אפשר לצאת לקורס חובשים ואז לקורס מ"כים ?
ואם אפשר קצת מידע על חובש קרבי![]()
אפשר לצאת לקורס חובשים ואז לקורס מ"כים ?
ואם אפשר קצת מידע על חובש קרבי![]()
|
|
כן אפשרי, בתנאי שיוצאים לקורס חובשים בתחילת השירות בשלב הטירונות.
וכשחוזרים צריך להיות סופר שפיצים ובאמת ראויים להיות מ"כים מאחר ובתור מ"כ אתה לא מתפקד בתור חובש.
חובש קרבי, כשמו כן הוא נותן מענה ראשוני בשעת הצורך לכל מי שצריך טיפול עד לפינוי או הגעת כוחות רפואה נוספים.
המושג "כל מי שצריך טיפול" כולל חיילים, אזרחים, ערבים וכו'.
שאל שאלות יותר ממוקדות.
אלון אולי שכח להוסיף, אבל לחובשים מוציאים לרוב את אלו שיש להם מתאם קצונה 0 כאשר יש סד"כ גדול בזמן ההקצאות.
יתרה מזאת, הצבא לא אוהב לבזבז הקצאות, אז מי שיוצא לחובשים לרוב ישאר חובש(או פשוט יהיה חפש עקב פסילה של המקצוע).
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363
חגי, אני לא יודע מה קורה היום אבל בתקופה שלי זה לא היה תנאי בכלל.
לא היה רוב של מתאם קצונה 0 אצל החובשים, ואני מכיר גם כמה שסיימו כקצינים.
הצבא לא אוהב לבזבז הקצאות זה נכון אבל קשה מאוד לראות פוטנציאל פיקודי אצל חייל עד ליציאה לקורס חובשים- כחודש וחצי טירונות.
וכאשר הוא חוזר הוא יכול להראות הרבה יותר מוכשר ומוביל מאחד אחר והעדיפות למפקדים זה אלו ש"יש" להם את זה ללא קשר לביזבוז הקצאה או לא.
כמו שכבר אמרתי, אני מכיר חובשים שיצאו לקצינים, וגם כאלו שיצאו למ"כים ותפקדו כמפקדים בסופו של דבר.
קורס מכים בקרבי זה 50/50, יכול להיות שתישלח לאיזה בסיס חארטה והחיים שלך יהיו חיי חפשנות ויכול להיות שאתה תעשה טירונויות שזה טחינה (תחשוב שאתה קם לפני הטירונים והולך לישון אחריהם, ויש לך הרבה על הראש).
לגבי קורס חובשים - תמיד מומלץ ! פותח אופציות גם לחיי האזרחות.
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
אפשר, אני מכיר מישהו שהיה גם חובש וגם מ"כ בגבעתי
אולי הכפיר זה נדיר.
קליקר, אתה מבלבל את השכל. אבטחת טיולים זהנ חרא כסף ולהיות בטיול על תקן חובש זה תוספת של כלום כסף ברמת ה10-20-30 שקל לטיול. חרא כסף, אבל יש הנאה ובגלל זה כלכך הרבה עובדים בזה.
כשהראש בתחת החיים מריחים אחרת.