|
|
מה אכפת לי אם זה הגיוני או לא יש עובדות ויש דעות לדעתכם זה לא הגיוני לדעתי זה מאוד הגיוני עובדה שעדיין יש טמבלים שמאמינים בשליט מעופף משנה צורות ששולט על כל העולם ומחליט על כולם.
קיצר עד שלא תביא לי הוכחה אל תענה כי "לא הגיוני" הדעה שלך ממש מעניינת לי תביצה
זה עניין אחר. עכשיו אתה שואל שאלה אחרת, האם הגיוני שהם דמיינו את זה/שזה פשוט שקר.
ועניתי לך תשובה גם על זה. לא, זה לא יכול להיות דמיון או כל דבר אחר. הסיפור מכיל פרטים זה לא סתם פיצוץ מקרי, לא יכול להיות שזה מקרה שלא מצאו לו הסבר. בפירוש יש שליח שהוא משה, שמוציא את בנ"י ממצרים והקב"ה עושה להם ניסים (אהמ 10 המכות), בנוסף הם מקבלים את התורה במעמד הר סיני. בנקודה הזאת מתחילים לספר מאב לבן את המסורת, את כל מה שהיה.
תבין, מה שאמרת עכשיו זה התכחשות. "אני מחליט שבעיניי זה לא הגיוני", עזוב אותי מזה עד שתיתן לי הוכחה של 1 + 1 = 2 (כי זאת ההבנה שלי) אני לא מאמין". אז תרשה לי לומר לך שזה בעיה שלך.
לא, כי זה אמת. אין עניין שזה לא יתפוס. זה עבר מאב לבן במשך דורות, כולם הסכימו על זה ולא ניתן לומר שזה היה דמיון או כל דבר דומה (ראה תשובה לציטוט הראשון).
בברכה,
אבל כולם טמבלים?
אתה יודע איזה קשה זה לגרום עכשיו לאנשים להאמין באיזה משהו על טבעי?
אז אל תגיד שזה נתפס כי אנשים היו טיפשים זאת עדיין לא סיבה שזה התפשט ככה
אבל מה אפשר לצפות
בדור הזה יש הרבה אנשים שהם חושבים שהם מבינים ויודעים הכול וכול השאר טיפשים/לא נאורים/פתיים וכסילים
זה בסדר אחי אתה לא היחיד זאת תופעה נפוצה...
לשניכם יש קריאה סלקטיבית חריפה ביותר. כבר כמה פעמים שחזרתי על זה - לא יכול להיות שעבדו על כל בנ"י.
אני מסביר עוד פעם, הסיפור שעובר מדור לדור לא טוען שהיה איזה תופעה מוזרה ולכן החליטו לכנותה בשם אלוקים. מדובר על תקופות, חיים שלמים שבנ"י היו במצרים, ניסים שהם היו עדים להם (אתם רוצים לכנות את עשרת המכות כאוסף של תופעות על טבעיות שקרו בזמן הנכון במקום הנכון לאנשים הנכונים ובדיוק כשמשה/אהרון ציוו? זה פשוט מגוחך לטעות דבר כזה. ואני מחזיר אתכם עוד פעם למעמד הר סיני, גם שם, באופן דומה לא היה עניין להמציא סיפור כזה, מדובר על אלפי עדים שנכחו במעמד הר סיני "משה ידבר ואלוקים יעננו בקול". שלא נדבר על הבסיס לכל האשמה הזאת ש"הם היו כ"כ פרימיטבים עד כדי כך שיותר סביר שהם דמיינו את זה". אני רוצה לראות אותך עכשיו עם כל הטכנולוגיה מנסה לחרטט מיליון איש אחרי שהקב"ה הוציא אותם ממצרים.
בברכה,