בואו ניצא מנקודת הנחה, שיש אלוהים, ושבנ"י ראו אותו במעמד הר סיני, כלומר הם ידעו שהוא קיים.
זאת אומרת, בתקופה הזו 100% מהיהודים היו מאמינים (זה שהם חטאו בכל הסיפורים לא סותר את זה).
עכשיו בואו נסתכל על התקופה שלנו, היום.
עכשיו יש בסביבות (אל תתפסו אותי על המילה, ותקנו אותי אם אני טועה) 30% אתאיסטים ו-70% מאמינים (יהודים !).
אני מאמין שבקרוב, בגלל שהתנועה האתאיסטית התחילה לצבור תאוצה בזמן האחרון המצב יגיע גם ל-50-50.
עכשיו לאן אני חותר.
ראינו שעם הזמן הידיעה הזו, ירדה, כי אין הוכחה מוצקה, כלומר אנחנו לא יכולים לראות את אלוהים, אלא יש רק כל מיני שרידים ממלכות קדומות שתואמות את מה שכתוב בתנ"ך ועוד כמה הוכחות קטנות לאמיתות דברי התנ"ך אבל לא הוכחה לכך שיש אלוהים.
אז עכשיו ניקח את הנושא הקשה הזה שנקרא מלחמת העולם השנייה, השואה.
עכשיו אנחנו בטוחים שזה קרה, יש לנו עדויות, וחוץ מזה, זה לא קרה מזמן, אנשים ראו את זה, ואנשים יודעים שהשואה אכן התרחשה.
אבל מה יקרה בעוד מספר דורות (אני מדבר על בואו נגיד, 300 שנה קדימה ואולי יותר) ?
כלומר, לאנשים לא תהיה שום הוכחה שאכן הייתה שואה ליהודים, ושאכן נהרגו ונכלאו מיליוני אנשים ויהודים.
המספר של מתכחשי השואה יעלה. ויכול להיות שזה יגיע למצב, שרוב האנשים, יחשבו שלא הייתה שואה.
ובואו נבהיר את העניין, אלה יהיו הצאצאים שלכם. יכול להיות מצב כזה שהצאצא שלכם יכחיש את התקיימות השואה ?
אם התשובה היא לא, ואני מאמין שהיא לא, אולי אבות אבותינו אמרו את אותו דבר לגבי האמונה באלוהים.
ואז עולה הטיעון, יש תמונות, יש עדויות מצולמות יש מבנים בניגוד לאמונה באלוהים שאין פה שום הוכחה. אבל אין לדעת מה יחשבו ומה יקרה בעוד 300 שנה, אולי בכלל כל ההוכחות האלה יעלמו כמו שההוכחות על קיום האלוהים נעלמו (שוב, אנחנו יוצאים מנקודת הנחה, שיש אלוהים !) ? ואולי אנשים יכחישו את ההקשר בין ההוכחות לקיום השואה, כמו שאנחנו מכחישים את ההוכחות האלה (שרידים וכדו') על קיום האלוהים ?
אני לא אומר פה כלום בנוגע לדת, פשוט מביא חומר למחשבה כי אותי מחליאה המחשבה שאולי הצאצאים שלי יכחישו את קיום השואה.
יש מקום להשוואה מסוג זה ?
הדיבור פה באמת לא קשור לדת, אני לא ידעתי כל כך איפה לפתוח את זה אבל העדפתי לפתוח פה מכיוון שיש פה מקבץ של אנשים עם דעות יפות ואנשים חכמים ומשכילים בניגוד לפורום דיבורים לדוגמה אז אני אשמח אם זה ישאר פה.
ואני מזכיר לכם, יוצאים מנקודת הנחה שיש אלוהים, אני אישית לא מאמין כל כך באלוהים ובכל זאת פתחתי את הדיון כי זה לא קשור לאמונה באלוהים אלא זה נושא אחר לגמרי והאמונה היא דוגמה.

ציטוט ההודעה