|
|
מכה מיתחת לחגורה אחי.
לקחת את זה רחוק מידי.. זה לא המקום שצריך להגיע אליו..
אם אני ארד מהארץ זה ישפיע בצורה מסויימת על המדינה ? פחות מים לבזבז זה הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו.
אז כל אחד שירד מהארץ תגיד לו "אתה רוצה להיזכר מה קרה כשלא היית מדינה ?".
אפשר לשאול עוד 1001 שאלות כאלה ובסוף אנשים לא יזוזו מאיפה שהם גרים, ישארו ולא יזוזו.
שינויים זה דבר טוב בחיים, ולפעמים שינויים דרסטים כאלו יכולים רק להועיל או להזיק באותה מידה שזה יכול להועיל.
נערך לאחרונה על ידי VOCA; 29-07-2011 בשעה 21:08.
לשעבר 'Like
אם כל אחד יחשוב כמוך ש"אם אני ארד מהארץ זה לא ישפיע על המדינה", אז זה כן ישפיע על המדינה.
כן, מבחינתי כל אחד שיורד מהארץ אני אגיד לו את זה.
עם כמה שמתלוננים שקשה עכשיו, תחשבו מה היה פה לפני 40-50 שנה. אנשים נאבקו על החיים שלהם יום יום והקריבו את כל כולם למדינה.
אז במקום להישאר כאן ולהאבק, נוותר ונחזור לחול?
לאאא... ובשביל זה יש את האנשים שכן רוצים להישאר בארץ.
אני לא מנסה לשכנע אותכם לעזוב את הארץ, אני פשוט מעדיף לעזוב את הארץ כי בתור התחלה, אולי תחשבו שאני אגואיסט, אני חושב על עצמי ואיך אני יכול לחיות בשקט ולהנות כמה שיותר מהחיים. לפתוח קריירה, להקים משפחה.
אם אני רואה שכאן זה לא המקום לעשות את זה, אני אחפש את המקום לעשות את זה, אומנם רוב הסיכויים שאני לא ארד מהארץ בסופו של דבר כי זה חתיכת סיפור וזה שינוי דרסטי בחיי היומיום שלך שקשה מאוד מאוד להקל וקשה להיסתגל למערכת חדשה.
נערך לאחרונה על ידי VOCA; 29-07-2011 בשעה 21:16.
לשעבר 'Like
לא ראיתי שאת ישנה באוהל ושאר ירקות, אז את קוראת לתגובות בפורומים מאבק?
אישית אם בן אדם חושב שהוא יחיה את החיים שלו בצורה טובה יותר בחו''ל אז שיחיה, מה הוא יחסר לכם בארץ? זה כמו שלא מגייסים לצבא אנשים שלא רוצים להתגייס ועושים בעיות, כי גם ככה אם הם יהיו הם יעשו רק רע אז למה צריך? חלאס להתעקש על כל אחד.
כל האצבעות בידיים וברגליים שלי לא יספיקו לי כדי לספור את החסרונות שיש במדינה, השניים הכי בולטים לדעתי -
מבחינה כלכלית לתושבים ומבחינת הנוער שיש היום. אם אז ילד חכם ולומד נחשב למגניב או אנערף מה, היום כדי להיות מקובל בחברה אתה צריך להיות בל''ב. בכלל, חברה מסריחה יש בזמן האחרון ואיך שאתה מוצא בן אדם איכותי אתה מרגיש כל כך בר מזל.
אבל באותה מידה זו הארץ שלי, המדינה שבה נולדתי. ובתכלס לא כל כך רע כאן.
אני לא חושבת שישראלים ירגישו בנוח בחו''ל כמו שהם מרגישים בארץ, אך זו דעתי
ברור שאני לא ארגיש בנוח, אבל רק בשנה הראשונה שלי שם.
אחרי כמה שנים אתה מתרגל, אתה מסתגל לחברה שסובבת אותך.
יש לי חבר שעזב בכיתה ה' לקנדה, עד היום אני בקשר איתו, הוא מדבר אנגלית הרבה יותר טוב מעברית, חוץ מבבית הוא לא מדבר עיברית, אם עכשיו היית פוגשת אותו ומדברת איתו היית רואה לפי הנימוסים שלו, לפי הבנאדם שהוא לא ישראלי.
הוא כבר הסתגל למערכת הקנדית, וכמה זמן עבר ? 5 שנים ? ואני בטוח שהוא כבר התרגל הרבה לפני..
נערך לאחרונה על ידי VOCA; 29-07-2011 בשעה 21:44.
לשעבר 'Like
כשדיברתי על מאבק לא דיברתי על המחאות.
דיברתי על זה שאני אמשיך לחיות בארץ למרות הפיגועים, המלחמות, ושכר מחייה גבוה.
אז כן, את יכולה להגיד שעכשיו אני ילדה בת 16 שההורים שלה דואגים לה. אבל בעוד לא הרבה שנים יהיה לכל אחד מאיתנו יהיה חופש לבחור מה לעשות עם החיים שלו. אני יודעת שגם אם בחול אני אוכל לעבוד פחות ולחיות ברמה גבוהה יותר, אני לא אעשה זאת.
מאיפה את יודעת כמה הם ניסו.
הם אומרים לך שהם לא מצליחים לסיים את החודש כאשר שניהם עובדים, אני מאמין שלא עבר חודש אחד אלא שנתיים לפחות עד שהם שמו לב שהם לא יכולים לחיות ככה.
זאת החלטה קשה לחיות במקום אחר, אבל אישתו או חברה שלו לא יודע מיזאת בדיוק קבילה הצעת עבודה טובה בחו"ל, הצעה שאיתה מגיעים גם חיים אחרים, יותר יפים, יותר נוחים, יותר שלבים, למה לא לקפוץ על ההצעה הזאת ? תגידי לי את..
לשעבר 'Like
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 29-07-2011 בשעה 21:52.
מכאן ועד לנידקפו לה החיים יש דרך ארוכה.
מן הסתם אם היא קיבלה הצעת עבודה מארץ אחרת זה בא עם התחייבות, אם אתה לא יודע...
אם בחרו בה כניראה שהיא טובה לא ? כניראה שהיא שווה משהו ? כניראה שלא יפטרו אותה כל כך מהר, כי להביא בנאדם מארץ אחת לאחרת זה לא פשוט, זה סכום כסף גדול שהחברה שמעסיקה אותה צריכה להשקיע.
אם העסיקו אותה כניראה שהיא טובה נכון ? אז גם אם יפטרו אותה יש לה מומחיות במשהו, היא תלך לראיון עבודה במקום אחר עד שתתקבל לחברה אחרת.
ד"א שפת אם ? אחרי 3 שנים זאת גם תיהיה ה"שפת אם" שלך.. אתה תדבר את אנגלית שמספיקה כדי להתקבל לעבוד חברה.
לשעבר 'Like