לשחט את הארץ. ראה פרשת נח.
    וַהֲקִמֹתִי אֶת בְּרִיתִי אִתְּכֶם וְלֹא יִכָּרֵת כָּל בָּשָׂר עוֹד מִמֵּי הַמַּבּוּל וְלֹא יִהְיֶה עוֹד מַבּוּל לְשַׁחֵת הָאָרֶץ: {יב} וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים זֹאת אוֹת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֲנִי נֹתֵן בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה אֲשֶׁר אִתְּכֶם לְדֹרֹת עוֹלָם: {יג} אֶת קַשְׁתִּי נָתַתִּי בֶּעָנָן וְהָיְתָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵין הָאָרֶץ: {יד} וְהָיָה בְּעַנְנִי עָנָן עַל הָאָרֶץ וְנִרְאֲתָה הַקֶּשֶׁת בֶּעָנָן: {טו} וְזָכַרְתִּי אֶת בְּרִיתִי אֲשֶׁר בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל בָּשָׂר וְלֹא יִהְיֶה עוֹד הַמַּיִם לְמַבּוּל לְשַׁחֵת כָּל בָּשָׂר: {טז} וְהָיְתָה הַקֶּשֶׁת בֶּעָנָן וּרְאִיתִיהָ לִזְכֹּר בְּרִית עוֹלָם בֵּין אֱלֹהִים וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל בָּשָׂר אֲשֶׁר עַל הָאָרֶץ:
    מהות החיים. "סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם" (קהלת).
    ציטוט נכתב במקור על ידי Maccabi FaNatic צפיה בהודעה
    אני טוען שגם אתה אתאיסט.
    אני פשוט מאמין באל אחד פחות ממך. כשתבין מדוע אתה עצמך שולל את "אללא" אלוהים ע"פ תפיסת הנוצרים, ישו, זאוס, בעל, אשרה ושאר האלילים, תבין מדוע אני שולל את אלוהים בגירסתו היהודית.
    "אתאיזם היא השקפת עולם אשר אינה כוללת אמונה באלים, או לחלופין, שוללת לחלוטין את קיומם של אלים." (ויקי)
    זה בטח לא אני. כשתבין את הגרסה היהודית תבין למה אתה טועה.
    נערך לאחרונה על ידי gavra; 07-07-2011 בשעה 00:18.
    בברכה,

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

דרור ההצעה שלי עומדת בעינה אם זה שווה משהו.
    בכל מקרה כל מילה בסלע (מינוס כל הציניות ושפת הדיכאון הרישמית)
    מה הדיכאון והעצב שכתבתי פה נובע מהעצבים שיש לי על השנאה והחיכוך

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

שאלה טובה שאלת. "איך אני אמור להבין שאתה קיים ושאני צריך לקיים את המצוות שלך?"
    לשאלתך יש תשובה. על האדם חלה חובת החקירה. למעשה, כולם כאן חוקרים אבל לא בצורה נכונה. הם מושפעים מהסביבה ולכן מגיעים לידי טעות, בטוחים שעצמם שהם צודקים, וכך גם אתה. כמובן שיש מושג של "תינוק שנשבה" אך לדעת הרוב אתה לא נחשב ככזה.
    הקב"ה נגלה לאבות אבותיך, הוציא אותם מצרים, הוליך אותם במדבר ומה לא עשה ולך זה לא מספיק - אה טוב.
    איזה 10000 גרסאות מי המשיח?
    אני לא נתקלתי ברבנים כאלה. אבל כן נתקלתי בפרחחים שמקורם חילוני והם חזרו בתשובה ולכן הפכו למשהו בין לבין ושימרו לעצם שפת רחוב.
    אני חייב להזכיר פה שאתה ממש קשקשן.
    תבין את הבסיס לא תהיה לך בעיה עם זה. יש צדיקים שרע להם והם מקבלים את זה. אני מבטיח לך שהם לא "פראיירים".
    "ככל אשר יורוך חכמים". יש מציאות שמקדמת, דברים שלא היו פעם כאן חכמי ישראל צריכים לפסוק על סמך ההבנה שלהם בתורה, לא מסיקים סתם מסקנות. תלמד מפרשים על "לא תבשל גדי בחלב אימו".
    בשפת הרחוב שלך? בשביל זה יש תפילות. אף אחד לא מעוניין לשמוע אותך מדבר בשפה שלך גם בבית הכנסת.
    לכל דת יש את ההוכחות שלה. לאדם, מטבעו, יש עניין לאמונה. אם תחקור את שאר הדתות, תיווכח שהן לא אמיתיות. ראה את יתרו חותן משה.
    עצם היותך חילוני היא שגרמה לך להיות מי שאתה (ראה הגדרה שלך לשמחה למשל) ומכאן היא בחרה ובצדק לא להיות איתך.
    אם תלמד תבין למה אסור ליסוע באוטו בשבת.
    קשת בענן מעולם לא היוותה סימן ל"חיוך אלוקים אלינו". להפך, זה סימן שה' מקיים את ההבטח שלו, שלא יביא עוד מבול לשחט את הארץ. ראה פרשת נח.
    וַהֲקִמֹתִי אֶת בְּרִיתִי אִתְּכֶם וְלֹא יִכָּרֵת כָּל בָּשָׂר עוֹד מִמֵּי הַמַּבּוּל וְלֹא יִהְיֶה עוֹד מַבּוּל לְשַׁחֵת הָאָרֶץ: {יב} וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים זֹאת אוֹת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֲנִי נֹתֵן בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה אֲשֶׁר אִתְּכֶם לְדֹרֹת עוֹלָם: {יג} אֶת קַשְׁתִּי נָתַתִּי בֶּעָנָן וְהָיְתָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵין הָאָרֶץ: {יד} וְהָיָה בְּעַנְנִי עָנָן עַל הָאָרֶץ וְנִרְאֲתָה הַקֶּשֶׁת בֶּעָנָן: {טו} וְזָכַרְתִּי אֶת בְּרִיתִי אֲשֶׁר בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל בָּשָׂר וְלֹא יִהְיֶה עוֹד הַמַּיִם לְמַבּוּל לְשַׁחֵת כָּל בָּשָׂר: {טז} וְהָיְתָה הַקֶּשֶׁת בֶּעָנָן וּרְאִיתִיהָ לִזְכֹּר בְּרִית עוֹלָם בֵּין אֱלֹהִים וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל בָּשָׂר אֲשֶׁר עַל הָאָרֶץ:
    מהות החיים. "סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם" (קהלת).
    שתפסיק להתייחס אליי כטיפש ושתרד ממך כמות השנאה כלפי "כופרים" אני אגיב לך בכלל

