בזמן האחרון התחיל לי שיעול מציק כזה עם טיפה כאב וליחה, מה זה אומר ? יש את זה למישהו? זה בגלל סיגירות?
בזמן האחרון התחיל לי שיעול מציק כזה עם טיפה כאב וליחה, מה זה אומר ? יש את זה למישהו? זה בגלל סיגירות?
|
|
הליחה היא נגרמת מריריות בריאות שנחסמות עם הזפת וכ'ו ואז יוצאת כמות גדולה של ריר בבת אחת שהגוף לא מסוגל לספוג אותה (כמו אדם בריא שלא מעשן - שהליחה נספגת בגוף באופן טבעי)
השיעול נועד להוציא את הליחה.. אז כן - זה בגלל הסיגריות
נערך לאחרונה על ידי _DucK_; 12-08-2011 בשעה 12:12.
כן, גם יכול להיות לך סרטן ריאות חס וחלילה.
אלו הם ההשלכות, שדרך אגב נמצאות גם בנעוץ.
תקציר על השלכות הסיגריות:
עישון סיגריות הינו הגורם הראשי למחלות קשות, נכות ומוות, אשר ניתן למניעה.
העישון מחדיר לריאות עשן וזפת המכילים עשרות מרכיבים מסרטנים, ועוד חומרים רעילים שונים. העשן והזפת גורמים להרס תפקוד הריאות, חודרים למערכת הדם, גורמים לסתימות, מכווצים את העורקים, פוגעים בהובלת החמצן ובתהליכים נוספים במערכות הגוף, ולכן עלולים לתרום להיווצרות מחלות רבות.
בממוצע, מעשנים מקצרים את חייהם ב-13.8 שנים. שכיחות המוות בגיל צעיר היא פי 3 גדולה יותר בקרב המעשנים. במדינות מפותחות, שני שלישים מן הגברים המעשנים מתים טרם זמנם כתוצאה מעישון.
לפי נתוני משרד הבריאות, 8,600 בני אדם מתים בישראל כל שנה כתוצאה מנזקי עישון פעיל, פי 23 ממספר ההרוגים בתאונות דרכים בשנת (2009). ההערכה היא שמנזקי עישון סביל מתים כ-1,000 בני אדם בכל שנה. בישראל מתים מהעישון במשך שנה אחת יותר אנשים מאשר נהרגו ממלחמות ומטרור במשך חמישים השנים האחרונות גם יחד.
העישון ידוע כגורם למחלות שונות:
מחלות ריאה - דלקת סימפונות כרונית ונפחת. עדויות חד משמעיות מראות כי 90% ממקרי סרטן הריאה, נגרמים מעישון.
עישון מגדיל את הסיכויים לחלות בסרטן הפה, הוושט, השפתיים, הקיבה, הדם (לוקמיה) והשלפוחית.
עישון עלול לגרום להתפתחות יתר לחץ דם, מחלות לב, התקפי לב, ולשבץ מוחי ואירועים דומים.מליוני אנשים בעולם מתים כל שנה מנזקי העישון.
RoyalJoker ו-RoyalCrimson לשעבר
אחד התסמינים של סרטן ריאות [לא עלינו] הוא שיעול.
אבל זה לא אומר בהכרח שלכל משתעל יש סרטן ריאות.
אני עישנתי מגיל 12 עד סוף גיל 20 ואף פעם לא השתעלתי,
ולפני 4 וחצי חודשים הפסקתי לעשן, ודווקא אז התחיל לי שיעול וליחה עם דם אבל גם זה עבר
השיעול יהיה מובן ונורמלי גם אם אין לך סרטן:\
איזה מלחיצים אתם פה
גם לי יש טונה לחה בזמן האחרון אני כול היום יורק ומקנח את האף
וגם שיעור כזה של מין גירוי בגרון זה בא בגלים ואז כול איזה דקה אני דופק שיעול
זה בא לי רק מלפני שבוע
נערך לאחרונה על ידי Lucky Strike; 13-08-2011 בשעה 01:44.
לא נראה לי אבל זה יכול להיות
היה לי את זה בעבר עשיתי הפסקה של עישון בערך כמה חודשים בגלל השיעול החרא הזה חזרתי לא מיזמן למרות שאף פעם לא באמת הפסקתי לעשן
ותעשה בדיקה אף אחד מאיתנו אבל אפף אחד מאיתנו לא יכול להגיד לך עם זה רציני או שזה סתם .
וכן 6 שנים זה מספיק לסרטן גם שנה זה מספיק , תפסיק לעשן!
לא חובה שכבר התחיל סרטן ריאות
אבל אני מציע לך להפסיק
אתה יודע שזה לא בריא ואתה יודע שאתה לא רוצה להתמודד עם השלכות של עישון כבר בגיל צעיר
זה לא טוב בשום צורה
אגב, אם אתה תפסיק לעשן, לאט לאט הגוף יתנקה מהכל
אולי לא מהר אבל גם אם זה יקח חודשיים או שנתיים, בסופו של דבר אתה תחזור להיות אדם בריא
תראה אם כוח הרצון שלך באמת כ"כ חזק כמו שאתה חושב
או שאתה כמו שאר חלשי האופי שמנסים ונשברים אחרי שבוע
נערך לאחרונה על ידי afx; 13-08-2011 בשעה 13:55.
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
עישון סיגריות, כן, יכול לגרום לשיעול.
בוודאות מהסיגריות ? בשביל זה יש צוות רפואי (למרות שהוא שובת בינתיים..)