|
|
תשמע גברה אני יתחתן אם אני אמצא אישה מאוד מיוחדת שאני אהב באמת אבל אני יחתום על סוג כלשהו של הסכם ממון כי היום אי אפשר לסמוך על אף אחד.ילדים אין לי בעיה לעשות אם אני אתחתן כנראה שאני אביא גם ילדים. לגבי עזרה לזולת אני עוזר הרבה לזולת ואתה לא יכול להגיד שדתיים עוזרים לזולת וחילוניים לא זה פשוט לא נכון.חוץ מזה, שאף אחד לא חייב לעזור לזולת לכל אחד יש חוב רק כלפי עצמו אני לא חייב לאף אחד שלא עשה כלום בשבילי שום דבר. ואיזה ערכים יש לכם? אתם עוזרים לזולת כדי שאלוהים יגמול לכם חסדים וכו' אנחנו עושים את זה מאהבת האחר אתם אגואיסטים הרבה יותר.
חחחח אתה פשוט מוריד את עצמך כמה רמות מתחתיי בזה שאתה מנסה כל הזמן לימצוא איזה וויכוח...
אני לא משקר לעצמי כמו שאתה לא משקר לעצמך.
הדיעה שלי היא לא כמו שלך ואני לא מבין למה קשה לך לכבד ולקבל את זה...
ושוב, מי אמר לך שלא בדקתי לעומק? ולמה אתה חושב שאם בנאדם ייבדוק לעומק הוא ישר יאמין? לא חסרים אתאיסטים שהם יודעים פי 10 מימך והם עדיין נישארים אתאיסטים...
מבחינתי כבר סיימתי את הדיון הזה איתך...
חוץ מהשגרה אין שום עניין בדבריך. מעולם לא אמרתי דבר כזה אמרתי שיש הבדל ברמת המוסר שאליה מגיעים מתוך אמונה ורמת המוסר שמגיעים אליה מתוך היגיון נטו. כי תמיד תהיה השפעה מהסביבה, ולכן תמצא את עצמך טוען טענות כמו "אף אחד לא חייב לעזור לזולת".
מישהו כבר העלה את הטענה לגבי הסיבה למוסר הדתי. וקיבלת תשובה שהדת מכוונת ליישום המוסר מתוך רצון, אהבה, איכפתיות ולא רק מתוך יראה מהאלוקות.
בלתי אפשרי.
איזה דעה? אתה בכלל לא יודע מהי מסורת.
אני אומר לך שלא בדקת לעומק. אתה לא יודע דבר על הדת. כבר אמרתי את זה לא פעם.
לא חסרים אתאיסטים. רובם לא יודעים דבר בעניני אמונה.
בברכה,