משתמש כבוד
    האוואטר של xSellize
    לייקים
    1035
    נקודות
    4,574
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ

"אתאיזם היא השקפת עולם אשר אינה כוללת אמונה באלים, או לחלופין, שוללת לחלוטין את קיומם של אלים." (ויקי)
    זה בטח לא אני. כשתבין את הגרסה היהודית תבין למה אתה טועה.
    אתה שוב מתחמק. תענה באופן ישיר. מדוע אתה שולל את קיומם של האלים האחרים? בהנחה שהיית נולד לאם ספרדיה קתולית מה היו השיקולים שמביאים אותך להתגייר או לא?

שתפסיק להתייחס אליי כטיפש ושתרד ממך כמות השנאה כלפי "כופרים" אני אגיב לך בכלל
    חס וחלילה. אני לא מתייחס אליך כטיפש אלא כאדם שלא יודע ולכן מדבר שטויות. תכניס את עצמך לפרופורציות. ואני בטח לא שונא חילונים. אם הייתי שונא אותכם לא היינו מדברים. אה וכרגע הגבת.

אתה שוב מתחמק. תענה באופן ישיר. מדוע אתה שולל את קיומם של האלים האחרים? בהנחה שהיית נולד לאם ספרדיה קתולית מה היו השיקולים שמביאים אותך להתגייר או לא?
    הייתי חוקר את הדת שמציגים לי ומגיעה למקנה שהיא שגויה (למשל ישו, היה יהודי וממנו יצאה הברית החדשה. לא רוצה להיכנס לזה אבל אין ספק שזה הזוי).
    גויים לא אמורים להתגייר כעיקרון אך זה אפשרי במקרים מסויימים.
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%...%D7%A0%D7%9 7
    ושוב אתה צריך להתחיל בחקירה של הדת ואז נראה אם תשאל את זה בכלל.
    בברכה,

משתמש כבוד
    האוואטר של xSellize
    לייקים
    1035
    נקודות
    4,574
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ

חס וחלילה. אני לא מתייחס אליך כטיפש אלא כאדם שלא יודע ולכן מדבר שטויות. תכניס את עצמך לפרופורציות. ואני בטח לא שונא חילונים. אם הייתי שונא אותכם לא היינו מדברים. אה וכרגע הגבת.

הייתי חוקר את הדת שמציגים לי ומגיעה למקנה שהיא שגויה (למשל ישו, היה יהודי וממנו יצאה הברית החדשה. לא רוצה להיכנס לזה אבל אין ספק שזה הזוי).
    גויים לא אמורים להתגייר כעיקרון אך זה אפשרי במקרים מסויימים.
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%...%D7%A0%D7%9 7
    ושוב אתה צריך להתחיל בחקירה של הדת ואז נראה אם תשאל את זה בכלל.
    תענה על הכל, לא על מה שקל ונוח לענות.

אחרת אין לי סיבה להדיין איתך.
    נערך לאחרונה על ידי xSellize; 07-07-2011 בשעה 01:09.

תענה על הכל, לא על מה שקל ונוח לענות.

אחרת אין לי סיבה להדיין איתך.
    הקישור לויקיפדיה אמור לכסות את זה. כמובן שאתה צריך לקרוא הכל.
    בברכה,

משתמש כבוד
    האוואטר של xSellize
    לייקים
    1035
    נקודות
    4,574
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ

הקישור לויקיפדיה אמור לכסות את זה. כמובן שאתה צריך לקרוא הכל.
    קראתי הכל שוב, ועדיין לא הבנתי מדוע אתה שולל את הנצרות, האיסלם, הבודהיזם, את הפולחן הפגאני, את המיתולוגיה הנורדית והיד עוד נטויה.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:50.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,367 | הודעות: 8,199,960 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect