אם יש מסעדה פתוחה בשבת זה אומר שהם לא כשרים ?
כאילו אפשר לאכול בה ביום חול ?
פשוט זכיתי בהגרלה לBBB ואני רעב![]()
אם יש מסעדה פתוחה בשבת זה אומר שהם לא כשרים ?
כאילו אפשר לאכול בה ביום חול ?
פשוט זכיתי בהגרלה לBBB ואני רעב![]()
|
|
הלכות כשרות כל כך מורכבות, שלאול את המנהל או להסתמך על כך שלא מוכרים שם דבר אחר זה פשוט לעבוד על עצמך.
מחשבה יפה, לא חוטא ולא מחטיא
חחח ממש לא, אתה רוצה תעודה שלהם תיקח, לא זכור לי שמישהו חייב אותך...
תהיה חזק חבר![]()
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
אני דווקא די בקיא בהלכות הכשרות, ברור שזה לא מספיק ואם תשים לב אמרתי לו גם שבמידה והוא לא יוכל להרשות לעצמו להסתמך על כך עליו לוותר על הארוחה מחמת הספק.
ישנה מסעדה תימנית קטנה בבאר שבע שבע שבעליה החליט לוותר על תעודת הכשרות כיוון שהם דורשים ממנו סכום עתק באופן יחסי להכנסותיו. כמחאה הוא תלה תעודת כשרות בכתב ידו כאשר המשגיח החתום הוא הקב"ה, לכל מי ששואל הוא אומר כך "אני אדם דתי וירא שמיים, המחזור של העסק שלי קטן יחסית ואני לא יכול לעמוד בתשלומים הדרושים עבור תעודת כשרות והשגחה של הרבנות, אני נותן לך את דיברתי שהמקום כשר למהדרין. עשה אתה את שיקוליך האם לאכול כאן או לא."
כמו כן אני חושב שאני לא צריך לספר לך שתעודת כשרות של הרבנות מעידה בעיקר על כך ששילמו לרבנות על התעודה.
אפשר לסמוך בלב שלם רק על הכשרי בד"צ.
נערך לאחרונה על ידי xSellize; 07-07-2011 בשעה 12:53.
שמח לשמוע על הבקיאות ואף מברך על כך,
רק שאביב שאל שאלה הלכתית, ו'תסמוך על בעל הבית אם אתה רוצה' זה לא בדיוק מה שנכון...
אגב, סיפורון מעניין -
בעל פלאפליה ללא כשרות החזיק תמונה של הבבא סאלי.
בא אליו יהודי ושאל אותו האם יש לו תעודת כשרות. מיודענו הצביע מיד על תמונתו של הבבא סאלי.
אמר לו היהודי: "אם הבבא סאלי היה מוכר כאן ואתה היית בתמונה, הייתי קונה מיד"...![]()
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)