בעברית הרבה יותר פשוט וקל
אך כשמגיעים לאנגלית זה פשוט מחדל
כיצד אגיע לפתרון המיוחל
מישהו מוכן לרתום את עצמו איך אוכל?
בעברית הרבה יותר פשוט וקל
אך כשמגיעים לאנגלית זה פשוט מחדל
כיצד אגיע לפתרון המיוחל
מישהו מוכן לרתום את עצמו איך אוכל?
|
|
איך תוכל? בוא אני אתן לך עצה למה שאני עשיתי בזמנו(4 שנים בערך)
אתה מסמן את כל המילים שאתה יודע(נניח 50 אחוז,סתם מספר) המילים שאתה יודע אתה לא עובר עליהם פעם אחת(כי אתה יודע אותם כבר) המילים שאתה לא יודע אתה מסמן במרקר ומעביר אותם בכרטיסיות... כל יום לומד 20 מילים(גם מספר רנדומלי אם אתה יכול לזכור יותר תזכור יותר אם פחות אז פחות) ככה כל יום עד שאתה מסיים את כל המילים(וכשאני אומר מסיים זה שבסוף היום כשאתה חוזר על כל המילים אתה זוכר את כולם)... סבבה מסיים את המילים בסביבות השבועיים... אחרי שבועיים אתה בודק את כל המילים. מה שאתה זוכר לא עובר עליהם. מה שאתה לא זוכר,אתה חוזר על הכרטיסיות עם אותם מילים עד שאתה זוכר הכל. שבועיים לפני המבחן אתה בודק כמה אתה זוכר(אמור להיות בסביבות ה75 אחוז,ככה לפחות לי היה... חוזר על המילים שאתה לא זוכר ווואלה אחרי זה זה כבר הגורל אין מה לעשות אתה לא יכול לזכור 100 אחוז אבל אם אתה זוכר 70-75 אחוז אז ליגה)
שלום חבר,
ראשית, בד"כ למידת מילים בעברית או באנגלית היא אכן המשימה המאתגרת ביותר עבור התלמידים, וגם זו התובעת הכי הרבה זמן.
הדרך האפקטיבית ביותר ללמוד מילים היא:
1. מיין את המילים אותם אינך מכיר מתוך הרשימה.
2. הדרך הטוב ביותר היא קישור אסוציאטיבי - כתוב חיבור קצר (אפילו בעברית) תוך שילוב המילים (4-5 מילים כל פעם). ה"סיפור" יעזור לך לזכור את משמעויות המילים כי הן תהיינה מקושרות אסוציאטיבית לזכרונך.
3. התהליך אמנם אינו קצר אך מאוד אפקטיבי - הרבה יותר מ"סתם" שינון.
ישנן חברות שיש להן חוברת עבודה בתחום זה (אחת מהן נקראת חשמ"ל) ממליץ לך לבדוק בחום - יכול להקל עליך מאוד.
4. אם תוכל בנסף לשלב קריאת אנגלית ביום יום שלך (אפילו 15 דקות כל יום) זה יסייע לך משמעותית.
בהצלחה חבר :-)
נערך לאחרונה על ידי OK פסיכומטרי; 14-08-2011 בשעה 20:06.
תודה אנשים אשתדל ליישם את המלצותיכם![]()